Her er du: Anmeldelser - På med CD’en 2 28. marts 2024 | 23:59   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


På med CD’en 2
Anmeldelse af: Mikkel Gige  [01.03.2016] Print testen
Igen bevæger vi os ind i CD’ens verden for, at se om den stadig kan stå distancen i denne streaming-tid. Og vi kigger både på en klassiker i en ny udgave, samt en nyhed fra Slovakiet

Vincent CD-S1.2

Denne afspiller er en klassiker i nye klæder, og faktisk var den originale CD-S1 Vincent’s første CD-afspiller overhovedet, helt tilbage i år 2000. Siden er den blevet opdateret et par gange, senest i denne ”.2” udgave, hvor der blandt andet også er tilføjet digitale indgange til enhver smag. En ting man ikke kommer helt uden om, i disse streaming-tider. Men at den ikke er blevet opdateret flere gange, eller helt udskiftet, viser blot at det er en model, som kan stå imod tidens trends og luner.

Designet er tro mod den oprindelige model, og internt er afspilleren stadig opdelt i tre separate sektioner til strømforsyning, drev og digitalkredsløb, samt analogsektionen. Der er stadig rør i udgangen, men modsat tidligere, så er CD-S1.2 balanceret med rør! Der sidder altså et rør til både højre og venstre udgang, som håndterer både fase/modfase i signalet. Det ubalancerede signal tappes så direkte på fase-signalet på den balancerede udgang, hvilket er den helt rigtige måde at gøre det på. Tidligere udgaver havde kun ét rør, som skulle styre signalet til både højre og venstre udgang samtidig, kun i ubalanceret form. Og det krævede derfor ekstra kredsløb til den balancerede udgang, hvilket ikke var helt optimalt. Men de tider er ovre, og nu er der ægte rør-udgang både til balanceret og ubalanceret!

Kabinettet er bundsolidt som sædvanlig fra Vincent, med en kraftig front i smedet aluminium, hvor der endda er et lille separat stykke til skuffen. Top og bund er lavet i kraftig bukket stålplade, og hertil kommer tidligere nævnte interne kabinet-opdelinger, som dels afskærmer kredsløbene fra hinanden, men også afstiver og dæmper kabinettet mod vibrationer. Strømforsyningen består af en stor ringkernetrafo og en generelt veldimensioneret forsyning, som kan levere mere, end opgaven her kræver.

Lydmæssigt er Vincent'en præget af en lækker varm klang, som lever helt op til de klassiske rør-dyder. Bassen er fyldig og brummer godt, og jeg savner både lidt detaljer og nuancer. Det er nærmest som om, at der kun er én tone hernede i den dybe bas… bum, bum, bummelum. Mellemtonen er lækker og ualmindelig naturlig og dejlig at lytte til. Her kommer de små rør i udgangen fuldstændig til deres ret. Og det fortsætter videre op i diskanten, som ligeledes er lækker mild og blød, men også hørbart afrundet opadtil. Der er generelt et lidt lækker-lummert skær over musikken.

Lydbilledet har en flot størrelse, men savner det raffinement, man hører på dyrere afspillere. Detaljerne er heller ikke så tydelige, men de væsentligste er der. Det betyder også, at lydbilledet kan forekomme lidt fladt om end placeringer, bredde og højde er helt fint.

Men alle disse detaljer om hvordan bassen lyder, og hvor stort lydbilledet er, er fuldstændig ligegyldige her, for Vincent’en formidler musikken på en måde, som jeg sjældent har oplevet. Her er nerve, nærvær og naturlighed, og det forekommer i det hele taget meget analogt det hele. Selv Mc’en i lytterummet, må se lidt misundeligt til her, for selv om den også er meget analog i sin lyd, så kan den slet ikke være med her.

Vincent CD-S1.2 er en fantastisk dejlig musikformidler, som rammer sjælen i musikken og sender den videre til lytteren, som det mest naturlige i verden. Og det er jo dét, det hele handler om… at høre musik. Og så kan jeg sagtens leve med, at teknikken ikke giver den store dybe 3D oplevelse. Som tidligere nævnt, så tappes det ubalancerede signal direkte på det balancerede, og der er derfor ingen lydmæssig forskel på de to typer udgange. Lige så med USB, som videreformidler musikken på helt samme måde, som ved CD-afspilning.

Til prisen har jeg ingen forbehold i forhold til Vincent CD-S1.2, og jeg tog flere gange mig selv i bare at høre musik, og helt glemme at ”test-lytte”. Det fortæller lidt om de musikformidlende egenskaber hos denne afspiller.

Specifikationer:

  • Dimensioner: 43 x 10,5 x 34 cm (BxHxD).
  • Vægt: 8,5 kg.

Pris: Kr. 10.099,-.

Importør:

Vincent-Hifi.dk

Web: www.vincent-hifi.dk
Tlf: 29 40 43 82


 

Canor Audio CD 1.10

Canor Audio er noget så usædvanligt som et Slovensk hi-fi mærke! Men det mest imponerende er, at alle eventuelle forbehold blev sat fuldstændig til skamme. Denne CD-afspiller er simpelthen så gedigent bygget, og vejer mindst et halvt ton! Og så er der størrelsen… tidligere var det en afspiller fra Yamaha, som fik Mc’en i lytterummet til at syne lille, men standarden er flyttet til det helt ekstreme, for CD 1.10 er kæmpestor! Og med den store drejeknap på fronten er det første, man tænker på ikke en CD-afspiller, men snarere en integreret rør-forstærker. Vægten indikerer også det samme, med tanke på store trafoer til udgangen.

Denne afspiller er en tour de force i hvordan, lækkert High End grej skal bygges. Først er der den lækre front i smedet, skuret aluminium, med det tværgående sorte indlæg, som på lækker vis skjuler skuffens placering. Denne sidder i venstre side, hvor man forventer at den er, men man kan bare ikke se den! I modsatte side sidder displayet, som er typen med en masse små ”prikker”, som både angiver spilletid, men også status generelt, som når man for eksempel åbner eller lukker skuffen. Øverst i midten sidder en stor drejeknap, som mest af alt minder om en volumenkontrol, men det er det ikke… det er play-knappen, som samtidig kan benyttes til, at skifte frem og tilbage i numrene ved, at dreje til den ene eller anden side.

Resten af kabinettet er konstrueret af noget, der mest af alt minder om armeret stål, for det er tungt som et ondt år. Drevet er den helt lukkede type, og er udstyret med et par skinner i blankt stål, som støtter skuffen, når denne glider langsomt og lydløst frem og tilbage, og giver associationer til dørene på en Mercedes S-klasse. Internt er der dømt klassisk opbygning, som man ser det hos for eksempel Audio Note. Dedikerede separate print til strømforsyning, som består af en veldimensioneret trafo og rør-ensretter, et udgangsprint baseret på rør i ægte balanceret drift, hvor det ubalancerede signal tappes direkte på det balancerede, og endelig et print til de digitale indgange, som ikke kan undværes i en seriøs CD-afspiller. Og så er kredsløbene i udgangen skærmet fra hinanden med en stålplade! Alt sammen i en meget høj standard og kvalitet.

Canor er lydmæssig helt modsat, og bærer tydeligt præg af dens High End DNA. Klangen er direkte og helt neutral, dog uden at blive kølig eller helt analytisk. Det betyder også, at der er styr på hele toneområdet, uden at nogen form for digital biklang får lov at blande sig.

Bassen er superstram, ekstremt detaljeret og nuanceret, og man får alle lyde fra trommesæt og basstrenge med. Mellemtonen er meget åben og ærlig, gør slet ikke væsen af sig selv, og lyder i det hele taget meget naturlig, igen med den fantastiske detaljering og nuancering. Intet slipper udenom her. Lige så med diskanten som strækker sig mod toppen, langt forbi der hvor hørelsen har sluppet taget. Det er meget udstrakt og igen super detaljeret, men jeg savner lige den sidste luftighed, så det helt slipper fri. Men det er helt fri for enhver form for støj eller forvrængning.

Og i det hele taget så er denne afspiller en detalje-fræser, og alt kommer ud af de sølvfarvede skiver. Her ligger Canor afspilleren lige i hælene på Mc’en i lytterummet. Og det betyder også, at man bliver præsenteret for et stort lydbillede med masser af præcision og tydelige placeringer af de udøvende i alle 3 dimensioner.

Der er ingen tvivl om High End egenskaberne i Canor’en, og så længe indspilningerne er i orden, så er alt skønt. Men som jeg har oplevet med andre fremragende afspillere, så som TAC C-60 og Electrocompaniet EMC-1UP, så har Canor CD 1.10 en tendens til, at dissekere pladerne i sin higen efter detaljer, og det kan i nogle tilfælde ødelægge oplevelsen fra de ikke så godt indspillede plader, hvor musikken ellers er god. Og leder man efter rør-varme i musikken, så er det ikke her, for CD 1.10 lyder på ingen måde af rør, om end den er meget naturlig og ligefrem i sin lyd.

Ligeledes er der her ingen forskel på udgangene, da det ubalancerede signal tappes direkte på balancerede. Og lige så med USB indgangen, som videreformidler musikken på fuldstændig samme måde som ved CD-afspilning.

Canor CD 1.10 er en fantastisk og formidabel CD-afspiller, som er ualmindeligt lækkert lavet. Alt siger High End uanset hvilken vinkel man anskuer den fra, og musikken er også i topklasse, så længe indspilningerne er i orden, om end den er meget direkte i sin måde at formidle musikken på. Men den får udmærkelsen ”Top Klasse” med!

Specifikationer:

Pris: Kr. 29.450,-

Importør:

Exotic Audio

Web: www.exoticaudio.dk
Mail: info@exoticaudio.dk
Tlf.: 35 11 27 70


Samlet konklusion

At CD’en er død, er vist lidt af en overdrivelse, og igen sætter to afspillere af de sølvfarvede skiver det på plads, med tryk på. Og denne test understreger også - igen, at der stadig er masser af gode afspillere på markedet.

De to afspillere i denne test griber tingene meget forskelligt an, den ene fokuserer på musikken, og giver lidt los på de tekniske sider af samme. Den anden har mere fokus på detaljer og informationer i musikken, og fremstiller det hele på fantastisk vis… så længe indspilningerne honorer det.

Jeg må indrømme, at jeg kan lide begge dele, og de får begge de varmeste anbefalinger med herfra. Den ene – Canor CD 1.10 - får også udmærkelsen ”Top Klasse” med.


Reference-udstyr:

  • Pladespiller: Michell GyroDec SE, Reed 3P
  • Pickup: Benz Micro Ebony TR, Goldring Legacy
  • Stepup/Riaa: Ortofon ST-80SE, Vincent PHO-700
  • CD-afspiller: McIntosh MCD500
  • Streamer: Audiophilleo 2
  • Forstærkere: Audio Analoge Bellini, Norma Revo PA 150
  • Højtalere: Xavian XN360
  • Kabler: Vincent XLR, SilverSonic AirMatrix RCA, SilverSonic Q10, SilverSonic D-75, AM USB
  • Strømfilter: Isotek Syncro, PS Audio Dectet
  • Tilbehør: Sound InVision paneler, SoundSmith EZ-mount


Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Højtalerne spiller på tværs af rummet med ½ meter til bagvæggen og over 1 meter til sidevæggene. Højtalere og lytteposition udgør en ligebenet trekant, med 2 meter på hver led. Rummet dæmpet med absorbenter og diffuserende paneler.

 

Nye anmeldelser
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
SVS Ultra Evolution
27.03.2024
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Skinbjerg MC stepup
22.02.2024
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes