HIFI4ALL.DK
Block CVR-100+
Mikkel Gige  [14.09.2014]
Er du - af tidens streaming trend - blevet hifi-skizofren eller bipolar, eller kan du bare ikke beslutte hvilket medie, du skal satse på, så søg ikke mere… løsningen er lige her

I denne test lytter vi nærmere til et multimedieprodukt, som rummer dem alle. Og om det er en ny bølge i markedet, eller om de bare er blevet tydeligere, vides ikke. Men alt-i-1 produkterne kommer frem igen, også i de dyrere klasser. Men denne gang lytter vi til et produkt, hvor de fleste kan være med, og uanset om du er til CD, streaming, radio eller vinyl, så kan Block CVR-100+ klare dem alle.

Og så har Block Audio valgt en kl. A/B forstærker, hvilket er et kæmpe plus. Det oplagte havde ellers været et Kl. D kredsløb, af pladshensyn. Men med Kl. A/B forstærkeren er der større sandsynlighed for, at der kan leveres noget strøm til højtalerne. Og det kan i den grad høres, for CVR-100+ har et rigtig godt greb i de store Xavian højtalere, i lytterummet.

Og fordi at den digitale teknologi også fylder mindre og mindre, så er det blevet plads til både et CD drev, D/A konverter, DAB og internet tuner. Og hertil også flere analoge medier som FM tuner og egen Riaa, samt indgange til andre analoge kilder.

Så der er fyldt godt op indvendig, hvilket dog ikke er gået ud over kvaliteten af komponenterne, som til prisen er helt ”up to speed”.  Men printene sidder også i lag! Udvendig er finishen faktisk også ganske pæn, med en kraftig front af aluminium og ditto langsgående køleprofiler på siden. Toppladen lavet af kraftig stålplade med firmaets logo præget ind i metallet, og selve chassiset er af bukket stålplade. Og trods pladsmangel, så er det alligevel blevet plads til en rimelig stor, indkapslet trafo.

Bagsiden er plastret til med stik og forbindelser, og især kvaliteten af højtaler-terminalerne imponerer… det er de samme, som sidder på Vincent monotrinnene i lytterummet! Herudover er der 2 digitale indgange, 3 analoge indgange, indgang til pladespiller, udgang til båndoptager og effekttrin(!), samt antennestik til FM/DAB, og både antenne til Wi-Fi samt stik til LAN. På fronten finder man derudover et jackstik til hovedtelefoner, minijack indgang og et USB stik, som desværre er af A-typen, modsat det gængse B-stik til streaming. Hvis man savner noget ud over dette, så er man måske en smule kritisk.

Generelt giver Block CVR-100+ et rigtig godt og solidt indtryk, allerede inden den første strofe er spillet.

Lytteindtryk

Lyden fra Block CVR-100+ er meget ligetil, og falder bedst betegnet ind under det der kaldes vellyd og musikalsk. Den har et ”drive” og tempo, som sætter rytmen fra starten, og det er svært ikke at blive involveret i musikken, der strømmer ud af højtalerne.

Dog er opstarten af den indbyggede software meget hørbar i højtalerne, med kliklyde der vandrer mellem højtalerne. Det skyldes sandsynligvis den trådløse opkobling til internettet. Men det er overstået efter et par sekunder, og høres derefter ikke mere.

Bassen er engagerende, og har masser af tyngde og en god nuancering, hvilket lægger et godt fundament for resten af frekvensområdet. Og mellemtone og diskant fortsætter opefter med en rolighed og naturlighed, som man normalt skal dybere i tegnebogen efter. Der er med andre ord masser af vellyd til prisen.

Måske savner man så lidt på detaljeringen, og placeringerne af de udøvende, men lyttere med de krav er helt sikkert heller ikke CVR-100+’s målgruppe. Her handler det udelukkende om komfort og vellyd i én og samme kasse. Men dermed ikke sagt, at man ikke får fornemmelse af perspektiv og et lydbillede mellem højtalerne. Det er der, men er malet med en lidt bredere pensel end i de dyrere prisklasser.

Ovenstående er en beskrivelse af samarbejdet mellem CD-drevet og forstærkeren i Block CVR-100+. Men kobler man over på den indbyggede DAB eller FM tuner, så er det faktisk fuldstændig samme vellyd og engagement, man mødes af. Kun ved skift til internet-radio eller den indbyggede Riaa falder kvaliteten en anelse.

Ved internet-radio kan det dog lige så godt skyldes komprimeringen af selve mediet. Jeg havde i hvert fald ikke lyst til, at lytte i længere tid ad gangen. Omvendt var det dog med vinylen via Block CVR-100+, for her var samme engagement som via CD-drevet, kun holdt lidt igen af en smule hørbar kant og forvrængning i øvre mellemtone og diskant. Men sat sammen med en pladespiller/pickup i samme prisklasse, så vil det ikke kunne høres om det stammer fra Riaa’en eller selve lydkilden. Men samlet er lyden fra CD eller DAB/FM bedst.

Desværre fik vi ikke lyttet til streaming via USB, da vi ikke lige havde et A/A USB-kabel liggende. Men lyden fra CD-drevet fortæller os, at kvaliteten af den indbyggede DAC er ganske høj.

Samlet indtryk

Block CVR-100+ er et meget spændende produkt, som bygger bro mellem nye og gamle medier. Her er muligheden for, at tage sine vinyl- og CD-skiver med fra tidligere tider, og samtidig få glæde af de nye medier med streaming fra nettet eller egen harddisk.

Lyden er lige så rigtig god til prisen. Der er dømt vellyd og musikalitet for alle pengene, og det mest imponerende er, at Block CVR-100+ faktisk ikke gør noget forkert. Kun med internet-radio og vinyl indgår man et lille kompromis, værst med internet-radio, som hurtigt giver lyttetræthed. Men benytter man primært CD, streaming eller FM/DAB, så får man stor glæde af sin musik, og har samtidig adgang til ens gamle samling af vinyl.

Block CVR-100+ får tomlen op herfra for, at bygge bro mellem nye og gamle medier. Den er beviset på, at man sagtens kan få vellyd med alle medier, til fornuftige penge.


Specifikationer:

 • Princip: Alt-i-én forstærker/CD/DAC/tuner.
 • Udgangseffekt: 2 x 60 Watt.
 • Dimensioner: 44 x 12 x 33 cm (B x H x D).

Pris: Kr. 7495,-.


Importør:

Radioactiv

Web: www.radioactiv.dk
Mail: info@radioactiv.dk
Tlf.: 2097 4721


Reference-udstyr:

 • Pladespiller: Michell GyroDec SE, Reed 3P
 • Pickup: Benz Micro Ebony TR, Goldring Legacy
 • Stepup/Riaa: Ortofon ST-80SE, Vincent PHO-700
 • CD-afspiller: McIntosh MCD500
 • Streamer: Audiophilleo 2
 • Forstærkere: Audio Analogue Bellini, Vincent SP-995
 • Højtalere: Xavian XN360
 • Kabler: Vincent XLR, SilverSonic AirMatrix RCA, SilverSonic Q10, SilverSonic D-75, AM USB
 • Strømfilter: Isotek Syncro, PS Audio Dectet
 • Tilbehør: Sound InVision paneler, SoundSmith EZ-mount


Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Højtalerne spiller på tværs af rummet med ½ meter til bagvæggen og over 1 meter til sidevæggene. Højtalere og lytteposition udgør en ligebenet trekant, med 2 meter på hver led. Rummet dæmpet med absorbenter og diffuserende paneler.

 


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.