Her er du: Anmeldelser - Test af 7 scartkabler fra 79 til 699 kroner 26. maj 2017 | 02:01   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Test af 7 scartkabler fra 79 til 699 kroner
Anmeldelse af: Bruno Barcelli - Fotos: Bruno Barcelli  [28.12.2003] Print testen
Hvis du under ingen omstændigheder vil købe et scartkabel til flere tusinde kroner, får du her en håndfuld gode bud på scartkabler fra 1 meter til 10 meter til meget lave priser.

Denne lille test omfatter scartkabler i den billigere ende op til ca. 700 kroner. Det viser sig, at det er muligt for producenterne at lave billige scartkabler, der kommer ret tæt på de egentlige high-end modeller så længe længden holdes nogenlunde nede.

Testen blev udført på Linn Unidisk 2.1 multiafspilleren til 53.000,- over et 52” Thomson baggrundprojektions TV. Vi anvendte udelukkende RGB via scartkablerne, mens softwaren bestod af diverse test DVD’ere og en lang række gode film og koncerter.

Karakter:
For at give dig mulighed for at bevare overblikket, har vi undtagelsesvis valgt at sætte karakterer på, selv om det kan virke en smule firkantet. For at alle kan være med, anvender vi skolernes 13 skala på to parametre:

  1. Kvalitet. Herved forstås samtlige kvalitative parametre fra billedkvalitet til design og skønnet holdbarhed.
  2. Pris: Karakteren på pris skal ses i tæt sammenhæng med kvaliteten og afspejler således, hvor gunstigt et pris / kvalitets forhold du får med det aktuelle kabel.


Tech-Link Scartkabel WRES-XS 700810 til 699,-

Dette scartkabel kommer i en flot indpakning mde sort velour som baggrund til kablet, der er holdt i sølvfarver bortset fra de forgyldte terminaler. Kablet er 1½ cm tykt og omgivet af en særdeles kraftig skærm. I begge ender sidder der en ringmagnet, der skal fungere som filter for uønskede frekvenser eller støj. Selve stikkene er af forkromet stål og lover nærmest uforgængelighed.
Desværre er kablet kun én meter langt – det kan hurtigt blive et problem for folk med større setups eller storskærme.

Billedet er fremragende. Der er ikke antydning af forstyrrelser eller støj, sort- og hvidbalancen er så gode som de kan blive på det anvendte setup.  Farverne står glansfulde og realistiske og overgår vores hidtil anvendte Monsterkabel på stort set alle punkter. Og så oser det langt væk af ”jeg-skal-gi-dig-ejerglæde-skal-jeg” Kan anbefales selv til dyre hjemmebiografer.

Kvalitet: 11
Pris: 10

 

Tech+Link 680089 scartkabel, 10 meter til 699,-

Dette scartkabel minder meget om de kabler, vi har udloddet til konkurrencen i december 2003. Det er bare 10 meter langt og i grå. Ellers består det også af OFC med forseglede terminaler i metal. Kablet er helt fladt og egner sig derved til at blive trukket over lange afstande. Det vil typisk være et kabel i denne længde, projektorfans behøver. På alle måder udstråler dette kabel kvalitet på trods af den særdeles lave pris.

Billedet er bedre end forventet selv om kablet blev trukket gennem suspekte felter undervejs fra DVD’en til TV’et. De grundlæggende kvaliteter i farve- og kontrastforholdene er absolut tilfredsstillende og der var kun meget små forstyrrelser i pixelnøjagtigheden ligesom farveseparation og –ægthed var fuldt tilfredsstillende. Der er tydeligvis gjort en del ud af afskærmningen undervejs. Kablet kan sagtens anbefales til hjemmebiografer med forholdsvis billige projektorer, mens high-end entusiaster med meget dyrt gear må gribe dybere i foret.

Kvalitet: 8
Pris: 10

 

BossCom 1X1-Scart-G, 10 meter til 699,-

Testens andet 10 meter kabel kommer fra BossCom og er et sort, rundt kabel med lukkede metalhuse i hver ende. Kablet er forholdsvistykt – lige over en cm, og det kan give problemer med at trække det på en smart og diskret måde. Stikkene er ikke i helt samme kvalitet som Tech+Link kablet og er sidevendt. Terminaler er som Tech+Link forgyldte. BossCom er pakket ind i en plasticpose.

Billedet er faktisk overraskende godt med fin pixelseparation, men et mulehårs forskydning på rød farvebalancen mod det dunkle. Kablet er skærmet godt af og udviste ikke de store problemer hvad angår støj eller andre forvrængninger. Sort- hvid balancen er acceptabel med en anelse rigelig gråt. Måske den interne modstan er en anelse højere end Tech+Link kablets. Til glansbillede-TV apparater eller projektorer med lidt rigelig kontrast i forhold til lysstyrken, kan dette kabel dog vise sig at besidde eftertragtede kvaliteter.

Kvalitet: 8
Pris: 9

 

Skytronic HQ 107.861, 1½ m til 299,-

Dette kabel er fatisk en smule bedre end dets wanna-be design giver udtryk for. Selv om det er et almindeligt rundt kabel med lukkede stik i metal, der faktisk mere ligner et low-end produkt, er kablet faktisk i OFC med individuelt afskærmede ledere og terminaler i 24 karats forgyldning.

Den intensive afskærmning kommer dig helt klart til gode og viser sig ved god kontrast og sort/hvid balancer. Farverne er særdeles naturlige og der er ikke skyggen (!) af interferrens eller anden støj. Til sølle 300 kroner bør alle og enhver unde sig selv dette kabel som minimum.

Kvalitet: 9
Pris: 9

 

Skytronic MQ Scart109.136, 1½ m til 149,-

Det er migt en gåde, at det kan lade sig gøre at fremstille et scartkabel med individuelt afskærmede ledere og forgyldte terminaler i lukkede metalhuse til denne latterlige pris. Kablet oser af kvalitet og har en god længde til familien Danmarks husaltre. Enhver seriøs TV-producent burde putte sådan et kabel med i kassen sammen med deres TV.

Billedet adskiller sig ikke nævneværdigt fra HQ-kablet og byder på særdeles acceptabel billedkvalitet. Faktisk ligger de to kabler så tæt på hinanden i ydelse, at det udelukkende handler om petitesser i farveægthed, som de færreste familiemedlemmer vil bide mærke i, mens familier med bedre DVD-maskiner end supermarkedets billigste sagtens vil kunne retfærdiggøre merprisen til HQ kablet

Kvalitet: 8
Pris: 10

 

Tech+Link HQ 68080 scart, 1½ m til 299,- (Anbefales af Redaktøren )

Det tredie 1½ meter kabel er helt identisk med Tech+Links 10 meter kabel I design og konstruktion. Det betyder igen individuelt afskærmede ledere, brug af OFC og et faldt design i grå, der ser meget dyrere ud end prisen antyder.

Det er tydeligt, at det faktum, at kabel er 8½ meter kortere end sin ”langebror” har en god indflydelse på billedkvaliteten. Der er pænt styr på farveægthed, støjniveauet så lavt som kan forventes og ingen uro i pixeltegningerne. Skal du have et 1½ meter kabel, der skal tilfredsstille de helt basale behov i den mindre hjemmebiografen eller TV-stuen uden at det må koste en formue, så gør som jeg: Køb det !!

Kvalitet: 10
Pris: 10

 

Skytronic Discount, 1½ m til 79 kroner

Så bør der retfærdigvis også være en omtale af vores referencekabel i denne test. Det er nemlig det scartkabel, som kommer med dit TV eller kan hentes i kasser i supermarkedet. Det adskiller sig dog fra 39 kroners kablerne ved at være fuldt monteret og overfører således alle signaler.

Billedet er acceptabelt på vores gamle Saba TV med Denver DVD-maskinen til en tusse. Der er dog en del støj og variationer i farve- og kontrastforholdene, der gør, at jeg til enhver tid ville lægge 70 kroner mere til et Skytronis MQ eller endnu bedre Tech+Link HQ kabel, der koster 220 kroner mere.

Kvalitet: 7
Pris: 6


Samtlige kabler er venligst udlånt af:

AV-Connection
Tlf.: 74 42 10 78

Link: www.av-connection.dk
Mail: [email protected]

Nye anmeldelser
På med vinylen 13
22.05.2017
Dynaudio Contour 30
21.04.2017
På med vinylen 12
05.03.2017
På med CD’en 3
28.01.2017
Belles Aria
27.12.2016
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
CD-afspiller test
23.08.2006
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
Ny forhandler i Vodskov
24.05.2017
Thorhauge M. 70
17.05.2017
Ortofon MC Windfeld Ti
15.05.2017
Rogue Audio
21.04.2017
Ny KEF distributør
12.04.2017
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2017 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes