Her er du: Anmeldelser - Netsound Silverline 920 1. marts 2024 | 14:37   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Netsound Silverline 920
Anmeldelse af: Mikkel Gige  [05.11.2011] Print testen
Det er ikke hver dag at et produkt i budget klassen kommer forbi Hifi4all’s lytterum. Alt for ofte er produkter i denne prisklasse ikke tro mod musikken. Men så er det jo godt, at man kan få lov at blive overrasket. Vi lytter nærmere på Netsound Silverline 920

  

Netsound er et helt nyt mærke, på det danske marked. Der er tale om højtalere i budget-klassen, men firmaet bag er ikke et hvilket som helst firma. Der er tale om Tistrup Møbelsnedkeri. Og hvad har det så med højtalere, at gøre? Faktisk kendte undertegnede heller ikke til firmaet, trods mange år i branchen.

Gennem de sidste 30-35 år har Tistrup Møbelsnedkeri leveret færdige kabinetter til mange forskellige kendte højtaler-mærker, både fra England, men også her i Danmark. I flæng kan nævnes mærker som Wharfedale, Rogers, Audio Note, System Audio, Audiovector, Avance, Dali, Gamut, og som noget af det nyeste Gryphon.

Ved siden af produktionen af kabinetter, har Tistrup Møbelsnedkeri ligeledes haft en samleproduktion af modeller, fra nogle af de førnævnte mærker. Blandt andet er KEF’s Coda7 produceret og samlet her i Danmark i 75.000 eksemplarer! De små Scandyna Pod’s er også blevet samlet i Tistrup. Og indtil produktionen blev flyttet, er det blevet til 80.000 MiniPod’s!

De første mange år med produktion af kabinetter, var det kun med vinyl-finer. Men i de senere år har man også startet samleproduktion af højtalere i træ-finerede kabinetter, der er leveret udefra. Og det er her, at flere deciderede high end mærker er kommet til som kunder.

Selv om Netsound Silverline 920 hører til i budgetklassen, så er det absolut ikke det første indtryk man får, når man pakker dem ud af papkasserne. Finishen er rigtig god, og umiddelbart kunne disse højtalere sagtens tilhøre en dyrere klasse, ved første kig. Men kradser man lidt i lakken, så afslører små detaljer, at man selvsagt ikke kan få det hele til 1500,- pr. højtaler. Men dermed ikke sagt, at det er noget skrammel. Langt fra! Faktisk får man meget for sine penge i denne højtaler, især når de begynder at spille! Mere om det senere.

Kabinettet er udført i 19 mm MDF på siderne, top og bund, og bagplade, mens fronten er i 25 mm MDF. Der er en enkel intern ”0”-afstivning midt i kabinettet lige under basenheden. Enkelt, ligetil og gennemprøvet design. Dog kan man med ”kno”-testen godt høre, at siderne ikke er helt så godt dæmpet. Udenpå er der kunstfiner af vinyl, mens fronten er lakeret i lys grå metal finish. Umiddelbart minder kabinetterne i Silverline serien, om den man finder på Dynaudio’s DM serie, dog uden at de er i helt samme liga.

Enhederne kommer fra den indiske division af Peerless, og der er tale om en 6½” bas/mellemtone, og en 1” dome-diskant. Selve membranerne er lavet af tekstil på diskanten og coated papir på bassen. Chassiserne til enhederne er lavet i sprøjtestøbt plastic. Normalt kan dette være en udmærket løsning, som sagtens kan konkurrere med aluminium. Men i tilfældet med de indiske enheder, kan man godt ”flekse” enhederne let, når man holder dem i hænderne.

Delefilter og terminaler er i budgetklassen, men i stedet for at montere delefilter-komponenterne på en billig printplade, er de her ”hardwired" direkte sammen på bagsiden af terminal-pladen. Absolut at foretrække, hvis der skal spares. Terminalerne kan tage både afisoleret kabel, bananstik, samt spader. Dog havde jeg lidt problemer med at få mine helt almindelige standard spader ind over terminalerne. Der skulle bruges lidt kræfter, for at det lykkedes.

Kabinettet står på fire kraftige gummifødder, og der medfølger sort frontstof, som dækker cirka 2/3 af fronten.


Lytteindtryk

Det kan godt være, at prisen indikerer budget-klasse, men det gør lyden nu ikke. Bevares, træerne vokser ikke ind i himmelen, men det der kommer ud af Silverline 920 er faktisk rigtig godt.

Jo, lyden er måske lidt grovkornet opefter ved første lyt, og diskanten er lidt fremhævet, men på med frontstoffet, og så er det glemt. Og så har 920’erne faktisk en rimelig neutral og lineær lyd.

Bassen er tør og kontant, og trods et lidt stort kabinet til en 6½” enhed, så mangler der ikke umiddelbart noget, lige med undtagelse af den allerdybeste bas. Basgangen på en elbas er præcis, og en stortromme lyder, som en stortromme skal. Og så har 920’erne et ”drive”, som per automatik får foden til at vippe i takt med musikken.

Opefter i mellemtonen mødes man af en meget ærlig og ligetil klang, som på ingen måde gør sig uheldigt bemærket. Stemmer og instrumenter lyder meget realistiske og ægte. Diskanten er som sagt ikke den mest velopløste, og bækner har lidt for meget af det gode med ”tst”-lyde. Men som nævnt tidligere, så bliver det næsten rettet helt, når frontstoffet monteres igen. Det virker nærmest som om, at de er lavet til at spille med frontstoffet på hele tiden. Det var i hvert fald tilfældet i denne test. Det ville klæde dem lidt, hvis de blev sat sammen med grej med en lidt varmere klang. For eksempel en lille rørforstærker! Her skal dog tages højde for, at 920’erne har en lidt høj driftseffekt, da de trods det større kabinet stadig kun er 2-vejs.

På de tekniske områder i musikken overrasker disse højtalere rigtig meget. De sætter et stort rum op foran lytteren, og man har en rigtig god fornemmelse af lydbilledets fire hjørner. Samtidig placeres de udøvende med overraskende god præcision. Til prisen er jeg intet mindre end imponeret! Samtidig er detaljeringen helt på højde med dyrere højtalere, og meget tæt på mine egne! Rigtig flot til prisen!

 

Silverline 920 er ikke en decideret ”lytte”-højtaler, hvor man sætter sig ned kun for at lytte. De lyder som et hele rigtig godt, om end de ikke slipper lyden helt fri, som man kan opleve med (meget) dyrere højtalere. Men alligevel sætter de en ”stor” lyd op, som imponerer gang på gang. Dog skal man nok ikke sætte dem ind i for store rum, da der trods alt er nogle fysiske love, som sætter en begrænsning. Men på for eksempel et teenager-værelse, til en hifi-entusiast ”in spe”, vil den være perfekt som en begynder-højtaler, på vej ind i den store og spændende hifi-verden.


Samlet konklusion

Netsound Silverline 920 er en højtaler som yder en del bedre, end prisen indikerer. De kan sætte en stor lyd op, og har godt styr på de tekniske aspekter i musikken. Klangen er ærlig og ligetil, om end diskanten ikke hører til de mest velopløste. På med frontstoffet, og de fleste problemer er væk.

Konstruktionsmæssigt er Silverline 920 lige efter lærebøgerne. Ingen specielle løsninger, men godt, gennemprøvet design. Finishen er rigtig god, og der er kun når man kigger nærmere efter, at detaljen afslører, at vi er i budgetklassen.

Netsound Silverline 920 giver rigtig meget for pengene, og får de bedste anbefalinger med på vejen. Især hvis man er en hifi-entusiast ”in spe”, eller hvis man skal bruge et sæt højtalere til teenage-værelset, er Silverline 920 et rigtig godt bud.
 

Specifikationer:

 • Princip: 2-vejs basrefleks.
 • Frekvensområde: 40-20.000Hz, +/-6dB.
 • Følsomhed: 88,5 dB.
 • Impedans: 4 ohm.
 • Dimensioner: 20,5 x 92 x 29,5 (B x H x D).
 • Vægt: 15,5 kg/stk.

Pris: Kr. 1499,- pr. stk.


Producent:

Netsound.dk

Web: www.netsound.dk
Mail: info@netsound.dk


Reference-udstyr:

 • CD: Lyngdorf CD-1, Holfi Stabilizer.
 • Vinyl: Michell GyroDec SE, Rega RB300/Incognito, London Jubilee.
 • Forstærkere: Audio Analogue Bellini & Vincent SP-995.
 • Højtalere: Xavian XN360.
 • Kabler: Vincent XLR, Silver Sonic AirMatrix RCA & Silver Sonic Q10.
 • Tilbehør: Brinck Br 507 Netstøjsfilter.


Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Højtalerne spiller på tværs af rummet med ½ meter til bagvæggen og 1 meter til sidevæggene. Højtalere og lytteposition udgør en ligebenet trekant, med 2 meter på hver led. Væggen bag højtalere og lyttepositionen er dæmpet med THX-godkendte paneler.

 

Nye anmeldelser
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Skinbjerg MC stepup
22.02.2024
Kef LSXII LT
02.02.2024
Stax nyhed
07.01.2024
Arcam Radia
07.01.2024
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes