Tilbage til HIFI4ALL.DK 19. april 2024 | 02:09   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Pladespillere
 HIFI4ALL Forum : Pladespillere
Emne Emne: Brugt 10.000,-? (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 2
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
ramma
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 28 Juni 2005
Lokalitet: Sydjylland
Status: Offline
Indlæg: 969
Sendt: 08 Juli 2015 kl. 07:20 | IP-adresse registreret  

Struktøren skrev:
Her har du mulighed for at bruge nettet... Søg på din pladespiller og hvilken pick up andre har anbefalet, men kun som
rettesnor.... Enkelte
forhandlere har du mulighed for at prøve pick upper ved, tag kontakt til dem når du er mere oplyst om hvilke mærker der i dine øj... Øh ører,
kunne
være interessante
God jagt.
Du bor i Sønderjylland, her er der Audiocompagniet og Hifi store... ( Kolding er den gamle grænse by)
Mvh Birger


Her er jeg helt enig, begge har virkelig gode pickupper til salg og begge kan montere pickuppen for dig så den synger fra dag 1.
Og de har pickupper der kan tage lyden et step(flere) op i forhold til din Audio Technica AT 95, iøvrigt er AT 95 en usædvanlig god pickup i
forhold til den beskedne pris den koster.
Hvis du kan lide lyden fra din AT 95, men gerne vil have mere, så kunne MM Goldring 2500 eller en Goldring Elite MC være næste trin, ligeså en
Dynavector 10X5 High output MC eller en Benz Micro Silver eller Gold, de vil alle sammen være relativt nemme at montere i din Thorens arm.
Nagagoka MP modellerne er også fremragende, men ikke helt så nemme at montere i din arm.
Som andre har sagt, så er den riaa der sidder i din Luxman 540 rigtig god, så her får du ikke problemer.
Nu skal du bare tage springet og få gjort noget ved det

__________________
Hifi hilsen Ramma
Til top Vis ramma's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af ramma Besøg ramma's Websted
 
Highmass
Lukket konto
Lukket konto

Eget valg!

Bruger siden: 28 August 2004
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 291
Sendt: 08 Juli 2015 kl. 10:27 | IP-adresse registreret  

Hej Bjørn.
For nu at gøre det hele meget værre, så vil jeg sige at jeg overhovedet ikke er enig med alle dem som siger at du bare skal have en bedre pu.
Engang for mange år siden, havde jeg en udmærket pladespiller (Thorens TD 125/SME 3009/II) med en god pu (Ortofon MC2000). Mine forældre havde overtaget min gamle pladespiller (En Sony hvis modelnummer jeg har fortængt) og den havde en billig Ortofon pu (FF15XE mk II, én af deres billigste). Thorens lød naturligvis langt bedre end Sony´en. En dag prøvede jeg for sjov skyld at bytte pu på de to pladespillere. Til min store overraskelse lød Thorens stadig markent bedre, selvom den nu havde en pu til omkring 300Kr monteret, og Sony havde en pu til omkring 7000Kr monteret. Min konklusion er derfor at værk og ikke mindst arm (Og det kan blive betydeligt bedre end en gammel SME 3009) er langt vigtigere end mange tror. Jeg har en gammel Ortofon Om10 liggende som jeg typisk bruger hvis jeg skal teste en arm som jeg har arbejdet på (For ikke at ødelægge én af de "rigtige" pu hvis noget er gået galt). Den kan faktisk lyde ganske hæderligt på et godt værk med en god arm. Jeg har derimod ALDRIG hørt en skodpladespiller lyde godt, uanset hvilken pu som er monteret.
Baseret på mine tidligere erfaringer med Luxman (Jeg har haft og prøvet mange), så er jeg uden at have hørt L540, ganske overbevist om at den utvivlsomt har en rigtig god riaa. Så fint nok med den, der er ingen grund til en separat riaa. Den eneste eventuelle grund til at skifte den, er efter min mening, hvis du køber en mc pu som ikke har det godt med 100 ohm som belastning. Men eftersom der er masser af glimrende mc pu som passer perfekt til den impedans, så burde det ikke være et problem.
Din TD 318 er jeg dog mindre begejstret for. Værket er dog ikke direkte ringe, så hvis der monteres en anden arm på det, så vil det kunne bruges. Men TP21 armen som sidder på din pladespiller, er altså IKKE god nok. Hvis du skal ud og bruge rigtige penge på dit projekt (Og det skal du, hvis ikke din glimrende Sony skal lammetæve din pladespiller), så SKAL du have en bedre arm.
Hvis du ikke føler at du er kompetent til at montere en pu, så tror jeg at det vil være en rigtig dårlig ide, selv at montere en ny arm. Min konklusion, er derfor at du bør skifte pladespilleren. Den gode nyhed er så, at du kan få noget som er væsentligt bedre end din TD 318, indenfor en ganske rimelig prisramme.
Hvis du i udgangspunktet er glad for din Thorens, så ville det jo være nærliggende bare at finde en bedre én af slagsen. TD 320/3 minder meget om din nuværende, MEN den har et bedre centerleje, og ikke mindst har den TP90 armen, som efter min mening er klasser bedre end TP21. Hvis det skal være lidt bedre end det, så ville jeg prøve at finde en TD2001, som også har TP90, men på et bedre (Og efter min mening pænere) værk. Jeg vil tro at man kan finde en TD2001 for omkring 4000Kr i god stand. Herfra kan jo så fratrække det din TD316 kan indbringe ved salg. Efter min mening er sådan én omkring 1000 Kr værd, med de ses nu ofte annonceret til noget mere, så måske kan du være heldig med et salg af den.
TP90 er ikke just en letvægter, så jeg vil sige at du skal ud i noget mc med den. Her spiller din personlige smag jo så temmelig meget ind. Hvis du godt kan lide det lidt stort, varmt og rundt (Nogen kalder det musikalsk), så ville en Denon DL 103R være et oplagt bud. Den kan fås fra ny fra under 3000 Kr på nettet. Hvis du hellere vil have hul igennem og masser af detaljer, så kunne nogle af Audio Technica´s modeller være et oplagt bud. AT OC 9 ML/II kan stadig fås billigt på nettet. Eksempelvis sælger lp gear den stadig for omkring 2000Kr (Husk told og moms oveni). Den nyere AT OC 9 ML/III kunne også være et godt bud. Den er dog noget dyrere, men stadig indenfor dit budget, og den kan købes her i landet, så jeg forventer at forhandleren kan montere den for dig. AT har også en model som hedder noget med 33 (Den skifter "efternavn" i et væk), som er i direkte konkurrence med 09 modellen. Nogle foretrækker den ene, andre foretrækker den anden. Men en sammenligning mellem de to, bør kunne laves hos forhandleren. Der er utvivlsom masser af andre gode bud på pu som passer fint til både arm og riaa, dette var bare nogle muligheder som jeg kan stå inde for.
Der kan også godt blive råd til en ordentlig pladestrammer indenfor dit budget, og sådan én er efter min mening et must.
Lidt trist at man ikke bare kan købe en ny pu, og så få god lyd fra en TD 316. Men TD 316 var altså én af Thorens entry level modeller dengang for snart 30 år siden. Og en så gammel entry level model, kan altså ikke konkurrere med en 707, som er tilsluttet en så udmærket forstærker som din L540 (L540 fortjener altså også bedre).
Jeg vil hævde, at du spilder dine penge hvis du bare køber nu på til 316. Det bliver temmelig sikkert bedre end det er nu, men det bliver ikke godt nok, og så vil pengene efter min mening være spildt.
Det skal lige siges, at jeg selv så absolut foretrækker lp fremfor digital, men jeg mener altså at en pladespiller som kan konkurrere med en 707, desværre koster en del mere end 707 gør i dag.
Mvh. Lars.
Til top Vis Highmass's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Highmass
 
Bjørns
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 December 2004
Lokalitet: Sønderjylland
Status: Offline
Indlæg: 130
Sendt: 08 Juli 2015 kl. 11:00 | IP-adresse registreret  

Hej Lars.
Nu bliver det sgu spændende dette her :-)
Jeg er som sagt helt grøn på vinyl siden ( ejer 5 lp'ere). Jeg er simpelthen nødt til at komme ud og høre hvad god LP-lyd er, før jeg investerer mere.
Som sagt: Uden at have meget erfaring med andet grej, så kan jeg ihvertfald godt høre at mit anlæg L540 / X707ES / VanDenHul the second / KEF
LS50 lyder super detaljeret og præcist og mærmest tredimensionelt på det meste jeg sætter på. Diana Krall står lyslevende foran mig 😀.
Og det er lige præcis det jeg kan li'... Den detaljerede lyd. Mine hovedtelefoner er f.eks. et sæt Stax 404 (mener jeg de hedder) med seperat
rørforstørker, og det er nærmest uhyggelig detaljeret. Jeg har også en anden Sony X707'er stående, som er Swoboda 2+ modificeret, den bruger jeg
faktisk ikke, så der er noget at lege med også.
Men jeg tror du har ret i, at for virkelig at få en LP-lyd, som kan få mig til at købe LP-versionen af nyt musik, fremfor CD-versionen, så skal der mere
til en min Thorens kan levere, uanset pickup. Og så bliver det dyrt.
Jeg har svært ved at forestille mig at jeg smider mere end 10-15.000 efter pladespiller, og så kan det måske være at jeg i virkeligheden bare skal
holde mig til min CD-lyd, for ikke at spilde pengene...

Sidder der en LP entusiast der har grejet i Sønderborg området, så ville jeg være interesseret i en demo en dag 😊

Foreløbig tak til alle for jeres gode råd og input.

Bjørn
Til top Vis Bjørns's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Bjørns
 
Highmass
Lukket konto
Lukket konto

Eget valg!

Bruger siden: 28 August 2004
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 291
Sendt: 08 Juli 2015 kl. 14:38 | IP-adresse registreret  

Hej igen Bjørn.
Ja nu må du jo altså ikke misforstå hvad jeg skrev. Jeg skrev IKKE at vinyl er en dårlig ide. Jeg mener bare at der er en grænse for hvor billigt det kan gøres, hvis det også skal være godt.
Selv er jeg glad for analytisk lyd og detaljer, så jeg mener at de to Audio Technica pu jeg nævnte er gode bud. Jeg kan se at Art sound har dem til henholdsvis 4100 og 4600. Begge burde efter min mening kunne fungere rigtig fint med din L540 og med en TP90 arm.
Så hvis du siger 4600 (For OC 09) + ca. 4000 for en brugt Thorens TD2001, så kan det stadig gøres for under 10.000, selv hvis du også investerer i en god pladestrammer. Hvis det så skal være rigtig godt, så skal måtten på en TD2001 også skiftes, men der er stadig langt op til din prisgrænse. Jeg er ganske overbevist om at en sådan kombination i det mindste på nogle punkter vil være klart bedre end en standart Sony 707.
Jeg er i øvrigt lidt overrasket over at du bruger den fremfor den Swoboda modificerede. Jeg har aldrig hørt den, men det lader da til at de fleste som nævner Swoboda på nettet mener at hans modifikationer er en klar forbedring.
Mvh. Lars.
Til top Vis Highmass's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Highmass
 
Bjørns
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 December 2004
Lokalitet: Sønderjylland
Status: Offline
Indlæg: 130
Sendt: 08 Juli 2015 kl. 15:45 | IP-adresse registreret  

Altså, grunden til at jeg har brugt den ikke-modificerede X707 er såmænd bare at de VanDenHul signalkabler jeg har er den balancerede XLR udgave.
( mellem Forstærker og cd afspiller).
Og da X707'eren med Swoboda er disabled på XLR-udgangen (det er noget de gør ved modifikationen), så blev det sådan.
Jeg har derfor brugt swoboda'en med mine Stax hovedtelefoner, men har aldrig fået mig tahet sammen til at købe nogle gode signalkabler. Bruger
blot et sæt 300 kroners Monster kabler.
😊
Til top Vis Bjørns's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Bjørns
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

<< Forrige Side af 2
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes