HIFI4ALL.DK
Nyt fra Thorens
Radioactiv  [01.10.2021]
Thorens lancerer 2 nye modeller, inklusiv en direkte drevet

I 1965 kom Thorens TD 150, en ubemærket lille pladespiller, på markedet og startede dermed en teknisk revolution inden for pladespillerproduktion. For første gang blev et fjederophængt sub-chassis med en indre pladetallerken drevet af et fladt bælte brugt i en masseproduceret enhed. Princippet viste sig at være meget vellykket og der er siden blevet lavet utallige efterligninger.

Den nye Thorens TD 1500, der ligesom sit berømte forbillede betjenes rent manuelt, har et subchassis der afkobler pladespilleren og tonearmsboardet fra motoren og rammen ved hjælp af tre keglefjedre. I modsætning til TD 150 kan disse fjedre justeres ovenfra ved hjælp af tilsvarende huller i pladespilleren, hvilket gør den korrekte justering meget lettere. DC-motorens hastighed overvåges elektronisk og korrigeres automatisk. Dette muliggør også overbevisende gode wow og flutter værdier. Som noget unikt i sin klasse har TD 1500 XLR-udgange ud over de sædvanlige par RCA-stik, hvilket muliggør ægte balanceret drift.

Den nye TP150 tonearm svarer til TP 124, der anvendes på den nye TD 124 DD. Den har en effektiv masse på 14 gram, kan justeres i højde og azimuth og er udstyret med et standard SME-stik, så headshells nemt kan skiftes eller andre pickupper monteres. Anti-skating er konstrueret ved hjælp af en glidende vægt i bunden af armen, som justeres via en nylontråd styret af et rubinleje. TD 1500 leveres med Ortofon 2M Bronze!, og i sort og valnød. Pris: Kr. 15.495,-.

Den nye model TD 403 DD supplerer Thorens serien af direkte drevne pladespillere i 400-serien. Visuelt en rigtig Thorens, og den nye TD 403 DD har samme letløbende drev som den succesfulde TD 402 DD, men adskiller sig fra sin lillebror med en mere massiv 1,4 kg tung og 22mm kraftig pladetallerken af støbt aluminium og desuden den nye tonearm TP 150, der også er installeret på TD 1500. TD 403 DD leveres med 2M Red, og i sort og valnød. Pris: Kr. 10.995,-.


For yderligere information, kontakt:

Radioactiv

Web: www.radioactiv.dk
Mail: info@radioactiv.dk
Tlf.: 2097 4721

 


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.