Her er du: Anmeldelser - Pioneer DV-868AVi - en Best Buy multimaskine ! 4. december 2023 | 04:33   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Pioneer DV-868AVi - en Best Buy multimaskine !
Anmeldelse af: Bruno Barcelli - Fotos: BB & Pioneer  [12.04.2004] Print testen
Når et firma med Pioneers størrelse og erfaring sætter sig for at kapre markedsandele, skal konkurrenterne stå tidligt op. DV-868 AVi er et godt eksempel på, hvor ambitiøse Pioneer er.....

Pioneer har gennem tiderne levet fint op til sit navn som skaber af nye teknologier. Med DV-868AVi lancerer de endnu en standard – nemlig HDMI eller High Definition Multimedia Interface til DVD-maskiner.
HDMI er en digital AV-udgang, som er kompatibelt med DVI, men som også er i stand til at overføre digital lyd. Nogle af Pioneers plasmaskærme er forsynede med HDMI-indgange, men i skrivende stund er det sparsomt med HDMI-udstyr fra andre producenter. Det skal du have i tankerne, hvis du vælger at kombinere DV-868AVi med andet udstyr.
Nu jeg er ved teknologierne, har DV-868AVi også en indbygget videoscaler, som Pioneer kalder T-REX. Dels kan maskinen levere et progressive scan signal over component- og HDMI-udgangen, men T-REX sikrer, at du kan tilpasse billedet til din fremviser. De maksimale opløsninger er 1280 x 720p og 1920 x 1080 interlaced.

Benytter du de analoge udgange, foregår konverteringen med en hidsig 14 bit videokonverter, der opererer med 216 MHz og signalet sendes desuden igennem en såkaldt Noise Shaped Video kreds, der efter sigende skulle give et bedre billede !?! På lydsiden finder du også Pioneers Legato Link Pro, med forskellige settings. DV-868AVi er desuden udstyret med Pioneers iLink, der i bund og grund er en Firewire port, så du kan forbinde maskinen til en iLink (kompatibel) udstyret receiver eller forstærker.
Til at styre alle herlighederne har Pioneer konstrueret et aldeles fremragende menusystem, som på en logisk og visuel flot måde tager dig igennem opsætning fra ende til anden. Der er mange valg at træffe undervejs – specielt hvis du også vælger at benytte maskinen til SACD / DVD-Audio. Så skal du nemlig også lige en tur igennem højttaleropsætningen.
Det tager lidt tid, men der er intet svært i det.

Det er en aldeles nydelig maskine, men efter min smag var champagnelooket lidt mere eksklusivt end den silverfinish, maskinerne leveres med i dag. Fronten er diskret med et forholdsvis lille display, hvor du kan regulere lysintensiteten. Desværre er det ikke særlig nemt at se informationerne, bare du kommer nogle få meter væk. Værket er centermonteret og føles ganske lækkert uden at imponere. Ellers er der knapper til de vigtigste funktioner incl. Progressive scan og Pure Audio, sidstnævnte lukker ned for video- og de digitale udgange, hvis du vil have det bedste analoge lydsignal. Det virker og kan med fordel anvendes ved SACD og DVD-A afspilning over de analoge udgange.

Bagsiden er rimelig veludstyret. Der er både en 2-kanal analog udgang, en komplet 5.1 analog udgang, 2 x  iLinks ( Firewire), en HDMI-udgang, en coaxial digital og en optisk digital udgang, 2 x scart, 2 x composit video, 2 x SVHS og et sæt til componentsignaler. Ganske vist vil Pioneer forsøge at mase HDMI igennem på markedet, men efter min mening er det lidt at tage kunderne som gidsler ved ikke også at sørge for en helt almindelig DVI-udgang. Det betyder, at almindelige mennesker med udstyr fra forskellige producenter eller måske bare en projektor, skal til at finde på diverse Storm P. løsninger for at få hevet DVI-signalet ud af HDMI-udgangen med sære og sjældne kabler eller adaptorer. Lussing til Pioneer !! Det samme gælder den medfølgende remote, som synes skrøbelig selv om den virker efter hensigten. Kun navigationsknapperne har baggrundsbelysning.

Vi havde i testperioden besøg af både en Panasonic AE500 projektor til knap 15.000,- og en JVC D-ILA HX1 projektor til ca. 80.000,-, begge med 16:9 paneler og HDTV-kompatibitet. De to lærreder var begge 90” dels i mathvid med gain på 1.1, dels greyscale med gain 0.8, begge fra QualityScreen.

På lydsiden benyttede vi Pioneer AX5, Pioneer VSA E08, den spritnye Rotel RSP 1068 processor, et righoldigt udvalg af effekttrin og et komplet surroundsetup fra System Audio, dog med centerhøjttaler fra Gradient. Hele balladen blev holdt sammen af vores faste kabelpark fra Supra og  Analysis Plus. Vi nåede også at benytte til et helt nyt digitalkabel fra Bertram – en stor positiv oplevelse, vi vil kigge nærmere på i en kommende anmeldelse.

Ud over en større samling udvalgte CD’ere, benyttede vi et mindre arsenal af SACD og DVD-Audio skiver. Filmene var Moulin Rouge, LOTR, Saving Private Ryan, Gladiator, Star Wars, U-537, Blues Brothers samt et par håndfulde koncerter.

Film

Vi har tidligere haft en række af Pioneers DVD-afspillere på bænken og der er ingen tvivl om, at 868 overhaler dem alle på flere fronter. Alene progressive scan på PAL sætter en afgørende forskel på oplevelserne. Vi benyttede componentudgangens mulighed for progressive scan for både at evaluere video DAC’en og T-REX scaleren.

Billedet er blandt de mest naturlige, vi har oplevet til dato fra en afspiller i denne prisklasse. Farve-, lys, og kontrastforhold kan naturligvis indstilles flere steder i kæden, men selv om alt blev holdt på 0, var naturligheden i disse parametre slående. Alt stod knivskarpt og særdeles dynamisk og DAC’en evner at gengive selv massive panoreringer med et absolut minimum af hakken i billedet på kanten af det, man rent faktisk kan spore. PÅ JVC HX1 og greyscale lærredet blev der kort sagt tale om de helt store billedoplevelser, som gang på gang fik os til at glemme de analytiske opgaver og i stedet synke hen i oplevelse.
Selv om der findes mange små producenter af kvalitets DVD-maskiner i høj klasse, viser denne test tydeligt, at når det handler om avanceret teknologi som digital billedteknologi, er det meget svært at overse de oplagte fordele et kæmpestort, multinationalt firma med massive erfaringer og store ambitioner rent faktisk kan levere til en beskeden pris.

Bif-lyden

Alle de gængse hjemmebioformater understøttes og der er intet at udsætte på DD og DTS, som efterhånden må være de mest benyttede formater. Der er fint styr på sammenhængen mellem kanalerne og det samlede tredimensionelle lydbillede er tydelig genkendeligt fra afspillere både i denne og i bedre klasser. 868’eren producerer et dynamisk og stort lydbillede, når det er det, der skal til. Omvendt er undervandsscenerne i Saving Private Ryan, hvor de stakkels soldater flås til hakkekød af kugler, gennemført klaustrofobisk og får dig til at gispe ubevidst efter vejret. Det samme gælder scenen i U-537, hvor de afventer dybvandsbomberne. Sounddesigneren har virkelig gjort et stort stykke arbejde for at give dig fornemmelsen af at sidde i en skrøbelig skotøjsæske og bare vente på at blive sendt hinsides….

SACD og DVD-A

Opkoblingen via 5.1 udgangen kræver, at du går i maskinens menu og tilpasser opsætningen svarende til dit lytterum og sætter SACD og DVD-A til multikanal.

Når det er på plads, er det bare at hælde skiver i maskineriet. Keb Mo’s The Door på SACD fik æren af at indlede og herefter gik det over stok og sten med den ene SACD  / DVD-A efter den anden. Titler i SACD synes i højere grad end DVD-A at være skruet sammen efter effektpræsentation, hvor multikanalerne benyttes til alt muligt sært i stedet for at benytte muligheden til at skabe en mere realistisk soundstage – eller er det bare mig ? Tigerlily og The Corrs er de eneste DVD-A titler i samlingen, der går efter samme koncept, hvor der pludselig dukker instrumenter op bag hovedet… Beethovens 9 symfonier på DVD-A er under alle omstændigheder mikset sammen for at give den store scene, og det leverer 868’eren virkelig flot.

CD

For de, der ønsker at kombinere hifi og surround, er det vigtigt, at DVD-maskinen leverer en virkelig god CD-lyd. Pioneer satte standarden med den hedengangne 717, som var én af de maskiner, der virkelig blev rost for CD-gengivelsen. 868 er bestemt ikke dårligere end 717 på dette område, men måske har jeg sat forventningerne for højt efter at haft et par DVD-maskiner som Linn Unidisk og Primare på besøg, der virkelig leverer CD-varen.
868’eren spiller aldeles hæderligt med let genkendelighed af langt de fleste parametre sammenlignet med CD-spillere i 5000 kroners klassen eller lige derover. Det er faktisk ganske godt, men er du så heldig at have en processor med virkelig fornem konvertering, kan du trække endnu mere ud af 868’eren ved at benytte den digitale udgang.
Over de analoge udgange er der fint styr de dynamiske detaljer, som er CD-gengivelsens force. Reproduktionen af optagerum og scene er fin ud dog at blive hverken så bredt eller højt som de bedste multimaskiner kan præstere. Kritiske instrumenter som eksempelvis flygel nyder godt af den fine dynamik og står med flot attack. Det gælder naturligvis også for langt det meste rytmiske musik, som er 868’erens livret og serveres med flot krop og pondus. Kun DG’s voldsomme rindspilning af Orff’s Carmina Burana gav en smule tvivl om genskabelsen af koncertsalens detaljer. Men måske er jeg urimelig – det er faktisk ganske almindeligt selv for rene CD-spillere i denne prisklasse…

Konklusion

Når et firma af Pioneers størrelse sætter alle sejl ind på at vinde markedsandele, er det svært for mindre konkurrenter at følge med. Den vejledende pris er omkring 14.000, men 868'eren annonceres livligt til omkring 11.000. Kan du finde den til 11.000,- , får du en aldeles overbevisende multimaskine med fremragende billede,  SACD og DVD-A gengivelse, en aldeles respektabel CD-gengivelse, diskret design og mange tilslutningsmulighederne, som dog burde være suppleret med en ren DVI-udgang. Remoten kunne og være lidt bedre, men samlet set får du virkelig meget ydelse for pengene. Nok til at blive et Best Buy i klassen omkring 11.000 kroner.

Tech Spec fra Pioneers hjemmeside: 

 
Key features DV-868AVi-S
  • High-end DVD-A / DVD-Video / SACD player
  • HIgh-Definition Multimedia interface
  • i-link Digital Audio interface
  • 216 kHz / 14-bit Video D/A Converter
  • Legato Link Conversion Pro and Hi-Bit
  • Dual Pure Cinema Progressive Scan for PAL / NTSC
  • Speaker Management and DVD-Audio Bass Management
Technical Features DV-868AVi-S
Playback Discs DVD/SVCD/VCD/CD/CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD-RW/DVD-AUDIO/SACD/SACD MULTI
DVD-RW recorded in Video Recording Mode Ja
DVD-R/DVD-RW recorded in Video Mode Ja
MP3 Ja
Dual System (PAL/NTSC) (Video output) Ja
Layered Chassis Ja, tredobbelt
Audio Features DV-868AVi-S
DVD-Audio Compatibility Ja
192 kHz/24-bit D/A Converter Ja (6 ch)
Innebygget Dolby Digital Decoder (5.1 channel) Ja
Innebygget DTS Decoder Ja
Innebygget MPEG Decoder Ja
Innebygget SACD Decoder Ja
Hi-bit Conversion Ja (Front L/R)
Legato Link Conversion PRO Ja
Digital Out On/Off Ja
Local regulator for Analogue Audio Ja
Dynamic Range Control Ja
Bass Management Ja
Delay Adjustment Ja
Pure Audio ON/OFF
Video Features DV-868AVi-S
PureCinema Progressive Scan: PAL/NTSC Ja/Ja
Component Frame DNR PRO Ja
Super Fine Focus Digital Filter Ja
User Video Memory Modes Ja
Video Adjust Ja
Video Signal D/A Converter 216 MHz/14-bit
Conveniences DV-868AVi-S
Advanced GUI (Graphical User Interface) Ja
Remote Control Unit Jog & Joystick, illuminated
On-Screen Display on/off Ja
FL Dimmer Ja
Terminals DV-868AVi-S
Euro-SCART 1 (In/Out), 1 (Out)
RGB-Y/C Video Output (on Euro-Scart) Ja
HDMI Video Output 1 (with Two-Dimensional Resolution Expander Videoscaler ic)
i.LINK (IEEE1394) 2
Component (Y, Pb, Pr) 1
S-Video Output 2
Video Output 2
5.1-Channel Audio Output 1
Audio Output 1
Coaxial Digital Output 1
Optical Digital Output 1
Control Terminals DV-868AVi-S
Pioneer System Remote Ja (In/Out)
Video Characteristics DV-868AVi-S
Horizontal Resolution (Lines) (DVD) 540
Digital Audio Characteristics DV-868AVi-S
Total Harmonic Distortion 0,0008%
Frequency Response 48 kHz 4 - 22.000 Hz
Frequency Response 96 kHz 4 - 44.000 Hz
Frequency Response 192 kHz 4 - 88.000 Hz
Signal-to-Noise Ratio 118 dB
Dynamic Range 108,8 dB
Miscellaneous DV-868AVi-S
Power Requirements 220 - 240 V, 50/60 Hz
Power Consumption 19 Watt
Dimensions (W x H x D) 420 x 109 x 279 mm
Weight 5,7 kg

Pris 13.995
(set til 11.000,-)

Pioneer Danmark A/S
TLF.: +45 4355 5400

Web: http://www.pioneer.dk
Mail: kundepost@pioneer.dk

Nye anmeldelser
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
På med vinylen 20
16.08.2022
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
Musical Fidelity M8xTT
23.11.2023
AudioSolutions Figaro II
21.11.2023
Clearaudio Concept Signature
16.11.2023
EAM Lab
15.11.2023
J.Sikora
14.10.2023
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2023 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes