Tilbage til HIFI4ALL.DK 11. august 2020 | 20:38   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Tilbehør/tweaks
 HIFI4ALL Forum : Tilbehør/tweaks
Emne Emne: Strømkabler (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 5
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Jens Mortensen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 10 Januar 2004
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 349
Sendt: 14 Oktober 2019 kl. 15:29 | IP-adresse registreret  

Jeg har under højttalere/Dynaudio Confidence 50 beskrevet de forbedringer, som de nye højttalere har betydet for mit setup. Jeg har også lovet at beskrive de evt. ændringer nye strømkabler har betydet. Mit setup er:

Forforstærker: Primare Pre60.
Effektforstærker: Primare A60.
CD: GamuT CD3.
Pladespiller: Rega P5, modificeret med underpladetallerken, ny kugle i lejet samt ny kontravægt fra Groovetracer, monteret med en Ortofon Cadenza Bronze. Strømforsyning Rega Neo TT-PSU.
RIAA: Niels Larsens NLE22.
Tuner: Rotel RT-11.
Højttalerkabel: Niels Larsens NLE51.
Signalkabler: Nordost Frey fra forforstærker til effektforstærker og Niels Larsens signalkabler for resten.

Der streames (Tidal) fra en HP-PC via en Audioqest Jitterbug (jitterfælde) med et Nordost Heimdal 2 USB-kabel. Der rippes v.hj.a. JRiver 25.

Strømkabler: Fra stikdåse i væg (med jord!) til Isoteks DC-fælde EVO3 Syncro UNI et Nordost Heimdal 2, fra DC-fælde til fordeler PS Audio Dectet et Isotec Gii Optimum. Fra strømfordeler Nordost Magus til Effekttrin og CD-afspiller, og Nordost Shiva til forforstærker. Ellers de sorte.

Så kom dagene, hvor der skulle skiftes strømkabler, og hvor det skulle vise sig, om det var investeringen værd (hvordan man så måler det). Først skulle kablerne fra væg til strømskinne skiftes fra før Nordost Heimdal 2 og Isotek GII Optimum til nu 2 gange Isotek EVO3 Optimum. Facit: En lille forbedring fsv. angår gennemsigtighed og detaljer, men ikke noget, jeg ville kunne identificere ved en blindtest.

Så skulle Nordost Magus fra strømskinne til effekttrin, Nordost Shiva fra Strømskinne til Pre og Nordost Magus fra strømskinne til CD skiftes. Først testede jeg fra pladespiller (dvs. blot gennem forstærkertrinene), og der var klarere lyd og flere detaljer. Ikke meget, men ikke til at være i tvivl om. Dernæst fra CD, og igen klarere lyd, flere detaljer.

Så har det så været det værd? Well, de bliver siddende, men jeg erkender, at jeg havde håbet på lidt mere. Så ja, det gør en forskel, men ingen mirakler, når man én gang har erstattet de sorte med kvalitetskabler, som jeg havde. Eller sagt på en anden måde: Ens grej skal være godt, før investering i dyre strømkabler giver stor bonus. Jeg har ikke glæde af dyrere strømkabler end dem, jeg har. Det er i hvert fald min konklusion.

Med venlig hilsen
Jens

Til top Vis Jens Mortensen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Jens Mortensen
 
Jens Mortensen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 10 Januar 2004
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 349
Sendt: 15 Oktober 2019 kl. 03:44 | IP-adresse registreret  

Jeg ser nu, at jeg har glemt af notere, hvilke kabler der erstattede kablerne fra strømskinne til hhv. forforstærker, effekttrin og CD-afspiller. De gjorde 2 x Nordost Heimdal 2 og 1 x Isotek Gii Optimum hhv. Så skulle det være på plads.

Og så lidt refleksion: Hvordan kan det være, at de forskelle, jeg hører, er mindre (om end tydelige) end de forskelle, jeg hørte hos min HiFi-pusher? Jeg tror, at svaret er, at forhandleren har trukket solide. tykke kabler fra nettet til sine stikkontakter mens mine kabler fra nettet til stikkontakterne er af dårligere kvalitet - men dog heldigvis af kvalitet tilstrækkelig til at lidt strømkabeloptimering gav mening, men ikke mere end det, jeg har gjort.

Med venlig hilsen
Jens.
Til top Vis Jens Mortensen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Jens Mortensen
 
Digital_Thor
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 06 Maj 2010
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1360
Sendt: 15 Oktober 2019 kl. 17:02 | IP-adresse registreret  

Jeg tillader mig at komme med et indspark her 
Nu spiller jeg selv med en række forstærkere, der har noget der nok ligner 10x mere effekt end hvad de fleste har til rådighed til hele anlægget. Men fordi mine strømforsyninger samtidig er i den tunge ende, så kan jeg ikke se hvordan et bedre kabel skulle kunne gøre nogen forskel - der er simpelthen ikke et øjeblik hvor jeg trækker så meget strøm at helt ordinære kabler ikke kan levere nok.
Du skrev selv i din anden tråd at du er elektroingeniør.
Hvis vi graver lidt i teorien, hvad skulle så være årsagen til at det på nogen måde kunne gøre en forskel?
Hvis forstærkeren er så klejn at den begynder at være afhængig af lysnettet, for at kunne følge med, så er strømforsyningen i min verden simpelthen for lille eller forkert designet - især til normal musiklytning, hvor der sjældent bliver trukket voldsomt meget strøm.
Hvis forstærkeren samler støj op på strømkablet, så tænker jeg også at der må været noget galt med strømforsyningen, siden at den ikke kan filtrere det fra. I de fleste tilfælde burde et lille og meget prisbilligt filter i netbrønden, være alt rigeligt til at sortere støjen fra.
Jeg har selv lidt problemer med at mine transformatorer kan knurre lidt - mekanisk - ikke igennem højttalerne. Men det skyldes muligvis lidt DC på netter, som også kan filtreres bort uden at det koster noget voldsomt.

Så måske har du blot fået en oplevelse af at når du sidder i ro og mag derhjemme, så var forskellen ikke helt så stor, som i butikken. Og det er jo helt fair - jeg har selv måtte æde en del kameler, hvad angår ting jeg kan eller ikke kan høre - igennem årene.

Håber at vi kan starte en nysgerrig og åben debat om teknikken og vores oplevelser, når det gælder strømkabler.

Hvilken forstærker benyttede din hifi-pusher - samme som din og i så fald hvilken en?
Til top Vis Digital_Thor's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Digital_Thor
 
Jens Mortensen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 10 Januar 2004
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 349
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 01:08 | IP-adresse registreret  

Meget interessant, Digital_Thor.

HiFi-pusheren har da jeg købte mit første Nordost Heimdal 2, anvendt en Primare-forstærker mindre end min, og til Nordost Demo-aften af Nordost-kabler en Hegel H390. Så det er ringere apparater end dem, jeg har (Primare Pre/A 60).

Jeg er enig i, at det, som jeg hører og reagerer på, er udtryk for noget usundt i vores apparater: Nemlig at strømforsyningerne ikke er gode nok. I den ideelle verden burde det ikke være sådan, at der er behov for strømfiltre og dyre kabler. Men der ER støj på lysnettet, så derfor tror jeg, at filtrering er en god ting. Jeg har selv brugt Brinck 507 med stor succes indtil jeg stødte på PS Audio Detect, der sendte Brinck-filteret over foran fjernsynet, hvor det i dag sidder med succes. Mht kablerne, så køber jeg dem kun, hvis de virker i mit setup. Jeg har ikke mulighed for at opgradere strømforsyningerne i mine apparater, hvilket efterlader mig der, hvor jeg er "nødt til" at købe de dyre kabler. Ærgerligt.

Mvh Jens.
Til top Vis Jens Mortensen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Jens Mortensen
 
Morfar123
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 19 April 2017
Lokalitet: Sydsjælland
Status: Offline
Indlæg: 344
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 07:12 | IP-adresse registreret  

Installations kabel i vægge er almindelig kobber
Forskellige tykkelser kan forekomme

Til top Vis Morfar123's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Morfar123
 
Polle1
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 08 Februar 2017
Lokalitet: Sønderjylland
Status: Offline
Indlæg: 51
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 11:42 | IP-adresse registreret  

Hej.
Jeg vil gerne komme med en anden vinkel på problematikken.
Med variation på netspændingen, støj, forvrængning og dc på 230v (det bliver ikke mindre med bla. switchmode forsyninger og invertere osv) tvivler jeg på, det kan fjernes med diverse filtre og kabler. Min nysgerrighed går på, om folk prøver 230v regenerator i samme proces?
“Selvfølgelig” kan jeg høre forbedringen, men rart der også er en teoretisk plausibel forklaring.
Mvh Polle
Til top Vis Polle1's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Polle1
 
Frankie
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 25 December 2003
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 749
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 11:53 | IP-adresse registreret  

Jeg har ikke nogen teoretisk viden omkring emnet, men kan blot konstatere at bare det at skifte mine switchmode forsyninger ud med LPSU forsyninger gør en MEGA forskelv på både lyd og billed ( hvis fjernsynet strømfødes fra samme fase som anlægget ) !
Og så er teori sådan set ligegyldig !
Til top Vis Frankie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Frankie
 
Polle1
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 08 Februar 2017
Lokalitet: Sønderjylland
Status: Offline
Indlæg: 51
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 12:20 | IP-adresse registreret  

Hej Frankie.
Skifter du også strømforsyning på tv?
Ja forbedrede strømforsyninger er ikke dumt.
Til top Vis Polle1's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Polle1
 
Frankie
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 25 December 2003
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 749
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 12:32 | IP-adresse registreret  

Nej strømforsyningen i tvét kan ikke sådan lige skiftes, men alle mine små boxe af forskellig art ( router ; yousee tv ; Phillips Hue Bridge ... etc )- som jo alle leveres med den typiske lille AC/DC forsyning ( 5V ; 12V ..etc ) - er blevet skiftet ud og jeg må sige at efter ca 2 døgn måtte jeg knibe mig lidt i armen, selv billedet på mit tv er blevet MARKANT bedre ( sort er mere sort og skarpheden er meget bedre ) !
Jeg har i tidernes morgen skiftet mine sorte "lakridskabler" ud med NordOst og jo det kunne da høres, MEN det var ingenting i forhold til at skifte de små forsyninget ud med LPSU'er ..... sidegevinsten var så billedet på mit TV som blev markant bedre .... DEN havde jeg så ikke
lige regnet med !
Til top Vis Frankie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Frankie
 
Polle1
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 08 Februar 2017
Lokalitet: Sønderjylland
Status: Offline
Indlæg: 51
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 12:44 | IP-adresse registreret  

Haha nej....
Du har lige bekræftet min teori om dårlig 230v.
Jeg har selv skiftet til LPSU på streamer.....går aldrig tilbage
Til top Vis Polle1's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Polle1
 
Frankie
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 25 December 2003
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 749
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 13:51 | IP-adresse registreret  

Switsmode forsyninger er noget sh*tt og de burde slet ikke være på markedet .... de støjer ad h....... til, OGSÅ i andre aparater end det som de selv forsyner .... derfor ..... skift dem ALLE sammen ( hvis du har flere ) og du vil blive overrasket
Hos mig er alt audio / video forsynet fra samme fase med jord og samme strømskinne, så jeg skiftede 3 switsmode forsyninger ud med LPSU'er ..... det kostede 1500,- men det er det bedste jeg har gjort for mit setup i lang tid og helt klart BEDRE end de dyre powerkabler jeg har købt i sin tid !
Til top Vis Frankie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Frankie
 
hififreak
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 April 2005
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 261
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 14:06 | IP-adresse registreret  

enig switchmode forsyninger er roden til alt ondt!!! en lineær vil altid lyde bedre.Jeg kan også høre forskel på strømkabler,fra de billige til bedre,giver det mere ro på lydbilledet og bedre perspektiv
Til top Vis hififreak's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af hififreak
 
Frankie
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 25 December 2003
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 749
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 14:12 | IP-adresse registreret  

Enig men LPSU'erne er bare en tand bedre og koster faktisk mindre at udskifte ..... du kan opgradere 4 enheder for 2000,- og det er jo hvad et enkelt NordOst kabel kostede ( på tilbud )
Til top Vis Frankie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Frankie
 
Peter ht-byg
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 24 Maj 2006
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 160
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 16:08 | IP-adresse registreret  

Efter jeg har hørt forskellen imellem Viablue powerkabel på 4mm2 og 6mm2 er jeg ikke i tvivl, der er bare så meget bedre lyd, rum og
detaljer i 6mm2 kablet, ville ikke tro forskellen var så stor før jeg hørte det selv, så nu skal der bruges penge igen

__________________
Selvgjort er velgjort, brug ørene til at lytte med, ikke øjnene!
Til top Vis Peter ht-byg's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Peter ht-byg
 
bech
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 13 August 2003
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 206
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 16:12 | IP-adresse registreret  

Der er også forskel på LPSU'er :-)   
Jeg har haft rigtig rigtig gode erfaringer med en "LT3045 boks" efter en OK men rimeligt billig LPSU fra Kina.

Prøv at google på DXP-1A5DSC Ultra Low Noise Dual Stage Regulation Power Supply.

Den kan dog kun trække 1,5A, men det er nok til at trække min Matrix USB/SPDIF konverter og ISO Regen fra Uptone vha. et DC Y-splitter kabel.

Til top Vis bech's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af bech
 
Peter ht-byg
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 24 Maj 2006
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 160
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 17:03 | IP-adresse registreret  

Har bestilt en IFI iPower 12V strømforsyning til erstatning af den switchmode, der sidder på min streamer paradigm PW Link, så må jeg se
om jeg kan høre forskel, da den er med aktiv støjundertrykkelse indbygget

__________________
Selvgjort er velgjort, brug ørene til at lytte med, ikke øjnene!
Til top Vis Peter ht-byg's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Peter ht-byg
 
Jens Mortensen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 10 Januar 2004
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 349
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 22:00 | IP-adresse registreret  

Der er ikke tvivl om, at udskiftning af de små wallmarts, der følger med mange mindre apparater, er en god ide. Selv har jeg haft succes med at gå over til en kvalitetsstrømforsyning til min daværende Arcam RDAC. Det er også let at forstå, at det giver mere at udskifte en wallmart end at bruge et godt strømkabel. Men det er ikke de ringe eksterne strømforsyninger, som jeg taler om, mine herrer - det er strømforsyningerne inde i apparaterne, som man kunne håbe besad evne til at filtrere støj fra 220V-nettet.

Der ER støj, og at anvende en god strømskinne og en god DC-fælde, i mit tilfælde en PS Audio Detect og en Isotek EVO3 UNI, giver altså noget - se evt. også Mikkels anmeldelse har på site'et. Svingninger i 220V-forsyningen kan de ikke kompensere for - dertil kræves en regenerator, men der er jeg ikke nået til endnu.

Har nogen erfaring med at føde routere med en bedre strømforsyning? I givet fald hvilken?

Mvh
Jens
Til top Vis Jens Mortensen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Jens Mortensen
 
Ch_3
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 15 April 2008
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 86
Sendt: 16 Oktober 2019 kl. 22:46 | IP-adresse registreret  

SMPS skiftet ud med linære, og den deraf mindre støj der udsendes og transmitteres, korrekt dimensionerede støjfiltre og DC fælder
giver i min verden så meget mere mening end strømkabler, i forhold til en let tilgængelig og hørbar forbedring. Jeg har selv
spekuleret i at skifte de få wallwarts vi har men ikke gjort noget endnu. Jeg tror at jeg vil prøve at pille alle fra, næste gang jeg er
alene, ellers går den ikke..
Til top Vis Ch_3's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ch_3
 
Ruggård
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 23 Februar 2016
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 216
Sendt: 17 Oktober 2019 kl. 16:39 | IP-adresse registreret  

En router er en støjfyldt affære, da routeren i mange tilfælde huser modem, router, wifi og switch. Derfor vil du være bedst tjent
med at isolere router ved at indsætte en switch eller noget optisk isolation.
Her tænker jeg på EtherREGEN fra Uptone Audio eller noget optisk fra Sonore.
Se produkter fra Uptone Audio eller Sonore’r på deres respektive hjemmesider.
Du kan også isolere router ved hjælp af Wifi med et wifi accesspunkt nær anlæg med lineær strømforsyning. Altså en slags wifi
bro.
Til top Vis Ruggård's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ruggård
 
Mick63
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 01 Juli 2008
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 58
Sendt: 17 Oktober 2019 kl. 20:36 | IP-adresse registreret  

Hej med jer
God snak om strømforsyninger... efter at have læst det , så glæder jeg mig endnu mere til at min LPSU FRA Paul Hynes snart
dukker op. Den skal trække en SoTm switch og Nuuk computer. Men jeg tænker at kvaliteten af powerkablet til den, er af lige
stor betydning som var det til en anden enhed i anlægget eller hvad siger I ?
Har I evt nogle gode forslag ?
Jeg skal også købe en strømskinne og et powerkabel til den

De bedste hilsner
Michael

__________________
De bedste hilsner
Til top Vis Mick63's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mick63
 

Side af 5 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2020 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes