Her er du: Besøgsartikler - IFA 2003 - Billeder i massevis!!! 5. december 2023 | 15:59   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


IFA 2003 - Billeder i massevis!!!
Af: Bruno Barcelli, tekst & foto  [01.09.2003] Print artikel
Så er de her, billederne fra dette års IFA 2003, direkte bragt til dig fra Berlin! En lille forsmag på noget af det vi savler over. Tja, billederne taler vist helt og aldeles for sig selv! :O)

IFA 2003 billedserie - Kameraer venligst udlånt af Sony

Plinius 250 er en effektforstærker, som leverer fulde 2 x 250 watt i ren klasse A. Prisen var ikke at finde nogen steder. Endnu et produkt, det kunne være rart at se i Danmark… Orgon hornhøjttalerne er altid en beundring værd. Gad vide om de vil være gode til en trækbasunkoncert af Strauss ???

MBL er ét af de tyske firmaer, der ville herlige at se på de danske breddegrader….. NEEEJJ det er ikke tappehanerne til et fadølsanlæg, men højttalerterminalerne til MBL’s stereoeffekttrin 9008, som både kan køre stereo og brokoblet. Husk lige at checke din sikringsboks inden du tænder… Denne MBL trio viser, at firmaet også kan lave high-end uden at det nødvendigvis skal ligne et hangarskib. Her ser du en forforstærker assisteret af et CD-løbeværk med separat D/A-konverter. Lægger du 50.000 Euro er stumperne dine – så mangler du kun resten af anlægget..

MBL laver også højttalere af den hybride slags med dette radiale diskantelement med lodretstående elementer, der giver 360 graders spredning og almindelige dynamiske basenheder. Vi blev inviteret til en lukket lyttedemo, men måtte takke nej – vi manglede stadig 190.000 kvadratmeter udstilling.. Er du mere til ”The Dark Force”, så klarer MBL også det…

Vieta er et firma på vej … hvilken vej ved vi ærlig talt ikke – kommer der flere eller færre produkter på hylderne ?? Vecteur har en ualmindelig appetitlig serie 2-kanals produkter, som består af CD-spiller, CD-drev, separate forstærkere og en integreret model. Vi vil ha’ mer…. !!

Check lige disse sære kæmper… ! Navnet er Mosquito og de stammer fra Frankrig… gad vide hvilken størrelse højttalerne vil få, hvis de laver en model, der hedder Humlebi !! HIFI4ALL.DK’s admin viser stolt sit hotelværelse under IFA messen frem. Eneste klage var den lidt hårde hovedpude. Vi andre kalder det for en GIGANTISK MAGNET !!!

Nej – denne højttaler hedder ikke „Farbenladen”. Den hedder Tonsil – ikke fordi det er meget bedre, tonsil er det latinske navn for de mandler, der sidder i halsen og opereres væk, når du lugter ud af munden ! Loewe var også på pletten med dette bagprojektions TV med minimal dybde. Både finish og billede var i top. Dette foto viser fint, at der er stor brugbar deflexion.

Dali har sikkert inspireret denne højttalers design med buet kabinet og samme terminaler og basporte. Navnet ??… Mjaa… hvad var det nu… Det er ikke til at se det, hvis… men det er en Relco højttaler med bånddiskant / mellemtone og en lille dynamisk basenhed

Sort i blå med glødelampe-finish… ? Vincent er på en nostalgi-hørmer med denne CD, en pre-amp og et ægte dual mono effekttrin. De tre snurrebasser kammer fra Thorens, som viser, at vinylmediet trives ganske pænt. På underetagen finder du et mindre udvalg af Vincent-elektronik.

Lidt lir til drengene med denne JBL-slæde, der naturligvis var proppet med JBL-gear. Lyden var aldeles forfærdelig, men den skal have ros for sit fantasifulde design !! Nyd det nu – dette fantastiske anlæg fra Burmester, som ikke bare forstår at skrue fed hifi sammen, men også sætter en ære i at præsentere det med klasse. Klik for stort billede

Stort, sort i blank og tungt. De gæve sager fra Mark Levinson behøver ingen nærmere præsentation. Kan du gætte, hvad de to modeller hedder ?? Et kig ned i en Mark Levinson fortæller mere end ord, hvad solid forstærkning handler om: STRØM I STORE MÆNGDER .

Revel er velkendte i Danmark og ejes også af Harman koncernen. Her de seneste inkarnationer med en monster-sub ( Det er den i midten – tror jeg… ) Harman koncernen ejer mange gode sager – også disse forrygende Lexicon produkter, som kan få enhver surroundfreak til at savle sokkerne våde. De blev også demonstreret i et lukket lokale – meget lukket !!

Sharps stand var meget lys og venlig med 4 ansatte til at betjene hver besøgende. De smukke Sharp-piger var i øvrigt de mest interessante på standen… Det skulle da ellers lige være disse plasma TV med 2-vejs højttalere og rammer i alt fra ædeltræ over rød pianolak til læder… ??!!

Plasma TV fremstilles efterhånden af alle firmaer med evnen til at sætte eget navn på chassis’et. Her tyder standens størrelse på, at Aquos har rykket nogle stykker over disken. Én ting glæder jeg mig altid til på IFA – nemlig at snuse til alle Hong Kong og kineser-firmaernes produkter i hallen med ”International Traders” Her kan du få agenturet på ALT fra strygejern over fodbade til bilstereo og hjemmelavede mobiltelefoner.

Check lige disse højttalerkabler fra det allerfjerneste østen. De er tykke som skibstrosser, finish er i orden og de leveres i trækasser. Så er de vanvittig billige – hvis du køber 100.000 ad gangen !! Uden for billedet ligger der liniekabler i samme høje finish. Philips havde en stand, der var enorm. I loftet hang der 455 plasma TV og på den lange scene var der underholdning fra morgen til aften. Noget var godt – andet var som på billedet en tysk play-back sangfugl.

Vienna Acoustics er helt specielt idet det er en kvinde, der er drivkraften. De kommer fra.. yes – Wien i Østrig og er derfor helt faldet i den klassiske musiks vold. Her ser du højttalerne Mozart med centeren Oratorio. Her har vi Burmesters bud på lidt, men godt til den beskedne familie, der ikke vil ofre mere end nogle få hundrede tusinde på P3-lyden…

Jo, det er elektronikken til et stereoanlæg fra Burmester for oliesheiker – pakket godt ind i 24 karat guld – bare for diskretionens skyld !! Så er vi hos Marantz, der præsenterede dette monotrin på 35,8 kg med navnet MA-9S1. Det yder 300 watt RMS og kan svitse dine lapper med 150 ampere ! Der er en enorm dobbeltbund mens der er spenderet mere end 7 kg aluminium til køleribberne. Rolig – du kan først få den fra oktober.

Her er den tyske sangfulg knipset fra lang afstand. Playback teknikken gør, at du slet ikke behøver at synge ned i mikrofonen – ren bonus !! Nysselige højttalere fra T+A med et velkonstrueret kabinet, mente tyskeren ved siden af os. Ja til det sidste !

Hos T+A har man forsøgt at fjerne al påvirkning mellem de analoge og digitale kredsløb og samtidig minimere ud- og indstråling på en enkelt og effektiv måde: Bur det hele inde i kobber !!
Prisen er omkring 3000 Euro.
Sådan forestiller T?A sig, at deres gennemsnitlige kunde indretter sig – enkelt… stilfuld… kedeligt ??

Sammen med Fabergé æggene fra zar-tiden og et par skakspil er denne spilledåse én af de monumentale skabninger, der vil gå over i historien. Den er vidunderlig smuk! Den kan fås fra 18.000 Euro. Klik for stort billede Transrotors modeller kommer i mange former og farver. Her er lidt fra den tysk-vulgære del af skalaen !!

Sennheiser lod folket slappe lidt af i glasklokker med hovedtelefonerne på. Sådan en klokke vil jeg også ha’ ! Dette bagprojektions TV kommer fra SIM, som i DK er mest kendte for deres projektorer. Det bemærkelsesværdige ved dette TV er den sparsomme dybde – næppe mere end 30 cm.

Undskyld – kan De sige mig vejen til HIFI4ALL redaktionens hotelværelse ?? NEJ – dit flødeøre - jeg gider ikke se dig danse i lederhosen i øl-stuen efter arbejde med din gamle klassekammerater. Forstå det nu !!!

På Pioneers stand kunne enhver wannabe DJ komme af med agressionerne på disse scratch-CD-spillere. En teknologi, der har været længe undervejs. Disse Pioneer højttalere benytter faktisk det vidt omtalte NXT-princip. På bagsiden af diskant/mellemtonemembranen sider 3 transducerer, som skal give udbrednigen fra membranen et enorm spredning og forrygende opløsning. Vi lagde billet ind på et sæt til test !

S-V810, som er den største gulvhøjttaler i denne nye serie ligger i forlængelse af S-H710V, som vi testede i april måned med et overraskende godt resultat. Nu har Pioneer åbenbart læst testen og lancerer denne serie med langt mere fundament. Diskantelementet e det samme, men enheden lige under er faktisk en coaxialenhed med en diskant i midten. Samme enhed sidder i den mindre standerhøjttaler. Serien tæller også en center og senere baghøjttalere. En enorm højttaler, der lyder navnet Hult – nej HULT – ikke Hulk !!! Kabinettet består af så mange sandwichlag, at enhver smørrebrødsjomfru må sig forbarme…

HIFI4ALL.DK var i første række, da der blev lukket 85 journalister ind af messens 500 til en lytter på verdens dyreste stereoanlæg til intet mindre end 7,2 mill kroner. Det bestod af en skøn blanding af McIntosh forstærkere, Martin Logan, dCS CD-spiller, og en lang række eksotiske produkter til surrounddelen. Desværre var lyden mørk og præget af en grim betoning i den nedre mellemtone, der satte resten af det ellers pæne lydbillede i en kedelig skygge.

Anlægget var sammensat af det tyske blad Audio. Om det er den type lyd, Audio benytter som reference meldte historien ikke noget om. Desværre var belysningen i rummet ualmindelig elendig, så de billeder vi tog, blev ikke til noget.

„Øv – ich hörte überhaubt ikke der süse kneits name – ADMIN kann ich da nicht benytzen für noget som helzt !!“

Billederne må ikke kopiers uden forudgående aftale med HIFI4ALL.DK

Flere besøgsartikler
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Copenhagen HighEnd
28.10.2018
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Musical Fidelity M8xTT
23.11.2023
AudioSolutions Figaro II
21.11.2023
Clearaudio Concept Signature
16.11.2023
EAM Lab
15.11.2023
J.Sikora
14.10.2023
Nye Anmeldelser
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
På med vinylen 20
16.08.2022
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2023 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes