Her er du: Anmeldelser - Heco Direkt Einklang 23. september 2023 | 07:31   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Heco Direkt Einklang
Anmeldelse af: Mikkel Gige  [22.01.2018] Print testen
Vi har fået besøg af endnu en model i Heco’s Direkt Serie. Og man må mildest talt sige, at de er gået ad eksperimenterende veje, med udvidelsen af Direkt serien, hvor Einklang er noget så specielt som en envejs højtaler med et filter!

Heco’s Direkt serie er en meget speciel serie hvor der både er nyskabelse, men også en del retro-syn med i udviklingen. Det mest iøjefaldende er de meget brede kabinetter, som leder tankerne hen mod tidligere tiders højtalere, hvor den brede baffel hjælper med til, at sprede gengivelsen i mellemtoneområdet, så man får en større oplevelse af lydbilledet.

Den første model i Direkt serien var en rimelig konventionel tovejs højtaler, om end den også havde sine specialiteter. Men de nyere modeller har fået en tilføjelse på deres navn, og hedder henholdsvis Dreiklang og Einklang, hvilket henviser direkte(!) til antallet af enheder. Især den meget store Dreiklang kan være et voldsomt imponerende syn, men er igen en rimelig konventionel højtaler, når man ser bort fra størrelsen.

Og så er der Einklang, som er den model vi ser og lytter nærmere til i denne anmeldelse. Som navnet angiver, så er der tale om en en-vejs fuldtone højtaler, men her holder alle ligheder med traditionelle fuldtone-højtalere også op, for dels er Einklang en basrefleks-højtalere, hvor de fleste fuldtone-højtalere er lavet som et horn. Men det der adskiller Einklang helt fra andre fuldtone højtalere er, at den har et filter indbygget.

Det er dog ikke et delefilter i den forstand, da der jo kun er én enhed. Opgaven her er derimod at udglatte impedansen, så den dels er en jævn modstand for små rørforstærkere, men det er også tydeligt, at det er gjort for at udjævne frekvensområdet, så der er et glat niveau fra den dybeste bas og helt op i den højeste diskant.

Selve enheden er meget ligetil - det er en 8” fuldtone, men byder stadig på et kraftigt støbt aluminiumschassis og en stor og kraftig dobbeltmagnet. Membranen er lavet af en meget let, men stiv papirblanding, og i midten sidder der en særlig højfrekvensmembran, formet som en tragt, og lavet i ét stykke inklusiv den inverterede centerdome. Membranen er fra Heco formet specielt, så den spreder lyden bedst muligt i de øverste frekvenser.

Einklang's kabinet er ligeledes meget lig det, man så på den tovejs Direkt model, da vi havde den til test for et halvt års tid siden. Det betyder et bredt men ikke så dybt kabinet, med afrundede kanter på fronten, så diffraktion undgås. Internt er kabinettet afstivet med to hylder, og i bunden sidder to store basporte. Det hele står på 3 kraftige metalben, som samtidig hælder højtaleren let bagover, hvilket med Einklang ikke betyder noget lydmæssigt, da den jo kun har én enhed. Men så matcher det designmæssigt med de andre Direkt modeller. Fit og finish er høj, og der kan vælges mellem matsort og mathvid med matchende ”racing”-striber ned af fronten.

Lytteindtryk

Einklang er en speciel højtaler, og normalt er fuldtone højtalere også meget specielle lydmæssigt, da en enhed sjældent kan dække hele det hørbare frekvensområde. Og i Einklang’s tilfælde er den da også kun angivet til, at spille op til omkring 19kHz. I princippet betyder det da heller ikke noget, da det alligevel kun er spædbørn der kan høre så høje frekvenser. Langt de fleste voksne mennesker har allerede givet afkald på de øverste oktaver…!

Men trods det, så er det faktisk imponerende så meget energi Einklang har i de højeste frekvenser, for det står bestemt ikke i skyggen af de mest energiske metal-diskantenheder, jeg har hørt! Og samtidig er det så befriende fri for både hårdhed eller forvrængning, ja der er faktisk ligefrem okay med fornemmelse af luft, trods det ”begrænsede” toneområde.

På nogle CD-plader var det næsten for meget af det gode, og så er det jo godt, at man har et par vellydende tonekontroller på Vincent SA-T7 forforstærkeren, som kan dæmpe det lidt, uden at det på nogen måde går ud over lydbillede eller -kvalitet. Med vinyl var det dog på intet tidspunkt noget problem. Og det bestyrker, at Einklang er lavet til forstærkere og signalkilder med en lidt varmere klang, hvilket straks får mig til, at tænke på den lille Tektron 2A3 rørforstærker, som var besøg for flere år siden. Den ville være et perfekt match med Einklang, der sagtens kan nøjes med få watt, da driftseffekten er hele 94 dB.

Basmæssigt imponerer Einklang også i den grad, og jeg blev flere gange overrasket over tyngden i de dybeste frekvenser, som på ingen måde står i skyggen af de store Audiovector SR6 som normalt flytter rundt på genstandene i lytterummet… det klarede Einklang såmænd også! Og samtidig med masser af detaljer og nuancering, som jeg er vant til. Jeg er faktisk lidt imponeret over, at det kan lade sig gøre.

Og det imponerer videre ind i mellemtoneområdet, hvor fuldtone-højtalere normalt har deres force, og her er Einklang ingen undtagelse. Det er ganske enkelt fantastisk så godt sanger og kor adskilles fra hinanden uanset indspilning, og hvordan de placeres milevidt fra hinanden i lydbilledet - her må selv Audiovector’erne i lytterummet se sig sat i skammekrogen. Og så flyder det samtidig helt naturlig afsted. Ligeledes er lydbilledet stort og både bredt og højt, og jeg tænker her, at vinklingen bagover måske er med til, at sprede lyden lidt højere opad. Men det når ikke helt derind bagved, hvor jeg er vant til, at detaljerne kan bevæge sig ind. Men det er et lille kompromis, når nu alt det andet falder så godt på plads. Og til prisen er det faktisk helt okay, især med tanke på at musikken er så meget i højsædet med disse højtalere.

 

Samlet indtryk

Som med de først Heco Direkt der besøgte lytterummet, så er jeg mindst lige begejstret over byggekvaliteten og den ualmindelig gennemførte og alligevel enkle måde, Einklang er konstrueret på. Og man får mindst lige så meget for sine penge her.

Faktisk så er Einklang næsten bedre end sin storebror, uden dog at være perfekt. For hvor storebror kunne være lidt mere energisk i øvre mellemtone, så tager Einklang teten i diskanten, hvor energien kan blive for meget af det gode. Men her kan et match af lydkilde eller forstærker dog nemmere kompensere for dette.

Vi er meget tæt på ”Best Buy” med Heco Direkt Einklang, for man får rigtig meget for pengene her, og det er kun deres ”kræsenhed” med hensyn til lydkilde eller forstærker, der holder igen. Og selv om Einklang er specielle - ikke mange almindelige hifi-entusiaster har envejs højtalere - så er de domesticeret i en grad, så de snildt kan passe ind i de fleste setups, og derfor får de i mine bedste anbefalinger med!


Specifikationer:

 • Princip: En-vejs/fuldtone basrefleks
 • Frekvensområde: 32-19.200 Hz
 • Følsomhed: 94 dB
 • Dimensioner: 38 x 93 x 38,5 cm (B x H x D) inkl. fødder
 • Vægt: 19 kg.

Pris: Kr. 7500,-


Forhandler:

Dan's TV & Hifi Center

Web: www.danstv.dk
Mail: kontakt@danstv.dk
Tlf: 32 57 20 40


Reference-udstyr:

 • Pladespiller: Michell GyroDec SE, Reed 3P
 • Pickup: Benz Micro Ebony TR, Goldring Legacy
 • Stepup/Riaa: Ortofon ST-80SE, Vincent PHO-700
 • CD-afspiller: McIntosh MCD500
 • Streaming: Audiophilleo 2
 • Forstærkere: Vincent SA-T7, Norma Revo PA 150
 • Højtalere: Audiovector SR6 Avantgarde II
 • Kabler: SilverSonic AirMatrix RCA, SilverSonic Q10, SilverSonic D-75, AM USB
 • Strømfilter: Isotek Syncro, PS Audio Dectet
 • Tilbehør: Sound InVision paneler, SoundSmith EZ-mount

Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Højtalerne spiller på tværs af rummet med ½ meter til bagvæggen og over 1 meter til sidevæggene. Højtalere og lytteposition udgør en ligebenet trekant, med 2 meter på hver led. Rummet er dæmpet med absorbenter og diffuserende paneler.

 

Nye anmeldelser
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
På med vinylen 20
16.08.2022
Scansonic MB3.5b
09.06.2022
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
Eversolo i DK
22.09.2023
Argon TT-4 Special Edition
21.09.2023
Rega Planar 3 50th
20.09.2023
iFi Audio Diablo X
29.08.2023
iFi Audio GO Pod
26.08.2023
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2023 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes