Her er du: Besøgsartikler - B&O BeoVision 4-85 præsentation 26. februar 2021 | 04:45   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


B&O BeoVision 4-85 præsentation
Af: Mikkel Gige  [22.06.2011] Print artikel
Hifi4all har været med ved præsentationen af en af B&O’s topmodeller indenfor fladskærme – BeoVision 4-85

Præsentationen foregik i en af Bang & Olufsens butikker i det indre København. Her var indrettet et lokale særligt til BeoVision 4-85. Rummet var ikke voldsomt stort, ca. 4-5 meter på hver led, og kun lige over et par meter i højden. Hvorfor så skrive det? Jo, for godt nok er en 85” skærm af natur en dominerende størrelse, men B&O har løst dette ”problem” på en særlig finurlig måde.

De har lavet en motordrevet gulvstand til BeoVision 4-85, som gør at det kan ”gemmes af vejen”, når det ikke benyttes. Skærmen sænkes ganske enkelt ned til lige over gulvet. På den måde fylder det ikke på samme måde i rummet, som hvis det sad på væggen i 1-1½ meters højde. BeoVision 4-85 kan dog monteres på væggen, men så forsvinder mange af de andre fordele ved gulvstanden.

Gulvstanden er som sagt motordrevet, og når BeoVision 4-85 tændes, løfter gulvstanden skærmen op i synshøjde. Men det stopper ikke her, for standen kan også vinkle skærmen, i både højde og bredde. Skærmen kan drejes cirka 40 grader fra side til side, og få grader vertikalt. Idéen med at vinkle skærmen i højden er, at den dermed kan pege direkte mod seerne, så kontrast og lysforhold udnyttes optimalt. Og så kan det hele selvfølgelig gemmes i en hukommelse, så skærmen altid drejer til éns foretrukne position, når der tændes for den.

Selve skærmelementet kommer fra Panasonic, og er af Plasma-typen. Valget er faldet på Plasma, da det ifølge B&O’s udviklere ganske enkelt giver den bedste billedkvalitet i denne størrelse. Plasma har dog en ulempe: Med tiden får Plasmaskærme lidt ”patina”, og kan blive lidt gullig i farvetonen. Det betyder at de oftere skal re-kalibreres. Men det har B&O løst på genial vis: Skærmen kalibreres automatisk med faste mellemrum, dog ikke mens skærmen benyttes til film eller TV. Selve kalibreringen foregår ved, at et lille kamera vipper frem fra skærmes topkant, ind foran skærmen. Via nogle testbilleder måler dette kamera farvetonen og justerer, hvis det er nødvendigt. Dette system er udviklet af B&O selv, og de er de eneste, der laver denne type autokalibrering på deres skærme! Det er i øvrigt det samme med resten af kredsløbene til styring af billede og lyd. Alt er udviklet in-house, hos B&O.

BeoVision 4-85 er fuldt 3D kompatibel, og leveres med indbyggede kredsløb til dette. Valget er faldet på en teknik, som benytter briller med shutter-teknik. Ifølge B&O er det lige nu den bedste teknik, der findes, og valget var derfor åbenlyst. Desværre kan der ikke frit vælges 3D briller til, da disse skal følge den teknik, der sidder i skærmen. Brillerne var ikke de mest komfortable, men som det også blev understreget, så vil det meste brug med denne skærm være 2D visning, og dermed uden briller. Dog er det planen at levere en enklere og lettere brille, når teknikken tillader dette. BeoVision 4-85 kompenserer selv for lyset i rummet via en føler øverst på skærmen, så lyset altid er optimalt, både når man ser 3D-film med gardinerne trukket for, men også når solen står ind i stuen på en almindelig dag.

Apropos lyd, så kan BeoVision 4-85 ligeledes leveres med en indbygget centerhøjtaler, som også kan benyttes ved almindelig TV brug. Højtaleren hedder Beolab10, og er baseret på samme teknik som B&O’s andre højtaler. Blandt andet benyttes deres egen Acoustic Lens til diskanten, og der sidder en indbygget ICE Power forstærker i højtaleren. Højtaleren skjules elegant bag skærmen, når denne er sænket ned på sin stand. Når skærmen løftes, glider Beolab10 frem fra sit skjul bag skærmen. Det er en utrolig lækker oplevelse, at se skærm og højtaler løfte sig og komme frem. Her har B&O ramt high-end følelsen spot on.

Hele herligheden vejer lige under et halvt ton, hvoraf selve skærmen står for en trediedel af vægten. Prisen er også lige over 500 kilo... kroner, vel at mærke! BeoVision 4-85 leveres i ”moduler”, og man kan vælge skærmen alene, eller med gulvstand, og hertil Beolab10.


Ved præsentationen blev der benyttet en Oppo Blu-Ray afspiller, og det er et bevidst valg fra B&O’s side ikke at levere BeoVision 4-85 med en indbygget afspiller, da kunder i dette segment ofte har deciderede teknik-rum til deres hjemmebiograf, og selv ønsker at sammensætte deres system.

Der blev vist 3 forskellige klip ved denne demonstration. Det første var en live optagelse, hvor Steven Tyler fra Aerosmith gæsteoptræder foran et symfoniorkester. Billedet var af førsteklasses kvalitet, og selv om jeg sad ret tæt på skærmen (2-3 meter), så var der ikke antydningen af at kunne se pixels i billedet. Dette var en ren 2-D visning, men jeg blev alligevel fanget af stemningen fra billedet, og der var da nogle passager hvor Steven Tyler’s mund var skræmmende tæt på! Ikke på et eneste tidspunkt tænkte jeg over kontrast, farver eller lignende, for det var der ganske enkelt ikke grund til!

Ved de næste klip skiftedes der over til 3-D, og her fik vi alle udleveret et sæt af B&O’s 3-D briller. Som de fleste andre briller af denne type, så var de lidt kluntede at sætte på, og de klemte ukomfortabelt på mit hoved. Men da billedet først kom op på skærmen, så glemte jeg alt om det... Wauw! Det første billede vi så, var et stillbillede fra en film om River Rafting i Grand Canyon.

Jeg har set en del 3-D demonstreret, men dette var bare så meget mere overbevisende. Dels var det en større skærm, men billedet var generelt så meget bedre, end hvad jeg har ellers set. Der er helt klart Plasma teknologien som trumfer hér. Og så var 3-D effekten også meget overbevisende. Jeg følte vitterlig, at jeg sad og kiggede ud over en flod i Grand Canyon. Intet ved billedet mindede mig om, at dette blot var film. Og så havde jeg ikke engang set levende 3-D billeder endnu!

Men så satte filmen i gang, og jeg skulle koncentrere mig for ikke at sidde og vippe fra side til side, for at modstå bølgerne fra floden, vi sejlede ned ad. Ja, vi sejlede med... vi var ikke bare tilskuere! Kun en ting manglede for at ville have optimeret oplevelsen: At folkene fra B&O havde sprøjtet med vand, så jeg også kunne mærke skumsprøjtet, der kom farende mod mit ansigt hvert og hvert andet sekund! Folk med tilbøjeligheder til søsyge skal nok lige tænke sig om, inden de stiger ombord i M/S BeoVision 4-85!

Puha, for en søgang! Men ved næste film var vi kommet under vand. Nærmere bestemt Great Barrier Reef. Fiskene svømmede rundt om hovederne på os, og et par gange kom en stor ”Potato Cod” så skræmmende tæt på mit ansigt, at jeg lige rykkede tilbage i stolen. Flere gange tog jeg også mig selv i at jeg var ved at læne mig frem, for at kigge ud over kanten af det vindue som skærmen udgjorde her under vandet. Jeg sad hele tiden med fornemmelsen af, at jeg befandt mig i en ubåd sammen med de andre deltagere. 


Det har været en helt fantastisk oplevelse, at være med ved demonstrationen af BeoVision 4-85. Og jeg vil uden forbehold understrege, at BeoVision 4-85 er en rendyrket high-end filmoplevelse. Prisen indikerer da også at vi er i high-end klassen. Men til de som tænker at B&O kun er design og finesser, vil jeg understrege at her har B&O også performance med! Og de placerer sig helt i top sammen med cremen af cremen inden for billede og 3-D!

Tak til Bang & Olufsen for en uforglemmelig oplevelse. Når jeg vinder i lotto, må I meget gerne sende mig et BeoVision 4-85!


Pris:

BeoVision 4-85: Kr. 381.135,- (inkl. BeoSystem 3, DVB-HD & Beo 6).
BeoVision Gulvstand: Kr. 125.000,-.
BeoLab 10: Kr. 25.695,-.
3D briller: Kr. 995,-.


For yderligere information, kontakt:

Bang & Olufsen

Web: www.bang-olufsen.dk
Tlf: 96 84 51 00

 

Flere besøgsartikler
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Copenhagen HighEnd
28.10.2018
På besøg hos KEF
04.09.2018
Hifi & Surround 2017
29.10.2017
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
HeadFreaks
24.02.2021
Ny distribution af Pathos
22.02.2021
Jubilæums-nyt fra JBL
09.02.2021
Cocktail Audio N25
13.01.2021
Glædelig jul & godt nytår!
21.12.2020
Nye Anmeldelser
På med vinylen 19
05.02.2021
Vincent SV-737
27.10.2020
På med CD’en 6
15.09.2020
Nuprime AMG PRA & STA
12.07.2020
iFi nano iOne
31.03.2020
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2021 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes