Her er du: Anmeldelser - Vincent SV-800 29. marts 2024 | 15:54   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Vincent SV-800
Anmeldelse af: Mikkel Gige  [01.03.2012] Print testen
Det er ikke hver dag, at Vincent sender nye produkter på markedet, og slet ikke i den tunge ende. Så det er værd at kigge nærmere på, når det sker. Og lytte velsagtens. SV-800 er Vincents nyeste bud på en integreret forstærker i den tunge ende

Vincent har for nylig skiftet forretningsstrategi, og det betyder at de fremover har stoppet udvikling og produktion af højttalere og surround produkter. Fremover lægges fokus på 2 kanals stereo produkter. SV-800 er en markering af dette skifte, og indeholder al Vincents viden fra udvikling af rør-, hybrid- og transistorforstærkere.

SV-800 er fysisk en stor forstærker, og som det er kendt fra Vincent, så er kabinetterne store, fordi der rent faktisk er noget inde i kassen. Og SV-800 er da også fyldt til randen med gedigen elektronik. Forrest i kabinettet sidder en stor ringkernetrafo i sit eget aflukke, for vanen tro er alle kredsløb adskilt inde i Vincent’s produkter. Over og foran trafoen sidder nogle kredsløb til den logiske styring. Bagerst i kabinettet finder man kredsløb til forforstærkerdelen.

Og her skiller SV-800 sig vist ud fra alle integrerede forstærkere ved at være balanceret med rør. Med spændings-regulering, buffer og så videre, bliver det til otte rør i alt! Og komponentkvaliteten omkring rørene er absolut i top her. Under forforstærkerdelen sidder regulering til effektdelen. Alt sidder simpelthen i enten lag eller på højkant, for at kunne få plads i denne forstærker. Man har i det hele taget fornemmelsen af, at denne forstærker kræver et skohorn under montagen, for der er ikke meget luft tilbage.

I hver side langs køleribberne sidder effekttrinene, sammen med en del af forsyningen. Der er 40.000 µF til hver kanal, samt 8 transistorer. Og det er altså nogle pænt store bolsjer, de har fået sat i! Udgangstrinene er også balancerede, ved at være delt i to pr. kanal. Så signalet er altså balanceret helt frem til højttalerne. Og også her er komponent-kvaliteten helt i orden.

Udvendigt mødes man først af den store aluminiumsfront, som også er meget minimalistisk. Ud over en drejeknap til volumen og indgangsvalg, så er der kun nogle knapper langs den underste kant. Der kan vælges højtalerudgang, samt ren kl. A drift. Og for symmetriens skyld er ”øjet” til fjernbetjeningen også placeret her. Sidste knap er til power, som sidder lige i midten mellem de andre knapper.

Designet er meget enkelt stilrent og enkelt. Kun en udfræset runding foroven bryder på stilet vis det, der ellers kunne være blevet lidt for enkelt. Det meste af fronten er skuret, mens rundingen øverst er glas/sandblæst.

Bund, bagplade og de interne vægge er udført i kraftig stålplade, mens siderne er to kraftige aluminiums-køleprofiler. Forstærkeren bliver ved normal drift ikke specielt varm, så der er rigelig køling. Ved skift til kl. A drift er det dog mere tydeligt, at det store overflade-areal kommer mere til sin ret.

Men jeg har en lille anke vedrørende kabinettet... af en eller anden årsag er toppladen på Vincents produkter ofte for tynd, og larmer tydeligt, når man trommer med fingrene på den. Det gælder også SP-995 monotrinene, som står i lytterummet! Hvorfor ikke lige øge tykkelsen med 50 % eller dæmpe pladen? Det ville lige sætte det sidste touch, og gøre oplevelsen fuldendt.

På bagsiden sidder der masser af stik. Der er en enkelt balanceret indgang med Neutrik xlr stik. Derudover er der også fem ubalancerede indgange, samt en fast udgang til båndoptager eller lignende. Endvidere er der to sæt højttaler-udgange, konfigureret som A og B sæt. De kan enten benyttes sammen til bi-wiring eller til to separate sæt højttalere. Kvaliteten af de ubalancerede stik og højtaler-terminalerne er meget lækker, og minder ikke så lidt om WBT! Der er som standard monteret små fine plastik-hætter på rca stikkene, som beskytter dem mod støv og snavs. I det hele taget et meget lækker produkt at beskue og håndtere!


Lytteindtryk

Vincent SV-800 er indbegrebet af en blid kæmpe, og den bærer generelt præg af, at være udstyret med rør. Det giver den samlede klang en let blidhed, om end den stadig har god kontrol over lyden fra top til bund.

I bassen er der masser af kontrol og tryk, og man er ikke i tvivl om at effektdelen er udstyret med transistorer. Alligevel mangler der noget tyngde i den dybeste bas, og det får den samlede klang til at lyde en lille smule tyndbenet. Men sammen men undertegnedes Xavian var det et udmærket match, da det stærke udgangstrin formår at holde et solidt greb i basenhederne, som ellers gerne vil yde lidt ekstra i den dybe bas. Det gør de ikke her! Men sammenlignet med SP-995 monotrinene, som har samme jerngreb i bassen, er det tydeligt at der mangler noget tyngde. Detaljering og nuancering er ganske god, og jeg tror især, at det er rørenes fortjeneste, at detaljer fra trommer og basguitar slipper så tydeligt igennem her.

Hvor bassen tydeligt bærer præg af kontrollen fra transistor-udgangstrinnet, så er det i mellemtone og diskant tydeligere, at der er rør i signalvejen. I det hele taget vil jeg ikke kalde lyden fra SV-800 neutral, for det er tydeligt, at Vincent har valgt en klang til denne forstærker. Dog uden at vi er ovre i gammeldags ”Morfar med blød hat” rørlyd.

Men mellemtonen får en blødere klang, som man enten kan lide eller ej. Men til for eksempel stemmer, er det lige i øjet. Masser af varme og glød. Til nogle instrumenter bliver det en anelse for betonet, dog ikke meget. Men generelt en rimelig naturtro oplevelse.

Videre i diskanten mødes man af en luftighed, som kun rør kan give, og det er til prisen en rigtig god ting, at transistorerne i udgangen lader det passere. Det giver en fornemmelse af et stort og luftigt lydbillede, som umiddelbart imponerer meget fra starten. Men som jeg har oplevet før, så er der ofte nogle kompromisser forbundet med denne luftighed.

Det høres blandt andet på rummet og perspektivet i lydbilledet, som generelt giver et godt indblik i indspilningen. Der er en god fornemmelse af dybde, med en god højde på. Men i bredden savner jeg noget, for lyden når ikke helt ud til højtalernes placering. Samtidig placerer SV-800 heller ikke de udøvende med samme præcision, som jeg er vant til med SP-995 effekttrinene. Men det er kun skulder ved skulder, at det tydeligt høres. Ved kraftige udladninger er SV-800 også tilbøjelig til, at begynde at rode lidt i lydbilledet. Men når trykket falder igen, falder lydbilledet også på plads igen.

At Vincent SV-800 er en blid kæmpe, betyder også at der skal skubbes lidt bagpå, før den kommer op i fart. Oversat betyder det, at der skal skrues et godt stykke op, et stykke over taleniveau, før den rigtig sparker fra sig. Men så kvitterer den også med en dynamik, som på ingen måde står i skyggen af SP-995 monotrinene! Ved lavere niveauer kan den godt lyde lidt tam, om end der stadig er fuldt frekvensområde til stede. Minder faktisk lidt om den turbo-tøven, der oplevedes på nogle af de første turbo-biler. Under 3000 omdrejninger gik det frygteligt langsomt, men over 3000 omdrejninger var det nærmest en eksplosion.

SV-800 har også mulighed for skift til ren kl. A, og det skulle selvfølgelig også afprøves. Men jeg må ærligt konstatere, at udover varmere køleribber, så bemærkede jeg ikke nogen forskel ved skiftet mellem kl. A og A/B. Men så skal den jo bare holdes i kl. A/B, og så sparer man også noget strøm. Det er i hvert fald ikke noget der trækker ned i min samlede vurdering!

Samlet konklusion

Vincent SV-800 er på mange måder en rigtig god og meget kompetent forstærker. Den har masser af muskler, og er samtidig blid som et lam. Men Vincent har truffet et valg med SV-800, og er ikke gået efter et neutralt udtryk. De har valgt en given klang, hvilket giver rigtig god mening i undertegnedes ører.

Dels har Vincent allerede selv et solidt udvalg af rigtig gode integrerede forstærkere i deres sortiment. Men med SV-800 placerer Vincent sig også i et meget populært segment, med lige så kompetente integrerede forstærkere fra andre mærker, for eksempel Bladelius’ Thor. Eller Vincents egen T.A.C V-60.

Men er du for eksempel i besiddelse af et par gode stander-højtalere, som har brug for et solidt skub, eller et par store gulvhøjtalere hvor bassen skal holdes i skak, så er Vincent SV-800 et rigtig godt bud. Og så får du samtidig den blide og naturlige klang.


Specifikationer:

  • Princip: Integreret hybrid forstærker
  • Udgangseffekt: 2 x 100 watt (2 x 50 watt kl. A).
  • Frekvensområde: 20-20.000 Hz +/- 0,5 dB.
  • Dimensioner: 43 x 19 x 43 cm (B x H x D).
  • Vægt: 26,5 kg.


Pris: Kr. 31.795,-.


Importør:

Hifi-Teamwork

Web: www.hifi-teamwork.dk
Mail: info@hifi-teamwork.dk
Tlf: 70 22 17 03


Reference-udstyr:

  • CD: Lyngdorf CD-1, Holfi Stabilizer.
  • Vinyl: Michell GyroDec SE, Rega RB300/Incognito, London Jubilee.
  • Forstærkere: Audio Analogue Bellini & Vincent SP-995.
  • Højtalere: Xavian XN360.
  • Kabler: Vincent XLR, Silver Sonic AirMatrix RCA & Silver Sonic Q10.
  • Tilbehør: Brinck Br 507 Netstøjsfilter.

Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Højtalerne spiller på tværs af rummet med ½ meter til bagvæggen og 1 meter til sidevæggene. Højtalere og lytteposition udgør en ligebenet trekant, med 2 meter på hver led. Væggen bag højtalere og lyttepositionen er dæmpet med THX-godkendte paneler.

 

Nye anmeldelser
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
SVS Ultra Evolution
27.03.2024
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Skinbjerg MC stepup
22.02.2024
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes