Her er du: Anmeldelser - Denon DVD-1400 - en multispiller til 4000,- ! 23. september 2023 | 05:18   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Denon DVD-1400 - en multispiller til 4000,- !
Anmeldelse af: Ricky Petersen  [21.03.2004] Print testen
Vi tager et kig på Denons bud på en prisbillig DVD-afspiller, der samtidig giver mulighed for at lytte til DVD-audio og SACD. Det er faktisk ikke så ringe endda.

Selvom man i Danmark ikke rigtig har taget de højopløselige medier som DVD-audio og SACD til sig endnu, er de DVD-afspillerne, der kan afspille dem, efterhånden kommet ned i et prisniveau, hvor den almindelige forbruger kan være med. Det gælder også Denon DVD-1400, som er nummer to i Denon's serie af DVD-afspillere og den mindste af slagsen, der kan afspille DVD-audio og SCAD.

Teknik & Finish

I sit ydre har DVD-1400 et meget enkel look. På frontpanelet kan man betjene afspillefunktionerne med en håndfuld trykknapper, mens et navigationshjul kan bruges i set-up menuen, der også kan aktiveres på fronten. Et lille sort display udsmykker midten med skuffen ovenover. Selve DVD-skuffen virker en smule skrøbelig og meget løs i ophænget.

Bagsiden er forsynet med en sæt analoge stereoindgange og 5.1 ud til DVD-audio og SACD. Til digital overførelse er der en optisk og en coaxial indgang. Videodelen har en composite udgang, en S-video out, en komponentudgang (Y, Rb, Rg), samt et enkelt scartstik.

DVD-1400 afspiller alle de gængse mediertyper som; DVD-video, DVD-R/ -RW, CD, CD-R, MPEG, MP3, WMA, Kodak foto CD, samt DVD-audio og SACD. Der er Indbygget Dolby Digital og DTS dekoder, samt Bassmanagement funktion for Dolby Digital, DTS, DVD-A og SACD. Der er mulighed for at tidsjustere (lip-sync) Dolby Digital, DTS og DVD-Audio.
  
Til behandling af billedinformationerne benytter maskinen 12 bit / 54 Mhz billedkonvertere, mens 3 stk. 24-Bit / 192-kHz D/A-konvertere sørger for, at lyden til henholdsvis frontkanalerne, center + subwoofer og surroundkanalerne bliver forsynet med et så uspoleret signal som muligt, når det skal  konverteres fra digital til analog. 
Med til afspilleren følger en meget overskuelig fjernbetjening. Den er bare alt for lang i forhold til antallet af knapper, og det gør den en lille smule uhåndterlig - specielt hvis man har en lille hånd. Endelig savner jeg lys i knapperne…. 

Stereo

Med en "pure Direct mode" fornemmer man, at Denon har tænkt på stereofolket. Her slås videodelen og displayet fra, så maskinen kan koncentrere sig om at gengive CD-musik. DVD-1400 spiller med en overraskende god energi og intensitet. Det klædte "Waterline" fra "Dizzy Mizz Lissy" utrolig godt. Tim Christensens stemme var overbevisende på det suveræne nummer fra gruppen, der stoppede alt for tidligt. 
Tonebalancen var ganske fin for mellemtoneområdet og nedre diskant, med en god stemmegengivelse af stort set alle stemmetyper. De øverste toner skred til tider over i det kølige og skarpe, hvilket gjorde violinerne i "The Sinking" fra Titanic til et kedelig eventyr. Bunden af frekvenskurven var varm og fyldig, dog uden at gøre det store væsen af sig. Een ting jeg sad sukkede efter var detaljer. Det var svært at skelne og placere de enkelte instrumenter i forhold til hinanden, selv når det ikke var andet end sang og en enkelt guitar.

Film

Surroundgengivelsen er lidt præget af en lidt anonym diskant. De øverste toner virker noget dæmpede, hvilket gjorde det svært for musikken at understøtte stemningen af den afmagt, der helt sikkert har været på Titanic den sidste halve time inden skibet gik under. Detaljeringen led også under fænomenet. I Titanic, efter at skibet er sunket, ligger der en masse mennesker og plasker rundt for at finde noget at klamre sig fast til.. De plaskelyde, de paniske passagerer laver i vandet, bliver gengivet svagt, ligesom hvinene fra dækkene på Trinity's Ducati i "Matrix Reloaded" hellere ikke er så snerrende, som jeg godt kan lide det. Dialogen har en tendens til at blive utydelig af og til. Det er typisk kvindestemmerne, der laver balladen som "Trinity" i "Matrix Reloaded" og "Rose Dawson" i "Titanic".
I det store hele er der udmærket kontrol med mellemtonen, der hælder mod det bløde og varme. De nederste toner gengives med fin kontrol uden tendens til overstyring eller efterslæb. Transiente passager klarer afspilleren overraskende godt. Sammen med en fin dynamik, gør den hurtige og kraftfulde passager til en sand fornøjelse for trommehinderne.
Billedet er helt acceptabelt med en pæn farvergengivelse samt en ganske fin præsentation af sortniveauet. Billedet er dog lidt grovkornet. Det er som om afspilleren ikke udnytter alle de linier som DVD-disken giver mulighed for. Billedet bliver ofte klippet, når kameraet panoreres rundt, ligesom strukturen omkring personerne er ikke knivskarp. Når man er oppe i r 52" , som min skærm er, afsløres begrænsningerne ved konverterne i DVD -1400,  men prisen taget i betragtning, så gør DVD-1400 det faktisk rigtig udmærket.

DVD-Audio

Med Denon DVD-1400 har man jo mulighed for at nyde højopløsnings-medier som DVD-audio og SACD. 
Så der var ikke andet for end at udsætte den for DVD-audio versionen af Metallicas sorte album "Metallica". Når man lytter til DVD-audio forstår man ikke, hvorfor pladebutikkerne i Danmark ikke bugner af disse skiver. Har du endnu ikke lyttet til det, så snyd ikke dig selv. Selv på en billig afspiller som denne, får man en fremragende musikgengivelse. For de, der ikke bryder sig om musik i flere kanaler, er det også muligt at lytte til DVD-audio musik i stereo.
Jeg må indrømme at "Enter Sandman" og "Sad But True" fik en ekstra tand på volumeknappen. Kirk Hammers basguitar bliver flot defineret og det var en smal sag at forstille sig Lars Ulrik sidde og lammetæve skindet på sin lilletromme. Den lidt kolde diskant fra CD-gengivelsen blev blødet lidt op, og det gav friskhed og åbenhed i hele lydbilledet.   
DVD-1400 er ikke i stand til at vride alt ud af DVD-audio pladen, for jeg har hørt den gengivet med en noget større scene, men til prisen behandles DVD-audio mediet særdeles fornuftigt.

Bundlinien

Denon DVD-1400 er på mange fronter en meget fornuftig DVD-afspillere og 4000,- er en yderst rimelig pris for en DVD-afspiller, der kan håndtere DVD-audio og SACD. Er man opmærksom på de begrænsninger afspilleren har, får man en god, gedigen maskine, der på mange områder vil kunne tilfredsstille den lidt mere kræsende forbruger.

Specifikationer:

  • Dynamik-Kompressionsfunktion funktioner
  • 2 MB buffer for hurtig lag-skift 
  • Zoom-Funktion (x2 eller x4) 
  •  Navigationskryds på fronten (DVD-Menu, Setup)
  • Billedmenu med ikoner Display-Dimmer Brugervenlig fjernbetjening 
  •  Forgyldte terminaler 
  • Mål: 43,5 x 7,5 x 21,1 cm (B x H x D) 
  • Vægt: 2,2 kg 
  • Farve: sort og sølv

Pris: fra kr 3.999,00

For yderligere information, kontakt:

Hi-Fi Klubben Online
Mølbakvej 4
8520 Lystrup
Tlf.: +45 7010 4434

Mail: online@hifiklubben.dk
Web: www.hifiklubben.dk

Nye anmeldelser
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
På med vinylen 20
16.08.2022
Scansonic MB3.5b
09.06.2022
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
Eversolo i DK
22.09.2023
Argon TT-4 Special Edition
21.09.2023
Rega Planar 3 50th
20.09.2023
iFi Audio Diablo X
29.08.2023
iFi Audio GO Pod
26.08.2023
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2023 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes