Tilbage til HIFI4ALL.DK 19. april 2024 | 21:23   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Billeder af mit Hi-Fi / stereo udstyr
 HIFI4ALL Forum : Billeder af mit Hi-Fi / stereo udstyr
Emne Emne: Verdens bedste højttalere (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 115
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Otto J
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 04 Marts 2007
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 3048
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 15:33 | IP-adresse registreret  

David skrev:


Jeg tror som sagt, at Holgers højttalere spiller godt, højt, uanstrengt og dybt, men de har intet med hi-fi at gøre i min verden.

Man kan da godt prioritere dynamik over korrekt fase og dermed også over detaljering, rum og perspektiv, men det vil da unægteligt (og jeg forstår ikke at folk kan mene andet) putte højttaleren ind i "Brian-Thansen-Cerwin Vega-PA-kategorien", uanset om man bruger Dynaudio Esotar eller ej.

Hvorfor? Hvorfor er det mere "hifi" at lave en lille 2-vejs højttaler der spiller noget så "korrekt", men ikke har en kinamands chance for at gengive en stortromme? Der er sgu da ikke meget "høj troværdighed" over at gengive en stortromme på en Rogers LS 3/A. Eller ret mange andre instrumenter for den sags skyld. Derfor er det ikke nødvendigvis et spørgsmål om at man er ligeglad med hifi-begreberne, men et spørgsmål om forskellige definitioner af hvornår vi synes instrumenterne lyder "rigtigt". Hvem er det der bestemmer at hifi skal være et spørgsmål om rum og perspektiv? Hvorfor er "hifi" ikke at gengive instrumenterne troværdigt? Hvorfor er en utroværdig gengivelse af en stortromme i en troværdig gengivelse af rummet, mere "hifi" end en troværdig gengivelse af stortrommen i en utroværdig gengivelse af rummet?

Til top Vis Otto J's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Otto J
 
Otto J
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 04 Marts 2007
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 3048
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 15:39 | IP-adresse registreret  

krill skrev:
Hvis man skal sætte ord på begrebet HI-FI, så er det jo high fidelity - på dansk "Høj troværdighed". Som jo er en beskrivelse for at kunne gengive musikken så troværdig, at man skulle tro, at det var kunstneren der stod foran én og spillede. Men igen er det ikke en individuel holdning om man synes sit udstyr gør dette??? Jeg spørger bare....


Jo, det er det jeg forsøger at argumentere for. Bare fordi du vægter rum og perspektiv, og Holger vægter dynamik og headroom, så kan I jo godt begge jagte det samme hifi mål, nemlig en troværdig gengivelse af musikken. Jeg kan godt forholde mig til at man har forskellige holdninger og indgangsvinkler til hifi, men blankt at afvise at folk med andre meninger end én selv kan tænkes at have et hifi-mæssigt formål, det synes jeg er lidt uforskammet. Man kan vel godt ytre sin mening om at man mener lydtryk er knapt så vigtigt som rum, perspektiv osv, uden at kalde dem der mener noget andet for "T-Hansen typer"?

Til top Vis Otto J's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Otto J
 
André Jensen
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Lukket efter eget ønske!

Bruger siden: 01 September 2003
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 2153
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 15:50 | IP-adresse registreret  

Gud beskydt mine børn mod audiophile  .

MVH

Til top Vis André Jensen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af André Jensen
 
krill
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 09 August 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 163
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 15:55 | IP-adresse registreret  

AV Precision skrev:

krill skrev:
Hvis man skal sætte ord på begrebet HI-FI, så er det jo high fidelity - på dansk "Høj troværdighed". Som jo er en beskrivelse for at kunne gengive musikken så troværdig, at man skulle tro, at det var kunstneren der stod foran én og spillede. Men igen er det ikke en individuel holdning om man synes sit udstyr gør dette??? Jeg spørger bare....


Jo, det er det jeg forsøger at argumentere for. Bare fordi du vægter rum og perspektiv, og Holger vægter dynamik og headroom, så kan I jo godt begge jagte det samme hifi mål, nemlig en troværdig gengivelse af musikken. Jeg kan godt forholde mig til at man har forskellige holdninger og indgangsvinkler til hifi, men blankt at afvise at folk med andre meninger end én selv kan tænkes at have et hifi-mæssigt formål, det synes jeg er lidt uforskammet. Man kan vel godt ytre sin mening om at man mener lydtryk er knapt så vigtigt som rum, perspektiv osv, uden at kalde dem der mener noget andet for "T-Hansen typer"?Jeg er fuldstændig enig Otto... Du har fat i essensen efter min mening.

Til top Vis krill's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af krill
 
heltny
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar
Cujo m.fl.

Bruger siden: 08 Juni 2007
Lokalitet: Øerne
Status: Offline
Indlæg: 1341
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 16:38 | IP-adresse registreret  

Holger4 skrev:

Kære allesammen :-). Jeg kan jo med lethed se, at der sidder folk herinde, som ved en hulens masse mere end lille mig.

Jeg ærger mig over, at jeg har udvist en forkert attitude ved oprettelsen af tråden.

Som der rigtigt nok bliver sagt, så kan man jo ikke med lethed gennemskue, at det var for at drille, at jeg lige var så letsindig at kalde dem for "verdens" bedste. Men der var nu også en anden grund - nemlig den, at jeg ville være HELT sikker på, at der kom noget respons, og det gjorde der jo så. Anyway, så vil jeg gerne give alle en meget detaljeret forklaring på, hvorfor mine højttalere er endt op med at se ud, som de gør. Desværre kan jeg nok ikke give måle-hovederne herinde en, i deres verden, acceptabel forklaring, men ikke desto mindre, er det således, det hænger sammen:

Jeg startede i tidernes morgen med at besøge Niels Nørby i DAT nede i kælderen på Frederiksberg. Jeg kom ind og havde en laaaaaaaang samtale om, hvordan jeg kunne bygge en højttaler, som kunne spille med et niveau, så du gjorde i bukserne, men samtidig kunne spille hi-fi, så selv Nørby ville være tilfreds. Dette måtte jo siges at være lidt af en udfordring. Først skulle jeg jo have ham til at forstå, at når jeg sagde højt, så var det ikke bare kedelige Cerwin-Vega-højt - nej, så var det PA-højt - og det tog sin tid. Vi brugte over en halv dag nede i kælderen, hvor vi gennemgik forskellige muligheder. Vi endte op med at lave en højttaler bestykket med 2 x 15 Beyma i front som compound (dvs. fire pr. side) op til 250 hz, 1 x Dynaudio 9" 24W100 op til 1,5 k hz, 2 x Dynaudio D-76 op til 5 k hz og til slut 1 x Dynaudio Esotar. Hele redeligheden blev delt elektronisk ved 250 hz og resten passivt af et 24 dB-filter lavet og loddet af Nørby selv. Da den endelig var færdig (B,D,H: 50X50x150), brugte vi så lige en nat nede i kælderen til at måle den i gennem på kryds og tværs - ja, og faktisk også på langs GG. højttaleren var overraskende lineær (Nørbys egen udtalelse), men han sagde OGSÅ, at jeg ikke kunne bruge målinger og udskrifter til en pind!!!! Jeg kunne kun bruge dem til at udbedre evt. fejl, hvis det lød skrækkeligt. Højttaleren spillede i MINE ører (må jeg jo hellere huske at sige) RIGTIGT godt - men Nørby var også vældigt tilfreds. Det spillede bare ikke HØJT nok. Jeg kendte dengang ikke en pind til ballade med fase osv - jeg elskede jo bare at spille musik og hadede lyden af skingre diskanter osv. Så jeg tænkte, at hvis jeg var tilfreds med lyden men "bare" manglede niveau, så skulle der jo bare større forstærkere og flere enheder til af samme, så kunne det da KUN blive godt GG. Jeg købte så nogle flere Esotar (det var dengang, hvor man godt kunne købe dem, og dengang, hvor jeg havde flere penge) og flere andre enheder. Og med dem har jeg så prøvet et utal af mærkelige og håbløse konstruktioner. Så nej, motivet var ikke, at jeg bare VILLE fylde baffel ud med enheder for syns skyld. Motivet var, at jo større membranareal - jo større lydtryk, og når jeg nu alligevel havde dem, ja, så ville det være tåbeligt ikke at bruge dem, right? Med mit nu (også før denne tråd) større kendskab til hvordan enheder opfører sig, når de bliver placeret ved siden af hinanden, som på mine, så kan jeg godt forstå, at der ikke er ro i trussen herinde, og at især nogle NÆGTER at tro, at det kan lyde godt. MEN DET GØR DET ALTSÅ  - naturlove eller ej

Nu er jeg jo så endt op med et par velvoksne højttalere, som lige er blevet flere numre større, end jeg havde regnet med, da jeg gik i gang for ca. 15-20 år siden. Dette skyldes selvfølgelig primært, at der skulle MEGET mere til at give mig niveau nok i bassen, end jeg havde regnet med, så jeg blev tilfreds - kabinetter fylder jo.

Ja, de ér store, men de optager kun 50x50 gulvareal .

 

 

 

 FEDT !!!
Til top Vis heltny's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af heltny
 
Guests
Gæst
Gæst

Ikke registreret bruger

Bruger siden: 25 Januar 2003
Lokalitet: Sjælland
Status: Online
Indlæg: 119
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 16:44 | IP-adresse registreret  

Holger4 skrev:

Jeg ærger mig over, at jeg har udvist en forkert attitude ved oprettelsen af tråden.

Hallooo ! Du har IKKE udvist forkert attitude, du er stolt over dine højtaler og det skal du sgu blive ved med, uanset hvad "de rigtige" siger.

Og så var der noget med billeder .

Til top Vis Guests's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Guests
 
MortenB
Forum Bruger
Forum Bruger

Tidl. TRX850

Bruger siden: 13 December 2005
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 963
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 16:46 | IP-adresse registreret  

krill skrev:
Jeg er fuldstændig enig Otto... Du har fat i essensen efter min mening.Ditto - Otto 
Til top Vis MortenB's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MortenB
 
Guests
Gæst
Gæst

Ikke registreret bruger

Bruger siden: 25 Januar 2003
Lokalitet: Sjælland
Status: Online
Indlæg: 119
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 16:50 | IP-adresse registreret  

AV Precision skrev:

Bare fordi du vægter rum og perspektiv, og Holger vægter dynamik og headroom,

Når man snakker om ægte lydgengivelse, så prøv at stå på fortovet når et f.eks. millitærorkester gå forbi, der kan man ikke snakke om rum og perspektiv, men i højgrad om dynamik og headroom, det kræver sin højtaler at gengive korekt (glem alt om en diskant og 6,5").

Til top Vis Guests's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Guests
 
MortenB
Forum Bruger
Forum Bruger

Tidl. TRX850

Bruger siden: 13 December 2005
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 963
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 16:57 | IP-adresse registreret  

dfms skrev:
AV Precision skrev:

Bare fordi du vægter rum og perspektiv, og Holger vægter dynamik og headroom,

Når man snakker om ægte lydgengivelse, så prøv at stå på fortovet når et f.eks. millitærorkester gå forbi, der kan man ikke snakke om rum og perspektiv, men i højgrad om dynamik og headroom, det kræver sin højtaler at gengive korekt (glem alt om en diskant og 6,5").Netop...! Og det er jo præcis Ottos -med fleres- argumentation for, at Holgers højttalere lige så vel kan være ''korrekte'', som så meget andet, der kaldes hifi...
Til top Vis MortenB's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MortenB
 
heltny
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar
Cujo m.fl.

Bruger siden: 08 Juni 2007
Lokalitet: Øerne
Status: Offline
Indlæg: 1341
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 17:14 | IP-adresse registreret  

Ja, men hvad er mest rigtigt - En Dali 202 bk eller en C/V D18EE ?

Jeg vil mene det er den ht der falder i ens egen smag.

dfms, hvad spiller du på af ht ?
Til top Vis heltny's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af heltny
 
Guests
Gæst
Gæst

Ikke registreret bruger

Bruger siden: 25 Januar 2003
Lokalitet: Sjælland
Status: Online
Indlæg: 119
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 17:28 | IP-adresse registreret  

heltny skrev:

dfms, hvad spiller du på af ht ?

12" bas i onken kasse, to 3" og B&o cellehorn, men den er ikke færdig endnu (skal prøve med en 5"/6,5" i ballehorn istædet for de to 3").

Til top Vis Guests's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Guests
 
Offcourse_dk26
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 11 August 2007
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 1750
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 19:55 | IP-adresse registreret  

Dejligt med mere ro over tråden i tone - og mere holdning med argumenter i tale.

Tak for det folkens - nu bliver det jo spændende

Har vi hørt hvad de r trækker de store dynamik-monstre endnu?
Og måske lidt flere pics, hvis du har fået dem sakset ned i størrelse?

Ellers skal du være velkommen - Holger - til at sende dem til mig i en PB og så skal eg gøre dem mindre for dig.

Mvh Offcouse


__________________
If it´s lame - i´m not to blame

Stue-bio 7.1. Sunfire 12"sub. 50"8gen.pioneer Kuro. B&W 803s2 monoblok biamp + rega apollo cd
Til top Vis Offcourse_dk26's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Offcourse_dk26
 
heltny
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar
Cujo m.fl.

Bruger siden: 08 Juni 2007
Lokalitet: Øerne
Status: Offline
Indlæg: 1341
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 20:45 | IP-adresse registreret  


Holger4 = http://www.picresize.com/legacy/
Til top Vis heltny's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af heltny
 
Holger4
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 28 Februar 2006
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 581
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 22:34 | IP-adresse registreret  

Hej alle, der ønsker billeder. Jeg skal nok komme med et par nærbilleder af højttaler og et billede af anlægget, der driver dem. Jeg skal nok også beskrive, hvad anlægget består af. Jeg kan lige sige nu, at forstækere yder samlet 2 x 4.000 watt ægte RMS, og deles om to faser - alligevel blinker lyset i takt med bassen, når der bliver fyret godt op GG. Men for at vende tilbage til billeder, så giv mig lige en chance - de skal nok komme .

__________________
*Membranareal does the job - små højttalere er KUN i vejen*
Til top Vis Holger4's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Holger4
 
PALLAS
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 11 November 2006
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 55
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 22:49 | IP-adresse registreret  

janils skrev:

 

Iøvrigt har jeg kontakt til Holger - skal snart høre hans højttalere og er meget spændt! Det bliver afgjort noget af en oplevelse.   (Jeg tager dog ikke måleudstyret med!)

 

 

Du kan godt glæde dig - og jeg synes klart du skulle tage måleværktøjet med alligevel. Jeg vil glæde mig til at høre min oplevelse bekræftet bare lidt.

PS. Medbring også gerne en hundekiks  ... det er der an kærlig hund der vil sætte pris på :-)

 

 __________________
....cutting does the trick....
Til top Vis PALLAS's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af PALLAS
 
pqrannes
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Lukket efter eget ønske!

Bruger siden: 23 November 2005
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 1571
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 22:52 | IP-adresse registreret  

Holger4 skrev:
..GG. ...


Hvad betyder GG?

PQR


__________________
Masser af vintage grej.

www.vintagehifi.dk
Til top Vis pqrannes's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af pqrannes
 
Ronin
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Lyd og Billed Vodskov

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 7534
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 22:58 | IP-adresse registreret  

André Jensen skrev:

Gud beskydt mine børn mod audiophile  .

MVH

Hehe trådens allerbedste bemærkning......__________________
Watching "Full House" with the Olsen-twins feels like having a heart attack in slow motion!!
Til top Vis Ronin's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ronin
 
PALLAS
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 11 November 2006
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 55
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 23:03 | IP-adresse registreret  

AV Precision skrev:

Man skal lytte til hifi som man selv har lyst til, men på mange måder pakker de fleste hifi-højttalere musikkens nerve ind, fordi musikken ikke får lov til at komme UD af højttalerne. Der mangler simpelthen luft. Så hyler folk op over at "min højttaler mangler tihvertifald ikke luft!", men jo, sammenlignet med f.eks. at stå foran et trommesæt live, JO så mangler det luft. Og så er det diskussionen opstår: Er trommesættet mest ægte hvis vi får oplevelsen af dynamik, skub i bunden og i det hele taget "overskud", eller hvis vi kan høre hvert eneste fine slag på kanten af lilletrommen åh så detaljeret? Sagt på en anden måde: Er det mest "ægte", hvis vi kan høre nøjagtigt hvilke trommer der spilles på, men det lyder bare ikke rigtigt som trommer, eller hvis det lyder som et trommesæt, vi kan bare ikke lige høre hvilket?

Jeg har ikke svaret, for en del af mig trækker den ene vej, en del trækker den anden vej. Jeg slynger bare spørgsmålet op i luften. Hvorfor skal en højttaler være "den gængse størrelse" for at være designet med hifi som målsætning? Den må ikke være for lille, men sjovt nok må den helst heller ikke være for stor...

Her rammer du præcist det jeg blev allermest overrasket over i Holders anlæg - min usle formuleringsevne gjorde mig ikke i stand til at beskrive netop det, du har beskrevet herover. Cool tak.

Der er luft mellem__________________
....cutting does the trick....
Til top Vis PALLAS's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af PALLAS
 
Offcourse_dk26
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 11 August 2007
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 1750
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 23:10 | IP-adresse registreret  

Forkortelser:

http://www.emu.dk/sem/webetik/chat-sms/smschatordbog.html

(:-)


Ronin- Var der forresten ikke en tråd engang der gik ud på at nominere de bedste/sjoveste udtalelser sagt i en debat her i forummet.. det kan være den findes endnu.. så kan man da liige overveje at kaste det med de audiophile efter dén tråd.


Mvh Offcourse


__________________
If it´s lame - i´m not to blame

Stue-bio 7.1. Sunfire 12"sub. 50"8gen.pioneer Kuro. B&W 803s2 monoblok biamp + rega apollo cd
Til top Vis Offcourse_dk26's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Offcourse_dk26
 
PALLAS
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 11 November 2006
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 55
Sendt: 24 Juli 2008 kl. 23:27 | IP-adresse registreret  

AV Precision skrev:

krill skrev:
Hvis man skal sætte ord på begrebet HI-FI, så er det jo high fidelity - på dansk "Høj troværdighed". Som jo er en beskrivelse for at kunne gengive musikken så troværdig, at man skulle tro, at det var kunstneren der stod foran én og spillede. Men igen er det ikke en individuel holdning om man synes sit udstyr gør dette??? Jeg spørger bare....


Jo, det er det jeg forsøger at argumentere for. Bare fordi du vægter rum og perspektiv, og Holger vægter dynamik og headroom, så kan I jo godt begge jagte det samme hifi mål, nemlig en troværdig gengivelse af musikken. Jeg kan godt forholde mig til at man har forskellige holdninger og indgangsvinkler til hifi, men blankt at afvise at folk med andre meninger end én selv kan tænkes at have et hifi-mæssigt formål, det synes jeg er lidt uforskammet. Man kan vel godt ytre sin mening om at man mener lydtryk er knapt så vigtigt som rum, perspektiv osv, uden at kalde dem der mener noget andet for "T-Hansen typer"?

 

Jeg er FULDSTÆNDIG enig. Fedt at tråden ELLERS havde løftet sig, og at vi tillade os at give vores egen holdning til kende.

Den modsatte opførsel reflekteres formodentlig i antallet af advarselerenkelte brugere har fået herinde.__________________
....cutting does the trick....
Til top Vis PALLAS's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af PALLAS
 

<< Forrige Side af 115 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes