Her er du: Anmeldelser - På med vinylen 7½ 22. juli 2024 | 01:39   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


På med vinylen 7½
Anmeldelse af: Mikkel Gige  [05.08.2015] Print testen
Desværre blev anmeldelsen af Acoustic Signature lidt væk i "På med vinylen 7", på grund af forsinkelse. Derfor bringer vi den her i sin fulde længde i stedet

Acoustic Signature WOW XL & TA-1000

Pladespilleren i denne test er som sådan ikke ny, men det er tonearmen. Og det er særdeles interessant, at en producent laver en helt ny tonearm, hvilket helt sikkert skyldes den tydelige fremgang i vinylsalget, både på ”hardware”- og ”software”-siden. Og den nye arm er ikke bare et OEM produkt… nej, den er udviklet helt fra bunden, og produceres også hos Acoustic Signature selv, ligesom deres pladespillere.

Der er mange spændende detaljer ved TA-1000 armen, men den nok mest specielle er kulfiber-røret. Mange vil så mene, at det er set før, men ikke på denne måde. Kulfiber er et særdeles stift materiale, men er dermed også følsomt for resonanser. Det er her løst ved at lave et dobbeltrør, hvor der er placeret et væsentligt mindre rør inde i det ydre rør. De to er fikseret til hinanden med tre langsgående kulfiberstykker, og kan dermed dæmpe de resonanser det andet rør måtte blive udsat for. Ganske smart og enkelt. Armen kan desuden leveres i både 9”, 10” og 12”.

Men der er flere finurligheder, som alligevel er meget traditionelle. Blandt andet kører loddet til antiskating inde i et lille tårn ved siden af basen. Men dette tårn kan yderligere flyttes frem eller tilbage, således at snoren i loddet altid trækkes lige i forhold til armen.

Lejehuset er særdeles kraftigt udført, og har fået de bedste SKF lejer der kan opdrives. Disse har samtidig en speciel olie i, så friktionen er på et absolut minimum. Basen har Rega 3-punkts montering, så denne arm kan monteres på de fleste pladespillere. Hertil er alle justeringsmuligheder tilgængelige på traditionel vis, inklusiv azimuth som justeres ved at løsne 3 skruer ved rørets base, dreje røret, og stramme skruerne igen. Enkelt og ligetil!

WOW XL værket er til sammenligning meget traditionelt, hvilket bestemt ikke er nogen dum ting. For holder man det enkelt, så virker det som regel også bedst! Plinten er lavet som en sandwich af MDF og aluminium, og de to materialer kan således dæmpe hinandens resonanser. Værket står på tre drejede aluminiums-fødder, der kan justeres, så værket kan stå helt lige uanset underlag.

Leje og tallerken er lige så meget traditionelle, om end meget kraftigt udført. Tallerkenen er af 34 mm tykt aluminium, og er dæmpet med gummiagtig masse på undersiden, der dæmper evt. ”ringning”, som aluminiums-tallerkener ofte lider af. Lejet er dertil dækket af 10 års garanti!

Motoren sidder i plinten, og er elektronisk styret, så den altid kører med præcis hastighed. Når man starter op, blinker hastigheds-indikatoren i nogle sekunder, indtil korrekt hastighed er opnået. Der medfølger en standard strømforsyning, men det er muligt at opgradere til en speciel ”lineær” forsyning.

Men en ting er al teknikken… finishen er også vigtig! Og når det er så lækkert udført som her, så er der ikke et øje tørt. Jeg kan ikke sætte en finger på noget. Alt er lækkert udført i den allerbedste finish! Plinten på værket er lakeret i flot pianolak på den nederste del af træ, mens den øverste del af aluminium er eloxeret i sort, og derefter affaset og poleret på den øverste kant.

Selv den lille arm til liften på tonearmen er der brugt ressourcer på, og i stedet for at vælge en standard løsning, så har man samlet den af 3 små, lækre stykker aluminium. Lige så tårnet til antiskating, der åbent på siden, så man kan følge loddets vej op og ned, hvis man ikke lige gider sidde og lytte til musikken i stedet… slet ikke nødvendigt, men en lækker detalje!

Lytteindtryk

Samling og opsætning af både pladespiller, arm og pickup var super nemt, og tog godt og vel en halv time. Jeg monterede fra starten Benz Ebony TR pickup’en i TA-1000 armen, og både værk og arm komplimenterer denne i særdeles høj grad.

Værket leverer et solidt ”drive” og en rigtig god rytme til musikken, og kører superstabilt uden nogen slinger i valsen. Det er klippestabilt! Og dermed udfylder WOW XL værket sin opgave til UG med kryds og slange. TA-1000 armen er et fornemt stykke ingeniør-kunst og sporer pickup’en super stabilt, og der var intet på testpladen, som indikerede andet.

Som samlet setup er WOW XL og TA-1000 mere intens i lyden, end det jeg normalt hører med reference setup’et. Der er et utroligt nærvær i musikken, men den opleves mere massiv, hvilket især understreges af den gode tyngde der er i bassen. Men der er også lidt ekstra fylde hernede, som samlet er med til at give den mere intense og massive lyd. Det kan på nogle plader, som har lidt ekstra bas i forvejen, godt blive lidt for ”boosted”. Der er dog ikke tale om, at lyden bliver varm eller udflydende, for det er stadig præcist og detaljeret, som jeg er vant til i bassen fra TR pickup’en, men niveauet er kraftigere hernede.

I mellemtone og diskant er lyden meget naturlig og ligetil, og stemmer og instrumenter lyder bare som de skal. Især diskanten imponerer, da den ikke ”høres”, men bare er der, uden på nogen måde at gøre opmærksom på sig selv… meget letflydende og luftigt! Men det er jo egentlig bare lyden af Benz pickup’en der sendes videre, om end armen også skal have ros for at kunne dette. Dog er det vigtigt, at man prøver sig lidt frem og tilbage med antiskating med denne arm, for den er meget følsom. En ting er hvad testpladen indikerer, noget andet er reel afspilning af musik. Og jeg måtte bruge nogle ekstra minutter på, at flytte antiskating frem og tilbage et par gange, men så kørte det som smurt!

Men der er generelt ikke helt så meget hul igennem, som jeg normalt oplever med Reed 3P armen og GyroDec værket, om end fornemmelsen af rum er rigtig god, og placeringerne lige så. Det betyder derfor ligeledes, at der er ikke helt den samme fornemmelse af 3D og luft om de udøvende. Men detaljeringen er helt i top, og fuldstændig som jeg er vant til. Det slipper bare ikke helt fri af højtalerne, og roder en smule ved sammenligning, hvilket må tilskrives tonearmen. Men det skal på ingen måde ligge den nye TA-1000 arm til last, for til prisen - som er en fjerdedel af Reed 3P - gør den det dæleme godt, og er en meget stærk konkurrent i sit segment. Der er måske en Rega-arm eller to derude, som skal se sig lidt over skulderen i fremtiden!

Det er uden tvivl TA-1000 armen, som er det mest interessante i denne test af Acoustic Signature, om end WOW XL også er rigtig god. Men armen overrasker og imponerer bare så meget med dens konstruktion og ydelse, som absolut er i den højere ende. Og alene den lækre, eksklusive udførsel af TA-1000 armen er nok til, at jeg selv ville vælge den til en pladespiller. At den så også performer godt, er bare et stort plus… den vil helt sikkert falde i manges smag.


Specifikationer:

WOW XL:

 • Dimensioner: 43 x 17 x 34 cm (B x H x D).
 • Vægt: 16 kg.

TA-1000:

 • Længde: 9”, 10” eller 12”.
 • Effektiv masse: 9,3-12,3 gram.
 • Offset vinkel: 22, 21.6 eller 17.3 grader.

Pris:

WOW XL: Kr. 15.900,-.
TA-1000 (9”): Kr. 8400,-.


Importør:

Exotic Audio

Web: www.exoticaudio.dk
Mail: info@exoticaudio.dk
Tlf.: 35 11 27 70


Reference-udstyr:

 • Pladespiller: Michell GyroDec SE, Reed 3P
 • Pickup: Benz Micro Ebony TR, Goldring Legacy
 • Stepup/Riaa: Ortofon ST-80SE, Vincent PHO-700
 • CD-afspiller: McIntosh MCD500
 • Streamer: Audiophilleo 2
 • Forstærkere: Audio Analogue Bellini, Vincent SP-995
 • Højtalere: Xavian XN360
 • Kabler: Vincent XLR, SilverSonic AirMatrix RCA, SilverSonic Q10, SilverSonic D-75, AM USB
 • Strømfilter: Isotek Syncro, PS Audio Dectet
 • Tilbehør: Sound InVision paneler, SoundSmith EZ-mount

Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Højtalerne spiller på tværs af rummet med ½ meter til bagvæggen og over 1 meter til sidevæggene. Højtalere og lytteposition udgør en ligebenet trekant, med 2 meter på hver led. Rummet dæmpet med absorbenter og diffuserende paneler.

 

Nye anmeldelser
PMC Prodigy 1
16.06.2024
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
Raal 1995
08.07.2024
Triangle Capella
19.06.2024
MSB Technology
17.06.2024
Fyne Audio SuperTrax
11.06.2024
Rega Nd3
29.05.2024
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes