Her er du: Anmeldelser - AM Denmark kabler 26. februar 2024 | 05:39   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


AM Denmark kabler
Anmeldelse af: Mikkel Gige  [02.10.2011] Print testen
Næsten alle hifi interesserede kender tilbehørsfirmaet AM Denmark. Hvem har ikke haft en AM kulhårsbørste eller benyttet deres rensemidler? Efter nogle år lidt væk fra hifi området, er de nu tilbage igen. Denne gang med en serie meget lovende kabler

Jeg havde egentlig lovet mig selv, at det var slut med kabeltests. Der er alt for meget hokus pokus og ”story telling” hos mange kabel producenter. Faktum er også, at størstedelen af de såkaldt eksotiske kabler, indkøbes billigt i Kina, og sælges videre til ofte svimlende summer, til hifi entusiaster som bruger deres surt optjente penge i håbet om en forbedring. Men så render man alligevel ind i produkter, som slet ikke falder ind under denne kategori.

De nye kabler fra AM Denmark er netop af denne type. Jo, de er da helt sikkert indkøbt i Kina, men de er ikke svimlende dyre, og der er ikke nogen hokus pokus fortællinger om, at de er rullet på jomfruelige lår, og indpakket med buddhistisk respekt for mennesker og dyr. Tværtimod, så møder man allerede på den spartanske indpakning en ærlig beskrivelse af kablets opbygning og materialer, uden brug af NASA lignende gloser. Vi er helt ”back to basics”!

AM Denmark laver flere forskellige typer kabler til signaloverførsel i både analog og digital form, og til både billede og lyd. Dog er balancerede forbindelser og højtalerkabler ikke inkluderet. Til denne test har jeg fået leveret ubalancerede signalkabler, digital RCA, USB og HDMI kabler fra ”Professional” serien. HDMI kablet er måske lidt usædvanligt, da Hifi4all normalt ikke tester billed-produkter. Men hvorfor ikke prøve, måske kunne man opleve noget nyt? Og det gjorde jeg! Men mere om det senere.

Kablerne fra Professional serien er lækkert udført, og der er intet, der indikerer, at vi befinder os i budget-klassen, for kabler. Alle kablerne er pakket ind i en sort og blå flettet strømpe, og stikkene er lavet i kraftigt metal, i en bronze-lignende finish. Alle stik er forgyldte, og sidder solidt fast på apparaterne. Indeni finder man OFC kobber i en høj kvalitet, og alle kabler er skærmet efter alle kunstens regler. Isoleringen nævnes ikke, men det er nok ikke teflon i denne prisklasse.

Før jeg kendte priserne på kablerne, skød jeg dem faktisk til at være 8-10 gange højere, end de faktiske priser! AM Denmark laver en endnu billigere serie kaldet ”Essential”, hvor materialernes kvalitet har fået hak nedad.


Lytteindtryk

Jeg lagde ud med signalkablerne, som var en stor overraskelse. Jeg satte dem til, og kunne ikke høre nogen som helst forskel, mellem dem og min egne kabler. Det er måske ikke den bedste bedømmelse at få, men man skal have med, at mine egne kabler koster 8 gange så meget. De erstattede oprindelige Revelation kablerne fra Silver Sonic, som er mere end 20 gange dyrere end AM kablerne!

Mit setup er ikke voldsomt følsomt over for, hvilke kabler der benyttes. Og af samme årsag har jeg nedgraderet til mine nuværende, da de giver fuldstændig samme resultat, som tidligere. Og med AM kablerne er der igen samme rum, perspektiv og detaljer. Ligeledes er klangen den samme, og der er fuldstændig samme kontrol fra top til bund... til en ottendedel af prisen!

Mens jeg havde kablerne til test, havde jeg mulighed for at høre dem på et setup, der er 4-5 gange dyrere end mit. Og her var der var forskelle, men de var små, om end absolut hørbare! Det var i toppen af frekvensområdet, der kunne høres en anelse hårdhed, når der blev sammenlignet med andre signalkabler, som kostede henholdsvis 5000,- og 22.500,-. Lydbilledet var heller ikke så præcist, men samlet set klarede AM kablerne til 130,- sig rigtig godt på et setup til en halv million!

Med de digitale kabler oplevede jeg heller ikke forskelle, sammenlignet med mine egne. Hvilket jo igen er en god ting, da coaxial kablet igen er billigere end mit eget fra Silver Sonic. Eneste anke er, at AM kablet ikke sad helt så godt fast på apparaterne, som mit eget gjorde. Men det kan accepteres, når man tager prisforskellen med, og det faktum at der ikke var lydmæssig forskel.

Lige så med USB kablet oplevede jeg igen ingen forskel, når der skulle streames musik. Men lige her er AM’s USB kabel dyrere end mit eget, som oprindelig fulgte med en printer. Men AM kablet er så lækkert udført, at jeg beholder det, selv om
det ikke er bedre rent lydmæssigt!

HDMI kablet overraskede mig lige så, og jeg har slugt en kamel af format. Jeg har ved tidligere tests oplevet, at digitalkabler til lyd ikke udgør en forskel, hvis ellers modtager og afsender er i orden. Men jeg har ikke praktisk erfaring med tests af HDMI-kabler fra tidligere, så jeg vidste ikke umiddelbart hvordan jeg skulle gribe det an. Så jeg satte kablet til, og smed en skive i DVD afspillerens skuffe.

Og der var forskel! Blandt andet oplevede jeg, at farverne blev kraftigere (Deep Color!?), samt at billedet blev klarere med mindre støj. Jeg benyttede flere film for at checke, at jeg rent faktisk oplevede en forskel. Blandt andet filmen Avatar, og det blev en helt anden oplevelse med det nye kabel. Tidligere har jeg været slemt skuffet over DVD-udgaven, da jeg oprindelig har haft en fantastisk oplevelse med Avatar i biografen. Det blev ændret fuldstændigt med AM HDMI kablet, som billedmæssigt gjorde hjemmeoplevelsen meget bedre. Nu savner jeg kun det store lærred!

Jeg skiftede frem og tilbage mellem mit gamle HDMI kabel - som oprindeligt fulgte med afspilleren - og det nye fra AM flere gange, for at dobbelt-checke igen og igen. Og det var samme forskel jeg oplevede - igen og igen! Der blev nærmest trukket et tyndt gråt gardin væk med AM HDMI kablet, og med førnævnte Avatar oplevede jeg blandt andet, at de store blå Navi-figurer blev tydeligt mere tredimensionelle, end tidligere.

På nettet kan man ellers finde flere artikler, som konkluderer at der rent teknisk ikke er belæg for, at der kan være forskel på HDMI-kabler. Men det er der åbenbart!

 
 

Samlet Konklusion

Kablerne fra AM Denmark er en lille revolution. Men det er hverken konstruktions- eller materialemæssigt. Men prisen er revolutionerende! For AM Denmark kunne sagtens have sat prisen højere, og stadig ville jeg have kaldt deres kabler ”Bang for the buck”!

De er lækkert udført, med kraftige solide metal stik, og har en finish, der leder tankerne hen mod meget højere prisklasser. Så lyder de også præcis lige så godt som mine egne kabler, der koster 8 gange så meget. Og lige så godt som mine tidligere kabler, der kostede mere end 20 gange så meget!

Især HDMI kablet overraskede mig. Andre artikler, og min egen erfaring med digitalkabler til lyd, har ellers givet mig oplevelsen af, at de ikke udgør en forskel. Men det gjorde HDMI kablet, og det sidder stadig på den dag i dag. USB kablet var det eneste, som ikke kunne stå distancen, men det var kun rent prismæssigt! Men det var nu også kun fordi, at det var op mod et kabel, som var ”gratis”. Men det er en hel del lækrere udført, så det er også en ”keeper”.

AM kablerne i denne anmeldelse får mine bedste anbefalinger med på vejen, med mindre at vi taler kabler til systemer i halv eller hel million kroners klassen. Ligeledes de får udmærkelsen ”Best Buy”!


Pris:

Signalkabel RCA 1,5m: Kr. 130,- (leveres også i 3m).
Digitalkabel RCA 1,5m: Kr. 130,- (leveres også i 3m).
HDMI kabel 1,5m: Kr. 180,- (leveres også i 1, 2, 3 & 5m).
USB A/B kabel 2m: Kr. 80,-.


Producent:

AM Denmark

Web: www.amdenmark.com
Mail: am@amdenmark.com
Tlf: 4914 2200


Reference-udstyr:

  • CD: Lyngdorf CD-1, Holfi Stabilizer.
  • Vinyl: Michell GyroDec SE, Rega RB300/Incognito, London Jubilee.
  • Forstærkere: Audio Analogue Bellini & Vincent SP-995.
  • Højtalere: Xavian XN360.
  • Kabler: Vincent XLR, Silver Sonic AirMatrix RCA & Silver Sonic Q10.
  • Tilbehør: Brinck Br 507 Netstøjsfilter.


Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Højtalerne spiller på tværs af rummet med ½ meter til bagvæggen og 1 meter til sidevæggene. Højtalere og lytteposition udgør en ligebenet trekant, med 2 meter på hver led. Væggen bag højtalere og lyttepositionen er dæmpet med THX-godkendte paneler.

 

Nye anmeldelser
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
Skinbjerg MC stepup
22.02.2024
Kef LSXII LT
02.02.2024
Stax nyhed
07.01.2024
Arcam Radia
07.01.2024
Nyt fra JBL
05.01.2024
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes