HIFI4ALL.DK
Firestone Audio Cute Beyond & Supplier
Mikkel Gige  [12.12.2007]
Er du også typen, som med mellemrum må ty til at høre musik via en hovedtelefon, enten fordi naboerne brokker sig, eller familien synes musikken larmer? Og så mangler du lige et stik at stoppe dem i? Så se nærmere her.

Firestone Audio kommer fra Taiwan, og udover hovedtelefon-forstærkere laver de også for- og effektforstærkere, D/A konvertere til både SPDIF og USB, en RIAA forstærker, samt en ekstern strømforsyning. Alle produkter leveres i samme lille lækre aluminiums-kabinet på 11 x 8 x 5 cm. Her kan betegnelsen ”mini-hifi” vist godt bruges, men småt betyder ikke nødvendigvis dårligt. Firestones produkters ydre giver indtryk af et eksklusivt produkt, og de kan leveres i flere farver.


Cute Beyond

I denne test har jeg valgt at kigge nærmere på produkterne Cute Beyond, som er en kl. A hovedtelefon forstærker, og Supplier som er en ekstern strømforsyning til samtlige Firestone’s produkter, på nær dem med rør. Som standard medfølger der en strømforsyning, a la dem du ser til mobiltelefoner.


Supplier

Fælles for Firestones produkter er, at det er meget simple produkter med få, men gode komponenter. En spøjs, men spændende detalje er, at de har valgt at montere de benyttede opamps i sokler, så man kan eksperimentere med andre typer. Dog skal det siges at Firestones valg af opamps er udmærket. Yderligere kan man også skifte mellem koblinger af volumenpotmeteret, ”series” og ”shunt”. Faktisk er valget af potmeter min eneste anke, det virker lidt billigt til trods for den lave pris på produkterne.

Cute Beyond blev til denne test leveret med lilla front, og bar derfor navnet Violet, men er fuldstændig identisk udover dette. På forsiden finder du en volumenknap, som til forveksling ligner dem Primare benytter på deres produkter, og et mini jackstik. Det undrer mig, at de ikke har valgt et standard ¼” jackstik i stedet, som passer med de fleste mere seriøse hovedtelefoner. Derudover sidder der også en diode, som indikerer at forstærkeren er tændt, hvilket den bør forblive for at yde sit bedste. Alt sidder pænt forsænket i præcise nedfræsninger. På bagsiden er der én signal indgang, to vippeknapper til on/off samt low/high gain, og en indgang til den eksterne strømforsyning. Indeni hersker der orden, og valget af komponenter kan der ikke sættes en finger på.

Supplier er endnu simplere. Fronten indeholder en lille rød diode, men domineres af en lille figur med både hjelm, gasmaske, beskyttelseshandsker og -støvler, samt et stort ”radioaktiv”-mærke på maven. De er ikke helt uden humor hos Firestone Audio. Lignende tegninger går igen på flere af deres produkter. På bagsiden findes et stik til 230V, en vippeknap til on/off, og en udgang til 24V DC. Indeni sidder en god lille trafo, samt lidt komponenter til ensretning af strømmen.


Set bagfra - til venstre: Cute Beyond, til højre: Supplier.

Til testen af Cute Beyond benyttede jeg en Grado SR60 med skumpuder fra SR80/325. Puderne fra de dyrere modeller giver et større og mere åbnet lydbillede. Forskellen fra SR60 til den over tre gange dyrere SR325 mindskes drastisk.


Låget af Cute Beyond.

Cute Beyond præges af et meget ærligt lydbillede. Ærligt fordi den ikke lægger skjul på noget. Godt, så vel som dårligt. Den samlede klang er meget analytisk, hældende mod en monitoragtig lyd med meget fokus på mellemtone-området. Bassen er veldefineret med masser af detaljer og hug på stortrommen, men der mangler noget tyngde. Mellemtonen er som før nævnt i fokus og balancerer på en knivsæg mellem det rare og det skarpe. På nogle ”poppede” indspilninger kan balancen smutte, og klangen bliver påtrængende med skarp lyd til følge. Diskanten følger mellemtonen ved også at bevæge sig på samme knivsæg. Endvidere ændrer diskantens karakteristika sig med indstillingen af potmeteret. Til gengæld er detaljeringen i top, intet bliver skjult. Rumfornemmelsen er ligeledes i top, og på de fleste indspilninger har man fornemmelsen af at befinde sig i studiet med musikerne. Som før nævnt er det muligt at skifte indstilling på volumenpotmeteret, ”series” og ”shunt”. ”Series” virker mest balanceret, hvor ”shunt” åbner mere op for niveauet i toppen, og samtidig gør rumfornemmelsen mere tydelig. Til gengæld bliver klangen også hårdere i ”shunt” indstillingen. Jeg må indrømme, at jeg foretrak ”series”, som også er standard indstillingen, da lyden som sagt er mere i balance. Det er en sjov detalje, at man kan skifte indstilling på denne måde, og jeg er overbevist om, at der er publikum til begge dele.


Indmaden på Supplier.

Under testen havde jeg Supplier permanent tilkoblet. Den strammede det samlede lydbillede op i grad, så det slet ikke var aktuelt at benytte standard strømforsyningen. Alting blev tydeligere. Rumfornemmelse og detaljer stod tydeligere frem. Dog er det ikke sådan, at Cute Beyond er ubrugelig med sin egen strømforsyning, men har du først vænnet dig til lyden med Supplier, så er der ingen vej tilbage.


Konklusion:

Så står du og mangler et sted at koble din hovedtelefon til, så er Firestone Cute Beyond et rigtig godt sted at starte, men vær forberedt på sandheden, kun sandheden, og hele sandheden. For Cute Beyond lægger ikke fingre i mellem. Dog holder den sig på den rigtige side af stregen, så den samlede lyd holder i længden. Med Supplier strammes lyden endnu en tand op, og jeg vil gå så langt som at sige, at Cute Beyond fortjener at få sin strøm fra Supplier, og til prisen bliver det svært at finde en bedre løsning.


Specifikationer:

 • Frekvensområde: 6-300.000 Hz.
 • Max. output: 6V rms, 200 mA pr. kanal.
 • Udgangsmodstand: Zo mindre end 0,05 ohm.
 • Dimensioner: 8 x 5 x11 (B x H x D).
 • Vægt: 500 gr. (Cute Beyond), 700 gr. (Supplier).

Pris: 1295,- (Cute Beyond), 645,- (Supplier).


Importør:

Headaudio
Tlf.: +45 7027 5777
Mail: mail@headaudio.dk
Web: www.headaudio.dk


Reference-udstyr:

 • Lyngdorf CD-1, CD-afspiller
 • Audio Analogue Bellini, forforstærker
 • Nakamichi PA5EII, effektforstærker
 • Xavian XN360, højtalere
 • Silver Sonic Revelation og Q10, kabler
 • Brinck Br 507, netstøjsfilter selvbyg
 • Grado SR60 med skumpuder fra SR80/325, hovedtelefon

Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Anlægget spiller på tværs af rummet med 2 meter mellem højtalerne, ½ meter til bagvæggen, og 2 meter fra højtaler til lytteposition. Rummet er dæmpet med absorbenter fra Foamzorb.


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.