Her er du: Nyheder - Franco Serblin i DK 26. marts 2023 | 01:18   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Franco Serblin i DK
Af: VassagoHifi  [14.06.2015] Print nyhed
VassagoHifi er ny forhandler af Franco Serblin's højtalere

Navnet ringer måske ikke en klokke hos alle, men hos dem der ikke ved hvem det er, drejer det sig om "faderen" til Sonus Faber-højttalerne, der nyder et godt ry for fantastisk flotte og meget velspillende kreationer indenfor højttaler-verdenen. Han stod bag adskillige velkendte modeller tilbage fra Minima og den sjældne Extrema, hvor man gik all in og lavede et monster af en standerhøjttaler, og frem til Guarneri, Amati og Stradivari, som i sig selv er elegante kunstværker indenfor højttalerproduktion.

Franco Serblin forlod dog Sonus Faber for en del år siden, og har siden da været involveret i en del forskellige projekter, heriblandt et højttaler-mærke under eget navn. Helt frem til sin død i 2013, var han foregangsmand for et par flotte projekter, der endte som færdige produkter, og de kommer nu til Danmark for første gang.

Lillebroderen i rækken er den utroligt elegante Accordo, som er en kompakt to-vejs højttaler med en udstråling og et udseende i absolut verdensklasse. Finishen findes næppe højere, og der er kælet for alt hele vejen igennem.

Den kommer som udgangspunkt i en flot valnøde-finish med massivt træ i gavmilde mængder. Kabinettet er asymmetrisk og uden parallelle flader for at undgå stående bølger. Selve træpladerne er afstivet/dæmpet med aluminium/magnesium-stivere som afkobler træet for at undgå resonanser i kabinettet. Der er dertil benyttet massive, polerede alu-stykker til at resonansdæmpe, og finishen er generelt tårnhøj og fyldt med lækre detaljer.

Enhederne er alle tilpasset Franco Serblins krav til lyden og ydelsen, og diskanten er designet af Ragnar Lian, som er tidligere SEAS-mand og ophav til nogle af de bedste enheder gennem tiden. Det er en 29 mm silkedome med dobbelt magnet og ventileret polstykke. Basenheden er en 150 mm Scanspeak-kending med slidset membran men med Serblins eget Symmetrical Drive Motor-system, som bygger på at undgå lagring af energi i motorsystemet, men derimod fordrer fri overførsel og et minimum af forvrængning over hele spektret.

Accordo kommer på en tilpasset stander bygget med en tung alu-plade som fod og tilpasset base hvorpå højttalerne er fastgjordte. I standeren finder man også højttalernes første-ordens fase-korrekte delefilter der er baseret på premium-komponenter efter egne specifikationer.


Storebroderen er Ktema, som ligeledes er et statement fra Francos hænder. En stor, lækker 3-vejs højttaler hvor alt er bygget til perfektion med den ypperste lydgengivelse til følge, og intet er tilfældigt undervejs.

Der benyttes samme type diskant som i Accordo, omend forfinet endnu mere. Dertil kommer to 4" custom-lavede mellemtone-enheder monteret i eget kammer for optimale betingelser og et minimum af farvning. Membranerne er i et specielt komposit-materiale med faseplug til køling af polstykket, og magnet-systemet er Serblins eget, nøjagtigt som i Accordo.

På bagsiden finder man systemet til den tunge del af lyden, nemlig to custom-lavede 9" basser der sørger for at højttalerne kan håndtere bass ned til 26 Hz. Grundet det specielle design af kabinettet, har man kunnet holde højttalerne indenfor rimelige proportioner således at de ikke dominerer, men stadig udstråler flot møbelkunst. De to bas-enheder er med metal-membran, som er valgt ud fra en hurtigt og meget præcis gengivelse uden at bryde op, grundet dens lette og stive konstruktion. Også her findes Serblins særlige magnetsystem.

Kabinettet er et trekantet design, som er bygget efter at give enhederne optimale betingelser, samt eliminere al kabinet-resonans og opbrydninger. Delefilteret er monteret i eget, lukket kammer og den interne kabelføring er Yter Silver-Palladium-serien.

Alt er håndlavet og perfektioneret hos Franco Serblin, og det er både lyd og nydelse for øjnene til de næste mange år, og er allerede nu klassikere på samme måde som mange af de ældre Sonus Faber-konstruktioner.


For yderligere information, kontakt:

VassagoHiFi

Web: www.vassagohifi.dk
Mail: vassagoshop@gmail.com
Tlf/sms: 60199168

 

Øvrige nyheder
Dayens Ampino
02.03.2023
Fyne Audio Vintage
01.03.2023
Rega Elicit MK5
22.02.2023
Atlantis Lab
15.02.2023
KEF R Meta
07.02.2023
Raidho X2t
31.01.2023
Nyheder fra Cabasse
05.01.2023
Glædelig jul & Godt nytår!
20.12.2022
Nyhed fra Mission
25.11.2022
Nyt fra Audiolab
20.11.2022
Nye anmeldelser
Raidho X1.6
15.03.2023
På med vinylen 20
16.08.2022
Scansonic MB3.5b
09.06.2022
Tektron TK2A3/45S-REF
03.04.2022
Heco Belladonna
11.02.2022
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2023 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes