HIFI4ALL.DK
Audiolab Omnia
Hififreaks  [23-11-2021]
Ny integreret streaming forstærker med CD-drev

Ved at sløre de linjer, der generelt adskiller hi-fi og livsstil, bringer Omnia al den arv, der er med til at gøre audiolab-elektronik til feinschmeckerens valg. Alligevel betyder overbærenhed i design, materialeæstetik og anvendelighed, at den har alle de funktioner, der gør den til et slankt, bekvemt og letanvendeligt midtpunkt til et kompromisløst hjemme-HiFi-system. Audiolab Omnia bibeholder de øjeblikkeligt genkendelige audiolab linjer i sit design. Det buede, børstede aluminiums chassis er enkelt, men alligevel slående i udseende, "typisk audiolab", men udviklet til at passe til det moderne boligmiljø.

I en verden, hvor musik er mere tilgængelig end nogensinde og kilder mere varierede end nogensinde, diskriminerer Omnia ikke. Uanset hvordan man lytter til sin musik, har Omnia det dækket. For at opsummere er audiolab Omnia en cd-afspiller, integreret forstærker, trådløs streamingafspiller, DAC, hovedtelefonforstærker og forforstærker – i én enkelt enhed!

Omnias cd-drev bygger på den klasseledende 6000CDT cd-transport med en digital-read-ahead-buffer for at reducere disk-læsningsfejl. Således er Omnia i stand til at afspille ridsede og beskadigede cd'er, som er ulæselige af konventionelle mekanismer.
 
Ved at bruge højkvalitets analoge forforstærkerkredsløb, arvet fra den anerkendte audiolab 6000-serie, koblet til line-level RCA-indgange til at forbinde analoge kilder, holdes forforstærkerkredsløbet så enkelt som muligt. Ved at bruge komponenter af høj kvalitet til at opretholde signalets integritet, med linjeindgangssignaler der går videre til et præcist analogt volumentrin, er Omnia en enestående forforstærker i sig selv. En dedikeret MM phono-indgang betyder, at en pladespiller kan forbindes direkte til Omnia via et højkvalitets, støjsvagt phono-trin med præcis RIAA-udligning. Dette phono-trin er en fortsat udvikling af den prisvindende 6000-serie - konstrueret til at få mest muligt ud af musikken, der ligger i en LP's riller.

Til streaming er Audiolab Omnia udstyret med en ethernet-port, der egner sig til en kablet forbindelse og de bredere båndbreddekrav til digital lyd i høj opløsning. For den mest bekvemme adgang til trådløs musikafspilning tilbyder Omnia Bluetooth-forbindelse med høj kvalitet via low-latency Bluetooth aptX-standarden. Omnia kan via Wi-Fi-netværk afspille musik via DTS Play-Fi: en app-styret platform, der muliggør højkvalitets, trådløs lyd i hele hjemmet. Streaming af musik i høj opløsning op til 24-bit/192 kHz og understøttet af en større række af etablerede lydmærker end nogen anden trådløs platform.

USB dac’en er baseret på audiolabs langsigtede partner og multi-prisvindende stamtavle. Den nye ESS9038 Q2M SABRE 32 reference DAC udfører D/A-konvertering ved at bruge ESS Technologys 32-bit HypersStream II-arkitektur og Time Domain Jitter Eliminator til at levere ultra-lav støj og høj dynamic-range. Ingen virksomhed ved mere om at få mest muligt ud af denne teknisk fremragende, men udfordrende, DAC-teknologi end audiolab; den universelt anerkendte M-dac var en af de første HiFi-komponenter, der inkorporerede en ESS-chip tilbage i 2011, og virksomheden har finpudset implementeringen lige siden. Via USB-sektionen tilbyder audiolab Omnia også fuld afkodning af MQA (Master Quality Authenticated).

Audiolab Omnia, der er solidt plantet som et meget anvendeligt stykke højteknologisk udstyr, gør brug af et TFT-farvedisplay - en forenklet generel brugergrænseflade og en grafisk integration med din musikkilde og afspilningsformater. Audiolab Omnia-skærmen bruger også en helt ny protokol til en VU-målervisning i realtid, hvilket tilføjer et strejf af hi-fi-finesse til den meget funktionelle, lige så flotte, skærm-brugerflade.

Derudover er Audiolab Omnia også Roon-testet, hvilket åbner op for Roons verden.

Omnia inkorporerer en dedikeret hovedtelefonforstærker med strøm-feedback-kredsløb. Dens forstærkningsbåndbredde og høje slew-rate sikrer en dynamisk, detaljeret og engagerende ydeevne med alle slags hovedtelefontyper – flere bokse afkrydset for dette ultimative alt-i-et af alt-i-én-systemer!

At forsyne dine højttalere med strøm er et puslespil uden kompleksitet, hvad angår konfiguration. Tilslut blot dine passive højttalere til audiolab Omnia, og du har adgang til en verden af lydkilder med upåklagelig afspilning. Det diskrete klasse AB effektforstærkertrin leverer 50 W pr. kanal i 8 ohm, med en maksimal strømforsyning på 9 ampere, til vanskelige belastninger. Udgangstrinnet for de diskrete effektforstærkerkredsløb bruger en CFB (Complementary Feedback) topologi, hvilket sikrer overlegen linearitet og fremragende termisk stabilitet, da tomgangsstrømmen holdes uafhængig af temperaturen på udgangstransistorerne. En betydelig 200VA ringkernetransformator, efterfulgt af 4×15.000uF (60.000uF i alt) kondensatorer, hjælper forstærkeren med at bevare en fast kontrol over musikken, mens den muliggør fremragende dynamikområde. Mere end blot en ”class-leader”, Omnia er en ”class-beater” med hensyn til forstærkerydelse!

Pris Kr. 14999,- og tilgængelig i sort og sølv.


For yderligere information, kontakt:

Hififreaks.dk

Web: www.hifi-freaks.dk
Mail: support@hififreaks.dk
Tlf.: 7219 0045

 


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.