Tilbage til HIFI4ALL.DK 13. april 2024 | 18:50   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Vintage
 HIFI4ALL Forum : Vintage
Emne Emne: Harman/Kardon 730 Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 2
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Rosdam
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 510
Sendt: 19 Juni 2023 kl. 19:52 | IP-adresse registreret Citér Rosdam

Hey

Har fået fat i sådan en reciever.

Dual mono opbygget

2x40watt

Osv.

Jeg har et problem…. Når jeg tænder den kommer der 100hz brum tror jeg det er, brændte en af
Mine “test” højtalere delvist af.
Men efter ca 10sek stopper de 100hz og man kan spille musik fra recieveren uden nogen mislyde eller noget.
Det må være DC på udgangen som brænder højtalere af..

Det ku være mens de lades op at recieveren lækker DC måske?

Mener at have læst at det er Filter kondensatorerne som er ved at dø… det er ELNA 50v 4700uf kondensatorer

jeg er ikke ekspert på området, så det kan være den skal med Nikkoen til doktoren

Et par billeder af indmaden

19_195145_IMGCompressed_1436.jpeg">
Til top Vis Rosdam's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rosdam
 
Rosdam
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 510
Sendt: 19 Juni 2023 kl. 19:53 | IP-adresse registreret Citér Rosdam

Til top Vis Rosdam's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rosdam
 
Kaj.
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 August 2014
Lokalitet: Aalborg
Status: Offline
Indlæg: 2744
Sendt: 19 Juni 2023 kl. 21:03 | IP-adresse registreret Citér Kaj.

Hvis 100Hz brum fremkommer af defekte elektrolytter stopper det ikke efter 10 sekunder.
Er højttaleren ødelagt af DC på udgangen er det en nem opgave at måle sig til.
Til top Vis Kaj.'s Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kaj. Besøg Kaj.'s Websted
 
Rosdam
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 510
Sendt: 19 Juni 2023 kl. 21:21 | IP-adresse registreret Citér Rosdam

Okay, jeg tør ik sige Hva det er så… det lyder ik godt hverfald..

Den Skal kigges på.

Ja man kan vel måle på udgangen og se om det er DC den sender ud.
Jeg tør ik tænde recieveren igen, hvis nu den tager skade af det.
Til top Vis Rosdam's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rosdam
 
Kaj.
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 August 2014
Lokalitet: Aalborg
Status: Offline
Indlæg: 2744
Sendt: 25 Juni 2023 kl. 12:32 | IP-adresse registreret Citér Kaj.

Med et appparat "Designed and Engineered by Harman Kardon i New York og "Made in Japan" skal man være forsigtig med at kritisere det tekniske
design.

Men jeg kunne nu godt have ønsket mig fraværet af forsøget med at lave soft start DC offset balance på udgangstrinnet.
I stedet have monteret et timedelay højttalerrelæ som i eksempelvis den aldrende Nikko jeg netop har haft fingrende i.
En lydefri start ville klæde den i øvrigt nydelige og servicevenlige konstruktion der her er tale om.
Dobbelt transformatorer og strømforsyning. Samtlige komponenter i udgangstrinnet er intakte.
Men der er på et tidspunkt lavet ændringer i differentialtrinnet og den dertil hørende konstantstrømsgenerator.
2SC1400 transistorerne er erstattet med 2SC1815 og elektrolytten i feedback kredsløbet er fornyet.
Mit forsøg med at forny alle øvrige elektrolytter gav ikke nogen entydig forandring.
Tænder man apparatet efter en nats stilhed er DC variationen på udgangene peak <+-2Volt.
Men slukker og tænder man igen ser det således ud. Minus 8-10V peak.


Til top Vis Kaj.'s Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kaj. Besøg Kaj.'s Websted
 
Rosdam
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 510
Sendt: 25 Juni 2023 kl. 12:45 | IP-adresse registreret Citér Rosdam

Okay, er det simpelthen designet af forstærkeren som gør det?
Jeg trode der var noget opstarts beskyttelse af udgangene som måske ik virkede mere…
Kan man gøre noget som forhindrer det peak?
Til top Vis Rosdam's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rosdam
 
Kaj.
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 August 2014
Lokalitet: Aalborg
Status: Offline
Indlæg: 2744
Sendt: 25 Juni 2023 kl. 12:55 | IP-adresse registreret Citér Kaj.

Her er diagrammet til udgangstrinnet. Det er jo ikke ligefrem raketvidenskab.
En ubalance under opstart er jo heller ikke ukendt. Det er jo derfor vi ofte ser relæer i udgangen. Men ikke her!! Noget sted!!
Der sidder automatsikringer, men det hjælper ikke på Offset.

Til top Vis Kaj.'s Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kaj. Besøg Kaj.'s Websted
 
Rosdam
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 510
Sendt: 25 Juni 2023 kl. 13:12 | IP-adresse registreret Citér Rosdam

Kan det være en komponent i kredsløbet som er blevet ustabilt? En modstand eller noget?

Er det noget med et mute kredsløb?

Nu spør jeg bare uden at vide det..

Jeg kan huske at harman/kardon pm665 også startede op uden relæ, men med er mute kredsløb, som slog til når forstærkeren
var stabil.

Til top Vis Rosdam's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rosdam
 
Rosdam
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 510
Sendt: 25 Juni 2023 kl. 13:21 | IP-adresse registreret Citér Rosdam

Der er en her som har noget ligende med offset

https://audiokarma.org/forums/index.php?threads/harmon-kardo n-730-high-dc-offset.552435/

Jeg ved ik om det hjælper noget
Til top Vis Rosdam's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rosdam
 
Boydk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Juli 2006
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 6261
Sendt: 25 Juni 2023 kl. 13:56 | IP-adresse registreret Citér Boydk

Kaj´s scope-billede viser det helt tydeligt.... og nej, det er sandsynligvis ikke nogen fejl, der er opstået senere.
Havde et pa kammerater, der stolt fortalt (dengang), at de havde købt så´n en. De fik til gengæld hurtigt lært,
at det kæmpe oooomph den lavede, når man tændte den, var noget den havde fra ny. Og hvis du i opvarmningsperioden
skruede på volumen, bas eller diskant, fløj basmembranerne ud og ind.
Eneste løsning var at holde nallerne væk fra den de første par minutter efter at ha´ tændt den
Men klart..... hvis du har brændt en højttaler af, er der sikkert en fejl på den pågældende kanal.
Let at måle, og uden højttalere monteret skulle der ikke ske den store skade ved at tænde den. Skru volumen helt ned.
Skru ledningerne fra multimetret på højttalerudgangen. Stilling DC, 200volt, efterfølgende kan du så skrue ned for følsomheden,
til 20volt, 2 volt, 200mV og se, om udgangen stabiliserer sig til under 20-30 mV. Hvis højere, skal den "på bordet".

Nu skrv du: "Har fået fat i"..... Hvis du ikke har givet penge for den, så ville jeg (hvis jeg var dig) smide den HELT væk.
Selv i toprestaureret stand er/bli´r den ikke anderledes uden at blive gennemgibende modificeret, og de arbejdstimer
kan ikke forsvares ud fra den generelle lyd- og funktioskvalitet.
Jo, man kan som Kaj nævner montere et højttalerrelæ med forsinkelse, men det ændrer ikke, at det generelt er en
amatørkonstruktion, HK langt fra burde være stolte af

__________________
Alt under 500 watt er til garagen.
Mens Løgnen løb fra Bagdad til Konstantinopel, fumlede Sandheden fortsat rundt efter sine sandaler.
Til top Vis Boydk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Boydk
 
Rosdam
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 510
Sendt: 25 Juni 2023 kl. 15:40 | IP-adresse registreret Citér Rosdam

Jeg gav lidt for den, og syntes egentlig den lyder okay. Det “normale flop” der kommer når man tænder en ældre reciever,
generer mig ikke. Og ellers kan jeg afbryde højtalerene indtil den er stabiliseret, eller Hva det hedder.
Til top Vis Rosdam's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rosdam
 
Rosdam
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 510
Sendt: 25 Juni 2023 kl. 15:49 | IP-adresse registreret Citér Rosdam

Men jeg tror ikke at det 100hz brum er normalt..
Til top Vis Rosdam's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rosdam
 
Boydk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Juli 2006
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 6261
Sendt: 26 Juni 2023 kl. 02:21 | IP-adresse registreret Citér Boydk

Rosdam skrev:
Men jeg tror ikke at det 100hz brum er normalt..

Hæ, nej, det er det s´gu ikke. Den var lige "smuttet"

__________________
Alt under 500 watt er til garagen.
Mens Løgnen løb fra Bagdad til Konstantinopel, fumlede Sandheden fortsat rundt efter sine sandaler.
Til top Vis Boydk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Boydk
 
Kaj.
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 August 2014
Lokalitet: Aalborg
Status: Offline
Indlæg: 2744
Sendt: 26 Juni 2023 kl. 16:53 | IP-adresse registreret Citér Kaj.

Helt lydefri under opstart bliver den ikke, men det er tæt på, efterhånden som projektet skrider frem.
Afhængig af tiden mellem tænd og sluk opstår der kortvarig - et til to sekunder - et svagt 100Hz brum.
Men det kan på ingen måde ødelægge nogen højttaler. Allerhøjest perfektionistens sarte øre.
Jeg har forsøgsvis parallelkoblet strømforsyningselektrolytter hver med 6800uF i håbet om at brummet forsvandt i bedste fald.
Det gav ikke en entydig forskel. Jeg er vel ved at have udført 50-100 tænd sluk operationer med ti sekunder til flere minutters intervaller.
Med nogle enkle modifikationer er det lykkes at at komme frem til det nedenfor viste.





Til top Vis Kaj.'s Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kaj. Besøg Kaj.'s Websted
 
Rosdam
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 510
Sendt: 26 Juni 2023 kl. 18:20 | IP-adresse registreret Citér Rosdam

50mv Det ser da fornuftigt ud, og så længe højtalerne ikke tager skade, så er jeg glad.

Du ved Hva du laver Kaj, respekt til dig



Til top Vis Rosdam's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rosdam
 
Kaj.
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 August 2014
Lokalitet: Aalborg
Status: Offline
Indlæg: 2744
Sendt: 26 Juni 2023 kl. 19:44 | IP-adresse registreret Citér Kaj.

50mV ……. det er - når du kigger nøje efter - 18mV og 35mV. Der er 50mV mellem hver af de stiplede linjer. Det er ikke
justerbart. Tallene nederst til venstre på billederne angiver skalaen for spændingsværdierne mellem de stiplede linjer.

Jeg laver slutkontrol på opgaven og samler apparatet igen. Du hører nærmere.
Til top Vis Kaj.'s Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kaj. Besøg Kaj.'s Websted
 
Rosdam
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 510
Sendt: 26 Juni 2023 kl. 21:22 | IP-adresse registreret Citér Rosdam

Okay, sorry.

Tak for det Kaj

Til top Vis Rosdam's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rosdam
 
Kaj.
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 August 2014
Lokalitet: Aalborg
Status: Offline
Indlæg: 2744
Sendt: 26 Juni 2023 kl. 22:40 | IP-adresse registreret Citér Kaj.

Kaj. skrev:
50mV ……. det er - når du kigger nøje efter - 18mV og 35mV. Der er 50mV mellem hver af de stiplede linjer. Det er ikke
justerbart.
Tallene nederst til venstre på billederne angiver skalaen for spændingsværdierne mellem de stiplede linjer.

For at undgå misforståelse ........ Det er forstærkerens offset, som ikke er justerbart.
Til top Vis Kaj.'s Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kaj. Besøg Kaj.'s Websted
 
Kaj.
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 August 2014
Lokalitet: Aalborg
Status: Offline
Indlæg: 2744
Sendt: 27 Juni 2023 kl. 07:45 | IP-adresse registreret Citér Kaj.

Det er vel også på sin plads at advare mod en fatal fejl i diagrammet. Q407/408 er angivet som 2SD549, hvilket er en darlington
transistor med Vceo på 30V . Dømt til at dø, da den udsættes for et spændingssving på op mod 80volt. Den korrekte
udgave hedder 2SB549 hvilket da også er den som anvendes i forstærkeren.
Til top Vis Kaj.'s Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kaj. Besøg Kaj.'s Websted
 
Rosdam
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 510
Sendt: 12 Juli 2023 kl. 15:35 | IP-adresse registreret Citér Rosdam

Opdatering

Har nu endelig hørt længere tid på forstærkeren, og den spiller som den skal og lyder godt.
Og den trækker mine JBL L100 perfekt, synes jeg. Især bunden leverer Harman 730.

Efter Kaj har haft fingrene i den virker den fuldstændig som den skal, ingen brum knas eller pop eller noget.

Kaj ved Hva han laver, og fixer tingene fuldstændig.


Til top Vis Rosdam's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rosdam
 

Side af 2 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes