Her er du: Besøgsartikler - Hifi & Surround 2005 gennem linsen 22. juli 2024 | 00:39   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Hifi & Surround 2005 gennem linsen
Af: HIFi4ALL.DK teamet, redigeret af Red  [13.03.2005] Print artikel
Messen i København var på mange måder en blandet oplevelse. Der var masser af nye spændende ansigter i branchen alle med entusiasterne som målgruppe.

Messen blev afholdt på Sheraton i København i starten af marts. I forhold til tidligere savnedes en række markante profiler som eksempelvis HTP, McIntosh Associated, Audio Art osv osv, ligesom de store mærker som Sony, JVC, Grundig, Turku TV, m.fl. glimrede ved deres fravær. Deet er ret trist, at de store mærker ikke satser mere på denne messe. Omvendt kan man jo argumentere for, at der ikke er nogen grund til at gå på udstilling og se de produkter, der står på hvert eneste gadehjørne.. !

Messen i København varslede lidt om et generationsskifte i distributions- og forhandlerleddet. Efter at have nydt gode produkter i årevis fra gammelkendte firmaer, var det ret befriende at notere sig, at en masse nye, små firmaer har mod til at prøve kræfter med markedet. Det drejer sig eksempelvis om Best Seat, Stoplite, Innowatt, JJAZ, Kibri og VassagoHifi. Faste læsere af HIFI4ALL.DK vil kende dog dem alle. Disse mindre entusiastiske firmaer er i gang med at krydre markedet med spændende produkter, og de fortjener i mine øjne langt større opmærksomhed fra den brede del af hifi-publikummet. Deltagelsen på sådan en messe er et lille skridt i den rigtige retning.

Selve messearealet var forholdsvis hurtigt overskuet. Arrangørerne havde i annoncer lovet stor fokus på fladskærme, men de kunne næsten tælles på én hånd. Igen er det sært at de store skærmleverandører, bortset fra evig deltagende Pioneer, holder sig væk, men det må vel være et udtryk for, at de store sælger så meget, at yderligere eksponering er overflødig. Isoleret set er det jo herligt !!

I stueetagen til venstre for indgangen havde Hifi-klubben ét af sine rum. Her blev der spillet på Thule over Dali højttalere i et surround setup med DVA-120 processor, der bl.a. håndterer surroundlyd i 8.1. Effektforstærkeren var Thules flagskib – PA350B. Vi fik dog ikke nærlyttet opstillingen.

www.hifiklubben.dk

Lige overfor hos HIFI Forum blev der spillet på Linn i mange afskygninger. Jeg havde set frem til en demo på Unidisk SC, men desværre var den ikke udstyret med DVI / HDMI udgang endnu. Herved er den lidt mindre interessant for plasma- og projektorfolket. Igen lykkedes det ikke at få en plads foran det komplette Linn setup.

www.hififorum.dk

I den store hal i stuen var der ud over et par blade en stor stand fra Best Seat. De havde bygget et lystæt rum op og satte projektorer fra JVC, Panasonic og Sanyo til at køre på hvert sit lærred. Det var virkelig gode billeder, der blev vist og ideen med det lystætte rum var genial ! Lærrederne var fra Stewart.

www.best-seat.dk

I samme hal havde Top Sound allieret sig med Audio Sale og der blev præsenteret kabler fra Supra, Audio Analogue – herunder Maestro 192/24, som nu er  i redaktionens reference setup. Der var også udstyr fra Copland, bl.a. den nye CD med et drev, der læser med 4 x almindelig hastighed, så korrektionskredsløbene benyttes mindst muligt.

Den nye integrerede amp fra Copland var ikke dukket op, da jeg var på standen, men der ligger en billet på en anmeldelse. Højttalerne var fra Klipsch og nu hvor Klipsch har overtaget Jamo, var der også et mindre udvalg fra Jamo. TopSound og Audio Sale havde fornuftigt nok undladt at spille på udstyret i det store, åbne rum.

www.audiosale.dk 

Q-sound havde en stor messestand med næsten alt til hjemmebyggeren af højttalere. Standen var et overflødighedshorn af enheder og tilbehør til DIY folket – bl.a. så vi et sæt højttalerterminaler, som snild kunne installeres på Langelinie til fortøjning af mindre krydstogtskibe fra Caribien.

www.q-sound.dk

I det store rum var der en indgang til Multimedia Presentations rum, hvor menuen primært stod på Marantz, Audio Pro og Vincent. Marantz har efter min mening ramt en designstil, der afspejler både tidløshed og de aktuelle strømninger. Vincent er nu også kommet godt af sted. Deres rørgrej lugter langt væk af bladguld på carporten og er så lækkert, at man får ejerfornemmelser bare ved tanken.

Ingen web

LC-Audio havde også en plads i det store rum, hvor de lækre PWM forstærkere med ZAP Pulse navnet  stod side ved side med den nye Sidewinder 3 forforstærker.

www.lcaudio.dk

Endelig havde Tekni-fi taget opstilling i samme rum. Her var det især den nye amerikanske kabelserie fra Wireworld, der tog opmærksomheden. Mærket er helt nyt i DK, så der fandtes endnu ikke papirer på produkterne, men Wireworld dækker stort set alle typer af kabler i samtlige prisklasser. Der blev dog også plads til produkter fra Pro-Ject – især pladespilleren så interessant ud. Som et lille kuriosum havde Tekni-fi taget et mikroanlæg med fra Parasound, som ifølge Tekni-fi er klar til at give mange almindelige 19” dåser smæk. Vi satser på en dag at få mikroen på pinebænken.

www.tekni-fi.dk

Densen havde taget opstilling i et mellemstort rum og præsenterede en lang række nye produkter, hvoraf der ikke er papir på de fleste endnu.

Den endeløse række af firkantede kasser tog hårdt på overblikket, men designet er lækkert, minimalistisk og meget stuevenligt.

Der blev demonstreret udstyr og et AudioVector højttalere. Opmærksomheden faldt lige på Densens remote, der er ualmindelig lækkert designet.

www.densen.dk

Ved siden af Densen havde Hifiklubben taget et stort rum i brug. Her demonstrerede Kjell Nygård fra B&W de nye Nautilus 800D, som du allerede kan læse test af her på siden. Da B&W har distributionen af Classé i UK og Hifiklubben har det i DK, var valget naturlig nok faldet på Classés nye produkter.

Rummet var proppet til bristepunktet, men der blev leveret lyd af første klasse til de besøgende. Dog sporedes en anelse aggressivitet, som kunne stamme fra Classé udstyret, men i ukendte omgivelser er det svært at være sikker. Det må komme an på en prøve i kendte rammer.

Lige udenfor standen stod et lille bord med en prototype på Denons bud på den ultimative integrerede forstærker, PMA-SA11. Intet skulle være sparet i denne amp – heller ikke omkostningerne. Prisen forventes at blive omkring 70.000,- !!

www.hifiklubben.dk

StudioSound havde erhvervet sig et stort, lyst rum, som lod de vanvittig lækre produkter fra Orpheus og SP Technology tage sig godt ud. I racket på fronten stod der desuden effekttrinnet 150.A og forforstærkeren 21A fra Belles sammen med Orpheus’ transporten Zero og D/A konverteren One.

De store SP Revalation højttalere  var intet mindre end imponerende i deres leverancer af toner fra dybet – næsten for meget af det gode…. 

På gulvet havde et par flaskestyrede forstærkere fra Joule Electra, Grand Marquis VZN 160  taget opstilling. StudioSound havde også medtaget topmodellen 350A med  2 x 250 watt’er fra Belles. En hidsig svend, som fortjener et nærmere kig.

www.studiosound.dk

På den anden side af gangen havde Pioneer traditionen tro et stort rum med 61” topmodellen blandt plasmaskærmene som blikfang.

Der blev vist billeder fra DV-858Ai i meget høj klasse og lyd over VSA-AX5 på Pioneers egne højttalere. Ingen rigtige nyheder – dog var der et integreret surroundanlæg på display, RCS-9h til 14.000 kroner.

www.pioneer.dk

Svenske Tonkraft havde som vanligt et stort rum med en tyk og tæt atmosfære.

Blikfanget var elektronik fra McIntosh serveret på Dynaudio Evidence Temptation i bedste aftapning. Lyden var præget af det svært dæmpede rum og manglede mange af de unoder, som andre udstillere døjede med. Der var faktisk tale om en gengivelse af meget høj karat, selv om de store Temptation højttalere sikkert vil give flere amerikanere end danskere kilder i maven.

Der var lige en lille opstilling baseret på svenske Medius’ lækre produkter. Medius har nu et par ICE-baserede effektforstærkere, som matcher de Microsoft Media Center kompatible  multiboxe eller HTPC’erne i designet. Effektforstærkerne hedder hhv A II på 2 x 250 watt, mens A III yder 2 x 500 watt

www.tonkraft.se

KT Radio havde en stor stand, hvor det især var GamuT, der snuppede opmærksomheden. Der belv spillet på den reviderede udgave af GamuT CD1, som nu er sluppet af med et generelt problem omkring drevet og virker superstabil. Redaktionens referenceanlæg  var naturligvis også med i form af forforstærkeren D3 og effekttrinnet D200 som du kan læse anmeldelser af her på HIFI4ALL.DK. Nyt er en komplet højttalerserie fra GamuT i højglanslakeret fugleøjetræ med enheder fra Scanspeaks bedste hylder. Serien består af 3 højttalere, L3, L5 og den store L7 til hhv 39.000, 65.000 og 90.000 kroner for et sæt. Den lille 2-vejs L3’er lød så lovende, at vi omgående lagde billet ind på en test.

I den bageste del af lokalet var der linet en lækker bio op med elektronik fra Primare og højttalere fra System Audio. Der var bestemt ikke sparet på bestykningerne – billeder taler deres tydelige sprog og selv HIFI4ALL.DK’s surround-mester Ricky måtte på knæ for at få det hele med.

www.ktradio.dk

På første salen havde mange af de nye upcoming firmaer taget plads.
Innowatt havde sat fokus på det lille, men spændende system baseret på den lille 35 watt digitale forstærker, som fik hjælp af strømbanken på intet mindre end 40.000 uF.

Denne sammensætning kan du faktisk finde en anmeldelse af her på HIFI4ALL.DK. CD-drevet på billedet er en transport, 44T, som benytter sig af Philips CDPRO2M drevet. Transporten forsynes af en ekstern switch mode strømforsyning og koster 14.900,-

www.innowatt.dk

Kibri har fra starten baseret sig på utraditionelt udseende højttalere og fortsætter i samme spor. Der er noget råt og naturligt over designet på Caelum modellen, som nu også slår igennem på de små baghøjttalere, eA, der nu findes i programmet.

På hylderne stod Kibris bAudio programmerbare forforstærker med rør i udgangen sammen med udstyr fra Parasound, Croft og Berning. Kibri ventes at barsle med egen effektforstærker på et tidspunkt.

www.kibri.dk

Peak Consult havde den nye prinsesse med på messe. Princess er en traditionel 2-vejs standerhøjttaler, som på messen blev trukket af eb ældre Classé preamp med et Gryhpon Encore effekttrin som muskelmand.

Da vi nåede til standen, var der faktisk rimelig roligt, så det lykkedes at få en aldeles overbevisende demo – faktisk noget at det bedste, jeg kan mindes at have hørt fra Peak Consult på en messe.

De små HT’ere trivedes tilsyneladende ganske godt med rummet. Vi lagde omgående billet ind på et nærmere bekendtskab med de to prinsesser.

www.peak-consult.dk

Stoplite havde snuppet hele to rum for at kunne få plads til at præsentere produkter fra italienske Xavian, Monrio og Diapason, DK Design og kabler fra Xindak.

Det var især den store integrerede maskine fra DK Design med tilnavnet VS1 Reference Mk II, der med sit LCD-VU meter træk blikkene til sig. Den yder 2 x 150 klasse A watt i 8 ohm og koster i øjeblikket omkring 18.000 kroner.

Højttalerne fra Diapason, som blev trukket af VS1’eren, følger den traditionelle italienske møbelkultur, som kendes fra f.eks. Sonus Faber med svulstige kabinetter i traditionelle farver.

Vi fik et kort lyt på Adamantes III, som stod placerede på firmaets egne standere, 2/B, der er fremstillet i både metal og træ. CD-spilleren var fra Monrio og ligger i området omkring eller lige over 10.000 kroner. Monrio er endnu et italiensk mærke, men vi kender intet yderligere til dette mærke.

Stoplites andet rum bød på en opsætning af Xavian højttalere trukket af elektronik fra Gryphon Mikado og Callisto 2200. De små XN 125 II spillede aldeles overbevisende prislappen på 7000 / sæt og de fremmede omgivelser taget i betragtning.

Det var dog den nye topmodel i XN serien, der høstede de fleste nysgerrige blikke, nemlig XN 360, som er en 38 kg sag, med enheder i mid-bassen og mellemtonen fra Scanspeaks Revalator serie og en ring-dome fra samme fabrikant i toppen – i øvrigt samme diskant, som også GamuT nu benytter i modificeret udgave i deres nye L-serie.

www.stoplite.dk

JJAZ havde en interessant opstilling i stue-lignende indretning. Ploven i midten af det hele havde en plint fra Amazon med arm fra Origin og var udstyret med en MC30 fra Ortofon til at flytte støvet i rillerne. April Music’s Stello serie stod for både CD, D/A converter og effekttrinnet, mens højttalerne var en nyskabelse under navnet GDA til 40.000 for et sæt. Umiddelbart et hidsig pris, men nærmere besøg på vores pinebænk vil sikkert vise hvorfor. Spaghettien bag det hele blev leveret af Cardas og Bolder. Gemt i reolen sås også et trin fra JJAZ’ egen produktion. Stelloerne fra April kom på vores ønskeliste for nærmere bekendtskab…

www.jjaz.dk

Vassagohifi præsenterede højttalere fra Vienna Acoustics. På gangen stod det imponerende Mahler system med matchende centerhøjttaler.

Vassago havde også to rum. I det ene rum spilledes på Vienne Acoustics Beethoven C Grand, som blev forsynet af en Audio Aero Capitole CD via forforstærker og effekt fra italienske Audia. Kablerne var fra PM Audio. Capitole CD’en stod sig endnu engang stærk i opstillingen og bliver nok altid den CD, vi drømmer om….

I det andet rum var det Audias nye topbetjente CD 1 sammen med Flight One, der leverede signal til Haydn Grand højttalerne. Den lille Haydn imponerede med sit pinpoint nøjagtige lydbillede.


På hylderne stod en række produkter fra bl.a. Rogue Audio.

www.vassagohifi.com

Interceptor havde vanen tro en flot opstilling, som bød på mange små og store nyheder og interessante dåser.

 Højttalerne fra Martin Logan er altid eksponent for en luftig oplevelse for de, der har fået plads i sweetspot.

De nye produkter fra Bladelius tog en del opmærksomhed. Thor forstærkeren på 2 x 150 watt fortsætter den lækre designlinie, som CD’en har lagt og der spares ikke på laseringraveringerne selv om priserne absolut er i den overkommelige ende.

Thor koster således under 20.000 og er fuld programmerbar. Bladelius er også aktuel med en multiafspiller, Freje, som klarer både CD, DVD-Audio og SACD over balancerede udgange. Prisen er den samme som Thor.

 I den overdådige opstilling var der pladespillere fra Thorens og et udvalg af produkter fra Cayin og Crystal.

Cayin er på trapperne med en SACD-afspiller som kunne ses i prototype. Bemærk den spejlblanke front, der reflekterer Redaktørens åbenlyse interesse. Lige ved siden af stod en hovedtelefonforstærker også fra Cayin i et ualmindeligt lækkert design.

www.interceptor.dk

Svenske P.L. Audio er et distributionsfirma med en række spændende agenturer i posen.

Der var særdeles lækre sager fra tyske Audionet, som er en producent med adskillige spændende bud på forskellige formfaktorer. Det lille sæt effektforstærkere bestående af to monoblokke koster 30.000 kroner, mens forforstærkeren PRE ligger i  15.000,-.

I et af rummene spilledes på Audionets VIP DVD-audio afspiller over Audionets forforstærker MAP2, mens Audionets AMPII G2 tog sig af forstærkningen til de interessante VR-4 og VR-1 højttalere fra Von Schweikert.  Harmonic Technology leverede snorrene i mellem dåserne.

Oplevelsen tyder på, at der er seriøse krummer i Audionets udstyr, men det må komme an på en nærmere afprøvning.

Northstar Design er endnu et agentur hos P.L. Audio. Igen er der tale om et italiensk mærke. Italienerne er tilsyneladende ved at erobre hele HIFI-scenen, men det er tilsyneladende fortjent. North Stars produkter oser i hvert fald langt væk af kvalitet.

www.plaudio.se

Medlyd havde medbragt et udvalg af pladespillere fra Rega – bl.a. denne P5 samt en mindre samling af Regas nye højttalere.

På messen var der især fokus på elektronik fra franske Lavardin, som med deres sorte matskurede aluforplader virkelig fik mundvandet frem.

Højttalerne kom fra franskeJean Marie Raynaud, nemlig modellerne Trente og Offrandes.

www.medlyd.dk

RadioActiv havde vanen tro Rotel og JM-Lab på display i en sædeles enkel opstilling med HIFI4ALL.DK’s konkurrence produkter fra Rotel som elektronik over et sæt 2-vejs JM’ere. Lyden var lige så enkel og ukompliceret som opstillingen. På sidelinien stod en række af de nyere Rotel produkter på parade.

www.radioactiv.dk

Activ Hifi havde det store analoge batteri med og lyden var faktisk så god, at redaktøren helt fortrød foræringen af 2000 LP’er væk fra 70’erne til slutningen af 90’erne.

De Activ’e gutter havde medbragt:
Clearaudio Emotion / Satisfy / Aurum Classic Wood pladespillerpakke (kr 6.995) - Smart Phono Riaa (kr 2.495). Clearaudio Ambient / Satisfy Carbon Directwire (kr 24.955) Balance Riaa (kr 9.500). Stradivari MC PU (kr 17.950). Red Rose Music Passion integreret forstærker (kr 25.000).
Red Rose Music M2 højttalere (kr 19.750 / styk). Audiomeca Mephisto II X CD afspiller (kr 40.000)

Tilbehør: Clearaudio Syncro (netstøjsfilter / hz-modulator), Clearadio Quint (kr 1.950 / stereo m) og Sixstream (kr 4.625 / stereo m) signal kabler, Seec ASC-2 Interlink signalkabel (kr 9.750 / stereo m), Red Rose Music Silver One (kr 5.000 / stereo m), Seec HQSN-4 netstøjsfilter (kr 2.995), Red Rose Music 336L højttalerekabel (kr 5.000 / 2x3 m termineret). Audiomagic XXL Genta stands, Ringmat Spike Stoppers, Ringmat Feet, Ringmat Domes.

www.activ-hifi.dk

Tape Connection havde besat en række rum, hvoraf der blev spillet på Musical Fidelity i det ene. Langs vinduerne havde TC opstillet en lang, imponerende række af M.F.’s produkter og spillede over 5’er serien på et sæt højttalere fra DLS, som du kan finde en anmeldelse af her på HIFI4ALL.DK.

Det var nu en ensom dåse i det ene hjørne, der fik redaktøren til at gå i selvsving – nemlig den integrerede forstærker KW500, som med sit maskuline design og overdådige kræfter under motorhjelmen fik mundvandet til at sejle. Den dåse MÅ og SKAL vi bare have på pinebænken SNART ( Fik I den, TC ??? Bare i postkassen med den !!! )

I et andet rum havde TC lavet en Roksan opstilling med analog kilde i form af pladspiller og med Roksan elektronik. Der blev spillet over et lille sæt standerhøjttalere fra engelske Monitor Audio.

www.tapeconnection.dk

Holfi havde en selvstændig stand, hvor den nye ejer præsenterede sin stolte produkter. Vi fik en længere snak om fremtiden for Holfi efter det turbulente stormvejr, firmaet har været ude i, og det ser faktisk rigtig spændende ud. Vi vender tilbage med en historie om det nye Holfi ved en senere lejlighed. Der blev i øvrigt spillet over Dali Helicon 400.

www.holfi.dk

Ifore havde et rum, hvor der blev spillet over et af udseende særdeles spinkelt højttalersystem M-Cubo fra Mission. Satellitterne var så små, at man kunne fejlbedømme dem som et middelstort hold-kæft bolche og de blev suppleret af en lille sub. Sammen lød de af meget mere end de så ud til – meget overraskende. Prisen var 13.000 for systemet. Ifore havde også et andet rum, som blev brugt til demonstration af en SIM 2 projektor.

www.ifore.dk

Epilog

Samlet var det en rimelig spændende messe med masser af nye firmaer og dermed også nye produkter. Desværre henvender de fleste af de små nye firmaer sig til entusiastfolket både hvad angår produkternes egenskaber og priser, så en gennemslag i den brede befolkning, er nok lidt for optimistisk. Men tilsyneladende er entusiasternes købevillighed på toppen, så alle kan få lov at eksistere.

Det er da godt man ikke tilhører bredden af hifi-købere i DK – tænk hvad de går glip af !!!


 

 

*********************

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Raal 1995
08.07.2024
Triangle Capella
19.06.2024
MSB Technology
17.06.2024
Fyne Audio SuperTrax
11.06.2024
Rega Nd3
29.05.2024
Nye Anmeldelser
PMC Prodigy 1
16.06.2024
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes