Her er du: Anmeldelser - Olive One 29. marts 2024 | 16:41   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Olive One
Anmeldelse af: Mikkel Gige  [28.06.2015] Print testen
Tidligere har vi set og lyttet på D/A konvertere i alle afskygninger, men det blev tydeligere og tydeligere, at måden data bliver leveret på var vigtigere. Derfor ser vi i denne test nærmere på en streamer, som netop leverer disse data

Olive One er netop det: En streamer, som leverer strømmen af data, som skal konverteres til musik. Og med One kan det ske på flere måder. Dels kan data gemmes eksternt på en NAS-server, og hentes via kabel eller trådløst. Man kan også vælge af få Olive One leveret med en intern harddisk på 1 eller 2 GB. Herfra kan det så streames videre via enten S/P-dif eller USB. Som en tredje mulighed kan man også afspille via Bluetooth fra en smartphone eller lignende.

Men det kan også konverteres internt og afspilles via en indbygget 2 x 32 watt kl. D forstærker, hvilket kan overraske, når man tager Ones størrelse i betragtning. Men det skyldes, at forstærkningen sker via 2 små chips på 1 x 1 centimeter! Teknologien har efterhånden udviklet sig en del, siden de første kommercielle kl. D forstærkere så dagens lys, med for eksempel IcePower.

One har et stort touch panel, som dominerer den skrå front, og det fungerer næsten lige så godt som de fleste tablets. Men den største komfort opnås via en app, der kan downloades til både iOS og Android tablets, så betjeningen kan foregå fra en afslappet lytteposition. Dog er volumenkontrollen ikke superskarp via app’en.

Men så kan man også skrue op og ned på Olive Ones front, i en cirkulær bevægelse, på det lille panel under den store touch-skærm. Samme panel benyttes også til at tænde og slukke One. I det hele taget giver betjeningen af One en rigtig lækker og gennemført fornemmelse.

Olive One er, når man modtager den, egentlig ikke et endeligt produkt, for der sker løbende en proces, hvor der kommer updates med nye features. Og i fremtiden vil man også kunne streame musik fra forskellige online services.

Ones kabinet er konstrueret af ét stykke massivt aluminium, nærmest et ”kar”, hvorpå toppen er monteret, og udgøres af ét stykke med display og det lille runde panel. I bunden er der bag et panel plads til harddisken. Fit og finish er rigtig god, og giver den rigtige ”Bo Bedre” fornemmelse. Stikkene er pæn gemt af vejen og skjult på ”bagsiden”, så de ikke forstyrrer det æstetiske udtryk.

Senere på året kommer der også passive højtalere fra Olive, der matcher designet af One.
 
Lytteindtryk

Olive One er meget ærlig og ligefrem i sin spillestil, om end det også kan høres, at der er tale om et produkt i ”budget”-klassen. Det er dog mest som ren streamer via den digitale udgang, at dette høres. Generelt må lyden siges at være på niveau med en god CD-afspiller i samme prisklasse.

Der er lidt tendens til noget kant og hårdhed (digitalitis) i klangen, som mest af alt må kaldes neutral. Men det forhindrer ikke One i at sætte et stort og flot lydbillede op a la McIntosh’en i lytterummet, og det når helt ud til højtalernes ydersider. Dog kan præcision og placeringer ikke følge med det, man får med dyrere grej. Og lydbilledet har lidt tendens til at rode endnu mere, når der kommer dynamiske udladninger.

Ellers følger lyden det, man kender fra digitale kilder. Bassen er præcis og med godt tryk på, og har en god tyngde. Mellemtoneområdet er meget ligetil, og gør ikke noget særligt udtryk af sig. Længere oppe i diskanten bemærker man igen ”budgettet”, og One kan ikke sige sig helt fri for lidt forvrængning med S- og T-lyde.

Men så kom en meget positiv overraskelse… og det var da højtalerne i lytterummet blev koblet til Olive One’s indbyggede forstærker, og datastrømmen blev konverteret via den interne Dac. Mine forventninger var på forhånd sat lavt til de to små chips, som på papiret ikke er særlig kraftige. Og samtidig kræver Xavian’erne også noget havre, hvis bassen skal holdes på plads. Men det gjorde Olive One uden at kny!

Og ikke bare det… det var samme præcise bas, med både tryk og tyngde. Men som det allerbedste så mildnedes lyden også, og væk var S- og T-lydene og de værste spor af digitalitis! Tilbage er kun en antydning af lidt fnidder i diskanten, hvilket mest høres på bækkener.

Lydbilledet er stadig stort, men med de samme mangler som tidligere. Men det er fuldstændig ligegyldigt, for lige pludselig hører jeg musikken, i stedet for at tænke på de tekniske aspekter. Som integreret streamer og forstærker leverer One faktisk en rimelig god Boogie-faktor. I skrivende stund skråler Brian Johnson fra AC/DC ”giving the dog a bone”, og det cykler bare derudaf!

Til prisen er jeg faktisk lidt imponeret, og jeg må desværre krybe til korset, og tilstå at små chips faktisk kan spille musik. Og som et streaming setup til dagligstuen eller lignende, så er Olive One faktisk et rigtig godt bud.

Konklusion

Olive One er et vaskeægte livstilsprodukt, som viser vejen, når det kommer til design og betjening. At den så også spiller helt fornuftigt er jo kun et plus. Og især den indbyggede forstærker imponerer, og lægger helt klart op til, at Olive One skal benyttes som et integreret produkt, der spiller sammen med et par gode højtalere.

Samtidig må den siges at være et særdeles alsidigt produkt, som vil blive yderligere og løbende opdateret, efterhånden som teknologien udvikler sig. Olive One får de bedste anbefalinger med herfra!


Specifikationer:

  • Princip: Streamer, med indbygget forstærker.
  • Formater: Op til 32bit/384kHz (via USB).
  • Dimensioner: 23 x 4 cm (Ø x H).
  • Vægt: 2,7 kg.

Pris:

Kr. 5295,- (uden HDD)
Kr. 5995,- (1TB HDD)
Kr. 6995,- (2TB HDD)


Forhandler:

StudioSound

Web: www.studiosound.dk
Mail: info@studiosound.dk
Tlf: 4454 5401


Reference-udstyr:

  • Pladespiller: Michell GyroDec SE, Reed 3P
  • Pickup: Benz Micro Ebony TR, Goldring Legacy
  • Stepup/Riaa: Ortofon ST-80SE, Vincent PHO-700
  • CD-afspiller: McIntosh MCD500
  • Streamer: Audiophilleo 2
  • Forstærkere: Audio Analogue Bellini, Vincent SP-995
  • Højtalere: Xavian XN360
  • Kabler: Vincent XLR, SilverSonic AirMatrix RCA, SilverSonic Q10, SilverSonic D-75, AM USB
  • Strømfilter: Isotek Syncro, PS Audio Dectet
  • Tilbehør: Sound InVision paneler, SoundSmith EZ-mount


Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Højtalerne spiller på tværs af rummet med ½ meter til bagvæggen og over 1 meter til sidevæggene. Højtalere og lytteposition udgør en ligebenet trekant, med 2 meter på hver led. Rummet dæmpet med absorbenter og diffuserende paneler.

 

Nye anmeldelser
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
SVS Ultra Evolution
27.03.2024
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Skinbjerg MC stepup
22.02.2024
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes