HIFI4ALL.DK
Vincent SV-737
Mikkel Gige  [27.10.2020]
Igen er der spændende nyt fra Vincent, og denne gang med en ny integreret forstærker, hvor der er lånt i egne rækker i en meget speciel kombination… noget lånt, noget nyt og noget blåt!

Nu lyder det nærmest som et ægteskab, og det er det vel også på en måde. For der er faktisk både lånt i egne rækker, kombineret med nyt, og så er Bluetooth tilføjet.

Den klassiske, analoge del af SV-737 er skabt ved, at kombinere den efterhånden meget velkendte effekt-del fra den ”mindre” integrerede SV-237MK, med indgangen og et gain-trin fra den eminent gode forforstærker SA-T7. Begge forstærkere har hver for sig, og i sit eget segment, høstet stor ros her på siden. Og kombinationen af SV-237MK og SA-T7 giver rigtig god mening, da forforstærker-delen ofte er det ”svage” led i mange integrerede forstærkere.

Det nye består blandt andet i en større trafo, som uden besvær kan trække den nye kombination, hvilket også betyder en lidt højere udgangseffekt. Men nyt er også tilføjelsen af Bluetooth og Wifi til streaming i høj opløsning, samt flere indgange til den indbyggede D/A konverter.

At man har lånt en halv forforstærker fra SA-T7 er lidt af en genistreg, da det i den grad påvirker lyden i en positiv retning. En halv forforstærker skal forstås ved, at SA-T7 har to gain-trin i signalvejen. Og rent teknisk – og pladsmæssigt - har man så kun implementeret et enkelt gain-trin i SV-737, hvilket gør jobbet helt som det skal. Dog er de specielle Vimala moduler fra SA-T7 ikke med. Til gengæld er reguleringen med rør med, og der benyttes det samme 85A2 rør, der har fået plads i det lille runde vindue på fronten, som på SA-T7.

SV-737 er tung(!), hvilket ikke overrasker når man tænker på, at der er fyldt godt op inde i det solide kabinet. Selve kabinettet er udført i kraftig stålplade med de – for Vincent – typiske opdelinger, så de individuelle kredsløb ikke forstyrrer hinanden. Og det giver i særdeleshed mening med to kraftige radiosendere til Wifi og Bluetooth indbygget… men de er også ekstra godt ”pakket ind”. På siderne flankeres der af to kraftige aluminiums-køleprofiler, som medvirker til at temperaturen aldrig bliver mere end håndlun i den store forstærker.

Fronten er også af aluminium, og finishen har fået et tydeligt løft og er mere på niveau med SA-T7, end SV-237MK. Og det understreger i den grad tydeligt, at SV-737 er et prestigeprodukt fra Vincent. På bagsiden er der sået til med stik: To udgange til højtalerne, 6 analoge indgange, 4 digitale indgange, men også ”pre out/main in” så man kan benytte forforstærker/effektdel uafhængigt af hinanden. Og så selvfølgelig de to antenner til de trådløse signaler. Det er måske ikke den kønneste løsning, men det virker rigtig godt… selv 10 meters afstand er intet problem!!!

Kvaliteten af komponenter og fit og finish, er helt som man kender det fra Vincent. Til prisen kan der ikke sættes en finger på noget.

Lytteindtryk

Vincent SV-737 er sin egen, og sætter selv dagsordenen. Og til trods for en mere romantisk klang i både SV-237MK og SA-T7, så har SV-737 valgt en mere direkte og neutral klang, som læner sig mere op ad storebror SV-700.

Normalt kan neutralt godt være lidt kedeligt, men det er ingenlunde tilfældet her. SV-737 forholder sig bare mere korrekt til sit kildemateriale. Og når det sker så godt som her, så kan man ikke sige, at det ene er bedre end det andet… det er bare anderledes.

Men det absolut mest imponerende ved SV-737 er størrelsen på lydbilledet, som på ingen måde står i skyggen af SA-T7/Norma sættet i lytterummet. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at det er forforstærker-delen fra SA-T7 i SV-737, som bærer ansvaret her. Og det bekræfter i den grad vigtigheden af en god forforstærker, også i en integreret forstærker!

Nogle gange kan ting god være lidt indforstået, når man som anmelder er vant til et lydbillede på første række og af allerbedste karat. Så jeg vil forsøge at beskrive det så godt jeg kan:
Forestil dig, at du sidder i dit lytterum, og ud af det blå forsvinder væggen bag højtalere og anlæg, og du sidder nu og kigger ud i verden med frit udsyn, uden fornemmelsen af en begrænsende væg. Og næst så forsvinder en del af sidevæggene ved siden af og loftet over højtalerne, og du fornemmer at lyden bevæger sig frit omkring højtalerne… sådan er det også med SV-737, hvis du vel og mærke sætter den sammen med nogle af de bedste højtalere, der findes.

Og når det så samtidig også lyder naturligt og musikalsk trods den mere korrekte frekvensgang, så er det næsten audiofilt nirvana! Og så kunne jeg sagtens begynde, at skrive om detaljer, nuancer, luft, præcision, tyngde osv., men det pudsige er, at det har jeg slet tænkt over, mens SV-737 har spillet… for det er der bare. Og når man ikke tænker over, eller bemærker nogen mangler, så er det vist ret godt, ikke?

Dog er der én lille bitte ting, som gør at træerne ikke når helt op i himmelen – selv om det er tæt på, og det er niveauet i den allerdybeste bas. For her kan SV-737 ikke hamle op med forstærkersættet i lytterummet, og især det bomstærke Norma effekttrin. Men det skal SV-737 på ingen måde klandres for, for det er der godt nok heller ingen(!) andre integrerede forstærkere, der har besøgt lytterummet, som har kunnet. Men når det er sagt, så kan der ikke sættes en finger på den bas, som SV-737 leverer… det er stadig af allerbedste skuffe.

Der skulle selvfølgelig også streames, og her fandt jeg for alvor ud af effektiviteten af de store antenner på bagsiden af SV-737. Selv på 10 meters afstand var der ingen udfald eller lignende tegn på dårlig forbindelse… det fungerede bare! Og lydmæssigt var der intet, at udsætte på det der kom ud af højtalerne… faktisk, så var der lidt mere tyngde i den dybeste bas, når der blev streamet trådløst?!

Samlet konklusion

At Vincent har en særlig plads i undertegnedes hifi-hjerte, bliver i den grad understreget med denne anmeldelse af SV-737 forstærkeren. For som man siger: De har gjort det igen!

Vincent har skabt en forstærker, som i den grad sætter mange andre forstærkere i prisklassen på plads… og den stræber mod højere luftlag hvor mange andre integrerede forstærkere, uden en ”dedikeret” forforstærker-del, må se sig slået. Selv den dobbelt så dyre Norma IPA-140 gør det samlet set ikke bedre, bare anderledes!

Havde SV-737 haft det ”romantiske” tvist af varme, som man kender fra SV-237MK og SA-T7, så havde det uden tvivl været den bedste integrerede forstærker, efter min mening. Så den får udmærkelsen ”Top klasse” med, men det er meget tæt på ”Editor Choice”!

Og Vincent’s plads som et hifi-mærke med høj integritet, og evne for at flytte baren er hermed cementeret endnu en gang… jeg bukker mig i støvet af respekt!


Specifikationer:

  • Princip: Integreret forstærker
  • Dimensioner: 43 x 16,5 x 43 cm (B x H x D)
  • Vægt: 21 kg

Pris: Kr. 22.995,-


Forhandler:

Dan's TV & Hifi Center

Web: www.danstv.dk
Mail: kontakt@danstv.dk
Tlf: 32 57 20 40


Reference-udstyr:

  • Pladespiller: Michell GyroDec SE, Reed 3P
  • Pickup: ZYX 4D Ultimate, Benz Micro Ebony TR, Goldring Legacy
  • Stepup/Riaa: Ortofon ST-80SE, Vincent PHO-700/Psvane
  • CD-afspiller: McIntosh MCD500
  • Streaming: Audiophilleo 2, iFi nano iOne
  • Forstærkere: Vincent SA-T7, Norma Revo PA 150
  • Højtalere: Audiovector SR6 Avantgarde II
  • Kabler: SilverSonic AirMatrix RCA, SilverSonic Q10, SilverSonic D-75, AM USB
  • Strømfilter: Isotek Syncro, PS Audio Dectet
  • Tilbehør: Sound InVision paneler, SoundSmith EZ-mount


Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Højtalerne spiller på tværs af rummet med ½ meter til bagvæggen og over 1 meter til sidevæggene. Højtalere og lytteposition udgør en ligebenet trekant, med 2 meter på hver led. Rummet er dæmpet med absorbenter og diffuserende paneler.

 


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.