Tilbage til HIFI4ALL.DK 26. juni 2024 | 04:16   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Billeder af mit Hi-Fi / stereo udstyr
 HIFI4ALL Forum : Billeder af mit Hi-Fi / stereo udstyr
Emne Emne: Marantz SR 5003 + XTZ 99.32 (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 2
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Hyl.dk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Januar 2009
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 413
Sendt: 22 Januar 2009 kl. 14:02 | IP-adresse registreret  

Denne tråd bliver ikke længere opdateret da jeg er gået til surround, følg derfor med på dette LINK.


Så blev mit "begynder" anlæg indkøbt. Dette er mit første rigtige setup og har tidligere bare haft mit konfirmationsudstyr. Sættet består af et par XTZ 99.32 og en Marantz SR 5003 til at trække dem. Jeg kan ikke give et rigtigt indtryk af lyden endnu. For det første er jeg slet ikke kvalificeret til at sige noget klogt om HiFi da jeg kun har lyttet til et meget begrænset antal anlæg. For det andet har højtalerne kun spillet 3 timer i skrivende stund, og de skulle efter sigende bliver meget bedre efter de første 30-50 timer. Dette tør jeg dog næsten ikke håbe på for de spiller i mine øre rigtigt godt allerede. Bassen er meget dybere end jeg havde turde håbe fra 6,5" enhed. Det er i hvert fald rigeligt til at sætte gulv, ting der ligger løst og naboer på prøve.   Har været igennem meget forskelligt musik og har ikke kunne finde nogen rigtige svagheder endnu. Kun af de skal have lidt power for rigtigt at åbne op. Film må vente til senere, men da jeg ikke har de sidste 3 højtalere bliver det indtil videre ikke surroundoplevelsen der blæser mig ud af stuen.

Udseendet er ikke noget at sætte en finger på, de er smukke i deres enkle design. Billederne yder ikke helt retfærdighed, men lad mig bare sige de er pæne. Grimme samlinger er en by i Rusland og de ser ud som var de skåret i 1 stykke træ.

Hvad kan jeg sige om SR 5003. Tja den lever op til forventningerne og lidt til. Det mest negative jeg kan sige om den er at den ikke er ret brugervenlig. Det kan godt være jeg bare ikke er vant til surroundforstærkere og andre er ligedan. Men det krævede da nogle timer at føle sig til rette. Og selv om jeg har haft den en uges tid vil jeg sige der er ting der kunne have været lavet mere simpelt. Lydmæssigt og kraft kan jeg ikke sætte en finger på noget. Jeg er ikke stødt på noget hvor jeg blev overrasken i en negativ retning. Den spiller fint mine 99.32 op både dybt og højt.
Derudover har den så et par rare detaljer. Fx at den har en indbyget "M-DAX" mode som justere equalizeren til at give lidt af det tabte tilbage til MP3-filer. Lys i fjernbetjeningen så man også kan bruge den i mørke uden lys.  Fjerntbetjeningen er programmerbar så man kan smide TV, DVD og evt andre fjernbetjeninger væk.

Der er mulighed for Bi-amp og lyd til et andet rum, men det har jeg ikke leget med endnu. Hvordan det ser ud på surroundsiden ved jeg ikke endnu, da jeg pga af SU er startet med 2 højtalere. Når jeg får råd skal der self 3 mere + evt. sub.

Nu til billederne:



Med spændning åbner jeg den yderste papkasse kun for at finde ud af der er en mere indeni. Mon der overhovedet er højtalere i?




Jow den var god nok, en tung krabat af en uidentificeret sort kasse kigger ud.



Minsandten om ikke det viser sig der var en højtaler inden i alt det fyld!



Også en i den anden, det var dog fantastisk, så langt så godt. Højtaleren består af et 2 1/2-vejssytem med SEAS 6,5"-bas 6,5"-mellemtone og en Bånddiskant.



Ikke noget at komme efter på bagsiden, alt er pænt og nydeligt. De 3 bassplugs kan tages ud for at ændre på bassen. Selv med et godt stykke over 1/2 meter fra bagvægen kører jeg med de 2 nederste plugs sat i, ellers bliver bassen for voldsomt i et kvadratisk rum til musik. Terminalerne virker solide og er forgyldte. Desuden følger der 4 jumpere til hver højtaler så man kan justere diskant og bas efter eget ønske. De spiller dog efter min mening klart bedst uden at sætte noget i.



De er 320mm dybe så lidt fylder de da, men pga. af det slanke design forfra virker de ikke så store som de faktisk er.





Sådan ser systemet ud "in action" jeg har måtte lave nogle hjemmelavede fødder da trægulvet spillede MEGET med. Men efter en gang kork og granitfliser har det hjulpet meget. Derudover er de rykket 60-70cm fra bagvægen da det forstærkede bassen for meget.



Lige et par billeder af enhederne fra forskellige vinkler.





Her ses bånddiskanten som jeg mener er med til at gøre denne højtaler til noget helt specielt i dette prisklasse. Den spille bare super godt uden at skære i ørene specs siger op til 40.000 Hz. Dog er den utaknemlig over for dårlige indspildninger så MP3'er og dårlige indspillede CD'er kan godt lyde ret dårlige ved højt lydtryk. Tilgengæld laver den frygteligt comeback når indspildningen er god og man får bare lække lyd i lange baner.



Nærbillede af ét stk. Marantz SR 5003. Rart de ikke har overklistret fronten med de lydformater den kan håndtere, disse er placeret på toppen så de ikke ses til dagligt.



Så kunne det også blive til en gang bi-wire kabel.  Der er her tale om Chord Carnical SilverScreen i en bi-wireudgave så jeg kan sætte højtalerne til med bi-amp. Som en lille tilføjelse kan jeg da lige nævne at det ikke er i lydkvaliteten jeg kan høre forskel fra de kabler jeg havde før fra HFK til 35kr/m. Men bi-amp giver lidt i bunden.

Til sidst den vigtigste del... Prisen! Som fattig studerende må man prioritere og der vægter et ordentligt lydanlæg væsentligt højere end god mad og nyt tøj.

XTZ 99.32 købt i Fynbörsen pris i SEK 4995kr + 700kr i fragt alt i alt i jyske dollars = 3.899 kr.

Marantz SR 5003 købt ved Flatscreencenter pris i SEK 5.990kr inc. fragt = 4.118 kr

Kabel Chord Carnival SilverScreen Bi-wire købt i Lydspecialisten til den fine pris af = 480 kr.

Afkobling købt i "Jem of Fix" som samlesæt pris for hele skidtet samlet = 76,97 kr

I runde tal 8500 kr. Set i forhold til lyd og mulighed for surround har jeg svært ved at forstille mig et bedre sæt. Jeg har nu haft sættet noget tid og efter højtalerne er blevet indspillet har de åbnet sig endnu mere! De giver god lyd i alt fra musik i alle genre og til film.

PS. Alle der har lyst til en demo skal være velkommen til at komme forbi og få et lyt. Skriv bare en besked under min profil eller på hyl_dk@hotmail.com. (Bor pt. nord for Aalborg i Vestbjerg)
Til top Vis Hyl.dk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Hyl.dk
 
Rune|WildChild
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 05 September 2004
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 937
Sendt: 22 Januar 2009 kl. 14:39 | IP-adresse registreret  

Det ser super lækkert ud, ser ud som om de er lidt mere harmoniske og brugervenlige de højtalere, end dem de har haft til test her på h4a.. Og super gode køb du har fået gjort dig, du har virkelig fået udnyttet den ringe kurs på svenske kronor..
Men hvordan og hvorledes med receiveren? Planlægger du at udvide til surround senere hen eller hvad?
Og så velkommen, du er hermed smittet med hifi bacillen, det skal nok være langvarigt, uhelbredeligt og dyrt


__________________
Dynaudio Focus 140, Bladelius Tyr MKII, Rega Apollo, Xindak SC0.1
Mit setup
Til top Vis Rune|WildChild's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rune|WildChild Besøg Rune|WildChild's Websted
 
Hyl.dk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Januar 2009
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 413
Sendt: 22 Januar 2009 kl. 16:35 | IP-adresse registreret  

Yes det skal blive surround med tiden. Jeg havde først planlagt at købe det hele på en gang, men jeg kunne ikke finde noget der tilfredsstillede mine "lyster" til de penge jeg var villig til at smide. Jeg læste flere steder, at det kunne være en god ide, at købe tingene i dele og købe det hen af vejen.
Hvis det havde været ultimativ musik lyd der var målet havde jeg valgt noget stereo setup. Men jeg ville hellere have en ok receiver jeg kunne smide alting i, så jeg både kunne få god lyd til computer, musik, TV og film.

Ja har godt hørt flere der siger HiFi-bacillen kan være en slem sygdom, man bliver aldrig helt tilfreds, ikke ret lang tid af gangen i hvert fald mere vil have mere!!! Min konto siger dog desværre at bacillen må forholde sig i RO de næste par måneder.
Til top Vis Hyl.dk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Hyl.dk
 
Henrik 1307
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 08 December 2008
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 109
Sendt: 22 Januar 2009 kl. 18:58 | IP-adresse registreret  

Ser super ud... Tillykke med det.

Husk at tage de 4X4 delfilter jumper ud....!!

Plus jeg har hørt andre sige med denne model 99.32/36 piano, de tage den øverste port bung ud osse
,men så tæt dine står på væggen kan jeg ikke sige om det er bedre, godt du har massere at tid til at lege med det..

Henrik
Til top Vis Henrik 1307's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Henrik 1307
 
Henrik_sdk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 03 Oktober 2008
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 474
Sendt: 22 Januar 2009 kl. 21:31 | IP-adresse registreret  

Hejsa, det ser godt ud..
Hvor lang tid var de om at levere højtalerne, har selv nogen på vej..

Til top Vis Henrik_sdk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Henrik_sdk
 
Hyl.dk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Januar 2009
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 413
Sendt: 22 Januar 2009 kl. 21:59 | IP-adresse registreret  

He he håber ikke du skal igennem samme omgang som mig. Der gik næsten 2 uger fra jeg bestilte til jeg havde dem. Men det var også fordi den blev forsinket flere gange. Først blev den på mystisk vi væk mellem SE og DK. Efter nogle dage fandt de den så, derefter blev den så forsinket et par dage i DK ved post DK. Men til sidt fik jeg dem her tidligere i dag. Min forstærker tog kun 2 dage, dog også fra et andet sted og sendt med GLS. Tror det er meget forskelligt men regn med 3-4 dage hvis alt går vel.
Til top Vis Hyl.dk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Hyl.dk
 
Henrik_sdk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 03 Oktober 2008
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 474
Sendt: 22 Januar 2009 kl. 22:20 | IP-adresse registreret  

takker..
Det kan godt tyde på at jeg skal igenmen det samme så, det sendte det sidste torsdag...
Har bestilt hele vejen rundt, så det er nok en hel palle..

Til top Vis Henrik_sdk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Henrik_sdk
 
Henrik 1307
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 08 December 2008
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 109
Sendt: 23 Januar 2009 kl. 00:06 | IP-adresse registreret  

Typisk Post DK, jeg ventede osse på min Center.... mens fronterne tog kun 3 dage ca..

Yep der kommer nok en paller så, de vejer jo monster samlet.....!!!

Lidt skidt af post DK, men det er nok noget jeg vil sige vidre til dem, selv om de sikkert ved det fra jer allerede.


Hyl, har du Jumper i eller er de taget ud...

Henrik
Til top Vis Henrik 1307's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Henrik 1307
 
Hyl.dk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Januar 2009
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 413
Sendt: 23 Januar 2009 kl. 00:54 | IP-adresse registreret  

Jeg er endt med at have dem ude, de gør ikke den store forskel, men jeg kan alligevel bedst lide at have dem ude i forholdet mellem diskant og bas. Jeg har indtil videre kun hevet den øverste "prop" ud da jeg syntes det giver lidt i mellemområdet. De nederste har jeg ladet være i for at give en lidt mere stram bas. Men det er begrænset hvad jeg har nået at lave på én dag og da de ikke er tilspillet kan jeg dårligt ligge mig fast på noget endnu.
Til top Vis Hyl.dk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Hyl.dk
 
Henrik 1307
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 08 December 2008
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 109
Sendt: 23 Januar 2009 kl. 10:30 | IP-adresse registreret  

jep samme her, du får nok den bedste lyd med de 2 nederste i fordi de skal stå så tæt på væggen, man siger der skal være ca 60cm til bagvæggen hvis man skal køre med port bungs ude på bassen...
Til top Vis Henrik 1307's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Henrik 1307
 
Henrik_sdk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 03 Oktober 2008
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 474
Sendt: 23 Januar 2009 kl. 11:27 | IP-adresse registreret  

Så landede mine, her kl 11 og skal møde på arbejdet 12.15 typisk...

Til top Vis Henrik_sdk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Henrik_sdk
 
Hyl.dk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Januar 2009
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 413
Sendt: 08 Februar 2009 kl. 15:36 | IP-adresse registreret  

Så kom der lige et billede af forstærkeren ind også. Efter det er blevet spillet ind er jeg kun blevet endnu gladere for udstyret. De høje og lave toner har virkeligt forbedret sig siden jeg fik dem!
Til top Vis Hyl.dk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Hyl.dk
 
Henrik 1307
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 08 December 2008
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 109
Sendt: 08 Februar 2009 kl. 18:11 | IP-adresse registreret  

Hejsa..

Har du årøvet at sætte dem lidt længere fra hinnanden, jeg tror du vil få et bedre lyd billede ud af det...!!?? men hvis der ikke er plads andre steder , hmm. men du kan jo lige prøve at trække dem 10 cm ud også rykke dem længer fra hinnanden der hvor de står, bare for at høre..
Til top Vis Henrik 1307's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Henrik 1307
 
Hyl.dk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Januar 2009
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 413
Sendt: 11 Februar 2009 kl. 22:52 | IP-adresse registreret  

Det vil jeg lige prøve når jeg får tid, er startet på UNI igen så har ikke haft tid til at rode med opsætningen, kun hørt en masse dejlig musik og fået spillet nogle film.
De kan sagtens komme til at stå anderledes, det er mest TV'et der er problemet da det helst skal kunne ses fra både sofa og skrivebord hvilket et ca 90grader ift hinanden, derfor står det skråt.
De gør det rigtigt godt i begge dele. Faktisk står jeg ikke og mangler en subwoofer når de ikke skal spille et større lokale op spiller de fint dybt til gulvet ryster.
Til top Vis Hyl.dk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Hyl.dk
 
Henrik_sdk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 03 Oktober 2008
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 474
Sendt: 13 Februar 2009 kl. 23:57 | IP-adresse registreret  

Kan man skifte jumper på dem imens de køre eller skal de helst være helt afbrudt inden?
Til top Vis Henrik_sdk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Henrik_sdk
 
Hyl.dk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Januar 2009
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 413
Sendt: 14 Februar 2009 kl. 00:14 | IP-adresse registreret  

Jeg har slukket forstærkeren hver gang jeg har byttet rundt på dem. Kunne ikke forstille mig der sker noget ved at gøre det så længe man ikke laver noget helt skævt og søger for at forbinde de rigtige indgange, men hvorfor tage chancen når det tager 2 sec at slukke forstærkeren.
Jeg har selv opnået det bedste resultat ved at lade alle jumpere være ude, men det kan sagtens være det ændre sig alt efter hvilke rum man befinder sig i.

Som en update på det Henrik 1307 foreslog har jeg stilt højtalerene noget mere spredt. Det har givet en bedre lydudbredelse i hele rummet og stereofornemmelsen i film er langt bedre. Alt i alt et godt forslag. At få dem lidt længere væk fra vægen har ikke ændret noget betydeligt på bassen, men den er nu heller ikke ligefrem svag i forvejen

Der kommer billeder når jeg lige får dagslys og lidt tid.
Til top Vis Hyl.dk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Hyl.dk
 
Henrik_sdk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 03 Oktober 2008
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 474
Sendt: 14 Februar 2009 kl. 02:06 | IP-adresse registreret  

tak for det, har en onkyo 876 fra UK på vej, så de bliver i øjeblikket spillet til af en reserve forstærker.
Til top Vis Henrik_sdk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Henrik_sdk
 
Henrik 1307
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 08 December 2008
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 109
Sendt: 14 Februar 2009 kl. 02:27 | IP-adresse registreret  

Oki super... ja utroligt hvad man kan opnå med lidt plads, så de kan ånde...

Henrik
Til top Vis Henrik 1307's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Henrik 1307
 
Hyl.dk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Januar 2009
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 413
Sendt: 04 Marts 2009 kl. 19:06 | IP-adresse registreret  

Så har jeg været forbi Jem og Fix og fået købt lidt forskelligt. 4. stk kork pudseklodser af 9.95 stk. + en pak med 5stk. fliser 37,17kr. Så investeringen ender i det absurte beløb af 76,97 kr.

Jeg kan sige det har hjulpet et HEL DEL. Det hele spiller mindre med og jeg skal nu skrue meget højere op for at komme tilbage til samme problem som før. Faktisk kan jeg kun fremtvinge problemerne ved at afspille en disideret bastest på høj volume. Den smule der er tilbage er jeg ret sikker på skyldes rummet da det er ved nogle bestemte frekvenser der får skabet til at ryste.

Bassen er blevet strammet en del op, men blev samtidigt en del svagere. Jeg har dog hurtigt fundet en løsning på dette problem da jeg pga. af tidligere problemer ikke kunne tage mine "bassplugs" ud. Jeg har nu hevet 1 ud af 2 i hver højtaler ud så det spiller bare godt nu.

Her er lidt billeder fra operationen:



En gang kork for 4x9.95



En grå granitflise købt som 5stk pakke.



Den færdige løsning med 2 fliser ovenpå hindanden... Tja det blev jo faktisk kønnere end før!



Det færdige resultat.
Til top Vis Hyl.dk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Hyl.dk
 
Henrik 1307
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 08 December 2008
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 109
Sendt: 04 Marts 2009 kl. 20:00 | IP-adresse registreret  

Det ser meget mere seriøst ud nu, godt gået....

hvad mener du omkring skiftet af kabel, kan du høre mere detaljer eller....!?? er der mere eller samme hul igennem.. jeg har selv Chord....qed  men kigger på andre mærker bare for at holde ilden ved lige...


Og et godt råd nu er, Køb dig en Center højtaler som din næste opgradering.....

Eventuelt en der passer i serien... ala 99.23/25/26 mit valg hade været en 99.25 (shilded pga dit fjernsyn.) sådan en fætter koster vel 2500,- inc fragt..man kan osse mitch matche, og prøve med et andet mærke... hvis man kan finde en kvalitets Center til billige penge brugt.


Henrik
Til top Vis Henrik 1307's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Henrik 1307
 

Side af 2 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes