Tilbage til HIFI4ALL.DK 18. juli 2024 | 10:14   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Akustik
 HIFI4ALL Forum : Akustik
Emne Emne: Placering af højtalere i stue (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
bojalling
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 13 Januar 2018
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1
Sendt: 13 Januar 2018 kl. 09:17 | IP-adresse registreret  

Hej alle,

Jeg vil gerne have lidt input til hvordan jeg bør placere mine højtalere i vores stue. Pt. har vi blot nogle ældre Dali kompakthøjtalere, men vil gerne opgradere til større/noget andet. Der tænkes kun stereo! Det kunne være alt fra gulvhøjtalere, noget på væggen eller måske i loftet. Jeg har vedhæftet et billede af vores stue - de nuværende højtalere er placeret på de røde firkanter.

Hvordan ville "man" placere højtalere i sådan en stue? Ud over generel baggrundsmusik, tænker jeg at den primære lytteposition vil blive enten i sofaarrangementet, eller i "loungen".

Har I nogle gode forslag?På forhånd tak,
mvh Jonas
Til top Vis bojalling's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af bojalling
 
jukuluff
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 24 December 2011
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 410
Sendt: 13 Januar 2018 kl. 10:21 | IP-adresse registreret  Det blå forslag til en placering, ville skulle opfyldes af et et par solide gulvhøjtalere, og kræve lidt omrokeringer. Skænken placeres mellem højtalerne og spisepladsen vendes 90 græder og rykkes op / til højre. Denne opstilling kræver lidt at vinduet bag højtalerne, ikke er et gulv til loft. Både fordi det vil se dumt ud med en skænk foran vinduet, men også pga. eventuelle bagudrettede basporte i højtalerne.

Det grønne forslag, er mindre indtrængende i rummet, og tænker at det skulle opfyldes af et sæt 2-vejs, som hænges op, enten i loftet med et beslag af en art, eller via 2 hylder fra væggene. Et sæt tunge gardiner for vinduerne i siderne og et tæppe på gulvet, og så har man en lille hyggelig lounge, hvor akustikken, ikke er helt håbløs. Ophængning og finjustering af højtalerplacering og retning, er selvfølgelig lidt bøvlet her, men til gengæld får du effekten af at lyden kommer "oppe fra" således at lytterindtrykket er bedst når du læner dig lidt tilbage i lænestolen. Derudover tror jeg at mennesker biologisk er programmeret til at være mere modtagelig fra en lydkilde, der komme oppe fra, i forhold til nede fra. Måske fordi det er en fordel at være modtagelig fra en lydkilde fra nogle der er større end en selv. Fx når et barn kigger op og lytter til hvad forældrene siger. 
Til top Vis jukuluff's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af jukuluff
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes