Tilbage til HIFI4ALL.DK 5. december 2023 | 15:58   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Afstemninger - Polls
 HIFI4ALL Forum : Afstemninger - Polls
Emne Emne: Mystik Snake oil og kabler? (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 2
Spørgsmålet: Tror du, at øre og hjerne kan høre ting, som ikke umiddelbart kan måles?
Poll valg Stemmer Afstemningsresultat
44 [74,58%]
11 [18,64%]
4 [6,78%]
Dette emne er lukket; der kan ikke stemmes

Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
7100Vejle
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 22 September 2018
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 325
Sendt: 22 Januar 2020 kl. 19:21 | IP-adresse registreret  

Det er sjovt du siger det. Jeg kender en masse musikere. Bl.a har min datter en bachlor i musik fra en musikskole i London. Og der er ikke en eneste af dem, der har kunne høre forskel hos mig, når jeg skiftede kabler osv.
Til top Vis 7100Vejle's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af 7100Vejle
 
jukuluff
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 24 December 2011
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 410
Sendt: 23 Januar 2020 kl. 09:22 | IP-adresse registreret  

e-type skrev:
Det er altid interessant med diskussioner, hvis alle er parate til at lytte på begge siders argumenter.
Jeg finder det interessant, at udsætte "ikke hifi folket" for test.
For ikke så længe siden skiftede en ven af huset, signalkabel. Dennes søn er 11 år og synger i et af de mest anerkendte drengekor i dk. Knægten vidste ikke, at far havde "pillet", men da han kom hjem og skulle lytte til noget kendt musik udbrød han spontant "Far, har du gjort noget? Det er lige som om sangerne står mere korrekt".
Min kone, som bestemt ikke er "lytter", udbrød for nogle år siden, hvor jeg havde skiftet kabler " jeg ved ikke hvad du har lavet, men du skal ikke lave det om".

Om der er forskelle, det må være op til den enkelte. HiFi handler jo bestemt om, at finde en lydgengivelse man er glad for. Om det er med de medfølgende kabler, eller tommetykke specialkabler, skal jeg ikke blande mig i, så længe vedkommende er glad for den lyd han/hun oplever. Helt enig i din betragtning. Jeg har selv studeret en del Behavioural and Experimental Economics, hvor man kort sagt opstiller forsøg, og prøver at teste folks præferencer i spil om penge, med økonomiske incitamenter til fx samarbejde eller individualisme.  Selve forskningsområdet er mange gange støre end indenfor elektronik og hørelse i det at der er store samfundsinteresser og betydelige forskningsmidler på området.

Et af de resultater man er kommet frem til, er at studerende hjernevaskede og ubrugelige til brug i forsøg. Studerende handler i forhold til den teori de lige har lært, og ikke som almindelige mennesker.  Dvs. regel nummer 1. når man laver et forsøg, det er at udvælge helt almindelig mennesker.

Noget andet man også hurtigt har fundet ud af, er at forsøgspersonerne ret hurtigt mister tålmodigheden, og vil allerede efter 10-15 minutter angive svar de mester penge på, blot for at se hvad der sker. Det betyder at når man som forsker opstiller sit forsøg, skal man sørge for at forsøgspersonerne er underholdt, med variation i spillene, og bruge mange testpersoner til at måle små effekter, da svarene på individuelt niveau, ikke er signifikante.

Sidste tommelfingerregel er at man ikke må snyde testpersonerne. Hvis testpersonerne tror der er et psykologisk tvist, fokuserer de på opdage tvistet i stedet for blot at følge spillet, og testpersonernes svar, ender i øst og vest.

Hvis man kigger på forskningen indenfor lyd og de såkaldte ABX tests som en del sværger til, så er konklusionen at der stort set ikke er noget forskning der overholder disse kriterier.

Ja der findes lidt forsøg med kabler, men som regel er de udført på en mindre mængde hjernevaskede studerende, og selve forsøgende er typisk meget trivielle.  

Så ja, din betragtning om at det er almindelige mennesker man burde lave forsøg på, er helt rigtig


 
Til top Vis jukuluff's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af jukuluff
 
Mercury
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 25 Januar 2006
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 2172
Sendt: 23 Januar 2020 kl. 09:30 | IP-adresse registreret  

Jeg synes man bør gøre sig den umage lige at læse den her:

https://positive-feedback.com/audio-discourse/snake-oil-and- the-velocity-of-propagation/
Til top Vis Mercury's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mercury
 
hcpowerinc
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget valg!

Bruger siden: 02 August 2005
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 385
Sendt: 23 Januar 2020 kl. 17:26 | IP-adresse registreret  

jukuluff skrev:
e-type skrev:
Det er altid interessant med diskussioner, hvis alle er
parate til at lytte på begge siders argumenter. Jeg finder det interessant, at udsætte "ikke hifi folket" for test.

For ikke så længe siden skiftede en ven af huset, signalkabel. Dennes søn er 11 år og synger i
et af de mest anerkendte drengekor i dk. Knægten vidste ikke, at far havde "pillet", men da han kom hjem og skulle lytte til noget kendt musik udbrød han spontant "Far, har du gjort noget? Det er lige som om sangerne står mere korrekt".

Min kone, som bestemt ikke er "lytter", udbrød for nogle år siden, hvor jeg havde skiftet kabler " jeg ved ikke hvad du har lavet, men du skal ikke lave det om". Om der er forskelle, det må være
op til den enkelte. HiFi handler jo bestemt om, at finde en lydgengivelse man er glad for. Om det er med de medfølgende kabler, eller tommetykke specialkabler, skal jeg ikke blande mig i, så længe vedkommende er glad for den lyd han/hun oplever. 
 
Helt enig i din betragtning. Jeg har selv studeret en del Behavioural and Experimental Economics, hvor man kort sagt opstiller forsøg, og prøver at teste folks præferencer i spil om penge, med økonomiske incitamenter til fx samarbejde eller individualisme.  Selve forskningsområdet er mange gange støre end indenfor elektronik og hørelse i det at der er store samfundsinteresser og betydelige forskningsmidler på området.
 
Et af de resultater man er kommet frem til, er at studerende hjernevaskede og ubrugelige til brug i forsøg. Studerende handler i forhold til den teori de lige har lært, og ikke som almindelige mennesker.  Dvs. regel nummer 1. når man laver et forsøg, det er at udvælge helt almindelig mennesker. Noget andet man også hurtigt har fundet ud af, er at forsøgspersonerne ret hurtigt mister tålmodigheden, og vil allerede efter 10-15 minutter angive svar de mester penge på, blot for at se hvad der sker. Det betyder at når man som forsker opstiller sit forsøg, skal man sørge for at forsøgspersonerne er underholdt, med variation i spillene, og bruge mange testpersoner til at måle små effekter, da svarene på individuelt niveau, ikke er signifikante.

Sidste tommelfingerregel er at man ikke må snyde testpersonerne. Hvis testpersonerne tror der er et psykologisk tvist, fokuserer de på opdage tvistet i stedet for blot at følge spillet, og testpersonernes svar, ender i øst og vest. Hvis man kigger på forskningen indenfor lyd og de såkaldte ABX tests som en del sværger til, så er konklusionen at der stort set ikke er noget forskning der overholder disse kriterier.
 
Ja der findes lidt forsøg med kabler, men som regel er de udført på en mindre mængde hjernevaskede studerende, og selve forsøgende er typisk meget trivielle. Så ja, din betragtning om at det er almindelige mennesker man burde lave forsøg på, er helt rigtig  

 
Rigtig fint svar. Jeg har også kun mødt personer (kammerater o.l. IKKE studerende) og ikke audiofile (overhovedet ikke!!!), der med stor præcision kunne høre hvad der var sket siden sidste besøg. I mit eksempel med op til et halv års mellemrum siden sidste besøg. Deres beskrivelse af lyden var spot-on, fra hvad jeg selv beskriver at have hørt i min daglige omgang med mit hifi. Og det er nok til mig for at bevise at det nok ikke er alt vi tråds alt kan måle.

Mvh


__________________
Amodded // Acurus & Aragon rebuild and modifications
Til top Vis hcpowerinc's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af hcpowerinc
 
hcpowerinc
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget valg!

Bruger siden: 02 August 2005
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 385
Sendt: 23 Januar 2020 kl. 17:29 | IP-adresse registreret  

Vi hører HVAD VI VIL HØRER meget lig mikkel's underskrift. Om den er
for eller imod
Til top Vis hcpowerinc's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af hcpowerinc
 
7100Vejle
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 22 September 2018
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 325
Sendt: 23 Januar 2020 kl. 19:54 | IP-adresse registreret  

hcpowerinc skrev:
 Rigtig fint svar. Jeg har også kun mødt personer (kammerater o.l. IKKE
studerende) og ikke audiofile (overhovedet ikke!!!), der med stor præcision kunne høre hvad der var sket siden sidste besøg. I mit eksempel med op til et halv års mellemrum siden sidste besøg. Deres beskrivelse af lyden var spot-on, fra hvad jeg selv beskriver at have hørt i min daglige omgang med mit hifi. Og det er nok til mig for at bevise at det nok ikke er alt vi tråds alt kan måle.

Mvh

Så de kunne simpelthen huske hvordan det hos dig? Hold da op!

Til top Vis 7100Vejle's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af 7100Vejle
 
JBLPro
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 25 April 2011
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 624
Sendt: 23 Januar 2020 kl. 20:02 | IP-adresse registreret  

Uden at lyde nedladende, så er diverse hyggehistorier (både for/imod kabler) absolut intet værd. Personligt mener jeg, at medmindre der bliver spyttet voldsomt mange penge i det, så det kan undersøges ud fra en mere videnskabelig vinkel (som f.eks. Harman gør med højttalere) så lukkes kabeldiskussionen aldrig.

Når den ene gruppe siger, at de ikke kan høre forskel, siger den anden gruppe af deres anlæg/ører er for dårlige. Tilsvarende, når den anden gruppe siger der er forskel, siger den modsatte gruppe at det er placebo.

Harman benytter en blindtest-metode hvor folk sidder med en iPad og vælger højttaler "A" eller "B". De bestemmer sig hvor meget de vil skifte, hvor lang tid de vil høre osv osv. Det ville være en meget interessant måde at undersøge kablers indflydelse.

Det er sjovt, at kabelforhandlere ikke laver lignende demoer - det må være en nem måde at lukke munden på dem som ikke køber eksotiske kabler og få dem til at købe dem...
Til top Vis JBLPro's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af JBLPro
 
Boydk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Juli 2006
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 6164
Sendt: 23 Januar 2020 kl. 20:10 | IP-adresse registreret  

7100Vejle skrev:
Så de kunne simpelthen huske hvordan det hos dig? Hold da op!


Det var da den mest nedladende kommentar i denne tråd. Fatter ikke, hvordan folk mener, de hæmningsløst kan tillade sig at stille spørgsmåltegn/nedgøre andres kommentarer/oplevelser. Det virker simpelthen som om, at når nogle sidder hårdt på deres egen sandhed, så er alle andres udsagn (hvis det ikke bekræfter de "nogle") simpelthen det pureste løgn.

Synes, der er en del, der burde skamme sig en anelse/ta´ deres skriveform op til overvejelse. Er sikker på, at de, der kan høre forskel, er evindeligt trætte af at blive påduttet, at de er galt på den, af den samme, lille frelste skare. Vorherrebevar´s. Beklager min udgydelse, men 7100´s sidste kommentar var simpelthen så nedladende, at jeg ikk´ ku´ la´ vær´ .__________________
Alt under 500 watt er til garagen.
Mens Løgnen løb fra Bagdad til Konstantinopel, fumlede Sandheden fortsat rundt efter sine sandaler.
Til top Vis Boydk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Boydk
 
Mikkel G
Administrator gruppe
Administrator gruppe
Avatar
Redaktør og Indehaver

Bruger siden: 09 August 2006
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 4418
Sendt: 23 Januar 2020 kl. 21:50 | IP-adresse registreret  

Så stopper vi også denne tråd... eller sagt på en anden måde: Vi lukker for gul stue

__________________
Modbevis mig og jeg æder min gamle hat...
Mod tåber kæmper selv guderne forgæves!

Mvh, Mikkel
Til top Vis Mikkel G's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mikkel G
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

<< Forrige Side af 2
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2023 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes