Tilbage til HIFI4ALL.DK 22. november 2019 | 12:34   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Analog lyd
 HIFI4ALL Forum : Analog lyd
Emne Emne: Brum i højttalere Indryk indlægOpret nyt emne
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
BJHJ
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 Juni 2011
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 125
Sendt: 10 Juli 2019 kl. 12:22 | IP-adresse registreret Citér BJHJ

Der er et lettere brum i mine højttalere, når der ikke er noget musiksignal. Når enten digitale, eller analoge komponenter er tændte. Jeg kan forstå at der er brum, når min riaa er tændt, men er det almindeligt ved digitale signalkilder? Skal der ikke nærmere være sus? Der er en god adsillelse mellem signalkabler og strømkabler, så jeg tror ikke, at det er dem, som er årsagen til brummet. Jeg har prøvet at tilslutte en anden effektforstærker med switchmode strømforsyning, til forskel fra en toroidaltransformer og her er der ingen brum i højttalerne, men kun lettere sus, når der ikke er noget musiksignal. Kan det være min effektforstærker som er defekt?
Til top Vis BJHJ's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af BJHJ
 
Lars Nielsen
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Diyhifi.dk

Bruger siden: 07 Maj 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 183
Sendt: 10 Juli 2019 kl. 14:56 | IP-adresse registreret Citér Lars Nielsen

Din effektforstærker kan ske at trænge til almindelig service, som består af nye elektrolytter og efterjustering af bias og offset.

Men er der også brum når kun højttaleren er tilsluttet forstærkeren?

__________________
MVH

Lars Nielsen
Til top Vis Lars Nielsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Lars Nielsen Besøg Lars Nielsen's Websted
 
BJHJ
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 Juni 2011
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 125
Sendt: 10 Juli 2019 kl. 15:08 | IP-adresse registreret Citér BJHJ

Ja der er også brum, når kun højttalerne er tilsluttet forstærkeren.Brummet er på samme niveau.
Til top Vis BJHJ's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af BJHJ
 
Jens Mortensen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 10 Januar 2004
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 314
Sendt: 10 Juli 2019 kl. 15:12 | IP-adresse registreret Citér Jens Mortensen

Det lyder klart som et problem i effektforstærkeren. Eller måske forforstærkeren, hvis den er tilkoblet effekttrinnet.
Mvh
Jens.
Til top Vis Jens Mortensen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Jens Mortensen
 
BJHJ
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 Juni 2011
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 125
Sendt: 10 Juli 2019 kl. 15:15 | IP-adresse registreret Citér BJHJ

Jeg tror ikke at forforstærkeren er problemet, da den har været tilsluttet andre effektforstærkere uden brum i højttalerne.
Til top Vis BJHJ's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af BJHJ
 
stiv
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 09 December 2005
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1059
Sendt: 10 Juli 2019 kl. 16:31 | IP-adresse registreret Citér stiv

Jeg havde et lignende problem (for et måned siden), brum'et forsvandt når jeg tog rca-phono stik "fra" effektforstærkeren og den stadig er tændt. Prøvede med tre forskellige forforstærkere med samme resultat, en NLE 19, en Parasound og en Vincent med rør.

__________________
My amplifier is a "a cap-cooker"
Til top Vis stiv's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af stiv
 
Lars Nielsen
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Diyhifi.dk

Bruger siden: 07 Maj 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 183
Sendt: 12 Juli 2019 kl. 13:53 | IP-adresse registreret Citér Lars Nielsen

BJHJ skrev:
Ja der er også brum, når kun højttalerne er tilsluttet forstærkeren.Brummet er på samme niveau.


Okay. Så er det helt sikkert at din effektforstærker trænger til service, og det er med stor sandsynlighed elektrolytterne som er blevet
trætte.

__________________
MVH

Lars Nielsen
Til top Vis Lars Nielsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Lars Nielsen Besøg Lars Nielsen's Websted
 
Peter Pan
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 Februar 2005
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 19593
Sendt: 12 Juli 2019 kl. 19:20 | IP-adresse registreret Citér Peter Pan


Hej BJHJ.

Har din riaa ikke en separat stel skrue, du IKKE har benyttet.

__________________
Mvh. Peter Pan. Se link - DIN-RJ45-Adapter.- PPsetup.- Div.& Diy.
Til top Vis Peter Pan's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Peter Pan Besøg Peter Pan's Websted
 
Listepeter
Lukket konto
Lukket konto

Eget ønske!

Bruger siden: 28 Maj 2019
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 11
Sendt: 12 Juli 2019 kl. 19:25 | IP-adresse registreret Citér Listepeter

Peter pan tvivler på at det er problemet da forstærkeren også
brummer uden noget tilsluttet og også når digitale kilder tændes
Til top Vis Listepeter's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Listepeter
 
Apexx512
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 30 November 2011
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 303
Sendt: 14 Juli 2019 kl. 19:17 | IP-adresse registreret Citér Apexx512

Jeg ville prøve at skifte sikrings gruppe power outlet til forstærkeren med en forlængerledning, det gjorde tricket for mig sidste gang jeg
havde brum.
Til top Vis Apexx512's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Apexx512
 

Hvis du vil besvare dette indlæg skal du først trykke log ind
Hvis ikke du allerede er oprettet skal du først oprettes som bruger

  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2019 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes