Her er du: Besøgsartikler - Hifi & Surround 2013 21. juni 2024 | 00:58   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Hifi & Surround 2013
Af: Mikkel Gige  [03.11.2013] Print artikel
Så lykkedes det endnu en gang, at få stablet en Hifi-messe på benene, her i lille DK. Vi giver her et stemningsbillede

Sidste års messe havde desværre ikke det store antal udstillere, og publikum svigtede også. Så det var glædeligt at høre, at man ville gøre forsøget igen i år trods odds'ene. Og heldigvis var der stor tilslutning i år fra en masse udstillere, også dem man normalt ikke ser her i lille DK. Nogle af dem er selv danske firmaer, som har deres kerneforretning i det store udland. Eksempelvis var både Gato, Gryphon og TAD repræsenteret.

Her følger en billedartikel med kommentarer fra weekendens vellykkede messe. Der vil dog ikke være specifikke beskrivelser af lyden, fra de respektive udstillere. Men samlet set, var lyden i år længder bedre, end sidste år! Et enkelt sted, blev der endda spillet lidt Shu-bi-dua... 

Vi tager turen i urets retning, nedefra og op: 

2. sal:

AV Connaisseur:

Her blev demonstreret udstyr fra mærker som Estelon, Vitus Audio og Alluxity. Og det i en prisklasse, som kan skaffe én, en stor bil i mellemklassen! Alluxity er i øvrigt "lillebror" til Vitus Audio, da det er Vitus Jr. der står bag mærket. Det så meget spændende ud!  

AV Centrum & Medlyd:

AV Centrum og Medlyd delte stand på dette års messe, og der var mulighed for at høre udstyr fra Rega, Zingali og Electrocompaniet. Og der var mulighed for et nærmere kig på Rega's nyeste pladespiller, og dennes konstruktion.

Hifi Klubben:

Efter nogle års fravær, var Hifi Klubben også på plads på dette års messe, og der kunne lyttes til udstyr fra Dali, Cambridge og Classé. Blandt andet topmodellen fra Dali's Epicon serie.

TAD/Pioneer:

Som den helt store overraskelse havde Pioneer fået de berømte TAD produkter med på dette års messe. Det er ellers ikke mere end et par måneder siden, at undertegnede fik besked om, at TAD ikke ville blive repræsenteret her i DK. Men lad os se efter denne messe. Lækkert så det i hvert fald ud!

Hififreaks:

Hififreaks havde hele 3 rum på anden sal, hvor de to mindste bød på et stort udvalg fra deres sortiment. I det største rum (og et af messens to største), havde man samlet cremen af cremen fra Densen, sammen med et sæt Zengali tophøjtalere. Alt sammen i den dyreste ende!

Dynaudio:

De danske hifi-messers "grand old man", Dynaudio var sædvanen tro på plads på denne messe. Og igen i et af messens to største rum. Her kunne man få et lyt til et sæt Evidence, spændt efter topgrej fra Hegel. Men endnu mere spændende var det, at se de nye modeller fra Excite Serien. Vi håber snart at kunne bringe en anmeldelse fra denne serie.

Ole Lund Kristensen:

Her kunne man få en snak med Ole om hvordan, man kan få målt sit lytterum igennem, og få et bud på hvordan, det kunne optimeres. Herudover viste Ole også nogle af hans egne nye og kommende produkter frem.

AudioSales:

Midt på gulvet på anden sal, fandt man Bent og "hans" Supra kabler. Og et par nyheder var der også med, bl.a. en nye model i Ply serien.

HifiCable:

HifiCable havde ligeledes deres stand midt på gulvet, og havde salg af CD plader og tilbehør i den helt stor stil, og der var mulighed for at gøre en handel.

TP Tube:

TP Tube havde hele deres udvalg af aktive højtalere med på messen, inkl. en ny trådløs model. Højtalerne ligner meget noget, man har set fra et andet stort dansk design-mærke...

Exotic Audio & AB Audio:

Som sædvanlig var Exotic Audio på plads, sammen med AB Audio. Og man kunne se et bredt udvalg af deres store sortiment, inkl. en masse nyheder fra AirTight.

Interceptor Audio:

Årest store og glædelige overraskelse, var Interceptor Audio. Dels havde de et par nye mærker med: Luxman, som har været væk fra den danske hifi-scene i mange år. Men de har også fået ene-forhandling af danske Gryphon, som ellers har holdt meget lav profil på det danske marked. Og hertil nyheder fra Ayre og Martin Logan.

Men den helt store overraskelse blev leveret af den danske trio Panamah, som spillede live på Interceptors stand. Panamah har, som tidligere omtalt, haft et samarbejde med Interceptor på deres nye album, hvor de har haft mulighed for at lytte deres indspilninger igennem på bl.a. Martin Logan. Før deres optræden, blev der spillet 4 numre fra den nye plade, og det var meget tydeligt at høre skiftet til "mastering" med Martin Logan. Bagefter spillede Panamah to numre live, og det var ubetinget messens "bedste" lyd, og største musikalske overraskelse!

HTP:

Hos HTP var den helt store hjemmebiograf på plads med højtalere fra Miller & Kreisel, samt effektforstærker og processor fra Datasat, og Blu-ray fra Oppo.


3. sal:

Tape Connection

Hos Tape Connection havde man et udvalg af produkter med fra deres eget "house-brand" T&A, inkl. et par meget store højtalere fra selvsamme.

Studio Sound

Studio Sound havde to rum på messen, så man kunne få et godt indblik i deres sortiment. I det ene rum var fokus på Belles forstærkere, samt Mummy højtalerne. Det var også her, at lyden af Shu-bi-dua kom fra. I det andet rum blev der fremvist grej fra NuForce, samt en lillebror til Mummy'en. 

Gato

Som en glædelig overraskelse, var også Gato på plads på denne messe. Gato har normalt deres fokus på det store marked uden for Danmark, men ville gerne vise hvad, vi er i stand til her i lille DK. Man kunne også se de nye "digitale" forstærkere. 

Artsound

Artsound havde medbragt et sæt af de nye digitale højtalere fra Avantgarde Acoustics, kaldet Zero1. Disse har som standard kun digitale tilslutninger, og Thomas Holm (Holm Acoustics) har været med i udviklingen af den digitale "motor" inde i højtalerne. Det var muligt, at møde Thomas på denne messe, og få et dybere indblik i teknikken.

KaDo

Kado fremviste en ny gulvhøjtaler af egen produktion. Det var også muligt at se deres stander-version af selvsamme. Princippet er 2-vejs, og kun 2-vejs, da det efter Kado's mening giver de bedste arbejdsbetingelser for en højtaler.

High Performance Audio

Der var masser af lækkert high end grej, at se og høre på i High Performance Audio's 2 rum. I første rum kunne man høre et setup med Devialet, Magico og VPi. Der blev både streamet (med kabel og WiFi), samt afspillet fysiske medier fra CD og Vinyl. I det andet rum var der udstyr fra Simaudio, Wilson og Brinkman.

Vassago Hifi

Der var nye mærker med på messen fra Vassago Hifi, og også her var der to rum fyldt med lækkert udstyr. I det første rum var der fokus på amerikanske modwright, samt højtalere fra Aerial Acoustics. I det andet rum var det "kun" udstyr fra tyske MBL, der regnes som noget af det ypperste i high end kredse. Her var det mindste setup, som MBL kan byde på.

Audio Consult

Audio Consult var med på banen, med udstyr af bedste klasse fra Audio Note, og der blev spillet både CD og vinyl.

Nordic AV

Nordic AV er en ny spiller i branchen, men drevet af gamle kendinge. De havde udstyr med fra Mission og Olive.

Dynamax/Bertram

Dynamax og Bertram kørte parløb på dette års messe, og der var højtalere fra Aurum Cantus, forstærkere fra Accuphase og Emotiva, samt kabler fra Bertram. Det var overraskende, at de store højtalere ydede så godt i det lille rum.

 

Hifi4all siger tak for en god messe, og håber at successen gentager sig til næste år!

 

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Triangle Capella
19.06.2024
MSB Technology
17.06.2024
Fyne Audio SuperTrax
11.06.2024
Rega Nd3
29.05.2024
Velodyne is back
28.05.2024
Nye Anmeldelser
PMC Prodigy 1
16.06.2024
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes