Her er du: Besøgsartikler - Messerapport fra Hi-Fi High-End 2007-08 21. juli 2024 | 23:48   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Messerapport fra Hi-Fi High-End 2007-08
Af: Team HIFI4ALL.DK  [19.10.2007] Print artikel
HIFI4ALL.DK var i år til stede på Expert KT-Radios Messe med egen stand og ikke mindre end seks mand.

Så er den samlede messerapport klar!

For 28. gang blændede Expert KT-Radio op for Hi-Fi High-End i Odense. HIFI4ALL.DK var på plads med egen stand, hvor vi venligst har fået udlånt Editors Choice-grej til et nærmere kig for publikum. Tanken var at fremvise nogle produkter, som vi - med de kritiske briller på - kunne stå inde for som værende særligt interessante, og som derfor fortjener lidt ekstra omtale. Vi opdaterede live fra messen hele weekenden, hvilket er grunden til overskrifterne fredag, lørdag og søndag længere nede i messerapporten.

Følgende var at finde på standene:

Adeo, Amphion. Atacama, AudioAtlantic Technology, Audio Analogue, Audio Valve, Audiolab, Audiovector, AudioPro, Audiovector, Ayre, Bandridge, Bang & Olufsen, BAT, Bose, Canal Digital, Canton, Cayin, CEC, Chario, Clearaudio, Copland, Dynaudio, Elac, Fatman, Finite Elemente, Gallo Acoustics, GE Money Bank, Glentevejs Antennelaug, Grundig, Harman / Kardon, HIFI4ALL.DK, High Fidelity, Hitachi, Isophon, Jamo, JBL, JVC, Kimber, Klipsch, Kubala-Sosna, Lissau, Loewe, Marantz, Martin Logan, Meridian, Moby-Disc, Nordost, Onkyo, Panasonic, Parasound, Philips, Pioneer, Pladekisten, Planar, Profigold, Pure Digital, Rotel, Russound, Samsung, Sanus Systems, Sanyo, Sennheiser, Sonus Faber, Sony, Sunfire, Supra, System Audio, Tannoy, Thorens, Varta, Vogels, Wilson Benesch, Xindak og Yamaha.

Søndag den 21. oktober 2007

Bose
Bose havde opstillet en fin stand, hvor de bl.a. viste deres utallige små, kubiske højttalere frem. Skal man fremhæve en egentlig nyhed fra Bose kunne man pege på en ny transportabel sounddock til Ipod. Den kører på genopladelige batterier og ligner såmænd de gammeldags transistorradioer, som man kunne finde hos Radiosamleren Karsten Gundorph. Signalet kommer fra den Ipod, som man sætter i docken eller via en aux-indgang. Prisen bliver ca. 3.000,- kr.

Marantz
Den virksomhed som i dag er importør af mærkerne Marantz, Audio Pro, Rotel og Zingali hedder NIREP. Af nyheder fra Marantz kan nævnes en række nye surroundsound receivere, bl.a. 4002, 5002, 7002 og 8002. De mest interessante er topmodellerne 7002 og 8002, som har release i december 2007, og koster hhv. 12.000,- kr. og 16.000,- kr. Eksemplarerne fra messen var derfor kun prototyper. Receiverne har nu alle tænkelige HD lydformater samt 4 HDMI indgange og to HDMI udgange.


Marantz 7002 og 8002.

Rotel

Fra Rotel er der flere nyheder: Nye 1x500 watt (i 8 ohm RMS) monoblokke med modelnavnet RB-1091, der anvender klasse-D forstærkning. Monoblokkene koster 20.000,- kr. stykket. Er man ikke villig til at spendere så mange penge på effektforstærkning laver Rotel også en 2x500 watt til 20.000,- kr., og sågar også en til 8.000,- kr., men så taler vi naturligvis også en anden kvalitet og dermed lyd.


Rotel RB-1091.

Der kommer også en ny DVD-afspiller fra Rotel, DVD-1062. Den har hele molevitten: Upscaling til 1080p, HDMI udgange osv.

Zingali
NIREP havde italienske hornhøjttalere med fra Zingali, der er en relativt ny spiller på det danske marked. Da vi var inde i rummet søndag spillede topmodellen. Denne højttaler bruger typisk for Zingali en horndiskant, hvor hornet er omnidirektionelt. Mange laver firkantede hornladninger, f.eks. Klipsch, der også er med på messen, men Zingali mener, at der er en række faseproblemer forbundet med disse firkantede horn. Det går meget kort fortalt ud på, at hjørnerne eller kanterne skaber kompression, som dermed ændrer fasen for enhedens udstråling.
Basenheden er en 15”, der tidligere som noget ret unikt blev leveret direkte fra JBL. Det gør JBL dog ikke længere, og Zingali forklarer det med, at mange af JBLs 15” basenheder anvendes til PA, som kræver stor ydeevne og belastbarhed. Det betyder, at JBL er nødt til at fokusere på powerhandling som ét af de primære parametre. Her mener Zingali så, at det er bedre at fokusere på de fine nuancer når man skal lave en hifi højttaler. Basenhedens diameter er lige så stor som diskantens hornladning for at få et korrekt faseforhold mellem basenheden og diskantenheden.


Topmodel fra Zingali.

Der kunne fortælles meget mere om de spændende og noget, i hvert fald for det danske marked, utraditionelle højttalere. En spændende detalje er, at Zingali til deres topmodel bruger et ton (!) MDF, hvoraf de fræser højttaleren ud af denne klump.


Samlet setup.

NIREP havde stillet Zingali op med elektronik fra Marantzs bedste serier, bl.a. med monoblokke til 60.000,- kr. stykket, som er et re-design af opbygning fra den tidligere første serie.


Kronjuvelerne fra Marantz.

Det er altid svært at skulle beskrive lyden fra specifikke komponenter ud fra et hurtigt lyt på en messe. Zingali har dog nogle helt særprægede kendetegn: Som andre hornhøjttalere er effektiviteten høj, nemlig 98 dB. Dét, sammenlignet med hornets særlige ustrålingskarakteristik, giver en oplevelse udi dynamik og attack, som var lige ved at være for meget sent søndag eftermiddag med en snigende hovedpine i baghovedet. På meget af det rytmiske musik, som blev spillet, var der næsten for meget knald på. Helt omvendt var det med klassiske musik, hvor højttalerne frembringer mange af de finere nuancer dynamiske nuancer, som ligger i akustiske instrumenter. Alt fra pauker til horn lød simpelthen mere autentisk og naturligt med mere naturlig dynamik. Helt generelt må man også rose Zingali for at give en af messens mest fysiske hifi-oplevelser – mellem alle de små enheder glemmer man tit det tryk i maveregionen, som en 15” basenhed kan give!


Zingali Twenty - som ikke spillede da vi var forbi med kameraet.


Peter Olesen fra NIREP tegner og fortæller.

Onkyo
Onkyo sætter mange sejl ind for at være blandt de førende på markedet for surroundsound. Med deres DV-HD805 til 10.000,- kr. kan man bl.a. overføre et fuldt HD signal i 1080p. Med TX-NK905 er der både netværkstilslutning via en ethernetport, indbygget 1080p scaler, 2 HDMI udgange etc. Med dette sæt fra Onkyo er man, i hvert fald på papiret, fremtidssikret.

Elac
Den nye serie fra tyske Elac hedder 240 med både små og store højttalere samt en subwoofer. Et 5.1. setup som det, der var opstillet på messen, koster omkring 30.000,- kr. afhængigt af finish.


Elac 240.

Elac bruger som bekendt den specielle heil-diskant, som plejer at dele vandene. Flere andre store mærker bruger denne diskant, bl.a. Adam, Audiovector og Burmester. Et af problemerne med diskanten er, at man skal have en meget hurtig mellemtoneenhed for at bevare homogeniteten i højttaleren. Elac har netop arbejdet med bas-/mellemtoneenheden for at gøre den hurtigere. Det gøres ved at gå væk fra den traditionelle dome-form og over til en form, som man kender bl.a. fra brillanter. Det afstiver enheden og opbryder de stående bølger inde i membranen (men har naturligvis ingen indvirkning på rummets evt. stående bølger), hvilket altså skulle give en hurtigere og mere præcis mellemtone, der så nok bedre kan følge med heil-diskanten.


Dome-form på bas/mellemtone-enhed.

På Elac/Onkyo-standen blev der ligeledes vist et bredt sortiment af Nordost kabler, da Erik fra SAS Audio ligeledes er importør af disse.


Nordost i lange baner...

Yamaha

Trenden indenfor audio går i retningen er 2-kanals lydgengivelse. Det har Yamaha fået øjnene op for og har designet en række forstærkere og CD-afspillere i oldschool design, der skal få interesserede middelaldrende, mandlige messegængere til i et nostalgisk tilbageblik til ungdommens hedengangne hifi-dage at købe rigtig hifi – igen! De nye kasser hedder bl.a. A-S2000 og CD-S2000, der vejer hhv. 23 og 13 kg. Prisen bliver på 13.595,- kr. for forstærkeren og 11.200,- kr. for CD-afspilleren, og det ser rigtig interessant ud med store strømforsyninger og tykke, drejelige tonekontroller – sådan der! Forstærkeren er tro mod stilen ved at have RIAA indbygget, så man kan afstøve pladespilleren og finde AC/DC frem fra gemmerne.


Ren retro - med mulighed for matchende træpanel til de fire finér-typer som Yamahas nye Soava-højttaler-serie.

Der kommer også en ny højttaler-serie fra Yamaha, som hedder Soava. Gulvhøjttaleren Soava 1 har til 20.000,- kr. sættet fået tildelt en EISA-award for 2007/2008, hvilket Yamaha-drengene ikke overraskende var vældig begejstret for. Vi ser frem til at høre nærmere til disse produkter fra Yamaha.


A-S2000 og CD-S2000 flankeret af en 3-vejs Soava konstruktion.

Som en sidste krølle på halen kan nævnes Yamaha DSP-Z11, der kommer til nytår og er den nye high-end surroundsound receiver til små 50.000,- kr. 11.2 kanaler med 200 watt og store strømkapaciterer, et hav et tilslutningsmuligheder, understøttelse af alle tænkelige HD-formater etc. gør uden tvivl denne receiver til en seriøs kombattant på markedet for high-end receivere.


Er du mon sikker på du har kanaler nok?

Sanyo
Vi nåede lige akkurat at runde Sanyo før messen lukkede søndag eftermiddag, og gassen var virkelig ved at være gået af ballonen med trætte ben og alt for få bolcher tilbage. Sanyo havde dog en overraskelse med, som sikkert vil interessere mange læsere: Familien af de prisbillige og populære projektorer får et nyt medlem, der nu kan vise film i full HD, med 24 fps og opløsning på 1080p. Prisen lander på 22.000,- kr., og sammen med et lærred fra Lissau kan man således få vist film i HD-kvalitet i hjemmebiografen til ca. 30.000,- kr.

Den nye projektor er en del større end de gamle modeller, men dette har en årsag: Et irritationsmoment ved mange projektorer er støjniveauet, der ofte er så højt, at man kan høre det under filmene. Ved at udbygge kabinettet luftkanaler kan man spare på blæserne og dermed lande på et støjniveau helt nede på 19 dB. Pæren holder til 3.000 timer, men Sanyo anbefaler at man skifter den efter 2.000 timer. En ny pære koster 3.500,- kr.

En sjov feature til konferencerummet, var et touch-følsomt lærrede, hvorfra styring af f.eks. et billedebehandlingsprogram blev en mulig - se nedenstående billede.

Radiosamleren
Radiosamleren Karsten Gundorph blev kendt efter en tv-udsendelse om ham og hans rekord store samling af radioer. Han har de seneste år været repræsenteret med en stand på messen i Odense. Han har ikke mindre end 4.000 radioer, som er samlet over de sidste 15 år. Karsten havde taget et lille udsnit af samlingen med, og det er næsten ingen grænser for, hvilke sjove indpakninger man kan putte en radio ind i: Modelbiler, éngangskameraer, en globus, en telefon og mange flere.


Karsten Gundorph med ynglings radioen fra messens udvalg - en globus fra Japan.

Der følger ikke overraskende mange sjove historier med de mange radioer. F.eks. havde Karsten en radio fra B&O lavet i 1960, som er blevet brugt i en drive-in biograf i Lynge, Farum. Biografen gav simpelthen radioen til dem, som skulle i bio, og folk skulle så indstille radioen på den frekvens, som biografen sendte filmens lydspor ud på. Man skulle naturligvis aflevere radioen da man kørte ud af drive-in biografen igen!


Drive-in bio med B&O.

Karsten sælger efter eget udsagn aldrig en radio, heller ikke selvom han har to, tre eller flere eksemplarer af den samme. Han går på loppemarkeder flere gange om året overalt i landet på jagt efter nye radioer, og det vil han formentlig blive ved med indtil han af naturlige årsager må stoppe, eller hvis han en dag skulle få et usædvanligt højt bud på samlingen.

Russound
Russound havde taget nogle sjove og interessante produkter med, bl.a. usynlige indbygningshøjttalere, Stealth Acoustics, og ”havestens-højttalere”, eller ”Rocks”, som de selv kalder dem. De såkaldte Rocks er højttalere, der ligner natursten, og kan bankes ned i haven og stå ude året rundt i al slags vejr, lige meget om det regner eller sner. ”Stenene” koster ca. 3.000,- kr. stykket.

Meningen med de usynlige højttalere er, at man bygger dem ind i væggen, således at det lag skum, som ligger over enheden, er helt plant med væggen. Derefter maler eller tapetserer man over det skumlag, som er yderst på højttaleren, og så spiller højttalerne simpelthen inde fra væggen og ud i rummet – uden at man behøver at skulle se på den nogensinde igen! De usynlige højttalere fås i mange forskellige varianter til priser fra 3-4.000,- kr. stykket og opefter.


Brugsforvirring til Stealth Acoustics.


Bagsiden af medaljen...

Simon Thule havde ligeledes et setup med Thule elektronik og Gallo Acoustics Nucleus Reference og indbygnings lyd- og kontrolsystemmer fra Russound, som genganger fra tidligere års udstillinger.

JVC
Mads fra Cavea havde stillet en hjemmebiograf op i det store rum for fladskærme. I rummet spillede han på Elac højttalere og en Panasonic Blue-ray afspiller samt JVCs HD1 projektor. Disse produkter er ikke nye, men Mads havde dog medbragt en prototype på JVCs nye HD100 projektor, der først kommer til december. Prisen bliver 55.000,- kr.

En af forbedringerne går på et øget kontrastforhold, der nu er på 30.000:1. Dette gøres bl.a. ved en ændring af panelerne, således at der bliver mindre restlys og dermed bedre kontrast. HD100 får også motoriseret zoom og fokus, hvilket gør den mere praktisk anvendelig. Ligeledes bliver der mulighed for at montere en anamorfisk linse, der strækker billedet i det vandrette plan med 33 %. Dette betyder i praksis at en 16:9 projektor fungerer som en ægte 2.35:1 projektor. Pointen med den anamorfiske linse, er at hele chippens flade benyttes inden for 2.35:1 feltet. Dette betyder mindre screen-door effekt, og bedre lysstyrke ved Cinemascope film.


JVC HD100.

Den nye HD100 var ikke sluttet til, da det som sagt kun er en prototype, men det bliver rigtig spændende at sammenligne de nye HD projektorer fra bl.a. JVC og Sanyo med dyrere alternativer.


Mads Nørskov med JVC HD100 under armen.

På HIFI4ALL.DK-standen
Vi havde indkøbt 25 kg bolcher til messen med fint HIFI4ALL.DK-papir på og tænkte at dette var alt rigeligt - men nej, de forsvandt som dug for solen, og det var ligefør vi ikke selv kunne holde blodsukkeret ved lige da ressourcerne løb tør...

I øvrigt er skålen hjemmegjort med tanke på de stærkt fremrykkende vinyl-tilstande i branchen. Det er såmænd ganske enkelt - opvarm ovnen til 180 grader celcius, læg et stykke vinyl i denne i 45 sec. på en bageplade, vend den herefter og giv den yderligere 30 sec. Vinylen tages ud af ovnen og lægges ud over bunden på en skål, hvorpå formen formes med de bare næver (det kan godt gøre lidt nas, hvis der er for meget kontor-nusser fingre over håndlappen) - når vinylen køler ned, bibeholdes formen på pladen.... og lad nu vær' med at lave dette nummer med et 1. tryk af en Rolling Stones plade - det ville være en synd og skam!

Skal du have en flad?
... så var der mere en rig lejlighed til at få styret lysten på messen. Der var plasma og lcd-skærme i et utal af størrelser og udformninger fra producenter som Pioneer, Panasonic, JVC, Loewe, Philips, Grundig, Sony og Samsung. Det eneste der satte begrænsningen var penge-pungen og dine krav til ydelse.


Loewe


Der bliver sendt beundrede blikke efter et 1080p display.


Philips


Samsung


Sony

Mere til musik-samligen
Både den lokale plade-pusher Moby Disc og Pladekisten var ligeledes at finde på messen. Der var således mulighed for at finde gyldne masteringer og ynglingsplader blandt udvalget.


Moby Disc


Pladekisten

Nordost
Erik fra SAS Audio og Björn fra Nordost demonstrerede Nordost kabler på elektronik fra Krells Evolution-serie samt Elac 330.3. Det anlæg koster ca. en halv million – og hold nu fast – højttalerkablerne ”Odin” alene koster 250.000,- kr. for 2x3 meter! Uanset hvad man ellers mener om Nordost og deres projekt kabelmania, så er én ting helt sikkert: Det er hamrende dyrt!

Erik fra SAS Audio mener ikke, at man skal fokusere på kablet i sig selv, men på anlægget som helhed. Det udsagn er der selvfølgelig ræson i, men vi fra HIFI4ALL.DK kunne ikke ud fra et kvarters lytning konstatere, at netop dette anlæg blev forbundet med stjernedyre kabler. Kablernes pris afspejlede sig umiddelbart ikke i lyden. Der blev ikke demonstreret forskellige kabler, men blot spillet på anlægget som en helhed, og derfor var det umuligt at vurdere kablernes egenlyd – hvis de overhovedet lyder af noget. Man kunne jo håbe på optimal neutralitet til den pris…

Hvorom alt er, så er Nordost en knaldhamrende spændende spiller på markedet, som altid er garant for en god hifi-diskussion, og det er noget vi ka’ li’.


Björn fra Nordost - med verdens næstbedste kabel til 250 K...


Krell Evolution flankeret af Elac 330.3 og slanger fra Nordost.


Odin!


Krell Evolution og Thor strømfilter.


Et højttalerkabel tak - så gerne Frue, 250.000,00 tak!


Ny bil eller nye kabler?


Du får også en træklods med... ;o)

RadioActiv
Kaj fra Radioactiv havde taget C.E.C., Wilson Benesch og Thorens med på messen, som alle forhandles af KT-Radio. Nyhederne er fra C.E.C. og hedder TL512 og AMP53. Det er en integreret forstærker og CD-afspiller i ukonventionelle små kasser for dem, som er træt af de klassiske 43 centimeters fronter.

Vi fik ikke lyttet så meget på C.E.C. og Wilson Benesch, så der kommer ingen lytteindtryk herfra.


Samlet setup.


Wilson Benesch.


C.E.C. integreret cd-spille med eget toploader-drev.


Mere C.E.C.


C.E.C. og Audio Analogue.


Wilson Benesch pladespille med carbon arm.


C.E.C. - black is back!

Interceptor
Jesper fra Interceptor havde taget Ayre Audiolab, Martin Logan og Caying med – mærker som KT-Radio alle forhandler. Jesper havde begået en flot, lille stand, hvor han havde leget lidt med halogenlamper for at få en flot lyssætning.

De helt store nyheder kommer fra Martin Logan, der er på banen med elektrostater i den billigere ende: Martin Logan Source til 20.000,- kr. og Martin Logan Purity til 30.000,- kr. Vi hørte kun Purity, der bruger det samme panel som Source, men dog er med aktiv forstærker indbygget, så man kan sælge sin effektforstærker. Der anvendes ICEpower-moduler, som efter Jespers udsagn er de første af slagsen, som er udviklet til dedikeret audiobrug.

Purity er, efter vores mening, en meget spændende højttaler. Bare det, at man kan få den specielle elektrostatlyd til de har priser, gør det interessant sammenlignet med tidligere. Derudover er nogle af tidligere tiders unoder ryddet af vejen, f.eks. er spredningskarakteristikken ikke så ringe som tidligere. Overgangen mellem den dynamiske basenhed og båndet gør heller ikke så meget væsen af sig som tidligere.

Purity spillede med Audiolab 8000 Q og CD, og den kombination lød rigtig lækkert med en flot klang og fornuftig basgengivelse. Rummet var godt afstemt til bassen, hvilket fint udstillede potentialet i de nye elektrostater. Kom endelig forbi Jespers rum, hvis ikke I har været det.


Martin Logan, Cayin, Audiolab og Ayre.


Lidt tættere på...


Cayin med rør.


Ayre


Ond monoblok fra Ayre.


Ayre K5-xe forforstærker og CX-7e CD-afspiller.


Cayin med ny forstærker og cd. 


Audiolab-tårn. 

Audiovector
Audiovector havde ligesom Dynaudio fået et af de større rum, og havde fyldt det op med elektronik fra Arcam og højttalere, naturligvis fra Audiovector. De nyeste produkter fra Audiovector hedder Mi3 avantgarde og Si6 avantgarde arreté, som er videreudviklinger af de helt gamle M3- og S6-serier. Audiovector har arbejdet videre med disse serier og optimeret dem med små ændringer hist og her.

Rummet var udmærket rent akustisk set, og Si6 på Arcams P1 monoblokke og en CD-afspiller fra FMJ-serien gjorde sit til en vellydende stand. Si6 er en decideret high-end højttaler og lyder også deraf: Heil-diskanten som bl.a. Elac også bruger, giver et luftigt præg på lydbilledet og er crispy som få. Nogle vil givetvis mene, at den er for skarp, mens andre vil elske den for dens direkte og sprøde gengivelse. Mellemtonen er lynhurtig, detaljeret og præcis og bas-systemet imponerede også med en vældig præcision og definition, selvom man godt kunne ønske sig lidt mere tryk i mellembassen og nedre mellemtone. Den dynamiske kontrast fejler absolut intet, men man mangler lidt tyndge indimellem. Igen er det svært at vurdere, om det skal tilskrives højttalerne, rummet eller noget helt tredje. Audiovector kalder bassystemet et compound-system med én 8” enhed i bunden af højttaleren og en 6,5” basenhed inden i kabinettet. Compound-systemet er yderst velafstemt, hvilket også må tilskrives det utrolig flotte og akustisk velfungerende Hornslet kabinet.


Samlet setup.


Nye monoblokke fra Arcam, P1.


Der bliver roddet med egne kabler fra Audiovector - det var ikke meget der kunne blive lokket ud af detaljer omkring en kommende produktion.

Harman/Kardon
Bortset fra de velkendte painolakerede JBL højtalere er det hovedsageligt surroundsound-receivere og lign. som pryder JBL og Harman/Kardons stand.

High Fidelity
Som altid var High Fidelty på pletten med tilbud på gamle blade og lige netop dén reference-cd, man har gået og ledt efter i flere år.

Dynaudio
Dynaudio havde fået et af de større rum stillet til rådighed. Med massevis af højttalere fra Audience-serien og helt op til Evidence Temptation til 120.000 kr. stykket var der rigeligt at se på, røre ved og lytte til. Vi lyttede naturligvis til Evidence Temptation, den dyreste de havde med på messen. Der blev spillet på en Marantz S15S1 og Densens B250/B350 for- og effektforstærkersæt.

Evidence Temptation er en særlig højttaler. Den er voldsomt stor sammenlignet med mange af de små kasser, som man kan høre på messen. Den er konstrueret til at sprede mindre i det vertikale plan end mange andre højttalere, og det giver et meget udtalt sweetspot. Man kunne simpelthen høre, at koncentrationen af lydenergi er overvældende med et stort fokus i det kritiske presensområde omkring øvre mellemtone. Lyden bliver derfor meget up-front og direkte, og det er naturligvis en smagssag. Som med mange andre af rummene var bassen ikke helt vellykket – der manglede simpelthen punch og output. Ellers var det en af messens mest vellydende stande, hvis man da ellers er til den direkte lyd…


Dynaudio Evidence Master.


Den tyske salgschef og Morten Kim Nielsen fra Dynaudio.


Dynaudio højttalere i alle mulige afskygninger...

Lørdag den 20. oktober 2007

Video-klippet nedenfor viser entusiasterne fra HIFI4ALL.DK, som er ved at gøre klar til det store rykind. Der er nærmest rekord-mange mennesker i år, og vi glæder os til resten af weekenden.

Hent Flash 8+ for at se filmen.
 
HIFI4ALL.DK's stand og åbningen


Nørderne hygger sig - der bliver snakket.


Sådan så køen ud da messen startede lørdag kl. 13:00 - imponerende!

 
Jamo
Jamo havde kun én decideret nyhed med på messen: Jamo A400, som er et nyt surroundsound system, der fås i tre forskellige versioner prissat fra 8-12.000,- kr. Alle har DVD-afspiller og højttalere samt subwoofer til 5.1.

Jamo er i dag en del af en større koncern, som både omfatter Jamo, Klipsch, Mirage og Energy. Canadiske Mirage er et kendt mærke blandt entusiasterne, men har ikke været repræsenteret på det danske marked i flere år. Nu er det dog tilbage! Mirage udmærker sig ved at lave ægte omni-direktionelle højttalere. Diskanterne er samme linse-princip, som man kender bl.a. fra B&O. Rent faktisk var det Mirage, som opfandt linse-princippet, selvom mange fejlagtigt tror, at det er B&O's opfindelse. Klipsch skal man heller ikke glemme - de er altid garant for en god gang dynamik. Da vi besøgte standen blev dette demonstreret med Phil Collins, som på det nærmeste blæste folk bagover. Høj musik tiltrækker af uransaglige årsager flest folk på messer som denne her ;o)


Brutalt stort lydsystem fra Klipsch.


Mirages omtalte linse-princip in action!


Små linse-højttalere fra Mirage.


Blandet udsnit af Jamos højttalere.


Det nye A400 surroundsound system fra Jamo med indbyggede vægophæng. Super flot dansk design.


Ligeledes fra den nye serie fra Jamo.


Klipsch RF83 med de velkendte hårndiskanter.

Bang & Olufsen
Der var ikke de helt store nyheder fra B&O - dem fandt man nemlig i småtingsafdelingen. Se bl.a. den spændende kombinerede MP3-afspiller og mobiltelefon, Serenata, der med drejehjul, touch screen display og en lækker aluminiums- og plastic-kvalitet virker som et spændende alternativ til de gængse mærker indenfor mobiltelefoner. Der er tale om en produkt, som er rettet mod dem, som gerne vil have god lyd i sin telefon uden et indbygget kamera og et tastatur. Helle for ikke at skulle skrive 15 SMS'er om dagen på den der!

Ellers var B&O, naturligvis, præsenteret med deres utrolig flotte fladskærme flankeret af Beovision 9 til ikke mindre end 182.035,- kr. Vi så også den nye fjernbetjening Beo 5, der til vores fortrydelse ikke kan kodes til vores eget anlæg, men retter sig udelukkende mod B&O's egne produkter. Øv, for hvor er den bare lækker og et godt alternativ til de konventionelle multifunktionsfjernbetjeninger.


B&O Serenata.


Beolab 5 og den overdådige (også prismæssigt...) Beovision 9.


Beolab 9 som testet her på siden og andre Struer-produkter.

System Audio
System Audio havde kun ét produkt med, som reelt er en nyhed: SA Comet. System Audio har endnu en gang villet lave en lille højttaler, som kan fornøje behovene hos mange af de mænd, som idag, desværre, har erkendt, at konen har en høj grad af medbestemmelse på valget af hifi. System Audio Comet er en såkaldt to-vejs hybrid refleks - dvs. en krydsning mellem en basrefleks-og en slave-bas-konstruktion. I den traditionelle højttalerbyggers verden er det ikke noget, der kan lade sig gøre, men SA mener altså at have ramt en hidtil uset guldåre med denne kombination. Spændende er det da i hvert fald!

Udover SA Comet var også de større Ranger og Explorer med på messen samt en del Primare-kasser og en enkelt Exact-power strømfidus.


Peace love and harmony - sådan! Ole Witthøft (SA) til venstre og Torben From til højre.


Rangeren fra SA.


Blandet Primare og System Audio.


System Audio Comet - den nyeste højttalere fra Frits & co.


Comet i centerhøjttalerudgaven.

Meridian
På Meridians stand kan man bl.a. oplevele Meridian F80, der er et lifestyle produkt med DSP, 2.1. lyd, og én 80 watt forstærker som styrer lyden til de 3 indbyggede højtalere (2 front, samt en oval sub på bagsiden), så lyden spredes mest muligt i rummet. Design, udvikling og produktion er 100% ”in-house”, og materialet kommer fra Ferrari og er et specielt komposit-materiale. Der medfølger fjernbetjening, som kan kan sidde på køleskab eller lign.
 


Ferrari 80 - rød lak og lir.


Der bliver snakket på Meridians stand.

McIntosh Nordic
Der blev vist nyheder fra Sonus Faber, Carat samt Highland Audio.
 


Nyt fra Sonus Faber.


BAT, Sonus Faber og højttalerkabler så tykke som brandslanger.

Audio Sale
Nyhed fra Chario, en 2-vejs standerhøjtaler til 12.000,- stykket. Udover dette var der linet op med Supra’s komplette label sortiment.
 


Supra-slanger fra Bent, Audio Sale.


Ny Chario højttaler til 12.000 kr. stykket.

 
Bent (til højre) og Co.

Pioneer
Pioneer har endnu en gang stillet en stor, flot stand frem for messegæsterne til fri afbenyttelse. Der er mulighed for at opleve de helt nye S-3EX højttalere til 19.995,- kr. pr. stk., som netop er blevet anmeldt her på siden. Via Pioneers egen DVD-afspiller og det store, råfede 60" plasma TV til den nette sum af små 60.000,- kr. får man et forrygende billede! 


Her ser du en glad mand - Henrik Skinbjerg fra Pioneer.

Sæt dig i de røde stole, drik en kop kaffe og nyd kombinationen af DVD-koncerter på S-3EX-højttalerne og 60" plasma-TV.

Mange husker formentlig Pioneers lille to-vejs højttaler lavet af træ fra whiskey-fade. Denne højttaler er endnu en gang med på messen, og som en lille gimmick har Pioneer fået en miljøpris for denne højttaler. Forvirret? Det var vi også, men sagen er, at whiskey-fade normalt bare blivet brændt. Derfor er højttalerne blevet bedømt som et særligt miljørigtigt produkt og har modtaget en pris for dette. Derfor skænker Pioneer også den japanske 12 års whiskey ud til messegæsterne, hvis der da er mere tilbage!


Ny lyd på gamle tønder - Pioneer S-A4SPT-PM.
 
 
Black is back - integreret forstærker og cd-afspille fra Pioneer.
 

LX01 - højttalere som det af mediacenter.
 

Media-center, 250 GB harddisk, hd-optager - men desværre ikke noget Blu-ray-drev.
 

Pioneer standen - malingen nåede at tørre, trods fredagens sene malerarbejde ;o)

Exclusive HiFi
Kim Østergaard, Exclusive HiFi, har i år fået et rum, hvor han kan spille rigtigt højt. Derfor har han taget det helt tunge grej med fra bl.a. Clearaudio, Audiovalve, Wadia, Xindak, Gradient og Isophon. Anlægget han spillede på da vi var forbi var Audiovalves 100.000 kroners rørmonoblokke samt Audiovalves dyreste forforstærker med seperat strømforsyning.
 


Samlet setup.


Ren strøm fra Xindak.


Xindak grej og Clearaudio pladespillere.


Mere Clearaudio!

Kim havde en smule problemer med bassen, som blev ædt lidt af sidevæggene, og det er jo ærgeligt, når nu man har taget så dyrt grej med og gerne vil vise det frem. Ellers var det en dejlig letlevende og flydende mellemtone og diskant med den bløde rør- og vinyllyd. Der manglende lidt attack og bid i lyden, men det skal umiddelbart være usagt om det skyldes rummet, Isophons enheder eller bare egne referencer.

Kig forbi Exclusive HiFi' rum, for er man vild med rørlyd og vinyl, så er hans anlæg med garanti interessant.
 
Canton
Canton afholdte med Hans Christian i spidsen demo for alle interesserede. En sekvens fra en animeret DVD-film på små kubiske højttalere gav et bud på, at små højttalere også kan spille stort, men der manglede nu en del fra midt i mellemtonen og nedefter. De små kubiske højttalere hedder Canton CM2 Virtual Surround, og er et forsøg på at skabe surround med kun to højttalere. De spiller anderledes end almindelige stereo højttalere, men ægte surround er der ikke tale om.
 


Samlet setup. 


Integreret forstærker fra LUA og tilhørende drev.


Vinylhøvl fra Transroter - bang for the buck - super combo til pengene!

Udover en masse andre Canton højttalere havde Hans Christian elektronik fra Lua med nærmest selvlysende kromfronter samt ligeså krom-belagte Transrotor pladespillere. Alt i alt en rimelig stand med udemærket lyd, der dog ikke var bemærkelsesværdigt hverken bedre eller ringere end flere andre af standene. Hans Christian skal roses for sit forsøg på at dæmpe rummet, så det bedre er i stand til at håndtere den energi, som skydes ud fra højttalerne.
 
Fredag den 19. oktober 2007

Nedenfor følger en lille billedeserie, hvor udstillingen så småt er ved at komme på benene.


Carl Nielsen salen er så småt ved at blive fyldt op...


Bent ruller slangerne ud!


McIntosh Nordic er ved at pakke ud.


Var der nogen der sagde porno-rød?


Gang i PS3.


Pioneer har eget håndværker-sjak til deres stand...


... lad os håbe at malingen når at tørre!


Kim Østergård er ligeledes ved at få styr på grejet!


Jamo havde sagt tak for i aften, da vi var forbi! Der mangler lige lidt detaljer...


Philips er ved at have arsenalet af skærme på plads!


Der var næsten ved at være styr på roddet...

Team HIFI4ALL.DK vil gerne sige tak til samtlige udstillere og besøgende - og ikke mindst Expert KT-Radio - for igen at levere en glimrende hifi-messe med mange spændende navne og masser at se på! Efter adskillige menneskers udsagn samt egne erfaringer var interessen i år enorm målt på det antal mennesker, som besøgte messen, og det er naturligvis glædeligt, hvis det er udtryk for en stigende interesse for kvalitet indenfor lyd og billede.

Vi vil også gerne sige tak til de mange mennesker, som kiggede forbi vores lille stand og fik en sludder og et par bolscher. Det er altid rart at få sat ansigter på læserne og brugerne fra forum. Det er rart på én weekend at møde så mange mennesker, som brænder lige så meget for den gode lyd og det flotte billede, som vi gør.

Vi ses næste år,
Team HIFI4ALL.DK. 

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Raal 1995
08.07.2024
Triangle Capella
19.06.2024
MSB Technology
17.06.2024
Fyne Audio SuperTrax
11.06.2024
Rega Nd3
29.05.2024
Nye Anmeldelser
PMC Prodigy 1
16.06.2024
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes