Tilbage til HIFI4ALL.DK 2. juli 2024 | 08:57   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Højttalere
 HIFI4ALL Forum : Højttalere
Emne Emne: Sonus måtte vige pladsen (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 3
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Dissing2
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 14 Marts 2015
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 25
Sendt: 16 Marts 2015 kl. 21:07 | IP-adresse registreret  

Håber ikke indlægget her er off topic

Dr Bose´s første version af reflekterende højttalere Bose 2201

Sjove kreationer han lavede, men jeg kunne virkelig godt tænke mig at høre denne




Til top Vis Dissing2's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Dissing2
 
jbh1
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 17 November 2006
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 130
Sendt: 01 April 2015 kl. 10:31 | IP-adresse registreret  

Hvor er det skønt at der er mange der tør indrømme at de bare har lyst til at lade sig rive med af "musikken" og ikke går op I mærker osv. Sjovt at det kommer når først en åbner sig så, kommer der flere til. Men først skal vi lige have de sædvanlige korrekte påtaler at BOSE er altså noget skrammel    
Mht BOSE og deres spredende højttalere gjorde SONAB med Stig Carlsson det samme. De rundspreder musikken. SONAB var lavet til at lyde godt I en stue og ikke I et lyddødt rum. Hørte engang et sæt SONAB A5 hos mine naboer for mange år siden I en kæmpe stue på deres overetage, og når man gik rundt i stuen var lyden lige nærværende uanset hvor man stod eller sad. Og det er vel også en stor kvalitet I sig selv, det er jo det man ofrer bunker af penge på at opnå når man idag bygger koncertsale verden over.

mvh Jens.
Til top Vis jbh1's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af jbh1
 
janils
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Pladespilleren.dk

Bruger siden: 02 Januar 2004
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 3095
Sendt: 01 April 2015 kl. 12:22 | IP-adresse registreret  

Jeg har et noget ambivalent forhold til Bose. Efter sigende anvender de 10 gange så mange penge til markedsføring som de bruger til produktudvikling.

Men når det er sagt, så har jeg også en del minder om mit møde med Bose – både positive og negative.

Den første oplevelse var i det gamle Bristol Stereocenter på strøget. Nok engang sidst i 70’erne. Jeg bad om at høre ”Boose” højttalere. Ekspedienten havde svært ved ikke at grine, men først senere fandt jeg ud af hvad det betød og at der kun var eet ”o”. De lød fint, men prisen var langt over hvad jeg kunne klare som fattig kontorelev.

Nogle år efter var jeg til demo hos KT radio. Her var det hele 4 stkt Bose 901 der kørte 2 mod front-væggen og 2 sidevendte i front. De blev trukket af to kæmpe Bose effektforstærkere. Kan huske et imponerende lydbillede og en fysisk bas, som rystede hele rummet. Jeg var afgjort imponeret.

Det gamle Audioscan lavede et DIY projekt med 9 stk. Coral Flat 5 i en Bose 901 kopi. Det burde være en langt bedre konstruktion. Da jeg kort lyttede til dem i butikken var der dog ingen EQ på, så det var en noget tynd kop the. Kunne ellers være et kompetent alternativ.

På en af de større messer i Kbh. talte jeg med en amerikansk dame på Bose standen. Det var dengang de små ”kuber” og sub-wooferen var kommet frem. Hun fortalte begejstret om deres dynamic compression system. Det var jo meget irriterende når musikken var lav og så pludselig blev høj. Det havde de så løst. Jeg prøvede at forklare, at det var sådan musik skulle lyde, men det var tydeligt, at den lydfilosofi var i direkte modsætning til hvad Bose stod for. Det var mange år før vi snakkede MP3 tiler og loudness war!

Det var netop et sådant sysem jeg blev inviteret hjem og høre hos en kollega. De små højttalere stod hhv. i vindueskarmen og øverste på en reol. Suwooferen var proppet IND i et skab og døren lukket. Lyden var mildt sag meget mærkelig og min kollega var da heller ikke helt tilfreds med sit køb. Han endte senere op med et par langt bedre B&O højttalere.

Når vi snakker rundt spredende og reflekterende højttalere er der jo flere at vælge imellem. Blandt de meste vellykkede jeg har hørt er MBL, Shanian og German Physics. De gamle Lowther Ace var heller ikke dårlige. De kræver dog alle ret meget af lytterummet og placeringe, men det kan man sige om alle højttalere.

…. drømmer stadig om at lave en kopi af 901’erne. Med digital korrektion bude det kunne blive et noget nemmere projekt. Har Tang Ban ikke nogle små gode fuldtoner?


__________________
Jan Nielsen
Music is all about the groove, and you don't find grooves on a cd......
Til top Vis janils's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af janils Besøg janils's Websted
 
Kjeldsen
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Kjeldsens forbindelser

Bruger siden: 23 Maj 2003
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 9397
Sendt: 01 April 2015 kl. 14:56 | IP-adresse registreret  

Tang Band og Mark Audio. jeg har begge og Mark Audio er nok dem jeg hælder til. Bruger dem pt som rundstrålende fra 300 Hz og op
Til top Vis Kjeldsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kjeldsen
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

<< Forrige Side af 3
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes