Her er du: Nyheder - Marantz SR7008 & SR6008 11. december 2019 | 15:37   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Marantz SR7008 & SR6008
Af: Hififreaks  [16.07.2013] Print nyhed
Ny Marantz SR7008 flagskibs AV-receiver til kræsne hjemmebiograf-entusiaster, og en ny mellemklasse receiver.

Marantz fejrer i år sin 60 års fødselsdag. Men det bliver lyd- og hjemmebioentusiasterne, der får alle gaverne i form af endnu mere avancerede produkter.

Den nye AV-receiver SR7008 bliver ny topmodel i Marantz’ hjemmebiografprogram. I forhold til den tidligere topmodel SR7007 er antallet af kanaler øget fra syv til hele ni fuldt diskret opbyggede forstærkerkanaler, med en solid udgangseffekt på 9 x 200 W RMS i 6 ohms belastning.
Som en fuldmoderne AV-receiver understøtter SR7008 alle de nyeste tjenester og medieformater, som Spotify og DTS Neo:X 9.1, der giver din hjemmebiograf en hidtil uhørt rumfornemmelse.

Selv om SR7008 indeni er avanceret, er dens fremtoning enkel og elegant. Et blåtbelyst koøje-display giver overblik over de daglige funktioner, mens resten er skjult bag et stort aluminiumsdæksel, der kan slås ned, når man har brug for at komme ind bag overfladen og få adgang til de avancerede funktioner eller tilslutte mobile enheder via frontens HDMI- og UDB-indgange. Der er kælet for lyden fra indgang til udgang: Marantz’ specielle HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) audio-bufferkredsløb, Current Feedback-forstærkertopologi.

Surround-processorerne Audyssey DSX og DTX Neo:X 9.1 giver en fuldt omsluttende rumfornemmelse, takket være de ekstra kanaler til front-højde- eller front-bredde ruminformation. Audyssey-kredsløbene er desuden blevet opgraderet til hhv. MultEQ XT32 og Audyssey Pro, sådan at man kan få en endnu bedre kalibrering af højttalerne til rummet, og garantere at hver plads i stuen føles som hotspot. Til musiklytning er de klassiske signalkilder suppleret med cremen af den digitale verdens herligheder, herunder Apple AirPlay, internetradio, Spotify og last.fm musikstreaming, samt Windows 8/RT-kompatibilitet. DLNA-understøttelse betyder, at du kan streame din yndlingsmusik fra husets netværksforbundne drev i fuld HD-kvalitet med WAV HD, FLAC HD og Apple lossless. Og koncertoplevelsen forbliver intakt og fri for huller takket være pausefri afspilning.

Med zoneopdelt afspilning kan SR7008 kan levere musik og video i hele boligen. Tre zoner kan have hver sin lyd- og videooplevelse, også når signalkilderne er digitale via HDMI, TOSLINK, coaxial eller netværk. Vinylentusiaterne kan glæde sig over den indbyggede RIAA-forstærker med MM-indgang. Og bliver der alligevel en dag brug for opgradering af forstærkeren, giver det komplette sæt af 11.2-kanalers pre out-bøsninger endeløse muligheder.

Men i hjemmebiografen handler det ikke mindst om video, og her er SR7008 i sit es: 6+1 HDMI-indgange og 2+1 HDMI-udgange (dobbelte udgange til hhv. hovedzone og multizone). Alle ind- og udgange understøtter naturligvis 3D- og 4K-gennemgang samt 4K-processering. Video i lavere opløsning kan opskaleres til HD eller 4K for at give den optimale oplevelse. Og overblikket er sikret gennem InstaPrevue-teknologien, der kan vise signalerne fra alle HDMI-indgange som picture-in-picture på skærmen. HDMI- og UDB-indgang på fronten gør det let at tilslutte mobile enheder, som tablets, smartphones, kameraer og camcordere.

Der medfølger selvfølgelig en fjernbetjening til SR7008, men de fleste vil sandsynligvis vælge at installere Marantz Remote App (iOS og Android) på deres smartphones eller tablets.

SR7008 kan købes på det danske marked fra august, og fås i både sort og Marantz’ klassiske champagnegyldne aluminiumsfinish. Prisen er Kr. 12.995,-.


Selv om prisen er i mellemklassen, byder SR6008 på den berømte Marantz-lydkvalitet, sammen med et fuldt udvalg af moderne netværkstjenester, som er tilgængelige via en overskuelig brugerflade. Syv diskret opbyggede udgangstrin på hver 110 W (i 8 ohms belastning) kan levere lyd til selv en fuldt udbygget 7.1-kanalers hjemmebiograf, og surroundprocessorerne Audyssey DSX og DTS Neo:X 7.1 udvider lydoplevelse til at drage fuld nytte af de ekstra kanaler.

Som i enhver receiver fra Marantz er der i den nye SR-serie lagt ekstra vægt på høj lydkvalitet. Både når det gælder præcisionskrævende stereolytning og involverende surroundoplevelser. Den seneste generation af Current Feedback-forstærkerarkitekturen og Marantz' eget HDAM-bufferkredsløb giver SR6008 et både magtfuldt og detaljeret lydbillede.

Til musiklytning er de klassiske signalkilder suppleret med cremen af den digitale verdens herligheder, herunder Apple AirPlay, internetradio, Spotify og last.fm musikstreaming, samt Windows 8/RT-kompatibilitet. DLNA-understøttelse betyder, at du kan streame din yndlingsmusik fra husets netværksforbundne drev i fuld HD-kvalitet med WAV HD, FLAC HD og Apple lossless. Og koncertoplevelsen forbliver intakt og fri for huller takket være pausefri afspilning.

Udvalget af ind- og udgange kan imponere selv den blaserte videoentusiast. I alt syv HDMI-indgange (heraf én på fronten) og to HDMI-udgange lader dig tilslutte hele samlingen af signalkilder på én gang. InstaPrevue-funktionen gør det muligt at danne sig overblik over alle videoindgangene ved at se samtlige som picture-in-picture på skærmen. Og vil resten af familien lytte til musik eller se video fra en anden kilde inde i stuen ved siden af, kan det lade sig gøre ved hjælp af zone-funktionen. Alle HDMI-indgange understøtter 3D, 4K og ARC (Audio Return Channel). Og er videomaterialet ikke i forvejen højtopløst, kan det opskaleres til Full HD eller 4K for en ultimativ videooplevelse.

Som noget helt nyt i prisklassen er SR6008 nu udstyret med de avancerede lydprocessorer Audyssey DSX og DTS Neo:X 7.1, som udvider lydoplevelse med ved hjælp af to ekstra front højttalere, der enten kan anbringes over eller uden for fronthøjttalernes lydfelt. Et andet indbygget Audyssey-patent, MultEQ XT Pro, giver den mest præcise tilpasning af højttalerne til lytterummet.

Vinylentusiasterne kan glæde sig over den indbyggede RIAA-forstærker med MM-indgang. Og bliver der alligevel en dag brug for opgradering af forstærkeren, giver det komplette sæt af 7.2-kanalers pre out-bøsninger endeløse muligheder.

Der medfølger selvfølgelig en fjernbetjening til SR6008, men de fleste vil sandsynligvis vælge at installere Marantz Remote App (iOS og Android) på deres smartphones eller tablets.

SR6008 fås i både sort og Marantz’ klassiske champagnegyldne aluminiumsfinish. Prisen er Kr. 7495,-.


For yderligere information, kontakt:

Hififreaks.dk

Web: www.hififreaks.dk
Mail: support@hififreaks.dk
Tlf.: 7219 0045

 

Øvrige nyheder
ifi Zen Blue
08.12.2019
Argon Forte A55
15.11.2019
Ny distribition af Musical Fidelity
08.11.2019
Ifi Powerstation
02.11.2019
Thorens TD402 DD
10.10.2019
Cayin N6ii
01.10.2019
Clearaudio Smart Power
30.09.2019
Audiovector R-serie
23.09.2019
Hegel H390
23.08.2019
Dayens
21.08.2019
Nye anmeldelser
ProAc D2R
11.11.2019
Buchardt S400
14.08.2019
På med CD’en 5
08.07.2019
På med vinylen 17
21.05.2019
Kinki Studio EX-M1
25.03.2019
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2019 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes