Tilbage til HIFI4ALL.DK 29. april 2024 | 10:19   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Aktuelt fra HIFI4ALL.DK (Forum låst Forum låst)
 HIFI4ALL Forum : Aktuelt fra HIFI4ALL.DK
Emne Emne: Gode regler til bedre passwords! (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Administrator
Administrator gruppe
Administrator gruppe
Avatar

Bruger siden: 25 Januar 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 3105
Sendt: 27 Juli 2004 kl. 11:23 | IP-adresse registreret  

Denne artikel er indrykket med inspiration fra sikkerhedsvirksomheden Virus112, men inden vi kommer for godt igang, skal vi lige nævne at alle personfølsomme data i HIFI4ALL.DK´s forum automatisk krypteres med 160 bit i databasen, og at nedenstående tekst rækker langt ud over, hvad egentlig er krævet for bruger af HIFI4ALL.DK´s forum!

Gode regler til bedre passwords!

Hvis man har mange forskellige passwords kan det være svært at huske, og derfor kan mange være tilbøjelige til at genbruge passwords. Den vigtigste regel, som du altid skal huske, er at passwords altid er personlige og fortrolige. Derfor skal du for eksempel ikke skrive dem på en seddel og hænge den op skærmen eller gemme dem under dit tastatur.

Tænk på passwords som om de er dine nøgler til huset eller bilen. Hvis nogle fremmede spurgte om du ville give dem dine nøgler, så vil du vel ikke bare aflevere dine nøgler? Selv hvis det er nogle du kender, som vil låne din bil, så overvejer du det først. Og det er vel ikke kun nøglerne du passer så godt på? Hvad med dit pas, dankort, kreditkortnumre med videre...

Hvis en ondsindet person kan få fat i dit password, så kan han eksemplevis bruge det til at få fuld kontrol over din computer og evt. services du er tilmeldt. Din computer kan således bruges til at angribe andre sites, eller for eksempel til at sende tusindvis af spam-mails med.

Regel 1:
Et godt password er mindst på otte tegn. (forummet kræver min. 4)

Regel 2:
Brug forskellige slags tegn, mindst to ud af disse tre slags: bogstaver, tal og symboler. Hvis du kan finde på et password, der benytter alle 3 slags tegn er du godt på vej.

Regel 3:
Brug ikke passwords, som er lette at gætte. Passwords, som er lette at gætte, er eksempelvis dit navn, navnet på din kæreste, kæledyr eller børn, din arbejdsgiver, din favoritsanger eller favoritsang og så videre.
Du kan se flere dårlige passwords her: http://www.pclinuxonline.com/article.php?sid=8823

Regel 4:
Gode passwords er lette at huske og svære at gætte. Her er en metode til at lave passwords, som er lette at huske og svære at gætte:
Tag din favoritsang - i dette eksempel bruger vi Led Zeppelins ”Stairway to Heaven”. Den første linje i denne sang er ”There’s a lady who’s sure all that glitters is gold”. Tag det første bogstav fra hvert ord, så får du ”Talwsatgig” – denne tekst er udgangspunktet for dit gode password. Det er over 8 tegn langt og det er let at huske – for det er jo bare første linje i din favoritsang.

Kilde: Virus112

Til top Vis Administrator's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Administrator Besøg Administrator's Websted
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette forum er blevet låst af Administrator.

  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes