Her er du: Besøgsartikler - Hi-Fi / High End 2005 - KT Messen 5. marts 2021 | 11:52   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Hi-Fi / High End 2005 - KT Messen
Af: Team HIFI4ALL.DK  [29.10.2005] Print artikel
KT-Radio i Odense bød på stor udstilling. HIFI4ALL.DK bringer her et uddrag af højdepunkterne fra dette års udstilling.

Årets KT-messe afholdtes som vanligt i tilknytning til efterårsferien og bød som vanligt på masser af herlige produkter.

Arrangementet i Odense faldt sammen med en messe i Malmø, hvor HIFI4all.DK også havde et rejsehold. Det kan du læse mere om andet steds på siden. Det afholdt dog ikke publikum fra at troppe op i Odense.

På produktfronten var mange af de afgørende nyheder allerede blevet præsenteret på IFA i Berlin, men der var naturligvis masser af spændende dåser og dippedutter at savle over.
Hos de leverandører, der havde satset på at kunne spille musik i separate rum var der helt klart en tendens til, at lydkvaliteten er øget. Det var masser af god lyd, men som besøgende på sådan en udstilling, når ens psykoakustisk ligevægt at blive forrykket hver eneste gang, man træder ind i et nyt rum. Det opstår nærmest en slags ”jet-lag”, som kun kan behandles med lang tid ophold i hvert enkelt rum. At spæne fra én lytte session til den næste inden for få minutter er som at prøvesmage 17 forskellige flasker rødvin på 3 minutter.

Der er mange parametre, som skal bundfælde sig før man kan fordøje oplevelsen og der er kun ét våben: Tid. Næste gang du skal på messe, så prøv at tilbringe væsentlig mere tid i de enkelte rum. Det tager nemlig lang tid for hjernen at få sat både grundlyd, refleksioner og resonanser ind i et ” mentalt regneark” og kompensere for de mange forskelligheder. På et tidspunkt vil du opdage, at dine psykoakustiske filtre er blevet tunet så meget på plads, at du kan abstrahere fra andre indtryk og nyde det eksisterende øjeblik – det er ikke nemt, det tager tid, men har du tålmodigheden, kan det oftest lade sig gøre (med mindre rum og opstilling er decideret umulig, eller der er for meget støj fra andre steder)

Selv om mange af udstillerne har været med i årevis og haft de samme rum, er der dog stadig en tendens til at demonstrere udstyret med al for simpel musik – ofte akustisk – eller sagt på en anden måde: Kom nu ud over Nils Lofgren !! Derfor var uendelig befriende pludselig at høre en tyk gang Rammstein fra Densens lokale og en oldsag af en LP med Led Zeppelin hos Radioactiv.

Nogle gange forstår jeg ikke denne mainstream tankegang på en messe. Hos Jamo kørte der en gang mainstream på de små anlæg og folk defilerede forbi, som var de på en casual strøgtur. Da det store In-wall anlæg fra Klipsch på opfordring blev vækket til live, var det som at se folk ved en nisseopsætning foran Daells Varehus i gamle dage. Folk stimlede sammen.

Blandt de mange positive oplevelser var også GamuTs opstilling med L5 højttalerne, som vi har præsenteret andet steds på sitet. De blev trukket af den nye integrerede forstærker DI 150, som vi har en test klar med, så snart den nye version af HIFI4ALL.DK går i luften.

Onkyo stillede også op med et stort udvalg af de lækre produkter. Også dem kan du læse mere om i reportagen fra IFA. Yamaha viste et bredt udsnit af surroundudstyr og traditionen tro et telt med projektorbillede på et lærred. Billedkvaliteten var som sidste år: Ringe ! Til gengæld er de nyeste surroundreceivere meget interessante og det samme gælder det imponerende Digital Sound Projektion, som du også kan læse mere om i IFA-reportagen.

Hos Sony, JVC, Grundig og Philips var der fokus på fladskærme for alle pengene. Se mere i IFA-reportagen. Kinovox viste som vanligt et bredt udvalg af de bedste hovedtelefoner, mens Bose tog sig af designer anlæg til den kræsne hjemmebiobruger.

Under alle omstændigheder var det som vanligt herligt at se, at der stadig er liv i de gode produkter og at der stadig er en forhandler, der vil gøre sit for at den gode lyd og de herlige oplevelser kommer flere til gode.

Fra Sonus Faber kom disse herlige mastodonter med navnet Amati. Det er en afledning af Amor, men der er næppe meget kærlighed over prisen på 155.000 kr

RadioActiv har overtaget importen af italienske Audio Analogue, hvorfra der stod et par repræsentanter for den lækre Maestro serie.

Dette lille Stereo One anlæg fra Audio Pro var monteret på en trævæg, der udgjorde en stor og ikke særlig venlig membran, når det lille anlæg spillede.

 Inde hos Interceptor var der mulighed for at stifte bekendtskab med det herhjemme ukendte amerikanske mærke Ayre. Ayre producerer high-end produkter i meget lækker forarbejdning og med et elegant design der kan passes ind i enhver stue.

Blandt nyhederne var der blandt andet Ayre CX-7e som er firmaets bud på en seriøs Cd-afspiller i den tungere ende. Fronten er i 15 mm aluminium i en meget flot forarbejdning uden skarpe kanter. Den tekniske opbygning er koncentreret om Delta-sigma konvertere og et såkaldt multi-trins digital filter. Første trin op-sampler signalet fra 16 bit til 24-bit og 176,4 KHz oversampling. Det andet filter ”oversampler” til 1,4112 Mhz – dette skulle angiveligt give en opløsning der er meget højere end på mange konkurrenter. Strømforsyningen er koncentreret omkring to separate trafoer og drevet er isoleret på en plint af massivt aluminium. Både rca og XLR-udgange er til rådighed og afspilleren er desuden udstyret med en eksklusiv fjernbetjening i aluminium. Maskinen blev ”Editors choice” i Absolute Sound 2003.

Til at supplere cd-afspilleren var der ligeledes buddet på en integreret forstærker i den tungere ende, nemlig AX-7e. Forarbejdningen er ligeså lækker og det er udseendet også. Det er en relativt lille sag rent effektmæssigt da den ”kun” er på 2 x 60 watt/8 ohm. Den dobler dog op til 120 watt i 4 ohm, og skulle kunne klare ret tunge belastninger. Forstærkeren er udstyret med en ”Theater-mode”-knap som gør det let at tilføje forstærkeren i et hjemmebio-setup. Ligeledes er der balancerede indgange og en fjernbetjening i aluminium. I effekt-trinet finder man en massiv ringkerne og 8 transistorer pr. kanal. Begge apparater er prissat til 34.995,00 dkr/stk.

Bladelius mener det alvorligt med med denne Gondul 3 afspiller, som du kun skal forsøge at løfte, hvis du virkelig er ligeglad med helbredet.

Det bliver ikke mindre seriøst, når Mike skruer en effektfætter sammen. Gad vide hvornår aluminium udgår på verdensmarkedet ?

Interceptor lavede rigtig god lyd med sine Martin Logan Summit, men man skulle lige sidde lidt og lade ørene omstille sig.

Bel Canto afspilleren er en fremragende afspiller, som havde taget opstilling hos Tonkraft.

Tonkraft havde som vanligt en velopbygget stand i classy, tung middelalderlig stil. Der var ægte alterstemning i form af McIntosh 6900 og Bel Canto, som forsynede et sæt Dynaudio Focus 220, som er helt nyudviklede højttalere. Lyden var prima.

Der er stadig spræl i Bow med tunge alu-konstruktioner. Desværre var Bo ikke til at finde, da vi kom forbi...

men det var da rart at se, at han havde husket madpakken, som lå til opvarmning ved siden af en hed rørforstærker.

B&O havde samme stand som de foregående år og det virkede da også som om, de havde ladet udstyret stå fra sidste år - med enkelte behagelige og smukke undtagelser.

Selv om det stadig ikke er til at tage fejl af B&O's udstyr, nærmer konkurrenternes design sig til stadighed B&O's. Det bliver bestemt ikke sværere, når B&O selv bliver mere mainstream i designet som denne center og sub.

Audio Sale havde denne spændende rør-effektforstærker med, CTA 505, som yder 2 x 50 watt til 23.000,- Den vil vi meget gerne kigge nærmere på.  CD-spilleren CDA823 med klasse indgangstrin er udviklet i Danmark og koster 19.000,-

Bill McIntosh og hans crew har fået norske Electrocompaniet til Danmark for gud ved hvilken gang. Denne gang skulle firmaet have fået en betragtelig, økonomisk indsprøjtning, som sikrer udvikling og produktion de næste mange år.

Disse små højttalere er i følge Bill ualmindelig vellydende. Vi lagde billet ind på et sæt, så hold øje med siden...

Italienske Lector flankeres af et par putteæg med navnet Orb 1 til 4.400 for et sæt. Bemærk den selskabelige opdækning med en dug, der virkelig bringer dig i feststemning.

Mere guf fra Bill i form af CD-afspiller fra Wadia, forstærker fra Jeff Rowland og højttalere fra Sonus Faber.

Fra Harman lød der seje toner fra JBL's bedre K serie trukket af udstyr fra Mark Levinson. Igen tog det lidt tid inden ørerne vænnede sig til lyden, men JBL kan altså bare det der med horn ! Den mindste højttaler er den nye K2 4800, som virkelig er imponerende.

JBL's seneste skud på hornfronten i Project Array 1400 af Greg Timbers bød på overraskende lækker lyd. 

Fra samme serie og til samme pris kommer denne nye center, som sagtens kan benyttes som baghøjttalere - hvis du har råd...

Efter Jamo er blevet overtaget af Klipsch er det naturligt at udstille begge mærker sammen. Klipsch havde bygget denne væg op for at illustrere deres In-Wall system. Højttalerne stak dog temmelig meget ud på bagsiden, så du skal have tykke vægge derhjemme for at få plads. Der var virkelig smæk på lyden, som dog blev en smule spoleret af væggens lyst til at synge med... Men det er et friskt bud på et ydedygtigt In-Wall system.

RO I KLASSEN.... Jeg sagde RO I KLASSEN.... McIntosh for alle pengene fra PS Audio....

Inde i Audiopro-rummet var der en mindre opsætning som repræsenterede Marantz´ seneste skud på stammen, nemlig SA11-s1 SACD-afspilleren og den ny-kårede EISA-vinder PM15-s1, en herligt integreret forstærker i Premium-serien som afløser klassikerne CD-17 og PM-17. Begge produkter er væsentlige forbedringer sammenlignet med den gamle serie. CD-afspilleren klarer nu også SACD i to kanaler. Rent teknisk er den en nedgradering i forhold til storebror SA11-s1, men den tekniske kvalitet er ikke meget lavere alligevel. Ændringerne er chassis i stål (kobber på SA11), andre DACs, manglende variabelt digitalfilter og udelukkende RCA-udgange hvor SA11 har balancerede XLR-udgange. Designet er i samme lækre udførelse men på SA15 har man tilføjet en hovedtelefonudgang som mange sikkert vil hilse velkommen. Selve løbeværket er identisk bortset fra stabilisatorbroen der er at finde i SA11-s1.
Forstærkeren PM15 er en direkte nedskalering af PM11 – forskellen er stort set bare knap så stor dimensionering af hovedkomponenterne. Layout er identisk og det samme er kvaliteten af komponenter. Effekt-mæssigt er PM11 kraftigere end forgængeren PM-17 med 2x90 watt/8 ohm og 140 watt i 4 ohm. PM-17 var opgivet til 2x60 watt/4 ohm og 100 watt i 4 ohm. Stor ringkerne, 2 x 15.000 uF ladelytter og massive køleprofiler håndterer forstærkerens kræfter. Også på PM15 er den balancerede indgang udeladt i forhold til storebroderen.Fjernbetjeninger i aluminiumsudførsel følger med begge apparater.
SA15-s1 er prissat til 15.800,00 dkr og PM15-s1 er prissat til 16.800,00 dkr, hvilket er yderst rimelige priser når man ser på performance, design og overall kvalitetsindtryk. 

I Claus Bülows rum med Piega højttalerne som trækplaster stod denne Octave mono forstærker. Prisen gælder dog et sæt, men du får vist også rigeligt til adskillige hovedpiner. Et forfriskende design som passer glimrende til de stilrene Piega'er.

Bagsiden af medaljen minder mest af alt om en krydsning mellem et køleskab, en Giga server og et varmeapparet. Sejt !

Panasonic præsenterede de nyeste fladskærme og selv om disse præsentationer nærmest plejer at benytte sig af stillbilledfilm, er billedet enestående, som du kan se på dette uredigerede close-up billede:

Til at styre dit Panasonic udstyr kan du få denne fjernebetjening, som lader sig montere sammen med din favoritstol.

I reportagen fra årets IFA-udstilliong kiggede vi nærmere på Pioneers nyeste udstyr. Derfor får du kun et tit i DJ-afdelingen og så naturligvis...

Den glade Pioneer produktgladiator Henrik.

På sin vante plads og med vanlig tilstrømning havde de travlt hos Pladekisten med at forsyne folk med det, det  hele handler om - musik !

Det er ikke til at se det, hvis man ikke li'e ved det, men det er da lidt underligt, at alle sidder helt stille mens Led Zeppelin drøner derudaf via en helt almindelig analog pladespiller. Der var masser af skrat og accentueret diskant, men musikken - den var dælme i orden !

Hos System Audio var der en herlig opstilling med Primareudstyr, der trak de her på sitet testede Explorer højttalere. Lyden var virkelig kompetent med masser af bund og ud-af-kassen fornemmelse. På hylderne fandt vi denne Primare DVD-receiver til 17.000,- . Primare goes mainstream too ??


Det var, hvad vi har valgt at vise. Der var absolut meget mere at kigge på og det er igen til næste år - så sæt nu kryds i kalenderen allerede nu !

Ses....

Flere besøgsartikler
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Copenhagen HighEnd
28.10.2018
På besøg hos KEF
04.09.2018
Hifi & Surround 2017
29.10.2017
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Densen ser grønt: 30 års jubilæum
01.03.2021
HeadFreaks
24.02.2021
Ny distribution af Pathos
22.02.2021
Jubilæums-nyt fra JBL
09.02.2021
Cocktail Audio N25
13.01.2021
Nye Anmeldelser
Canor Audio AI-1.20
04.03.2021
På med vinylen 19
05.02.2021
Vincent SV-737
27.10.2020
På med CD’en 6
15.09.2020
Nuprime AMG PRA & STA
12.07.2020
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2021 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes