Her er du: Nyheder - Nyt fra Raidho 5. februar 2023 | 21:25   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Nyt fra Raidho
Af: Dantax Radio  [07.06.2022] Print nyhed
Raidho er klar med 3 nye modeller

  

TD6 er en helt unik musikalsk performer og er beregnet til dem, der ønsker at komme så tæt på den ”ægte vare” som muligt. Selv om den ligner meget den meget roste D5 og D5.1, er TD6 en helt ny udvikling, og kun dele af det visuelle udseende ligner de tidligere modeller. Målet Ambitionerne for TD6 er grundlæggende de samme som for enhver Raidho-højttaler, men denne gang på et ekstremt niveau.

TD6 bygger naturligvis også på den legendariske Raidho Ribbon Tweeter. Faktisk er det en Planar Magnetic Tweeter på grund af sporene i folien. Folien er kun 20 milligram og 11 mikron tyk, så den har 50 gange mindre masse i forhold til en konventionel dome tweeter. Det betyder stort set ingen resonanser eller forvrængning. Breakup-punktet ligger ved utrolige 82 KHz! I denne TD6-version af diskanthøjttaleren er selve folien blevet opgraderet for at kunne håndtere endnu mere effekt og højere dynamik.

TD-mellem- og basdrivere kan endelig følge med Raidho bånddiskanthøjttaleren! Membranen er en 5 lag sandwichkonstruktion: Aluminiumkonus - Keramisk - Tantal - Diamant og derefter Diamant på bagsiden. Alle disse materialer bringer deres egne styrker ind i blandingen, hvilket gør dette til en virkelig unik og revolutionerende drivenhed. 1,5 karat diamant på hver drivenhed, og alligevel kun 10 mikron tyk. Vi fandt frem til dette sammen med Danmarks Tekniske Institut i jagten på det ultimative materiale til højttalermembraner.

Vi tror, at vi har fundet det! På DTU har de en højt specialiseret maskine, hvor de pumper argongas ind og affyrer partikler med lysets hastighed, hvorved atomerne fæstnes til membranen. Dette skaber tantal- og diamantbelægningen. TD-lagene reducerer resonansen med 36 dB i forhold til keramik og er 50 gange stivere end en membran, der kun består af keramik. Den opløsende tilstand er blevet hævet til 20 kHz! Raidho er den eneste højttalerproducent i verden, der anvender denne teknologi.

Motoren består af en meget stærk magnet (N52 Neodymium) med et usynligt jævnt magnetfelt, kombineret med en underhængt svingspole i titanium. Dette giver perfekt transient respons uden målbar forvrængning. Turbineformen med fremragende aerodynamiske egenskaber resulterer i en meget ren og ufarvet lyd. Alle kanter i den nærliggende kurv er afrundede for at eliminere refleksioner og lede bølgerne ind i det dæmpende materiale, og hele driverkonstruktionen er åben omkring membranen for at lade den ”ånde”.

Højttalerens hjerte er næsten et kunstværk. Komponenterne er for det meste fra Mundorf top spec. og er monteret direkte på et massivt PVC-board. Der er anvendt hård og direkte ledningsføring med integrerede Nordost-kabler i selve krydsningsanlægget. Alle interne ledninger er udført med Nordost Norse-kabler, som bygger på Valhalla-teknologi med en mulig opgradering til TSC fra Odin. Det enkleste crossover-design blev lavet for at sikre en direkte og ren signalvej.

Pris: Fra 210.000,- Euro

Den nye X1t er baseret på den klassiske supermini monitor, X1. Denne reviderede version har til formål at pakke så meget ydeevne som muligt ind i en meget lille formfaktor. Og endelig til en forholdsvis lav pris i forhold til ydelsen. Velkommen til den nye reference inden for supermini monitorer.

X1t bygger naturligvis også på den legendariske Raidho Ribbon Tweeter, og keramiske med tantalbelagte basdrivere. Basen af vores membran er en aluminiumskonus, som i sig selv er meget stiv. En af udfordringerne med aluminium er, at det har sin egen tydelige lyd/ringning. For at eliminere dette er vores drivere alle belagt med et tyndt lag keramik, der føjer sig til de første lag. Belægningen påføres gennem en plasmaproces, der binder den keramiske belægning til aluminiumet. Med de keramiske koner af aluminiumoxid blev den første breakup-tilstand hævet til 12,5 kHz, hvilket sætter en høj standard for kon-driverresonanser.

T’et i X1t betyder tantal. Tantal tilhører en klasse af metaller, der kaldes ildfaste metaller, som er defineret ved deres stærke modstandsdygtighed over for varme og slid. Det har et smeltepunkt på 2.996 °C, det fjerde højeste af alle metaller. Dette gør membranen meget stivere og hårdere uden at tilføje vægt og øger dermed brudmodes til utrolige 15 kHz. Motorsystemet i drivaggregatet er et kunstværk. En meget aerodynamisk konstruktion med en høj grad af ventilation, der øger dynamikken og mindsker forvrængning. Neodymium-magneter med høj styrke giver mulighed for ultimativ kontrol i en unik konstruktion.

I forhold til standard X1 er der blevet implementeret bedre komponenter. Kabinettet er desuden blevet redesignet internt, hvilket betyder, at luftstrømmen og basrefleksporten giver et meget højere basoutput og en højere baskvalitet.

Pris: 5800,- Euro

Den helt nye X1.6 er en vidunderlig ny tilføjelse til Raidho X-serien. Dette er Raidhos forsøg på at lave en kompakt højttaler med høj ydeevne i denne yderst konkurrencedygtige prisklasse. X1.6 leverer en ydeevne, der ikke er set før i denne prisklasse. Det er første gang, at Raidho tilbyder en 6,5” i denne formfaktor og prisklasse. Forbered dig på at blive forbløffet.

X1.6 bygger naturligvis også på den legendariske Raidho Ribbon Tweeter, og keramisk belagte basdrivere.

Pris: 7300,- Euro


For yderligere information, kontakt:

Dantax Radio

Web: http://www.raidho.dk
Mail: sales@raidho.dk
Tlf: 9824 7677

 

Øvrige nyheder
Raidho X2t
31.01.2023
Nyheder fra Cabasse
05.01.2023
Glædelig jul & Godt nytår!
20.12.2022
Nyhed fra Mission
25.11.2022
Nyt fra Audiolab
20.11.2022
Clearaudio Balance Reference Phono
15.11.2022
Ifi Audio Neo Stream
27.10.2022
Nyt fra Musical Fidelity
22.10.2022
Audio Solutions & Siltech
07.09.2022
Nyt fra Arcam
31.08.2022
Nye anmeldelser
På med vinylen 20
16.08.2022
Scansonic MB3.5b
09.06.2022
Tektron TK2A3/45S-REF
03.04.2022
Heco Belladonna
11.02.2022
Vincent DAC-7
12.09.2021
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2023 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes