Her er du: Besøgsartikler - Hifi & Surround 2009 med kamera og notesblok 26. februar 2021 | 04:22   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Hifi & Surround 2009 med kamera og notesblok
Af: Team HIFI4ALL.DK  [19.11.2009] Print artikel
Igen i år slog DHES dørerne op for Hifi & Surround som blev afholdt på Hotel Scandic over for Planetariet i København. HIFI4ALL.DK var rundt med kamera og notesblok.

Igen i år blev dørene åbnet til Danmarks største hifi-messe. Som sædvanlig foregik det på Scandic Hotel ved søerne i København. Og ligeledes var Danmarks hifi-magasin HIFI4ALL.DK på plads med fem mand til at dække messen. Der blev budt på masser af nyheder og mange glædelige gensyn. Dette er også en mulighed for at møde en masse læsere og branchefolk, som vi ellers alt for sjældent har mulighed for.

Flex Audio og ExclusiveHiFi
Rune fra Flex Audio havde til denne messe kørt de store kanoner i stilling. Clearaudio Master Reference pladespiller til over 360.000, Raidho Ayra C-1 højttalere til 80.000 inkl. Stander, Burmester integreret forstærker og cd til en samlet værdi af 66.000. Dertil Nordost Odin højttalerkabler og Quantum strøm-dimser. I den grad dyrt grej, som desværre havde en del problemer i rummet. Oplevelsen blev lidt flad, fordi man havde forventet så meget mere – og det kan langt mere!


HNPC HI-FI import
I dette rum huserede HNPC HI-FI import, som spillede det lille rum op med Gemme Audio højttalere – både Katana og Vivace blev vist frem. Der er nu noget fortryllende over sådan en lille 4” Fostex fuldtone og den måde, den gengiver på. Kombineret med de små Tri monoblokke og cd-afspiller, var det et meget imødekommende rum at træde ind i. God lyd og på samme tid noget helt, helt andet end de andre.


Jumon Audio
Jumon præsenterede os for et usædvanligt minimalistisk setup til denne messe. Har var to Virtue effektforstærkerprototyper til at trække de små Mark and Daniel Maximus Mini+ højttalere. Men det vigtigere end det trippeltydige navn, var at kilden bestod af Pathos Digit CD-afspiller til 20 K, sammen med forforstærker fra Kingrex, som ellers er mest kendt for deres små klasse T forstærkere. Men hvis Mini står for størrelsen og Maximus for vægten, så er navnet ikke helt galt alligevel. For de her små satelitter er udformet i kunstmarmor, og vejer over 6 kg stykket. 
Det sidste + må stå for et spændende potentiale, for på trods af en manglende dybbas, mestrede de et ret pænt drive og god dynamik. Selv luft, 3D og opløsning var ganske godt på de små 7000,- kroners højttalere.


Mark & Daniel Maximus Mini+


Virtue Audio Two - 2 x 55 watt med Tripath og Apogee chip-sæt.

Holm Acoustics
Hvis man ikke er til guldbelagt messing og enorme glasdipolhøjttalere, men stadig vil have noget flot design og fed lyd, så har Holm Acoustics måske svaret. Højttalerne var SP2 aktiv til 200.000 kr per sæt, og med C3 ICE-power effektforstærker indbygget.

 

Holm Acustics har lagt vægt på at betjeningen skal være nem. Så alt korrektionsarbejdet foregår via computer og medfølgende software. Når det er gjort, skal man bare vælge kilde og lydstyrke. Lyden var lovende, men ikke perfekt. Det var meget neutralt og præcist, men der manglede en smule dynamik og ”aliveness” i musikken. Holm Acoustics brugte også virkelig meget korrektion, da de kæmpede med et rum som havde et 18 dB peak ved 40 Hz og en 12 dB dal ved 80 Hz, så det siger sig selv at selv ekstremt meget korrektion – eller Room Adaption som de kalder det - ikke kan perfektionere dette.


Og jov, det er en fjernbetjening...


Schmidt Audio
Schmidt Audio kom med et setup bestående af Liberty Audio Freedom højttalere til 25.000,- kr, Red Wine Audio Iseballa forforstærker og Red Wine Audio Signature 70.2 batterieffektblokke til 30.000,- kr sættet. Det hele blev komplimenteret af en kolossal Velodyne DD18 subwoofer.


Liberty Audio - nyt dansk højttalerfima.

Selvom der kun var ca. 2x30 watt til rådighed, så var der virkelig musik for alle pengene! Det var ikke ret neutralt, men spillede med en nerve, frigjorthed og dynamik som man egentlig godt kunne savne andre steder på messen.  Her blev også spillet musik for en gangs skyld, og det var herligt at have en lille oase uden Jazz. Og selvom musikken var af den fejlmasterede og komprimerende type, her snakker vi AC/DC Black Ice og Dizzy Mizz Lizzy, kunne setuppet sagtens gengive masser af punch, drive og liv. Det var også godt at se, at Schmidt Audio havde gjort noget ud af akustikken.


Dyrholm kabler.


Bigture/AV Precision
Hos Henrik og Otto blev der fremvist en prototype på et bud på fremtidens feinsmecker tv. Det lød meget simpelt som Otto fremlagde det: Konstruer en skærm, som rent faktisk overholder de standader der ligger for hvad et tv skal kunne gengive, pak det ind i et lækkert design og gør det betjeningsvenligt. Hvor svært kan det være? En vurdering fra Otto lød på, at skærmen vil komme i et prisleje over en topskærm fra f.eks. Panasonic men under B&O's ditto. Umiddelbart vil den første skærm blive lanceret i omegnen af 40". Ydermere blev der fremvist blu-ray afspiller fra OPPO som efterhånden har været længet ventet på det danske markede. Afspilleren udmærker sig bl.a. ved væsentlig hurtigere opstart end hidtige blu-ray afspillere. Behøver vi nævne, at billedgengivelsen var fremragende?


Cornered Audiosystems
Her på messen var det også muligt at få vellyd uden at betale en million. Setuppet bestod af Audiolab 8000 CDE og 8000S integreret forstærker, og Velodyne subwoofer fra SPÆ-serien i hjørnet. Højttalerne, som er beregnet til hjørnebrug, koster 3500,- kr stykket og er udstyret med en 6 tommer peerless bas og 1 tommer Vifa diskant. Den fåes også i en ”pro” version med lidt anden bestykning og speakon-connects (billedet).
Lyden var ikke i highendklassen, men hvis omstændighederne sætter grænser, kan de her være et bud på et ganske godt kompromis – især myntet på Lille-mor.


Kone venlige højttalere på elektronik fra Audiolab.


Tekni-Fi
Tekni-Fi havde, som sidste år, medbragt et sæt af de små Harbeth højttalere og Manley grej. Kombineret med Tom Fletcher pladespiller. Det er en af de lytteoplevelser, hvor man kan læne sig tilbage i stolen og sige, det her er dælme godt. Det er ikke nødvendigvis hifi-mæssigt korrekt, men det rykker simpelthen!


Integreret forstærker fra Peachtree Audio med streaming fra Logitech på toppen.


Amphion
Manden bag Amphion, Ole Christensen, viste med den lille standerhøjttaler Helium 510, at det er muligt at producere bas i en lille højttaler.  Med en pris på blot 6.000 kr. for et sæt leverede Amphion med Audio Analogue grej en fremragende dyb bas og en meget engagerende lyd. De små kasser formår at skabe et flot perspektiv og med god dybde.
Det er en af de oplevelser, hvor man ikke kan forstå, at højttaleren ikke koster mere! De skal desuden have stor ros for at have tilpasset størrelsen af højttalerne på størrelsen af rummet. Et godt match – og det kunne høres!


Udskiftelige fronter i alverdens farver, så lille-mor også kan få en finger med i spillet.


Exotic Audio
Exotic var delt op i 2 rum, hvor det store omfattede Audiaz Saria højttalere og en masse EAR grej, som leverede noget af messens bedste lyd. Kæmpe soundstage med masser af deltajer og ro, helt uden at gå på kompromis med fodtrampsfaktoren.
I det andet rum blev der spillet på et sæt 3-vejs EAR højttalere og forstærkere. Et rum, der leverede en super hyggelig lyd – og det var da også det analoge, der var i fokus i form af en Verdier pladespiller. Amfora-Troels solgte desuden mange spændende cd og lp’er i dette rum.

 


Højttalere fra Audiaz.


Spændende elektronik fra Convergent Audio Technology.


High Perfomance Audio (1. sal)
High Performance Audio udstillede i to rum på 1. sal. I det første var opstillet Penaudio Sermade højttalere til 63.000,- kr. elektronikken fra New Zealandske Plinius var henholdsvis deres CD-101 og heftige Hiato integrerede forstærker. På trods af en lidt pågående diskant, fornemmede man et ganske okay perspektiv og en trods alt velopløst diskant. Bassen havde et godt og præcist punch, og det lidt for de slanke højttalere. Rumgengivelse var bestemt også blandt deres styrker.

 

De havde ligeledes medbragt et setup, der kom i stand i sidste time. Det tiltænkte setup nåede aldrig med flyet fra Newark. Derfor skal der bruges noget lånt, noget nyt og noget blåt – og så har man hvad HPA linede op i det ene rum. Et sæt nye Montana SPI højttalere på en hhv. lånt og brugt PBN Olympia for- og effektforstærker og Plinius CD-afspiller med flotte blå dioder. Lyden bar en smule præg af den lidt uheldige situation, men High Performance Audio klarede opgaven flot med ganske fornuftig og solid lyd. Lidt anmassende på nogle indspilninger, men det var uden tvivl det lidt nøgne rums skyld.


Frequence
Frequence havde medbragt et ”samlesæt”, hvor det midterste modul er passivt og leverer diskant og mellemtone. Bund og topmodul leverede en ret potent bas med indbyggede Hypex moduler. Der blev spillet på Music Hall forstærker og CD, desuden havde de medbragt en computer hvorfra der blev afspillet MP3-filer, gennem en Music Hall DAC. Vi forstod dog ikke helt ideen i at afspille MP3-filer, men lyden var egentlig ganske overbevisende. Modulet i midten kan desuden benyttes selvstændigt som en centerkanal i et surround-setup. Modulerne koster 3400,- stykket.


Torben med et "let-på-tå"-"tegner-og-fortæller"-udtryk...


Så er der dømt disco-dunk med GOA aktiv subwoofer med 2x12" Peerless SLS i midten flankeret af ditto fronter med yderligere diskant og mellemtone fra ScanSpeaks Discovery-serie.

Acoustic Force
Acoustic Force var igen til stede med egne højttalere og i år også i eget rum. Den nye topmodel var til stedet, og som Acoustic Force kan lide det, kan man selv vælge sammensætning af enheder, så man får den klang man tilstræber. Ikke desto mindre er der kommet Scanspeak Illuminatorenheder i alle deres højttalere. Desuden bedyres det, at Amor Grande I’s problem med en fejltunet basport er blevet løst, og at der er lavet andre små ændringer som skulle optimere lyden.
Den store Bladelius Ymer forstærker holdte højttalerne i et jerngreb og man kunne klart fornemme at der var direkte og neutral lyd her. Derudover var det meget detaljerede, men som i andre rum, så udgjorde akustikken et problem, så det aldrig blev helt fantastisk.


Music Hall mmf-9.1 med carbon-arm.


Sound and Magic Odense og Sound Defined
Hos Sound and Magic Odense og Sound Defined blev der spillet på linesource højttalere fra danske Ampli, hvor bas-delen er aktiv. Endvidere en afspiller fra EMM Labs og Vitus forstærker. Det er helt klart et af de systemer, som kunne have vokset med opgaven i et større rum. Især det aktive bassystem havde problemer med for meget output, hvis man stod op.


Ampli, danske linesource højttalere med aktivt bassysten.


HiFi Freaks
HiFi Freaks var ligeldes tilstede i to rum. Det ene rum var lastet med Sherwood forstærkere, og et større surroundsetup. Naturligvis med Focal højttalere.

 


Sherwood surround receivere til folket!


Focal Utopia Diablo EM

I det andet rum var der naturligvis Focal og Densen. Focal med Utopia Scala EM til 75.000,- kr og to Densen 250 monoblokke, 440 CD-afspiller og 275 SuperLeggar pre. Lyttet var kort, men det var tydligt at høre, at luften mellem instrumenterne 3D og rum var på plads (vi har desværre ikke fået knipset et billede af de plastic-indpakkede Utopia'er ;o) Det var vist noget med, at Sillesen ikke ville have Hr. Gige til at forgribe sig på dem...


Densen B-275 - Super Leggar forforstærker med ekstern strømsforsyning.

 


DNRG til venstre og DP-Drive til højre.

Og der var mindsandten også noget for headfi folket i form af Stax hovedtelefoner med priser op imod 30.000,- kr. Lyden var slet ikke ringe, og det var svært at få rykket Jeppe (aka. virious) væk fra dem igen.


Bülow Trading
Herinde spillede Cantons Reference 1 DC højttalere som rent faktisk er en "gammel" model, som siden er blevet afløst af modellen 1.2. Et par kæmpe monstre til en messepris på 40.000,- kroner stykket. De blev drevet af et par AVM effektblokke. Lyden var ikke optimal, og på trods af pæn luft og fin bas, kom de vist aldrig rigtig til deres ret. Der må næsten være et uforløst potentiale. Den Sony ES CD-afspiller der blev benyttet, var ikke en del af den oprindelige plan, men en nødløsning da den tiltænkte CD-afspiller brændte en udgang af da grejet blev sat op fredag aften.


Canton Reference 1 DC.


Lydspecialisten, System Audio og Frislev Møbler
Lydspecialisten, System Audio og Frislev Møbler var gået sammen om et rum og fremviste produkter fra respektive porteføljer. 

Frislev havde medbragt et meget fornemt udført hifi-møbel i den kone-venlige udgave, hvor grej let kan gemmes væk, men dog er let tilgængeligt og brugbart. Stoffet i lågen tillader bla. anvendelse af fjernkontrontrol gennem denne. Hvis det kniber med at forstærkeren kan få tilstrækkelig med luft, er der ligeledes mulighed for at montere blæsere i møblet. Og så er det nærmest kun fantasien der sætter grænser for sammensætningen og anvendelsesmulighederne for møblet.

SA-højttalere med elektronik fra Primare og strøm-regenering fra Exact-power, et setup som holder den kone-venlige-stil i forlængelse af Frislev møblerne.


Primare-elektronik for et hvert hjerte.


Pioneer
Hos Pioneer var der rig mulighed for at komme på første række til en vaskeægte Shakira koncert. Kontroversielt – i høj grad, men samtidig også ganske befriende. Livekoncerten blev fremvist på en stor Pioneer fladskærm med et rent Pioneer lydsystem. Måske lyd i lidt for mange kanaler, men underholdende var det helt bestemt – var der nogen der sagde inkarneret stereo-mand?


High Performance Audio (stue etagen)
Her var der opstillet udstyr til den helt store pengepung. I den ene ende af lokalet stod Wilson Audio Sascha WP på to enorme Audio Research monoblokke model Reference 610T til 350.000,- kr. De krævede enorme 5 kW strøm for at spille op til deres bedste! Og hvordan var lyden? Opløsningen var enorm stor og roen i musikken var utrolig. Derudover var der faktisk perspektiv over det hele i rummet, hvilket imponerede meget.


Fordeler til 5 kW strøm ved fuld udblæsning!

I den anden ende var der Sonus Faber, også til den helt store pengepung. Det spillede på stort Krell udstyr. Det var bestemt heller ikke ringe. Lækkert og homogent. Lidt mere pompøst end Wilson, og ikke så ultra præcist. Men udstyr i topklasse er det i hvert fald. Især når man også tager finishen i betragtning, som næppe kunne udføres meget pænere.


Dynaudio og TapeConnection
Dynaudio var som sædvanlig mødt op med næsten fuldt sortiment på deres stand som strakte sig over et meget stort to-delt rum. Som noget helt særligt, havde de denne gang medbragt et sæt af deres absolutte top-højtalere: Consequence Ultimate Edition. Der er tale om en meget speciel konstruktion, og her vil vi henvise til Dynaudio eget materiale for nærmere uddybning. Consequence har en rimelig lav drifts-effekt, så der var brug for rigeligt med watt. Det stod to McIntosh 1.2 kW effekttrin for. Ja, 2 gange 1.2 kW.

Efter messen lørdag, fik HIFI4ALL.DK's udsendte skribenter en ekstra demonstration af Consequence Ultimate Edition. Der er tale om lyd af meget høj klasse, som sagtens kan måle sig med meget dyrere konkurrenter.


HiFi Cable
HiFi Cable havde linet op med et stort arsenal af kabler for enhver penge pung og tilsluttet grej og der blev handlet på livet løs til gode messe-priser.


Earthquake Sound

Jordskælvs-drengene havde medbragt den berygtede jordskælvs-simulator med deres subwoofer på 1400 watt og en 1000 watts taktil-enhed monteret på en stor plade, som mildest talt fik sat alt i stue-etagen i svingning - inkl. Jeres udsendtes skribenteres velernærethed!


Line-up med bl.a. monitor med ipod-tilslutning og stort udvalg af enheder til selvbyggeren.


Imponerende kæmpe af 7-kanals effekt i form af den modulopbyggede Cinénova Grande.


AudioStone
I dette rum fandt vi messens absolutte dyreste setup: ca 3,5 million! Lyden levede desværre ikke op til forventningerne. Men anderledes så det ud.


Perfect 8 Technologies - med frit oversat slogan: Musik skulpturer i glas og guld. Samlet sum med Ypsilon-elektronik ca. 3.5 million danske hårdt beskattede kroner!


"The Force", "The Cube" og "The Force Subwoofer" set bagfra.


Ypsilon-elektronik i form af cd CDT 100, DAC 100, forforstærker PST 100 og effekt SET 100.


Absolute HiFi
Hos Absolute Hifi var der rig mulighed for at se (og høre) en masse spændende grej fra blandt andet Lavardin og dCS. Der blev desuden spillet på Kawero højttalere. Det blev til en noget spartansk lytter, så vi tager revance næste år!

 
Med bla. Kawero højttalere og Larvadin-elektronik.


Artsound
Artsound var også at finde på messen. Her var højtalere fra Marten, vinylgrej i alle afskygninger, samt elektronik fra Leben, Aesthetix, og som noget helt nyt PS Audio. Fra sidstnævnte kunne man blandt andet se den nye CD-afspiller combo.


Ait Tight i fuld flor!


Vassago HiFi
Den velkendte Rene Jensen fra Vassago HiFi, holdt til i samme rum som Artsound og Absolute Hifi. Der blev spillet på Vienna Acoustics topmodel The Music, Pass Labs XA100,5 monoblokke og XP10/XP20 forforstærker, krydret med en Wadia 381 cd-afspiller og Yter kabler. Det blev desværre kun til et enkelt nummer, men hvilket nummer! Drop hifi-termerne og lad musikken tale for sig selv.


The Music, Pass XA100,5, Pass XP10/XP20, Wadia 381 og Yter kabler.

 
Consensus Audio Engineering Magma - ca. 155.000 kr.


Denne gang blev der fokuseret på udstyr fra østrigske Ayon. Der var både CD-afspiller og forstærkere i alle afskygninger, samt højttalere med keramiske enheder. Men der havde også sneget sig et par top JBL Everest højttalere med ind.


Michael Fremer

Som noget helt særligt var Michael Fremer, anmelder fra Stereophile, inviteret til at komme forbi København, for at holde sit særlige foredrag om hvordan en pladespiller sættes optimalt op. Derudover var der udstyr fra Moon, samt tophøjtalere fra Magneplaner.


Pythagoras - til den nette sum af 60.000 € - men så får du til gengæld også Thales Tonarm og PU med i prisen.

Mødet med Fremer
Jeres udsendte skribent, Mikkel Gige, mødtes den efterfølgende mandag med Michael Fremer hos Audio Consult på Frederiksberg.

Ved ankomsten til Audio Consult på Frederiksberg, var det ikke lige sådan at finde Michael Fremer. Han var allerede på opdagelse rundt i butikken, for ud over en masse lækkert udstyr, som Michael allerede kender, så er butikken også hjem for ca. 12.000 vinyl-plader. En privat samling, som er samlet over lang tid, og den rummede flere plader, som Michael Fremer kiggede begærligt på, fordi de ikke er til at opdrive ”over there”.

Fremer har selv en betydelig samling på over 15.000 vinyl-plader, og allerede her begyndte jeg at forstå, at det ikke så meget er det dyre udstyr der driver Fremer i sit virke som anmelder og skribent, men at musikken og ejerglæden ved vinyl vejer meget tungere.

Fremer er en meget uhøjtidelig person, og flere gange drev vi væk fra det egentlige samtale-emne, men jeg nåede alligevel at få et rimelig godt indblik i hvad der ligger bag en af branchens mest feterede skribenter.

Michael Fremer startede i sin unge dage som radiovært, på flere radiostationer, men næsten hver gang han var kommet til et nyt sted, kom han til at sige noget i æteren, som nogle bornerte amerikanere ikke ville høre, og så var det videre. Efterfølgende var han i en årrække ”presenter” til mange koncerter. Her skulle han løfte publikums stemning efter opvarmningsbands, eller som han selv sagde: ”nogle ikke altid lige inspirerende bands”. Og samtidig fik han altså tillagt sig evner, der kan minde om det man ser til stand up. Måske er det dette mange har opfattet som, at Fremer skulle have slået sine folder som stand up komiker i sine unge dage. Det er dog ikke helt rigtigt, men alligevel lidt der hen af.


Michael Fremer justerer og fortæller.

I det hele taget var det et par meget underholdende timer i selskab med Fremer. Mens vi holdt en lille pause, viste Fremer hvordan man kan se hvilket tryk en given plade var fra, og hvilken master og presse der var brugt i produktionen. I takt med at der blev hevet skiver frem fra Decca og Deutsche Grammophone, skiftede dialekten hos Fremer med. Og der blev ikke bare grinet her. Der blev flere gange grinet højlydt under vores møde. Forklaringen om hvordan man kan aflæse produktions-koden kan jeg ikke huske, men det bliver forklaret på en af hans DVD-udgivelser.

Før karriere-skiftet til skribent, producerede Fremer blandt andet lydspor til film, og har endda lagt stemme til filmen Animalympics, som nogen helt sikkert kender. Filmen Tron står han også bag, på lydsiden. Denne film scorede efter sigende flere priser for sit lydspor.

Fremer begyndte som skribent i slutningen af 80’erne hos The Absolute Sound, og som vi alle ved siden til Stereophile, hvor han har været i 13-14 år. Ved siden af virket som anmelder, har han startet sin egen hjemmeside www.musicangle.com, hvor der skrives musik anmeldelser og artikler om musikere og hvad der rør sig i musikbranchen. Og så er der selvfølgelig hans DVD-udgivelser, som de fleste kender til.

Michael Fremer er freelance hos Stereophile, men ud over anmeldelserne står han også bag en meget populær klumme, som er med hver udgivelse. Det bliver til ca. en test om måneden, ved siden af alle de andre spændende ting, med egen hjemmeside, klumme-skriverier, og rejser rundt i verden, hvor han giver sit seminar i det perfekte setup af din pladespiller.


... og så er den lige ved at være der!

Selv om Michael Fremer har et setup i den meget dyre ende, så er han hverken fanatisk eller religiøs omkring hifi. Han har bare haft de samme drengedrømme, som alle andre hifi-entusiaster, og nu har han opnået drømme-anlægget. Men heller ikke han kan sige sig fri for et par kritiske breve i ny og næ. Han har stort set været igennem det samme mønster, som de fleste andre hifi-anmelder. Beskyldninger om at være korrupt, købt af branchen, tester for dyrt udstyr, er lige så almindelig hos Stereophile, som i mange andre magasiner.

Nu er det jo ikke nogen stor hemmelighed at Michael Fremer har nogle ret stort højtalere, og ikke mindst omfangsrigt setup. Godt nok har han også sit eget lytterum, men fruen skal trods alt stadig informeres, når der investeres i nyt udstyr. Og i vores samtale rundede vi også emnet om, hvorfor hifi ofte kan være årsag til uoverensstemmelser i hjemmene, både her og der. Til det svarede Fremer tørt og ligefrem:

”Don’t be a whimp! Stå ved din interesse, og forklar din bedre halvdel hvorfor det gør dig gladere. Lad hende opleve hvor godt det lyder, når du sætter noget musik på, som hun også kan lide. I sidste ende vil det blot gøre din bedre halvdels respekt for dig større, fordi du viser hvad du vil, i stedet for at give efter. Det var vel derfor hun valgte dig til at starte med? Når mænd bliver gift, så bliver højtalerne mindre og mindre, og til sidst meget små. Metoden til at få større og større højtalere er, først at anskaffe sig en rigtig god pladespiller. Charmen og lyden fra en pladespiller kan kvinderne ikke modstå, da lyden bare er god. For at få det endnu bedre, må der lidt større højtalere til, og til sidst er man tilbage ved udgangspunktet, med store højtalere.”

Fremer fortalte dog også, at hans store anlæg har været årsag til at han og fruen nu er omgivet fire hunde og tre katte. Det er fruens store interesse, og det hænder da også, at han tager med fruen på udstilling med hundene, for at deltage i hendes hobby.

Under Michael Fremer’s ophold her i Danmark, blev der ud over seminaret, også tid til et besøg hos Ortofon i både udvikling og produktion. Og hvem havde gættet at en tur i zoologisk gjorde stor lykke hos Fremer? Manden elsker dyr, og har som med accenter, et utrolig gehør for alle mulige dyrelyde.

Det var en sjov, spændende og ikke mindst inspirerende eftermiddag sammen med Michael Fremer.

BOWA HiFi
BOWA hifi stillede op med SoundRight kabler i lange baner, forstærkere fra Trends Audio og Aurum Cantus. Det var meget imponerende, at de små Trends forstærkere var i stand til at drive Aurum Cantus højttalerne, men lyttet var kort og lyden i fællesrummet ikke optimalt. Så en vurdering ville ikke være helt fair.


Det var en fornøjelse at være med på årets messe, og til trods for ”krisen” var stemningen god og optimistisk. Fra Redaktionen på HIFI4ALL.DK skal der lyde en stor tak til arrangører og udstillere for en god messe i København.

Team HIFI4ALL.DK

Flere besøgsartikler
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Copenhagen HighEnd
28.10.2018
På besøg hos KEF
04.09.2018
Hifi & Surround 2017
29.10.2017
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
HeadFreaks
24.02.2021
Ny distribution af Pathos
22.02.2021
Jubilæums-nyt fra JBL
09.02.2021
Cocktail Audio N25
13.01.2021
Glædelig jul & godt nytår!
21.12.2020
Nye Anmeldelser
På med vinylen 19
05.02.2021
Vincent SV-737
27.10.2020
På med CD’en 6
15.09.2020
Nuprime AMG PRA & STA
12.07.2020
iFi nano iOne
31.03.2020
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2021 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes