Tilbage til HIFI4ALL.DK 26. april 2024 | 20:40   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Kommentarer til anmeldelser
 HIFI4ALL Forum : Kommentarer til anmeldelser
Emne Emne: Red Wine Audio Signature 30.2i (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 11
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Mellemhjulet
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 07 April 2006
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 793
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 13:47 | IP-adresse registreret  

AM-E skrev:
Mellemhjulet skrev:
Det er jo begrænset hvor mange forskellige Tripath chips som bliver lavet, og ingen af dem koster en formue i indkøb for chippen. Chipspriser:  http://www.41hz.com/shop/category.asp?catid=7

Biksen har også færdige kits iøvrigt, så kan man udskifte de meget få passive komponenter omkring chipsen som man har lyst til, og det er også den mulighed Red Wine har. Selve chippen kan jo ikke modificeres.........

Triampen på billedet til højre, meget få passive komponeter, billigt kabinet, og sørme om der ikke også er batteriforsyning til. De resterende 20.000 + kan man jo så bruge andetsteds i lydkæden........

De mindste chips effektmæssigt har iøvrigt ry for at lyde bedst, men de kræver så også nogle ret effektive højttalere.




Det er ikke disse chips som bliver brugt i RWA...selvom priserne nok ligner meget godt. Desuden vil en god og stabil PSU give mere ydelse. Hvis du bygger den selv, så vil du kunne lave det for nogle tusinde inkl. det hele, men det er jo ikke alle der vil eller kan.


Nøh, ok det er en TK2051 som bliver brugt af RWA. Den er så forældet ifl. Tripath som har en afløser som hedder TK2050, som 41Hz bruger. Og det så ikke et begynder kit pga mange SMD komponenter, men priser er ret lav, €49: http://www.41hz.com/shop/item.asp?catid=14&itemid=6

Jeg tror nok at Vinnie fra RWA siger at TK2051 lyder bedre end TK2050.

Men alligevel vil jeg mene at man betaler noget i overkanten for produktudvikling hos Red Wine. Jeg tror jeg gav 300 kr for mit Tripath kit på billedet højere oppe, og så havde jeg SLA batterier og diverse stumper i forvejen. Senere har den så fået to vintage Siemens kondensatorer i signalvejen, og det fordoblede så prisen. Men det er så også prisen for de to vintage Siemens rør i indgangen på rørforstærkeren til venstre, for ligesom at sætte det i relief.

Gider man ikke bygge selv, kunne det være sjovt at holde RWA op mod en Winsome Labs Mouse med TK2050 smækket på en batteri, det vil være ca. 3000 for den kombination: http://www.winsome-labs.com/

Det er jo ikke fordi der er noget galt i at købe en forstærker til 21.000 kr, hvis det er det man har lyst til. Og jeg tror da gerne at RWA forstærkeren lyder glimrende, min egen billige batteridrevne Tripath lyder også ganske fint. Men også i hifi er produkter til noget der ligner fantasipriser, og andre produkter som er prissat ærligt og fornuftigt. Se f.eks. på materialer sammenholdt med pris i de her: http://www.greatplainsaudio.com/downloads/604_8H_III.pdf 2 x 17 kg højttalerenheder incl. delefilter for $1000 per stk, plus forsendelse og moms.

Personligt ville jeg hellere beholde min 2 x 7 -8 watt billige Tripath forstærker, og så købe disse højttalerenheder og lidt træ til kabinetter for de sidste 20.000 kr., hvis jeg fik valget mellem at skulle bruge 21.000 på en RWA, eller noget andet. Det er bare et resultatat af en sjælden sygdom som hedder "sund fornuft", undskyld hvis min sygdom har trådt nogle over tæerne
Til top Vis Mellemhjulet's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mellemhjulet
 
Carsten S Chr
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar
Tidl. Schmidt Audio

Bruger siden: 05 Juni 2003
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 478
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 15:25 | IP-adresse registreret  

Man er nødt til at holde skæg og snot hver for sig !

Et færdigt produkt bør betragtes som et færdigt produkt, lige så vel som et gør det selv projekt bør betragtes som et sådant !

Som ved alle andre produkter, så udgør selve udgift til materialer (også i en Red Wine forstærker) kun en del af udsalgspris - det er der ikke noget som helst hverken specielt eller mærkeligt i !

Så hvad en amatør kan strikke sammen på et bræt; er i den forbindelse totalt uinteressant !

Folk der vil og kan bygge selv er som hovedregel uden for rækkevidde, for salg af et hvilket som helst kommercielt produkt - sådan er det !

Der er selvklart mulighed for at spare penge  hvis man kan selv, men der er også stor chance for at bruge en masse tid og penge på noget der alligevel aldrig når rigtigt i mål !

Fordelene ved at købe et færdigt produkt burde være indlysende for enhver:

  • Mulighed for både at se og høre produkt inden køb.
  • Finish og funktionalitet - noget elektronik fastmonteret på et stykke træ går altså ikke i ret mange hjem.
  • Indenfor et aftalt tidsrum, at have mulighed for ombytningsret eller returret.
  • 1/2 års garanti og 1 1/2 års reklamationsret.
  • Højere gensalgsværdi - gør det selv er ofte meget svært at omsætte.

Jeg negliserer på ingen måde de folk der gerne vil selv - har også selv prøvet kræfter med begrebet. Hvis jeg nu taler for egen regning, så har jeg langt fra sparet penge på mine gør det selv projekter - nærmere tværtimod. Der skal tit en masse forsøg til - og det koster !

Jeg sammenligner det tit med en god kok - jeg har nogle få gange (desværre kun nogle få) oplevet sådan en gourmet middag på en finere restaurant ! Uhm, uhm og endnu et uhm ! Om så jeg helligede resten af mine dage til det ene formål at gøre dem kunsten efter, så tvivler jeg ret stærkt på, at jeg nogensinde ville komme bare i nærheden ! Og det endda uanset, at jeg jo så må have påregnet en enorm pose penge i projektets navn !

Bevares, der findes da folk der både kan og vil - og de skal selvfølgelig gå den vej ! 



__________________
Mvh

Carsten Schmidt Christensen
Til top Vis Carsten S Chr's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Carsten S Chr
 
dreamz
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 12 Marts 2007
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 362
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 15:39 | IP-adresse registreret  

Som jeg også skrev tidligere, er det indlysende, at salgsprisen for et produkt er højere end de komponenter, det består af. Og
hvis nogen vil købe - i det her tilfælde - en forstærker til kr. 21.000 og som har komponenter til en samlet pris på et par
tusinde, er de naturligvis velkomne. Jeg mener nu det er optrækkeri, men det er der så meget, der er: Parfume, printerblæk
etc.

Jeg mener nu ikke sammenligningen med et gourmet-restaurant holder. Her betaler du for en en gangs-oplevelse, mens du
med investering i en forstærker køber et produkt, der gerne skal holde 5-10 år.

Men held og lykke med salget. Du skal dog ikke regne mig for en af de potentielle købere.

__________________
/dreamz
Til top Vis dreamz's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af dreamz
 
seba
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 23 Februar 2010
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 327
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 16:17 | IP-adresse registreret  

Hvis kondensatorerne sidder i indgangen for at undgå dc,kan folk uden dc-problematik bypasse dem og få langt bedre lyd gratis!

Til top Vis seba's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af seba
 
Mikkel G
Administrator gruppe
Administrator gruppe
Avatar
Redaktør og Indehaver

Bruger siden: 09 August 2006
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 4545
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 17:26 | IP-adresse registreret  

Et produkt koster 21000,-. Heraf er 4200,- moms. Så er der 16800,- tilbage.

Så skal forhandleren tjene lidt penge (dette eksempel har intet med Schmidt Audio at gøre, men er et tænkt eksempel). Fra min tid i branchen ved jeg, at fortjenesten typisk ligger på 50-100 %.

Dette dækker udgifter så som husleje, el, markedsføring osv. Så skal forhandleren også ha' et sted at bo, når han ikke er i sin butik. Og han spiser noget mad, og har måske et par børn der går i børnehave.

Lad os antage, at han har en fortjeneste på 75%. Så er vi nede på 9600,-. Det er den pris forhandleren har givet inkl. told og fragt. Tager vi disse ting fra, så er vi nede på ca. 8700,-. Igen, dette er et tænkt eksempel, så ingen paralleler kan trækkes til omtalte forhandlere, eller toldsatser med lign.

Herimellem kunne der så være en importør, som også lige skulle tjene på produktet!

8700,- er altså den pris fabrikken sælger produktet til. Herfra skal så trækkes udgifter til husleje, lager, lønninger til medarbejdere, el, forsikring osv. Mit bud er, at vi efterhånden er nede på godt halvdelen nu. Altså ca. 4400,-.

Nu vil fabrikkens ejer også gerne tjene lidt på produktet, for han har også et hjem, spiser mad, og har måske et par børn der går i børnehave. Og så har han selvfølgelig også udgifterne til de stumper, der udgør det endelige produkt. Ved siden af det er der spild, udvikling af nye produkter, samt dækning af garanti.

Nu er vi nede på et 0! Ting koster en masse penge, som bliver brugt på et hjem, mad, og pasning til de mennesker som står bag produktet. Fuldstændig som i supermarkedet, pizzariaet, tankstationen osv.

Giver det mening?

Mvh, Mikkel.

PS. Det er en meget kendt ting, at f.eks high end produkter er steget med faktor 7, fra produktet har forladt fabrikken, til det ender hos kunden. Jo lavere styktallet er, jo mere skal der tjenes på det enkelte produkt, så man kan få dækket sine udgifter.

Der går flere penge til tag over hovedet og mad i maven, end der går til luksusbiler. Men det er desværre en meget typisk dansk ting at være misundelig. Denne misundelse opstår ofte, fordi vi rent faktisk ikke ved en pind om fakta. Vi tror alle, at naboen har flere penge end os selv, at græsset er grønnere på den anden side osv.

Til top Vis Mikkel G's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mikkel G
 
Mastervol
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 August 2005
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 3670
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 17:34 | IP-adresse registreret  

Ja, og hvis produktet så også lige skal have CE-mærkning og leve op til forskellige andre standarder, så ryger der liiige lidt
ekstra fra der. Det kunne være meget sjovt, at tage en tilsvarende dyr transistorforstærker, og finde ud af hvor meget dens
komponenter koster. Jeg tror det vil overraske mange.

Og sidst, men ikke mindst, skal man huske på, at det er væsentligt dyrere per enhed at producere noget i få eksemplarer, end
flere. Og Red Wine Audio er ikke en stor producent ift. så mange andre.
Til top Vis Mastervol's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mastervol
 
perejvind
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 27 November 2003
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 2489
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 20:45 | IP-adresse registreret  

Mikkel Gige skrev:

Giver det mening?

Næh, det synes jeg ikke rigtigt at det gør. Og jeg synes du skulle tage at finde din handelsskolebog frem, for at se hvordan man korrekt udregner bruttoavanceprocenten.



__________________
I like techno - UNPLUGGED!
Til top Vis perejvind's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af perejvind Besøg perejvind's Websted
 
Mikkel G
Administrator gruppe
Administrator gruppe
Avatar
Redaktør og Indehaver

Bruger siden: 09 August 2006
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 4545
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 21:01 | IP-adresse registreret  

perejvind skrev:
Mikkel Gige skrev:

Giver det mening?

Næh, det synes jeg ikke rigtigt at det gør. Og jeg synes du skulle tage at finde din handelsskolebog frem, for at se hvordan man korrekt udregner bruttoavanceprocenten.

Jeg har da ikke nævnt nogen steder, at der er tale om brutto-avance... har jeg? Næ, vel!

/Mikkel.

Til top Vis Mikkel G's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mikkel G
 
dreamz
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 12 Marts 2007
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 362
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 21:05 | IP-adresse registreret  

Mikkel Gige skrev:

PS. Det er en meget kendt ting, at f.eks high end produkter er steget med faktor 7, fra produktet har forladt fabrikken, til det
ender hos kunden. Jo lavere styktallet er, jo mere skal der tjenes på det enkelte produkt, så man kan få dækket sine
udgifter.



Tja, hvis regnestykket er korrekt med denne faktor 7, så forstår jeg ærligt talt godt, hvorfor folk vælger at købe grejet i
udenlandske netbutikker. Og bruttoavancer på 75-100 procent i såvel grossist som detail-led er også horribelt højt. Hvis det er
tilstanden i den danske hifi-branche, forstår jeg godt, hvorfor brugtmarkedet er så stort.

Jeg vil nu tage mig et glas red wine med tilhørende audio og på den måde sparer jeg 21.000 kroner.

__________________
/dreamz
Til top Vis dreamz's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af dreamz
 
Mikkel G
Administrator gruppe
Administrator gruppe
Avatar
Redaktør og Indehaver

Bruger siden: 09 August 2006
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 4545
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 21:19 | IP-adresse registreret  

dreamz skrev:
Mikkel Gige skrev:

PS. Det er en meget kendt ting, at f.eks high end produkter er steget med faktor 7, fra produktet har forladt fabrikken, til det
ender hos kunden. Jo lavere styktallet er, jo mere skal der tjenes på det enkelte produkt, så man kan få dækket sine
udgifter.



Tja, hvis regnestykket er korrekt med denne faktor 7, så forstår jeg ærligt talt godt, hvorfor folk vælger at købe grejet i
udenlandske netbutikker. Og bruttoavancer på 75-100 procent i såvel grossist som detail-led er også horribelt højt. Hvis det er
tilstanden i den danske hifi-branche, forstår jeg godt, hvorfor brugtmarkedet er så stort.

Jeg vil nu tage mig et glas red wine med tilhørende audio og på den måde sparer jeg 21.000 kroner.

Du læser det også som bruttoavance... jeg må ha' formuleret mig helt forkert!

For god ordens skyld skal det lige nævnes, at avancen normalt er meget lavere i grossistledet.

Og jo, i Danmark har vi et højt løn og avance-niveau i alle brancher. Det hænger sammen med et højt skattetryk og en høj moms, som er med til at finansiere vores alles velfærdsamfund (som jeg er stor tilhænger af). Undskyld Off Topic!

/Mikkel.

Til top Vis Mikkel G's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mikkel G
 
dreamz
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 12 Marts 2007
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 362
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 21:30 | IP-adresse registreret  

Mikkel Gige skrev:

Jeg har da ikke nævnt nogen steder, at der er tale om brutto-avance... har jeg? Næ, vel!


/Mikkel.



Jo, i dit regnestykke opererer du med bruttoavancer. Bruttoavance er lig nettoavance plus salgs og
administrationsomkostninger. Men det er i og for sig ligegyldigt om det er netto eller bruttoavancer; de er i mine øjne stadig for
høje.

__________________
/dreamz
Til top Vis dreamz's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af dreamz
 
sigma6
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 07 April 2003
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 1611
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 21:36 | IP-adresse registreret  

Mikkel Gige skrev:

Et produkt koster 21000,-. Heraf er 4200,- moms. Så er der 16800,- tilbage.

Så skal forhandleren tjene lidt penge (dette eksempel har intet med Schmidt Audio at gøre, men er et tænkt eksempel). Fra min tid i branchen ved jeg, at fortjenesten typisk ligger på 50-100 %.

Dette dækker udgifter så som husleje, el, markedsføring osv. Så skal forhandleren også ha' et sted at bo, når han ikke er i sin butik. Og han spiser noget mad, og har måske et par børn der går i børnehave.

Lad os antage, at han har en fortjeneste på 75%. Så er vi nede på 9600,-. Det er den pris forhandleren har givet inkl. told og fragt. Tager vi disse ting fra, så er vi nede på ca. 8700,-. Igen, dette er et tænkt eksempel, så ingen paralleler kan trækkes til omtalte forhandlere, eller toldsatser med lign.

Herimellem kunne der så være en importør, som også lige skulle tjene på produktet!

8700,- er altså den pris fabrikken sælger produktet til. Herfra skal så trækkes udgifter til husleje, lager, lønninger til medarbejdere, el, forsikring osv. Mit bud er, at vi efterhånden er nede på godt halvdelen nu. Altså ca. 4400,-.

Nu vil fabrikkens ejer også gerne tjene lidt på produktet, for han har også et hjem, spiser mad, og har måske et par børn der går i børnehave. Og så har han selvfølgelig også udgifterne til de stumper, der udgør det endelige produkt. Ved siden af det er der spild, udvikling af nye produkter, samt dækning af garanti.

Nu er vi nede på et 0! Ting koster en masse penge, som bliver brugt på et hjem, mad, og pasning til de mennesker som står bag produktet. Fuldstændig som i supermarkedet, pizzariaet, tankstationen osv.

Giver det mening?

Mvh, Mikkel.

PS. Det er en meget kendt ting, at f.eks high end produkter er steget med faktor 7, fra produktet har forladt fabrikken, til det ender hos kunden. Jo lavere styktallet er, jo mere skal der tjenes på det enkelte produkt, så man kan få dækket sine udgifter.

Der går flere penge til tag over hovedet og mad i maven, end der går til luksusbiler. Men det er desværre en meget typisk dansk ting at være misundelig. Denne misundelse opstår ofte, fordi vi rent faktisk ikke ved en pind om fakta. Vi tror alle, at naboen har flere penge end os selv, at græsset er grønnere på den anden side osv.

 

Så du mener en forhandler giver over 90000!!!! for 10 stk af disse forstærkere?

Til top Vis sigma6's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af sigma6
 
Tweaker
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 14 November 2007
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1750
Sendt: 01 Maj 2010 kl. 23:03 | IP-adresse registreret  

Denne forstærker er formentlig prissat efter hvad den skal konkurrere med rent lydmæssigt. Jeg kender godt Tripath forstærkere, så jeg tvivler ikke på at den er lydmæssigt konkurrencedygtig. MEN, kun en indgang, og en mere end pinligt ussel fjernbetjening, så kunne den aldrig interessere mig. To meget kritisable ting, som jeg syntes burde være blevet påpeget meget kraftigere i testen. Til de penge er det ikke kun lyden det handler om, men også brugervenlighed og ejerglæde, og der er den simpelthen for kort.
Til top Vis Tweaker's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Tweaker
 
Mikkel G
Administrator gruppe
Administrator gruppe
Avatar
Redaktør og Indehaver

Bruger siden: 09 August 2006
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 4545
Sendt: 02 Maj 2010 kl. 00:31 | IP-adresse registreret  

dreamz skrev:
Mikkel Gige skrev:

Jeg har da ikke nævnt nogen steder, at der er tale om brutto-avance... har jeg? Næ, vel!


/Mikkel.



Jo, i dit regnestykke opererer du med bruttoavancer. Bruttoavance er lig nettoavance plus salgs og
administrationsomkostninger. Men det er i og for sig ligegyldigt om det er netto eller bruttoavancer; de er i mine øjne stadig for
høje.

Så vil du slet ikke vide hvad avancer (brutto/netto) er på f.eks. tøj... Især mærketøj! Eller hårde hvidevarer, computere, digitalkamera, mobiltelefoner... jeg kunne blive ved.

Vågn op! Hi-fi branchen er ikke anderledes end alle andre brancher! Vi tjener alle penge på hinanden, så vi selv kan gå ud og købe ting, mad, tøj, husleje. Eller køb dit eget hus, og betal købsprisen 3-4 gange, før dit lån er løbet ud efter 30 år. Vi betaler alle til hinandens løn!

Det er simpelthen bare for nemt at sige: Jeg vil ha' det hele... og jeg vil ha' det billigere end alle andre! Sådan hænger det bare ikke sammen...

/Mikkel.

Til top Vis Mikkel G's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mikkel G
 
dreamz
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 12 Marts 2007
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 362
Sendt: 02 Maj 2010 kl. 00:53 | IP-adresse registreret  

Mikkel Gige skrev:

Så vil du slet ikke vide hvad avancer (brutto/netto) er på f.eks. tøj... Især mærketøj! Eller hårde hvidevarer, computere,
digitalkamera, mobiltelefoner... jeg kunne blive ved.


Vågn op! Hi-fi branchen er ikke anderledes end alle andre brancher! Vi tjener alle penge på hinanden, så vi selv kan gå
ud og købe ting, mad, tøj, husleje. Eller køb dit eget hus, og betal købsprisen 3-4 gange, før dit lån er løbet ud efter 30 år. Vi
betaler alle til hinandens løn!


Det er simpelthen bare for nemt at sige: Jeg vil ha' det hele... og jeg vil ha' det billigere end alle andre! Sådan hænger
det bare ikke sammen...


/Mikkel.



Det var nu ikke for at indgå i en større makroøkonomisk diskussion, at jeg stillede spørgsmål ved de i mine øjne ret høje
avancer, du nævner i dit eksempel. Og ja, der er store avancer på mærkevaretøj og bagerbrød og realkreditlån. Men som
regel sørger konkurrence og markedskræfter for, at priserne når et niveau, hvor alle kan være med.

Der er nu undtagelser - herunder mærkevaretøj, hvor nogen gerne vil betale 2.000 kroner for et Dior tørklæde, man kan
købe i samme kvalitet og materiale hos H&M til 200 kroner. Og så er der high-end hifi, som - i nogen tilfælde - kan give
køberen en særlig ejerglæde, fordi det er et eksklusivt mærke, man ikke bare drøner ned i Hifi-Klubben for at få - eller
endnu værre; kan købe i Fona eller Elgiganten. Men prisen for denne eksklusivitet er netop dyrere produkter.

Og hvis man skal følge logikken i din argumentation kan butikker og producenter med stor omsætningshastighed (som fx
hifi-klubben) opererer med lavere avancer og dermed give køberne mere for pengene.

Og ja, vi betaler alle hinandens løn, men hvis bager A's brød er lige så godt som bager B's og oven i købet halv så billigt, så
køber jeg det der.

Og hvis nogen gerne vil købe den pågældende forstærker til den pris, er det deres valg, ligesåvel som det er folks eget valg
om de vil købe dyre Dior tørklæder. Jeg tror bare, jeg kan få mere ejerglæde for 21.000 kroner på andre måder.

__________________
/dreamz
Til top Vis dreamz's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af dreamz
 
Carsten S Chr
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar
Tidl. Schmidt Audio

Bruger siden: 05 Juni 2003
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 478
Sendt: 02 Maj 2010 kl. 09:53 | IP-adresse registreret  

dreamz

Man skal ikke tro; man skal vide !

Problemet med hele din "discount" teori er, at du ikke åbner mulighed for at "vare A" rent faktisk giver en bedre oplevelse end "vare B" - begge udfylder nogenlunde samme funktion, så du vælger bare at tro på den billigste !......

Selvfølgelig alt sammen uden rent faktisk at have haft mulighed for, at have udført nogen form for direkte sammenligning - sådan i levende live.

Lad os antage, at du skal ud og købe en bil. 4 hjul, motor, gearkasse, lidt styretøj og karros - så har vi vel en bil. Du kigger på computeren/internettet - jamen de opfylder alle ovennævnte krav til en bil. Du køber den billigste - den kan jo være lige så god som alle de andre.

En anden person kunne måske have helt andre krav til en bil. Det kunne være at denne ville have komfort, køreglæde - måske en helt bestemt følelse ved at køre. For ham er det en passion, at have og køre lige nøjagtigt denne her bil - simpelthen noget der dagligt giver livskvalitet.

At du ikke vil have en given vare; giver dig vel ikke ret til, at fratage andre muligheden for en smule livskvalitet.

Nu vil du så sige, at du så absolut ikke fratager nogen noget. Når læser betragter dine udgydelser, fravælger denne måske overhovedet at give det en chance.

Og det kunne jo være, at lige nøjagtigt dette produkt, var det der kunne udløse følelsen af livskvalitet for denne person.

Hvorom alting er, så kan man ikke vurdere et produkt, uden først selv at have både set og følt (i HiFi sammenhænge også hørt) produktet LIVE.

Googler man lidt på Red Wine Audio (der findes masser af reviews), eller måske endda kigger på det brugerforum der er linket til på deres hjemmeside, så vil finde ud af at der rent faktisk findes masser af yderst tilfredse ejere af dette produkt. Mange af disse kommer endda fra super eksklusive single ended rørforstærkere og andet. Red Wine Audio kan bare noget med musik, som er svært at beskrive med ord - alle som har hørt det, er ikke i tvivl. Så kan man selvfølgelig altid diskutere om det lige nøjagtigt er det man selv går efter, men ingen har været i tvivl om på hvad måde Red Wine Audio's lyd adskiller sig fra andet.

Red Wine Audio tør gå egne veje - efterhånden noget man sjældent ser, da alt jo i dag helst skal være mainstream og aldeles sammenligneligt. 



__________________
Mvh

Carsten Schmidt Christensen
Til top Vis Carsten S Chr's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Carsten S Chr
 
dreamz
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 12 Marts 2007
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 362
Sendt: 02 Maj 2010 kl. 10:10 | IP-adresse registreret  

@Carsten S Chr

Ja, jeg indrømmer, at jeg ikke har haft lejlighed til at høre den pågældende forstærker og dermed er mine kommentarer
præget af en række fordomme. Point taken!

Men når det er sagt, så tror jeg næppe, at nogen fravælger et givent produkt til over 20.000, fordi en tilfældig forumbruger
ytrer sine uforbeholdne mening.

Jeg er ikke ude på at spolere dit salg eller på anden måde skade din forretning, men omvendt har jeg jo ret til at give mine
meninger til kende uanset om det er om denne forstærker eller andre emner, jeg ved mere eller mindre om.

Ved du, hvor i København, man kan hører pågældende forstærker, så vil jeg nemlig tage mig tid til at høre, om den er de
21.000 kroner værd?

__________________
/dreamz
Til top Vis dreamz's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af dreamz
 
Otto J
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 04 Marts 2007
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 3048
Sendt: 02 Maj 2010 kl. 10:28 | IP-adresse registreret  

Skanderborg skrev:
Tak

Det undrede mig bare, at der ikke var andre der tog tyren ved hornene, og kaldte en spade for en spade. I stedet for at lave en
lyserød beskrivelse, havde det været sjovere hvis anmelderen havde turdet linke til en EBAY-shop, hvor man kan købe
stumperne til at bygge en lign amp til 1000 kroner, og meldt ud, at det trods alt var lidt for let sluppet for Red Wine Audio.

Det kræver jo at anmelderen rent faktisk mener det er sådan det er.

Til top Vis Otto J's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Otto J
 
Carsten S Chr
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar
Tidl. Schmidt Audio

Bruger siden: 05 Juni 2003
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 478
Sendt: 02 Maj 2010 kl. 10:33 | IP-adresse registreret  

Jeg har en kunde i København, som netop har udskiftet sin meget dyre rør-forstærker med en Red Wine !......

Skal prøve at spørge ham pænt; om han modtager besøg - garanterer dog intet !

Skulle ovenstående ikke lykkes (kan af gode grunde ikke bryde ind i folks privatliv), så kommer jeg da tid efter anden til København.

Så kunne jeg jo da medbringe en Red Wine amp - så kan du få lejlighed til at høre og vurdere selv !

Og jo, negative udtalelser om et givent produkt (uanset om man har hørt det eller ej), vil altid have samme virkning som dårlig reklame - sådan er det !....Så det ville være en overordentlig god idé ifald der lige kom en smule "er det her indlæg egentlig strengt nødvendigt" ind overf disse løbske debatter !

Ved selvfølgelig godt at bølgerne kan gå lige lovligt højt, når det drejer sig om musik, HiFi og følelser ! 



__________________
Mvh

Carsten Schmidt Christensen
Til top Vis Carsten S Chr's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Carsten S Chr
 
Otto J
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 04 Marts 2007
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 3048
Sendt: 02 Maj 2010 kl. 10:39 | IP-adresse registreret  

Mikkel Gige skrev:

PS. Det er en meget kendt ting, at f.eks high end produkter er steget med faktor 7, fra produktet har forladt fabrikken, til det ender hos kunden. Jo lavere styktallet er, jo mere skal der tjenes på det enkelte produkt, så man kan få dækket sine udgifter.

Faktor SYV fra fabrik til kunde? Det er aldeles ikke en "meget kendt ting", nej. Normalt taler man om faktor 5 fra produktionsomkostning til kunde, inklusive producentens fortjeneste. Faktor 3 fra fabrik til kunde er mere normalt, omend der sikkert er eksempler på mere (der er også eksempler på mindre). For billed-produkter nærmere faktor 2 (og dette er så på de vejl. priser), uden at der egentlig er nogen synderlig forklaring på at sælgere af high-end billedprodukter skal tjene mindre end sælgere af high-end lydprodukter...

Jeg er enig i de øvrige i at man altså normalt regner bruttoavance ud fra salgsprisen og ikke købsprisen, derfor lyder procenterne i Giges eksempler noget højere end de er i virkeligheden.

Så inden folk raser for meget over forhandleres og importørers sindssyge avancer, så er det altså ikke helt så slemt som Gige lægger op til.

Til top Vis Otto J's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Otto J
 

<< Forrige Side af 11 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes