HIFI4ALL.DK
iFi Audio Micro iPhono3 BL
Medlyd  [27.02.2020]
Ny RIAA fra iFi Audio får verdenspremiere i Danmark

Tre uger før den officielle verdenspremiere holder britiske iFi Audio snigpremiere på sin nye, højtydende RIAA i Danmark. Vidunderet hedder Micro iPhono3 BL og er, som navnet antyder, en videreudvikling af iFi’s prisvindende iPhono2.

Da iFi skulle forbedre den allerede glimrende, anmelderroste iPhono2 MM/MC, brugte den britiske specialist i småt og vellydende hi-fi højtydende komponenter, som man normalt kun finder i RIAA-forstærkere til 20.000,- og opad. For eksempel er den japanske, bipolare forstærkerdel i iPhono2 erstattet med en J-FET-chip fra Burr-Brown i iPhono3 Black Label. På lignende måde er andre komponenter opgraderet til bedre og mere støjsvage alternativer, hvilket har gjort iPhono3 endnu mere støjsvag end forgængeren. Da forstærkningen samtidig er øget, kan iPhono3 også håndtere Moving Coil pickupper med meget lavt output. Samtidig byder iPhono3 BL på den samme justeringsfleksibilitet som iPhono2, og kan derved tilpasses stort set alle MM/MC pickupper på markedet.

iFi Audio er datterselskab af den anerkendte, britiske high-end-producent AMR, og her har firmaets chefdesigner, Thorsten Loesch, gennem de seneste cirka 40 år arbejdet på at få transistorer til at lyde lige så musikalske som rør. Den ide er Thorsten Loesch ikke den eneste, der har fået. Mange andre der har forsøgt, har tilført noget harmonisk forvrængning til kredsløbene i håb om, at det ville resultere i den eftertragtede, musikalske rørlyd. Men i bund og grund strider det jo mod enhver sund fornuft frivilligt at tilføre forvrængning til musiksignalet, og derfor arbejdede Loesch og AMR/iFi i stedet på at undgå visse typer forvrængning for at få transistorer til at lyde som rør. Dermed blev TubeState-teknologien født. Og dermed har vi også en af de væsentligste forklaringer på, hvorfor iPhono3 spiller gennemmusikalsk.

iFi Audio Micro iPhono3 BL er som det meste andet elektronik fra iFi et fysisk lille produkt. Blot på størrelse med en æske pejsetændstikker. Og dermed beviser de kreative briter endnu engang, at god lyd ikke behøver at fylde halvdelen af stuen. iFi Micro iPhono3 BL er ikke endelig prissat endnu, men udsalgsprisen lander sandsynligvis i omegnen af Kr. 9000,-.


For yderligere information, kontakt:

Bigture/Medlyd

Web: www.medlyd.dk
Tlf.: 7025 3009

 


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.